Győzikééknek Nagy Japán kutyájuk van. Egy kislány apja pedig 1.000000 Ft-ot ajánl a kutyáért, mivel a kislányának az a kutya kell, ami Győzikééké. Kérdésem: Most hogy Győzikééknek Nagy Japán kutyájuk van (jelzem: én nem nézem a Győzike Showt, ezt reklámokból és internetről tudom!) elkerülhető-e az hogy mindenki ilyen kutyát akarjon, mik várhatók ezután? Mindenkinek Nagy Japán kell mivel olyan a Győzikéék kutyája?
Tudja valaki, hogy hol lehet képeket találni Bea asszonyról?
Amúgy el tudná magyarázni valaki, hogy hogy jutottak Győzikéék addig a pontig, amit ma a legutolsó adásban lejátszottak róluk?Mi lett azzal a pénzzel, amit a házukért kaptak, meg miért akartak visszaköltözni meg ilyenek?
Jól tudod, nagyon családszerető az akita. Tartózkodó az idegenekkel, nem barátkozik, ha a család szívesen fogadja, akkor ő is, ha nem akkor volt már rá példa, hogy nem engedi még ki sem a kapun. A gyereket nem bántja, sőt mondhatnám nagyon toleráns, inkább félrevonul. Több akitám van gyerekes családnál, ha jól szocializálják még bébi korban, akkor nincs vele gond.
Én is csak ritkán kapok el részleteket a műsorból, nemigen van időm nézni, de úgy gondolom hogy a kutyusnak jó helye volt/van náluk, mert teljesen mindegy egy kutyának hogy a gazdi milyen "nemzetiségű", fő hogy jó helye legyen és szeressék. Sztem (hangsúlyozom ez az én véleményem) ez mind megvan náluk.
A kislányt pedig sztem semmilyen veszély nem fenyegeti a kutyus közelében, a legtöbb kutyatámadás is abból szokott eredni hogy a szülők tiltják és túlságosan féltik a gyereket a kutyától, és a gyerekben kialakul egy félelem az állat iránt. Amikor anyu meg apu nincs ott, általában az ilyen gyerekek elkezdenek gonoszkodni a kutyával, és a kutya ezt nem hagyja. Amelyik családban régóta van kutya és a gyerek vele nől fel, megtanul azzal bánni. Egyébként amennyire tudom az akita nem egy "véreb" típusú kutya.
Nem lopták azt el, teljesen nyilvánvaló, hogy a forgató stáb hagyta neki direkt nyitva a kaput. Nem nézem a Győzike sót, csak időnként egyet egyet, de ezt a részt láttam: érdekes mód, miután a család eltűzött otthonról, állandóan vágóképeket adtak be az otthon maradt kutyáról... és ezt se mondja nekem senki, hogy a látogatók saját jószántukból adtak be aztán nekik 2 db papagájt helyette (szerencsétlenek ezek ott is maradtak...:-( ), 1 db vadászgörényt (ez hálistennek Evelin sivalkodása miatt hazazsuppoltatott) 1 mosómedvét (hálistennek ezt is hazaküldték), 1 varánuszt vagy mit (a nagylány visitozésa itt már az egeket verte, így ez is hazamehetett), viszont egy szerencsétlen ékszerteknős szintén ott tartatott... különben is az előzetesben benne volt, hogy hazakerült a kutya.
(Én egészen biztosan nem adnék ezeknek még egy döglött verebet sem, nemhogy élő állatot, tán ez a nagytestű kutya kibírja velük, node a többi... és én is kicsit aggódom a kicsi lány miatt, én nem hagynék egyedül ekkora gyereket egy nagytestű kutyával.)
Mert Te bizonyára sokkal intelligensebb vagy. Egyébként nyugi, senki nem lopta és nem is rabolta (van ám különbség, bár a Te IQ-dal ezt biztosan tudod) el a kutyát, majd nemsokára kiderül.
A középkori Japán krónikája Kr.u. 712-ben említést tesz a kunkorodó farkú kutyákról.Okimamara nevű kutya 1016-ban kerül említésre, Takatoki Hoja harci kutyáiról tesz említést a Kamakura korszakban (1182-1332) írt Hojo Kudaiki-ban.
Az V. Takugawa sogun, Tsunayoshi, aki az Edo korszakban (1645-1709) uralkodott, ismert nevén „Dog Sogun Tsunayoshi”, nevét onnan kapta, hogy szánalmat érzett ezen teremtmények iránt, és felkarolta őket. Lépjünk egy pár évszázadot, az 1900-as évek elején készült fényképeken tisztán láthatók fekete-fehér és vörös tarka egyedek.1922-ben az Állattani Társaság Találkozójára bemutatják, megvitatják és írásba foglalják az „Eredeti Japán Kutyák” cím alatt.
1931. júliusában, mikor kultúrkinccsé nyilvánították az akitát, a „Japán kutya” nevet viselte.
Az Asahi újságban 1932.október 4-én megjelent cikk a Hachiko nevü akita kutyáról váratlanul híressé tette a fajtát és meghóditotta az embereket.
1941-ben Japán belépett a háborúba, nehéz idők következtek az akitákra is.A háború után harci zsákmányként az amerikaiak magukkal vitték az akitát.
Miután Japánból nem lehetett a háború után tobb akitát kivinni, Amerikában a masztiffal, a német juhászkutyával kezdték keverni, így alakult ki a mai Nagy Japán kutya - ez Győzike kutyája.
Új vagyok a neten, 6 éve van akitám. Bátran merem ajánlani gyerek mellé is, de! mindenkinek elmondom, hogy család kell az akitának. Nem lehet kinn a kert valamely zugában tartani. Az akita csodálatos, ezt csak az tudja, aki a fajtát megérti, és elfogadja.
bocsanat, hulyeseget irtam, a meji restauraciotol a II vilaghaboruig volt kifutoban a faj, aztan mikor a japanoknak nemtetszett, hogy a nyugat lopja a nemzeti kincsuket, elkezdtek oket ujra visszacitalni a tenyésztésbe. na :))
lenyeg az hogy gyozikeeknek nem való kutya, mint ahogy annak a jembernek sem, aki egy millát(?) ajánlott érte.... az akita jó természetű fajta, de temperamentumos, szvsz nem való első kutyásnak és/vagy kisgyerek mellé...
egen, egeszen pontosan Akita volt eredetileg,aztan a 18. szazadban a meiji-restauracio környeken nagyon megcsappant a létszám. kesöbb az amcsik (ha jol emlexem a haboru utan) bevittek magukhoz pár kutyit, és csinaltak maguknak műakitát. :)
Eredetileg egy fajta volt. Egy fajta két tenyészvonallal, amelyből az egyik az USA-ba kerülve "kissé" átalakult, ahogy az amerikaiak sok fajtát kissé átalakítottak:) Egyébként a Nagy Japán Kutyáról az ehavi Kutya-ban olvashattok.
Szerintem os szörnyü. Direkt ezért is vetettem fel a témát. A Nagyapám egyik hülye ismerőse az unokái kedvéért vett egy BERNÁTHEGYIT azzal a felkiáltással hogy a gyerekeknek egy olyan kutya kell mint Beethowen... ):/ Aztán meg panaszkodott hogy a kutya mindent szétszed!
2, valszeg, az ismerőseid kutyái voltak vagy nagyon ideggyengék vagy rosszul tartottak.
3, az Akita és a nagy japán sem, agresszv emberekkel, más kutyákkal, amelyek azonos neműek nehezebben jön ki, és idegenekkel szemben is bizalmatlan, de nem agresszív, a gazdáival szemben pedig nagyon barátságos, bár nem lehet mindig nyúzni, csak ha ő akarja. Ha nicns kedve játszani, akkor arébb vonul.
Majd azt nézzétek meg,amikor a kutya nagyobb lesz,és Győzikéék nagyon jólnevelt kislányát egy elborult pillanatában rongybabaként fogja szétcibálni.Nekem volt egy ismerősőm akinek volt 3 Akitája,nagyon nem mert a család kimenni a kertnek abba a részébe,ahol a kutyák voltak.Az Akita 1 nagyo-nagyon kemény,és barátságtalan kutya.