Keresés

Részletes keresés

KaraSaraqan Creative Commons License 2008.09.14 0 0 25
hallgass zenét. Hangosan.
Továbbá szólj a szomszédnak, és ha nem tesz semmit, hívd rá a rendőrséget.
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 24
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem,egy nagyon egyszerü de annál bosszantóbb problémám van. Sajnos a szomszéd kutyája évek óta idegtépő felesleges és kibírhatatlan ugatásával az őrületbe kerget.A legnagyobb probléma az egy hónapos kisfiamat is nagyon zavarja aki ugye hangot is ad ennek:)Természetesen láncon van,a szomszédnak nem lehet szólni érte.Én évek óta tűröm dea agyerkőc miatt akármilyen ötletet kipróbálok:((S.O.S
infantil Creative Commons License 2005.04.20 0 0 23

Az én édesem kizárólag a büdös,koszos,italszagú csövesekhez vonzódik,de feltűnően!Nem fogjátok elhinni,de kutyákban is imádja a csavargókat,ám a pedigrés úri kutyákat,na,azokat mélységes morgással megveti.

Degeczi Creative Commons License 2005.04.13 0 0 22
a macskák is...
jó látni, h ezek szerint nem csak a miénk
Előzmény: vizinikk (21)
vizinikk Creative Commons License 2005.04.13 0 0 21
ha a kertedbe ricinust ültetsz, az elüzi a vakondokat. 
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.12 0 0 20
Nekm egy nem házi állatal is problémáim vannak...  Ájszakáról reggelre virradóan a füves udvaron... a tulipánok között a kiskrokuszok helyén hatalmas FÖLDtúrások... és nem 1 bucka... henem 10 fölötti... Gyerek koromban szerettem a kisvakond című mesét... De néha örülök amikor a macsekok esős idő után az ajtóm elé helyeznek egy egy kis fekete "ördögöt"!
g-krisz Creative Commons License 2005.04.11 0 0 19

Sziasztok!

 

Astaroth++:

A negatív ingereket valóban fel lehet használni nevelés során, de koránt sem olyan egyszerű, ahogy itt leírtad. Nagyon fontos a helyes mérték + időzítés + oldás. A legtöbben mindhármat elvétik.

Ha pl vki munkából hazamenet szétdúlva találja a keretet, mit csinál? Jól elnáspángolja a kutyát aztán kész... Ennek van eredménye? tulképp igen,a kutya félni fog, és bizalmatlan lesz a gazdájával szemben.

 

Azt írod, sokat unatkozik, és ezért ás. Tipikus probléma, előfordult nálunk is. Méghozzá olyankor, amikor valamilyen okból kevesebb időnk jutott rá, esetleg elmaradt volna az aznapi séta. Ilyenkor a kutyámnak nem volt lehetősége kielégítenie a mozgásigényét, ezért valamivel le kellett vezetnie, ami éppen gödörásással történt. Ellenben, amikor foglalkozunk vele, megmozgatjuk, nem ás. Nagyon fontos, hogy ki legyen elégítve a kutya mozgásigénye. Sokan lerendezik ezt azzal, hogy ott a többezer m2-es udvar. De általában nagyot tévednek. Az új helyek felderítését, új állatokkal, emberekkel való találkozást, a gazdival való játékot, együttlétet nem helyettesítheti a nagy terület. 

Mielőtt különféle trükkös megoldásokat kezdenénk keresni, gondoljunk bele: Biztosítjuk a kutyánknak, hogy kielégítse a mozgásigényét, igényét a kapocslatok iránt?

 

A magyar nyelvet, sőt, semmilyen hagyományos nyelvet nem értenek a kutyák, ellenben kiválóan tudnak kommunikálni fajtársaikkal és velünk, emberekkel is. A kérdés már csak az, hogy mi emberek, megértjük-e őket?

A kutya primitív? Nézőpont kérdése... az tény, hogy a kutyák sokkal jobban megértik az emberi kommunikáció azon elemeit, amelyek rájuk néve fontosak lehetnek, mint vica versa. Szóval nekünk embereknek még bőven van mit fejlődnünk.

 

 

Egyéb:

Azoknak a problémáknak a megoldására, amelyeket a mozgásigény kielégítése nem old meg, (pl. a növények kipusztulása a vizelet miatt, kert védelme) más módszerekkel próbálkozhatunk. Én egy nagyon egyszerű módszert alkalmaztam, sikeresen. A konyhakertet körbekerítettem 30-40 cm magas kerítéssel (fa cövekek, szalaggal összekötve). Ez igazán nem lehet akadály még a kisebb kutyák számára sem. Viszont nem is az a célom, hogy fizikailag lehetetlenné tegyem a bejárásukat (bár kétségkívül az is megoldás lenne, bár némileg költségesebb), hanem az, hogy jelezzem, az nem az ő területe. Egy-két alkalom után nagyon jól megtanulják, hogy oda nekik tilos a belépés, és ha nem lesz kifejezetten erős inger (pl kaja, macska), ami oda csábítsa őket, nem fognak odamenni.

 

 

KisKirály Creative Commons License 2005.04.11 0 0 18

nekünk szerencsére kertben van a kuty, így tapéta, meg hasonló problémáink nincsenek... (persze télen nagy hidegben beengedjük, de meg van neki tanítva, hogy meddig jöhet be: konyha, előszoba... a hűtőzsinórhoz pedig nem fér hozzá :0)   )

A kertben pedig mindig a nem túl magas, még könnyen átugorható kerítést választottuk, és mellé a nevelést. Ebből z lett, hogy tudta, hogy nem LENNE szabad oda beugrálnia, mégis megtette, szétrágta a rózsatöveket, de utána nagyon aranyosan tudott lapítani. Aztán feladtuk, mert mind imádjuk a kutyát. Még most is van egy kis elkerített rész, de nem rég jöttünk rá, hogy a kutya még mindig bemászkál - a virágokat azonban már nem rágja ki, csak sportból teszi. Tényleg!

 

Füvünk pedig úgysem lesz, mert nem csak futkározni szeret a kutya, de kaparni is, lévén skótjuhász, amely sokáig egerészett... (nem vicc!) így a vérében van

aaa3 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 17

Gaztettek?

 

Macska kinyitja a konyhaszekrényt, kutya mindent kirámol, széttép, megeszik.

Lisztet mindenféleképpen, hogy mire hazaérek a szakállára keményedjen és már csak ollóval segíthessek rajta....

 

Tapéta helyett otthon már csak falfestés mert a csapat ebben is hatékony volt. Macskák megkezdék karommal, kutya leharapott egy kis darabot és szaladt vele.

.pocis Creative Commons License 2005.04.11 0 0 16
Idegesítô szokások...?

Bár nekem kölyökkutyáim vannak (lakásban), akiknél az ilyenfajta dolgok normálisnak mondhatók, azért van 1-2 sztorim!

1. Tapéta letépése pár nm-en, utána fal tégláig bontása...

2. H?tôzsinór kicibálása a konektorból, utána zsinór+földelés miszlikbe aprítása, majd a h?tô elráncigálása 1 méterrel odébb...

3. Asztalterítô leráncigálása, gyümölcsöstál+párologtató összetörése, szanaszét gurult 20 db alma megcsócsálása, majd a megrágcsált asztalterítô beáztatása az illóolajjal összefolyt pisibe... ne ezt übereljétek:-)))

Hozzátenném, ez még a legelején volt (2-3 hónaposan), azóta tanultam ezekbôl, és kismillió botot, rongyot, játékot kaptak rágcsának, azóta azokat részesítik elônyben.
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.11 0 0 15

Engem szeret a kutyám, de nem szereti a virágokat. Hiába mondok neki bármit, szerintem nem ismeri a magyar nyelvet.(erre több jel is utal)

Sokat unatkozik valszeg, és ezt megbosszulandó, este ás...

Te mit tennél doki? Nem mondtad a megoldást!

Azt hiszem Freud egyik tétele volt, hogy ha az állatot fájdalom éri, akkor legközelebb odafigyel,emlékszik.

KisKirály Creative Commons License 2005.04.10 0 0 14

bocsi, lehet, hogy akkor én értettem kicsit félre a dolgokat... megesik!

de nem áll szándékomban megsérteni Téged...

 

mea culpa

 

 

Előzmény: kokósmalac (13)
kokósmalac Creative Commons License 2005.04.10 0 0 13
Próbáltam érzékeltetni, hogy milyen hülye hozzáállása van a kutyájához. Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy át kéne döfni a kutyát??? Mert ha igen, akkor neked nem való kutya.
Előzmény: KisKirály (11)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 12
Nem értem a reakciód!  Ő nem ilyen hangsulyban irt szerintem. A te ötleted sem tünik túl állat barátnak! 
Előzmény: kokósmalac (9)
KisKirály Creative Commons License 2005.04.10 0 0 11
Nem hiszem, hogy a kezdeti nehézségek miatt rögtön ilen drasztikus megoldást kellene választani... Ha jól sejtem, Neked nincs kutyád, csak ezért juthat ilyen az eszedbe. Ha viszont van, azt nagyon sajnálom!
Előzmény: kokósmalac (9)
Sus_scrofa Creative Commons License 2005.04.09 0 0 10

Idegesítő szokások?

A kuvaszom a multkor a farkát csóválta a ci...izé...az etnikum egyes tagjainak.

Hálátlan dög...

kokósmalac Creative Commons License 2005.04.09 0 0 9

Esetleg szuronyokat tehetnél a háztetőre, amikre vékony damilt kötsz. Ez olyan elven működne, hogy: ha a kutya egy bizonyos, általad meghatározott mértéknél közelebb megy a növényhez, akkor mondjuk hozzáér a damilhoz, aminek hatására a szurony a háztetőről leejtőzik, és átdöfi a kutyát pl. Na?

Az eszedbe se nem jutott, hogy nem a kutya a primitív, hanem neked nem való a kutya, mi? Tartsál inkább gipszkutyát, vagy malacperselyt...

Előzmény: Törölt nick (6)
Degeczi Creative Commons License 2005.04.09 0 0 8

ez a dög elég ártatlannak és lustának néz ki, de az utóbbi hetekben nem csak a megszokott egereket, hanem sajnos többször rigó tetemet is rakott az ajtónk elé pár napja pedig már egy vakondot...
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.09 0 0 7
A frissen ültetett virághagymáknál gunóknál bevált az , ha ágakkal gajakkal letakartam! A kuty sem megy rá. és a macskák is féltik a popójúkat.
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.09 0 0 6

Látom panasz az van elég:)

2 dolog van(a saját esetemben):

 

A nevelés: Még közmondásba is foglalták hogy az öreg kutyát               mennyire lehet tanítani. Az én kutyám még nem igazán öreg, de kissé primitív.

                 

 A másik hogy a fájdalom tanít. Nem a verésre gondolok!Hanem egykét céleszközt helyezek el a virágok környékén, csak nem tudom mik legyenek ezek...

Kismálna Creative Commons License 2005.04.08 0 0 5
És most. a macska lepisilte a falat a gyerekszobában. Eddig normális volt.
Magdi60 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 4
Ha javasolhatom, legközelebb legyen lánykutyátok, mert nemcsak aranyosabb, de nem pisil le semmit, és egy kis kitartással egy helyre szoktatható az udvarban. Vagy gyakran sétálni kell vinni.
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 3
Háálsten nekem nem rágja, (a tesomék már nem ilyen szerencsések) csak pipil... Ugy hogy most tavaszal kenel fogság!  Nyüszög is érte nagyon!!
KisKirály Creative Commons License 2005.04.08 0 0 2

nem tudom, mennyire komoly a kérdés... :-)

De azt tudom, hogy a milyenk a 6 centi átmérőjű rózsatövet is képes volt kirágni, pedig akkor mégy csak 2-3 centire tudta nyitni a száját.

Egyébként a kutya vizelete pl. a körtefát is kiírtja

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1
 Az é kutyum nem ás... viszont folyton a virágokra csurgat.... 4 rózsatőböl már 2 kinyír. nem szereti a virágokat???
KisKirály Creative Commons License 2005.04.08 0 0 0

Szia!

 

Hogy mivel tudod kivédeni? Attól is függ, milyen idős, mekkora, meg ilyesmi.

Tudok ajánlani nem túl magas kerítést, 3 mellé nevelést. Nálunk ez bejött. De a füvet a mai napig nem tudtuk újraültetni, mert újra és újra kirohangálja, mielőtt rendesen kinőne...   :-)

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 topiknyitó

Nekem konkrétan az a problémám, hogy a kutya imádja az újonnan ültetett növényeket kiásni. Aztán mindenféle kacatot gyűjt és rágcsálja.(ez még elviselhető)

Mivel védjem a növényeket?(Vegyszerekről szó se legyen.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!