Keresés

Részletes keresés

Lestat, the vampire Creative Commons License 2006.03.13 0 0 40

Hellosztok!

Tudja valaki, hogy hol lehet képeket találni Bea asszonyról?

Amúgy  el tudná magyarázni valaki, hogy hogy jutottak Győzikéék addig a pontig, amit ma a legutolsó adásban lejátszottak róluk?Mi lett azzal a pénzzel, amit a házukért kaptak, meg miért akartak visszaköltözni meg ilyenek?

nozomi99 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 39
Jól tudod, nagyon családszerető az akita. Tartózkodó az idegenekkel, nem barátkozik, ha a család szívesen fogadja, akkor ő is, ha nem akkor volt már rá példa, hogy nem engedi még ki sem a kapun. A gyereket nem bántja, sőt mondhatnám nagyon toleráns, inkább félrevonul. Több akitám van gyerekes családnál, ha jól szocializálják még bébi korban, akkor nincs vele gond.
Előzmény: Atahualpha (38)
Atahualpha Creative Commons License 2005.09.24 0 0 38

Lehet hogy igazad van, sőt nagyon valószínű....

Én is csak ritkán kapok el részleteket a műsorból, nemigen van időm nézni, de úgy gondolom hogy a kutyusnak jó helye volt/van náluk, mert teljesen mindegy egy kutyának hogy a gazdi milyen "nemzetiségű", fő hogy jó helye legyen és szeressék. Sztem (hangsúlyozom ez az én véleményem) ez mind megvan náluk.

A kislányt pedig sztem semmilyen veszély nem fenyegeti a kutyus közelében, a legtöbb kutyatámadás is abból szokott eredni hogy a szülők tiltják és túlságosan féltik a gyereket a kutyától, és a gyerekben kialakul egy félelem az állat iránt. Amikor anyu meg apu nincs ott, általában az ilyen gyerekek elkezdenek gonoszkodni a kutyával, és a kutya ezt nem hagyja. Amelyik családban régóta van kutya és a gyerek vele nől fel, megtanul azzal bánni. Egyébként amennyire tudom az akita nem egy "véreb" típusú kutya.

Előzmény: AliceCsodaországban (37)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.09.24 0 0 37

Nem lopták azt el, teljesen nyilvánvaló, hogy a forgató stáb hagyta neki direkt nyitva a kaput. Nem nézem a Győzike sót, csak időnként egyet egyet, de ezt a részt láttam: érdekes mód, miután a család eltűzött otthonról, állandóan vágóképeket adtak be az otthon maradt kutyáról... és ezt se mondja nekem senki, hogy a látogatók saját jószántukból adtak be aztán nekik 2 db papagájt helyette (szerencsétlenek ezek ott is maradtak...:-( ), 1 db vadászgörényt (ez hálistennek Evelin sivalkodása miatt hazazsuppoltatott) 1 mosómedvét (hálistennek ezt is hazaküldték), 1 varánuszt vagy mit (a nagylány visitozésa itt már az egeket verte, így ez is hazamehetett), viszont egy szerencsétlen ékszerteknős szintén ott tartatott... különben is az előzetesben benne volt, hogy hazakerült a kutya.

(Én egészen biztosan nem adnék ezeknek még egy döglött verebet sem, nemhogy élő állatot, tán ez a nagytestű kutya kibírja velük, node a többi... és én is kicsit aggódom a kicsi lány miatt, én nem hagynék egyedül ekkora gyereket egy nagytestű kutyával.)

Előzmény: Atahualpha (30)
Atahualpha Creative Commons License 2005.09.23 0 0 36

Mivel nem ismerlek , nem is tudhatom, de a hozzászólásod és a stílusod alapján biztos hogy nekem több van..........

Előzmény: nextdoor (35)
nextdoor Creative Commons License 2005.09.23 0 0 35
Mert Te bizonyára sokkal intelligensebb vagy. Egyébként nyugi, senki nem lopta és nem is rabolta (van ám különbség, bár a Te IQ-dal ezt biztosan tudod) el a kutyát, majd nemsokára kiderül.
Előzmény: Atahualpha (32)
Atahualpha Creative Commons License 2005.09.22 0 0 34

Ez is lehet....

Köszi:-)

Előzmény: nozomi99 (33)
nozomi99 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 33
Nem vagyok benne biztos, hogy ellopták, ezek lehet sajtófogások. Szépek a cicusok.
Előzmény: Atahualpha (32)
Atahualpha Creative Commons License 2005.09.15 0 0 32

Hát igen, kb az elrablók is ilyen inteligens gondolkodásúak lehetnek mint te.

Előzmény: nextdoor (31)
nextdoor Creative Commons License 2005.09.14 0 0 31
Lehet, hogy megmentette:))
Előzmény: Atahualpha (30)
Atahualpha Creative Commons License 2005.09.14 0 0 30

mit szóltok hogy ellopták szegény Buksit?

Kérdem én, milyen ember az, aki ellop egy kutyát azért mert nem szereti annak a gazdáját, és képes ezért szenvedést okozni egy állatnak!?!?!?!?

Előzmény: nozomi99 (29)
nozomi99 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 29

Egy kis akita történelem?

A középkori Japán krónikája Kr.u. 712-ben említést tesz a kunkorodó farkú kutyákról.Okimamara nevű kutya 1016-ban kerül említésre, Takatoki Hoja harci kutyáiról tesz említést a Kamakura korszakban (1182-1332) írt Hojo Kudaiki-ban.

Az V. Takugawa sogun, Tsunayoshi, aki az Edo korszakban (1645-1709) uralkodott, ismert nevén „Dog Sogun Tsunayoshi”, nevét onnan kapta, hogy szánalmat érzett ezen teremtmények iránt, és felkarolta őket. Lépjünk egy pár évszázadot, az 1900-as évek elején készült fényképeken tisztán láthatók fekete-fehér és vörös tarka egyedek.1922-ben az Állattani Társaság Találkozójára bemutatják, megvitatják és írásba foglalják az „Eredeti Japán Kutyák” cím alatt.

1931.  júliusában, mikor kultúrkinccsé nyilvánították az akitát, a „Japán kutya” nevet viselte.

Az Asahi újságban 1932.október 4-én megjelent cikk a Hachiko nevü akita kutyáról váratlanul híressé tette a fajtát és meghóditotta az embereket.

1941-ben Japán belépett a háborúba, nehéz idők következtek az akitákra is.A háború után harci zsákmányként az amerikaiak magukkal vitték az akitát.

Miután Japánból nem lehetett a háború után tobb akitát kivinni, Amerikában a masztiffal, a német juhászkutyával kezdték keverni, így alakult ki a mai Nagy Japán kutya - ez Győzike kutyája.

karin04 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 28
tudomásom szerint ez nem így történt.
Előzmény: Sirrah:)) (-)
nozomi99 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 27

Sziasztok

Új vagyok a neten, 6 éve van akitám. Bátran merem ajánlani gyerek mellé is, de! mindenkinek elmondom, hogy család kell az akitának. Nem lehet kinn a kert valamely zugában tartani. Az akita csodálatos, ezt csak az tudja, aki a fajtát megérti, és elfogadja.

Sirrah:) Creative Commons License 2005.04.11 0 0 26
Olvastam én is az "A KUTYA"-t... Azért furcsáltam... :)
naillight Creative Commons License 2005.04.11 0 0 25

bocsanat, hulyeseget irtam, a meji restauraciotol a II vilaghaboruig volt kifutoban a faj, aztan mikor a japanoknak nemtetszett, hogy a nyugat lopja a nemzeti kincsuket, elkezdtek oket ujra visszacitalni a tenyésztésbe. na :))

lenyeg az hogy gyozikeeknek nem való kutya, mint ahogy annak a jembernek sem, aki egy millát(?) ajánlott érte.... az akita jó természetű fajta, de temperamentumos, szvsz nem való első kutyásnak és/vagy kisgyerek mellé...

Előzmény: naillight (23)
naillight Creative Commons License 2005.04.11 0 0 24
eeeezt nemtudom hol olvastad, vagy a kedves ismerösöd hogy hozta ki ezt a kutyikbol. mond az neked valamit, hogy hachiko...?
Előzmény: kriseva (14)
naillight Creative Commons License 2005.04.11 0 0 23

egen, egeszen pontosan Akita volt eredetileg,aztan  a 18. szazadban a meiji-restauracio környeken nagyon megcsappant a létszám. kesöbb az amcsik (ha jol emlexem a haboru utan) bevittek magukhoz pár kutyit, és csinaltak maguknak műakitát. :)

Greylupus Creative Commons License 2005.04.11 0 0 22
Eredetileg egy fajta volt. Egy fajta két tenyészvonallal, amelyből az egyik az USA-ba kerülve "kissé" átalakult, ahogy az amerikaiak sok fajtát kissé átalakítottak:) Egyébként a Nagy Japán Kutyáról az ehavi Kutya-ban olvashattok.
Előzmény: Sirrah:)) (21)
Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.11 0 0 21
Az Akita meg a Nagy Japán tudomásom szerint egészen más fajta.. :)
Bár nemtudom... majd megkérdezzük Zemaneket!

Igen, lesz biglim... :)
Nyáron! :D
Előzmény: vivi.g (19)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.11 0 0 20

Tényleg Sirrah:))!

Hallottam lesz egy biglid!:))))

vivi.g Creative Commons License 2005.04.11 0 0 19
De én meg azt olvastam,hogy akita,hivatalos nevén nagy japán kutya!:)
Előzmény: Sirrah:)) (18)
Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.11 0 0 18
Nagy Japán... :)))
Előzmény: vivi.g (17)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.11 0 0 17

Tényleg nem?Pedig megvoltam rőla Győző-dve:))))

Akkor mi?
Most már kiváncsi vagyok!:))

Előzmény: Zemanek (13)
Sirrah:) Creative Commons License 2005.04.11 0 0 16
Szerintem os szörnyü.
Direkt ezért is vetettem fel a témát.
A Nagyapám egyik hülye ismerőse az unokái kedvéért vett egy BERNÁTHEGYIT azzal a felkiáltással hogy a gyerekeknek egy olyan kutya kell mint Beethowen... ):/
Aztán meg panaszkodott hogy a kutya mindent szétszed!
Zemanek Creative Commons License 2005.04.10 0 0 15

1, ez nem Akit

2, valszeg, az ismerőseid kutyái voltak vagy nagyon ideggyengék vagy rosszul tartottak.

3, az Akita és a nagy japán sem, agresszv emberekkel, más kutyákkal, amelyek azonos neműek nehezebben jön ki, és idegenekkel szemben is bizalmatlan, de nem agresszív, a gazdáival szemben pedig nagyon barátságos, bár nem lehet mindig nyúzni, csak ha ő akarja. Ha nicns kedve játszani, akkor arébb vonul.

Előzmény: kriseva (14)
kriseva Creative Commons License 2005.04.10 0 0 14
Majd azt nézzétek meg,amikor a kutya nagyobb lesz,és Győzikéék nagyon jólnevelt kislányát egy elborult pillanatában rongybabaként fogja szétcibálni.Nekem volt egy ismerősőm akinek volt 3 Akitája,nagyon nem mert a család kimenni a kertnek abba a részébe,ahol a kutyák voltak.Az Akita 1 nagyo-nagyon kemény,és barátságtalan kutya.
Zemanek Creative Commons License 2005.04.10 0 0 13

Nem Akitájuk van, de sebaj.

Én is baromi dühös vagyok azért ami azzal a szerncsétlen kutyával csinálnak.

A fajtának biztos nem fog jót tenni.

Amikor a kutyák és macskák ment mindenki beaglet akart.

Volt aki még azt sem tudta mi a fajta neve, de neki olyan kell és kész. Szörnyű.

Az apuka aki ennyi pénzt ajánlott érte, meg biztos, hogy nem normális és az is, hogy most teszi tönkre a lányát.

Én is baromi el lettem kényeztetve gyerekkoromban, bánom is, de ennyire azért nem.

Előzmény: vivi.g (5)
Sirrah:) Creative Commons License 2005.04.10 0 0 12
Bőven meglehet...
Előzmény: vivi.g (11)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.10 0 0 11

Ajándékba kapták.

De szerintem a show kedvéértvállalták be.

Előzmény: Sirrah:)) (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!