Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.14 0 0 68

Engem érdekelne a Fórumozók temetkezéssel, temetkezési szokásokkal, vállalalatokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatai és az is, hogy milyen újabb (akár meglepő) szolgáltatásokra lenne igény, kereslet, ki mit várna el ebben a szektorban és szeretnék véleményt kérni a következő websiteról:

http://www.temetkezesivallalat.hu

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.14 0 0 67
Engem érdekelne a Fórumozók temetkezéssel, temetkezési szokásokkal, vállalalatokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatai és az is, hogy milyen újabb (akár meglepő) szolgáltatásokra lenne igény, kereslet, ki mit várna el ebben a szektorban és szeretnék véleményt kérni a következő websiteról: http://www.temetkezesivallalat.hu

kábelbúvár Creative Commons License 2006.12.11 0 0 66

Glatz inkább otthon maratt vóna.

Balóná befekütt a fotelba, majd derűsen osztotta a zészt...

:((

poligráfovics Creative Commons License 2006.12.09 0 0 65
Nekem is Hoffmann Géza rémlik.
Esetleg Sassjózsi.
Előzmény: lalá (64)
lalá Creative Commons License 2006.12.09 0 0 64
-Én sem tudom, de olyan Hofis.
Előzmény: geszthi (63)
geszthi Creative Commons License 2006.12.09 0 0 63
Nem emlekszem a nevere, de valaki ismert mondta, hogy a "mi magyarok temetni azt nagyon tudunk, hat meg ujratemetni."
Előzmény: lalá (62)
lalá Creative Commons License 2006.12.04 0 0 62
Na akkor ismét:-Az a véleményem erősödött meg, hogy nem az a lényeg ki halt meg, hanem az, hogy ki temet.
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 61
biztos kevesebbet kostal annal, mint amennyibe majd a Szent Kozepnek fog kerulni.
Előzmény: kábelbúvár (60)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.12.04 0 0 60
És a sírhely mit kóstál ?
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 59
nem ertem, szvsz Szent Bal elhelyezese a Szent Jobb melle az nem lehet ktg. kerdese.
kábelbúvár Creative Commons License 2006.12.04 0 0 58

Takarékos, de a nemzet halottjához méltó búcsút terveztek Puskás Ferenc egykori válogatott labdarúgó emlékére - mondta az InfoRádióban a kegyeleti bizottság elnöke. Schmitt Pál hangsúlyozta: a teljes szertartás 180 millió forintba kerül, de ebben már minden természetbeni juttatás is benne van.

mno

Az + MI ??

rubinstein Creative Commons License 2006.12.04 0 0 57
2006.12.04 12:13:20 (283)

Ez az ország már soha nem fog megváltozni, ami itt történik az hihetetlen és abszurd. Nem hiszem, hogy volna még egy ilyen ostoba és méltatlan  - ugymond - elit, mint itt.

Először is Puskás Ferenc, nagy tisztelettel egy focista volt. Ezt kéretik a megfelelő helyiértéken kezelni és mindenki őrizze meg a józan eszét. Nincs semmi baj: a focista is ember. Ahhoz sem fér kétség, hogy P.F. a mult század egyik legjelentősebb, legtehetségesebb focistája volt és öregbítette - mondjuk így - a magyarok jó hirnevét a világban. Ok.

Az is igaz, hogy az utóbbi 10-20 évben lett a football multinacionális részvénytársaságok világ szórakoztató üzleti tevékenysége. Tehát P.F. valójában még a foci un. fénykorában és bizonyos értelemben még a "szüzebb" szakaszában kápráztatta el a világot pályafutásával(szószerint).

Amikor manapság rágondolunk akkor nem szabad összemosni a két dolgot. P.F. vagány volt, a szó igazi, ma már nem létező kispest-kőbányai értelmében. Amúgy pedig az ő idejében a foci a világ más tájain is az igazán szegények, a harmadik fivér kiemelkedésének trükkös útja volt. Ezt a csodát vitte tovább P.F. és ismertette el a világgal, ennyiben magyar, de egyúttal plebejus, globálisan plebejus és példamutató arra vonatkozóan, hogy a századnak voltak még naiv vonásai. A mainak már nincsenek.

Tehát P.F. normális ember, nyilván a szokásos gyarló emberi tulajdonságokkal, amiket nem is titkolt, a legendák, a már-már mitológiai történések éppen ezt bizonyítják, tehát nem járt a vizen és megörízte a kültelki vagányság vonzó és kevésbbé vonzó attributumait.

Ma viszont Schmitt Pál megélhetési hamis mosolygó átszellemült arccal közli, mit közli, áriázza, hogy a temetés, mit temetés, a szentté avatás jót tesz majd a magyarok hírének a világban. Talán rendelni sem lehetett volna jobbkor, szegény Öcsi bácsi nem tudta, hogy jókor hal meg...

Így aztán került munka K. Gábornak, megélhetési kurzus temetkezési szakértőnek és Horthy ágyútalpa automatikusan kerülhet a kispesti vagány teteme alá.

Ez az ország szégyene-gyalázata. 180 milliót fognak elkölteni erre. Hát költhetnének, ha elötte ugyanennyit adtak volna neki, akár csak piszkos üzleti alapon. Öcsikém, azzal, hogy évekig, évtizedekig a világban, ha magyarokról volt szó, akkor a te neved került elő és az ember vagy büszkén, vagy félszeg mosollyal, némi abszurditást érezve, de mégis rábólintott, hogy igen, igen, bizony a Puszkász a honfitársunk, és ha focit nem is látott az ember, teszem azt egész életében, akkor is a P.F. féle gólokat, a legendás, szimbólikus megmozdulásokat látta, látnia kellett. Ez van, hát ezt meg kellett volna fizetni, bizony, hogy az utolsó évei ne nélkülözésekben, megalázó piti anyagi gondokban teljen. Igen, meg kelett volna fizetni, minden egyes politikusnak, akik egy-egy kézfogás, közös fotó erejéig a legenda aprópénzre váltásában reménykedve dörgölőztek az alapvetően a multszázadi csibészséget nem feledő, de a mai gazembereket már nem igazán értő és érző Öcsihez.

És most temetni fognak 180-ért. Mintha ezzel jóvá tehető volna bármi is.És bazilika és altemplom és minden, aminek semmi köze ehhez az emberhez. Ismétlem focista.

Zóna pörkölt, nylon harisnya és a hihetetlen önmagát is legyőzni tudó, tulélő magyar fifika, nyelvnyujtogató, röhögős berugó, átvágós vagány,aki soha nem hitte el magáról, hogy szent, hogy tényleges nemzeti ereklye.

Facélia válasz | megnéz | könyvjelző 2006.12.04 12:09:53 (282)

Igazad van, és én is ettől tartok.
Kegyeletet és tiszteletadást érdemel az elhunyt, nem a jó ízlés határait feszegető látványcirkuszt. Persze ne kiabáljunk előre, 9-én meglátjuk, mi sül ki ebből a "lufis-gázos" szervezésből.

Előzmény: SKing (281)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.12.04 0 0 56
Minden konkrétumtól mentesen talán itt lehet véleményt mondani...
beezer Creative Commons License 2005.04.09 0 0 55
A dolog kölcsönös, ezzel a témát lezártam.
Előzmény: igen7 (52)
Donky Creative Commons License 2005.04.08 0 0 54

"nem a média fújja fel, hanem csak követi az esemény fontosságát.. "

Ha csak a királyi közvetítené, akkor a többi tévén csökenne a nézettség. Ezt nem hagyhatják, hát közvetítik ők is. 

Üdv a való világban...

Előzmény: anzix (40)
Donky Creative Commons License 2005.04.08 0 0 53

off

Én nem vagyok egy nagy versolvasó ember, valszeg nem is tudom igazán értékelni a verseket, de amiket néha beidézel itt-ott a topicokban, attól padlózok. Egyszerűen zseniális pl. ez a vers is.

Thx.

on

Előzmény: magyar tarka nagy barom (9)
igen7 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 52
nekem aztán édesmindegy, hogy te mit hiszel :)
Előzmény: beezer (49)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.04.08 0 0 51
Majd hülyék lettek volna csendeskedni.

Ekkora windfall profitot a katolikus egyház várhatóan soha az elkövetkező létében beseperni mégegyszer nem fog. Ilyen együttállás, hogy a Föld összes politikusa egy ugyanazon eseményen akarja a pecsenyéjét sütögetni, mégegyszer várhatóan nem lesz, ehhez kellett a hidegháború bukása és a vesztesek neofita legtimációs buzgalma, és az uj Róma, az USA -lehet, hogy nagyon rövid ideig kihivásmentes- politikai hegemoniája.
Ha katoilikus egyház részvénytársaság lenne, akkor a tulajdonosoknak azt tanácsolnám, hogy most kell eladni.
Előzmény: phoenix1 (6)
beezer Creative Commons License 2005.04.08 0 0 50
A liberók nem szenvednek. Inkább olvasnak, dolgoznak gyereket nevelnek. ugyanis épelméjűek.
beezer Creative Commons License 2005.04.08 0 0 49
Szíved joga. Ettől még nem lesz igazad, de ha jólesik mondd csak.:))))))
Előzmény: igen7 (36)
Krokofánt Creative Commons License 2005.04.08 0 0 48

nézd, én leragadtam ott hogy szeresd felebarátodat, nyilván maradi vagyok.

amit mondtál, az így is elmondható:

"amúgy meg  a temetéshez annyit, hogy a katolikusok szerint- ahogy az egyik bíboros is említette- csak a földi létének van vége, ő fentről az Úr mellől néz le most is-. akkor meg milyen temetést akarsz?"

Nem gondolod, hogy kissé elvesztettük szem elől az eredeti célt ebben nagy médiaizében?

Előzmény: anzix (47)
anzix Creative Commons License 2005.04.08 0 0 47

A szenvedés senkinek sem árt. nem az öncélú szenvedést kívántam hanem mint egy lehetséges módot arra aminek nyomán valami érdekeset is felismerjenek a világot mozgató erőkből..

amúgy a középkori koronázások, temetések, nagyobb egyházi ünnepek mindegyik legalább ennyire méltóságos , impozáns, vagy egész egyszerűen: látványos volt. az hogy ma ezt tv tudja közvetíteni az egy dolog . az meg egy másik hogy mekkora tehetségtelen véglényeket küldenek ki Rómába. ( a no.1 a TV2 tudósítója-valami némber- aki csak a statisztikai adatokat tudja büfizni pl. hány liter ásványvíz fogyott el stb)

amúgy meg  a gyászhoz annyit, hogy a katolikusok szerint- ahogy az egyik bíboros is említette- csak a földi létének van vége, ő fentről az Úr mellől néz le most is-. akkor meg milyen gyászt akarsz? a libsik szerint persze  volt-nincs, a halállal vége mindennek, maradnak a férgek meg a csont.. ez van egyétek

Előzmény: Krokofánt (43)
AmBesten Creative Commons License 2005.04.08 0 0 46

Miért nem voltak virágok, koszorúk?

Tudja valaki közületek?

Krokofánt Creative Commons License 2005.04.08 0 0 45

olasz temetésen sem láttam még tapsot, de nyilván ez az én hibám, ez esetben elismerem hogy tévedtem, elnézést.

ha már (nem tudom miért, de) ragaszkodsz ehhez a barátságos stílushoz, legalább arra figyelj, hogy az irkálás rövid 'i'.

Előzmény: mammamija (42)
ground0 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 44

Már hogy lehet ez kérdés? A klerikális reakció még napjainkban is milliós választó tömegekre van hatással. Ugye nem képzeled, hogy a korrupt politikusok kihagynak egy ilyen ziccert?

Ami érthetetlen az a kereskedelmi tv-k reakciója. Hogyan csinálhatnak egy ilyen eseményből médiaszenzációt? Miért nem elég nekik napi szinten mutogatni végtag nélkül született csecsemőket, megerőszakolt 10 éves kislányokat? Most még ez a pápás dolog is... Nagyon visszatetsző sztem.

Krokofánt Creative Commons License 2005.04.08 0 0 43

képzeld, kibírom, mégcsak nem is zavar.

ha rosszindulatú provokátor akarnék lenni, azt is hozzátenném, hogy remélem minden kedves médiaesemény-résztvevő jól érezte magát, elvégre igazán szép, nagyszabású médiaeseményt rendeztek nekik. de nem mondom, mert velük ellentétben én komolyan veszem a temetéseket.

mindössze sajnálom, hogy egy jó ember iránti őszinte gyász a nagy médiaesemény közepette nem nagyon jutott szóhoz.

(ha szerinted másokra ráfér a szenvedés, akkor remélem nem vagy keresztény, mert ez a gondolkodásmód igen távol áll a keresztény szellemiségtől -ha érted mire gondolok)

mammamija Creative Commons License 2005.04.08 0 0 42

- ezelőtt még sose láttam temetésen szűnni nem akaró tapsvihart. de meglettem volna nélküle, mert nem szép látvány.

Ha pl. a kommentátort hallgattad volna, és nem hülyeségeket írkálnál, tudhanád, hogy az olaszoknál a taps:  a részvétet, együttérzést fejezi ki ebben az esetben.

Előzmény: Krokofánt (38)
mammamija Creative Commons License 2005.04.08 0 0 41
Ez mindíg is így volt.

1989.VI.6. 5 millió gyászoló vett részt Khomeini ajatollah temetésén.
1970.X.1. 8 millió gyászoló vett részt Abdel Nasszer temetésén.
1970.XI. 50 államfó vett rész de Gaulle temetésén
1995.XI. 6. 40 államfó vett részt J.Rabin min.elnök temetésén
1997.IX.6. Kétmillió ember vett részt London utcáin Diana hercegnő temetésén.
1999.II.8. 40 állam és kormányfő vett részt a Jordán király temetésén.

anzix Creative Commons License 2005.04.08 0 0 40

Azért csak kibirod valahogy nem? elég régen volt már pápa temetés..De ahelyett hogy itt szédelegsz miért nem gondolod végig miért van az hogy 200 ország államfői tartották fontosnak hogy elmenjenek? hogy nálunk gyásznapot rendeltek el? nem a média fújja fel, hanem csak követi az esemény fontosságát..

amúgy még bírd ki valahogy egy pár hétig, mert jön a Pápa választás ami megintcsak egy fontos esemény lesz..

tulképp a liberók tényleg nagyon szenvedhetnek.. de rájuk fér

Előzmény: Krokofánt (38)
sesebese Creative Commons License 2005.04.08 0 0 39

Egyszerűen nem igaz, hogy életében rá se hederítettek.

Másrészt, nyilván van része az emberi gyarlóságnak is, hogy "ott" kell lenni. De szvsz. nem ez a jellemző.

Előzmény: geszthi (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!