Keresés

Részletes keresés

Talan Creative Commons License 2007.06.20 0 0 10

Reszelni és ritmusozni lehet e velük, az a kérdés.

 

A GR-30-cal szerintem lehetetlen - pick-up beállítástól függetlenül.

Előzmény: virtualpro (9)
virtualpro Creative Commons License 2007.06.18 0 0 9
A GR-30 jól beállított midi pikappal szerintem elég jó reakcióidejű. Viszont tényleg pontosan kell hozzá beállítani. 1-2 mm elég sokat jelenthet.

Szólózni és gyros futamokat játszani meg a Blue Chip korabeli, vagy újabban már a Terratec által megvásárolt Axon technológiával lehet. De azért a Rolandokkal is szépen el lehet szórakozni. :)
kkadess Creative Commons License 2007.06.14 0 0 8
Igen és hát pont ez a fő kérdés, hogy mit lehet belőle kihozni. Mert ha mégsem találkozik a megvalósítás az elképzeléseimmel akkor adhatom el, az pedig nem lesz olyan egyszerű. Fórumok szerint jelenleg egyébként ennél nincs jobb megoldás jelenleg. A Roland hasonló termékét meg simán alázza.
Előzmény: Sandor (6)
Talan Creative Commons License 2007.06.14 0 0 7

Nekem egy Roland GR-30-asom van, ami ugye 10 évvel ezelőtti modell.

 

Az nem elég gyors ahhoz, hogy ritmuskíséretet (akár tábortűzi sikamikát :)) lehessen vele játszani.

 

Azon gondolkodom, hogy a mai, gyorsabb procikkal felszerelt gitár --> midi cuccok már elég jók ehhez?

(Pl. az ASIO-t igénylő Guitar Rig, aminek mérhető, állítható latency-je van már alkalmas ilyesmire - igaz, hogy nem is végez ilyen midi konverziót)

Előzmény: Sandor (6)
Sandor Creative Commons License 2007.06.14 0 0 6
amit ebből a technológiából ki lehet hozni azt biztos tudja.
tiszta játék->tiszta MIDI. aztán vagy megszokod vagy eladod.
Előzmény: kkadess (5)
kkadess Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5
Hali!
Remélem tud vki segíteni. Végre összejött némi pénzmag arra, hogy vehessek egy axon ax50 usb-t. Azért próba nélkül kicsit félek az online rendeléstől, idehaza meg nem nagyon lehet venni :( (Ha valaki másképpen tudja, szóljon pls) Esetleg, ha van valakinek ilyenje, vagy ax100asa és lenne olyan kedves megmutatni nekem milyen is ez élőben, dobjon rám egy mailt a kades freemail hu -ra. Az érdekelne, hogy milyen is amikor egy szintit vagy vst-t szólaltat meg.
vapet Creative Commons License 2006.03.12 0 0 4
Csak érdeklődnék, hogy sikerült-e valamit csinálni azóta a hexa pickuppel. Szintén Axonhoz szeretnék egy piezo hexapickupot illeszteni, de nincs tele a web instrukciókkal...
Előzmény: Sandor (2)
MidiTom Creative Commons License 2005.04.08 0 0 3
Sandor, küldtem egy mailt!
Előzmény: Sandor (2)
Sandor Creative Commons License 2005.04.08 0 0 2
Hello!

Van egy "özönvizes" GTM6-oshoz készült Kahler tremolókar benne húronként piezo pickup. A most benne lévő elektronika a GTM6-hoz tartozik és nem kompatibilis a GK-2 szerű 13 pines DIN csatis kivezetéssel. A benne lévő helyett akarok másikat, elektronikát kell cserélni. Ennek gyakorlatilag olyannak kellene lennie mint az AX110, Ghost Hexpander vagy a RMC Polydrive. Venni NEM akarok. Megcsinálnám. Nem akarom túlbonyolítani, csak az egyenkénti erősítést, EQ-t és egy a hat piezoból mixelt hangot akarok csinálni és mindezt kihozni egy DIN 13-as (MIDI gitárszinti szokásos csatin).
Egyébként az egész AXON MIDI gitárkonverterhez készül :)) az már megvan. A másik gitáromban van GK2 pickup. Szóval ez lenne az irány. A fentebb említett cuccokról vadásznék képekre, leirásokra, rajzokra, hogy kilessem a lényeget és csináljak egy szintetizáltat belőlük. Még azt is bele akarom tenni, hogy a Din13 csati nélkül is kapjon eleről tápot és ekkor egy kapcsolóval ki lehessen választani a mix jelet a jack kimenetre. Ekkor lenne egy elektroakusztikus jellegű hangja is az egyébként elektromos gitáromnak.
A gitár egyébként már kissé fel van spécizve :))
Ez látható a képen, scalopped Malmsteen után szabadon...Előzmény: MidiTom (1)
MidiTom Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1
Sándor,
nem igazán értem, mit is akarsz csinálni? A hexpickuphoz egy illesztő elektronikát a midi konverter elé, vagy "hagyományos" piezo pickuphoz való aktív elektronikát?
Előzmény: Sandor (-)
bindera Creative Commons License 2005.04.08 0 0 0
hell0
Sandor Creative Commons License 2005.04.08 0 0 topiknyitó
Hello!

Azért nyitottam ezt a topic-ot, hogy infót tudjak cserélni azokkal akik tudnának segíteni abban, hogy egy gitárba építhető preamp-ot készítsek. Olyat, ami a gitár húrlábába épített piezo pickup-ot használja. Vannak ilyen project-ek, pl. a Ghost Hexpander, Axon AX110, RMC Polydrive. Nem találtam kapcsolási rajzot ezekhez, de szeretnék összehozni egyet. Ehhez szükségem lenne infóra. Akinek van ilyen, attól szeretném kérni, hogy csináljon már néhány képet a cuccról mindenféle közeli nézetből, esetleg háttérvilágítással (a panelen kivehető így a másik oldal mintázata). Szóval MIDI téma ez is, csak kis elektronikával kombinálva. Hátha más is akar ilyet építeni és ez neki is segít majd építeni egyet. Szóval akinek van ilyen cucca segítsen pár képpel.
Köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!