Keresés

Részletes keresés

tantoknife Creative Commons License 2006.08.10 0 0 41
Egy ilyen szitut úgy lhet lekezelni, hogy a tevékenység során (beszéd, apró elmozgás...stb) úgy alakítod finoman a helyzetet, hogy a tudásod, az ismereteid alkalmazhatóvá válljanak ..... Tanto
Előzmény: Wild_Bear (39)
tantoknife Creative Commons License 2006.08.09 0 0 37
Ha későn is, mert elfelejtettem menteni kedvencekbe , de most reagálok, hátha
elovasódik ....

Nem akartam megbántani senkit, csak nagyon tételesen szóról-szóra végigvettem a felidézett esetet, és boncolgattam centiről centire, mert ezeken múlik okszor sokminden.

Ha az elbeszélő tévedett néhány apróságban ... arról én nem tehetek.
Ha minden így történt, hát akkor meg azt kell mondanom, hogy a sörös üveg ellen nincs senki bebiztosítva hátulról .....

Tanto
spyderKT Creative Commons License 2005.04.16 0 0 36

Camilo,

Oké. Mindenkinek szíve joga szabadon interpretálni bármit.

Előzmény: camilo (35)
camilo Creative Commons License 2005.04.16 0 0 35

Hát istenem ez van. Már olyanról is hallottam, hogy miután elvették a tárcáját azután fújták le sprayvel, dehogy minek?

Olvasgattam a hozzászólásai között, ebből jöttem rá arra, hogy a küzdősportokhoz nem-(nagyon)ért, meg hogy a magánéletét a fórumon ossza meg :)

És nem tudom, hogy azt miből gondolná valaki, hogy egy 6 hetes tanfolyammal tökéletesen el lehet sajátítani az önvédelmet. Nem hiába gyakorolnak annyit a profik!!!

spyderKT Creative Commons License 2005.04.16 0 0 34

Camilo,

Nem én vagyok megszólítva, de hadd mondjak egy-két dolgot. Biztos vagyok benne, hogy Tantoknife nem akart megbántani sem téged, sem mást, mindössze arra mutatott rá, hogy ez egy különös helyzet lehetett - feltételezem, ezzel Te is egyetértesz -, és a megelőzés ilyen esetekben a legjobb megoldás (ha visszaolvasol, erre én is utaltam lejjebb).

A másik pedig, hogy merem állítani, hogy rossz irányba mész, ha "netmacsónak" nézed:)) Ha javasolhatok valamit: olvass kicsit a hozzászólásai közé... 

Előzmény: camilo (33)
camilo Creative Commons License 2005.04.16 0 0 33

Gondolkozzál már, hogy hogyan beszélsz velem, légyszives add meg a tiszteletet a többieknek is! Nem attól leszel itt "macsó" mert neten keresztül így beszélsz. Van egy olyan érzésem, hogy szemtől szembe nem mertél volna így nekem esni. Úgyhogy ezzel az egy hozzászólással megmutattad, hogy valójában milyen ember vagy :)

Ezentúl légyszives fogdd vissza magad!!

tantoknife Creative Commons License 2005.04.16 0 0 32
A SZOBA neve KIKÉPZÉS ... de mire.
Ha az eddigi egy elmondott tapasztalatot vesszük, akkor ez a szoba az áldozattá válás rendőrségi tudományának egy példája is lehet.

Amennyiben a meg nem nevezett barát szituációja tényleg így zajlott ....

"Ment az utcán, és hátulról egy *** elkapta, falhoz szorította és kb. egy 9 centis pillangót nyomott a hasához, "

........ ha valaki komolyan végigolvassa szórol szóra ...... én nem tudom, minek megfordítani és és a hasát veszélyeztetni, mikor
- hátrafelé az ember az arcot nem látja ...
- nehezebb bármit is kezdeményezni .....
- hátulról elkapják ... falnak, majd a hasát fenyegetni ....

Hát nem tudom ...... érdekes lehetne megnézni pontosabban a szitut ....

Sokkal inkább kellene azt megnézni, hogyan jutott ebbe a szituba ,
volt e előzmény, hányan voltak a z ellenfelek, ......stb.

Ha tényleg létező szitu van a terítéken.

Sokkal inkább kellene az önvédelemet megelőző helyzeteket vizsgálni,
erre kiképezni az embereket, olyan edzésre járni, ahol jó adag egészséges félelmet plántálnak az emberbe, nem pedig duhajságot ..... lásd a bokszoló
esete a bicskával ( szomorú lenne, ha ráadásul valami kínai gayi késről lenne szó, nem valami százezres bicsakról) l ..... fegyver, kés olyan dolgok, ahol már a felelőtlen és elhamarkodott dolgokat büntetlenül nem lehet megtenni.....

Úgy hogy nem is tudom, mire kellene kiképezni a tömegeket az élet és a tulajdon védelmében ......

SZÓFOSI STOP
camilo Creative Commons License 2005.04.12 0 0 31
egyik edzőtársam rendőr, róla tudom hogy jól dolgozik, de vannak többiek is, pl. amikor a srácot a rendőr mellett verik meg, a rendőr meg le se ....ja
walkerkopo Creative Commons License 2005.04.12 0 0 30

Szerinted csak az ölés, megverés, kirablás a bűncselekmény? Azért ennél tágabb a BTK.  A rendőrökről meg annyit, hogy nem igazán lehet rálátni kívülről a munkájukra, viszont általánosítani meg könnyű. A rendőr pont olyan ember mint a többi: van közöttük olyan aki rosszul vágzi a munkáját, és van aki jól.

Előzmény: camilo (29)
camilo Creative Commons License 2005.04.11 0 0 29

azért rendőröknek arra volt idejük hogy bevigyenek embereket, akik nem bankot raboltak meg nem vertek/öltek meg senkit  

walkerkopo Creative Commons License 2005.04.11 0 0 28

ne haragudj meg, de szerintem ez marhaság. Még sosem láttam olyan elkövetőt, aki feljelentést tett ilyenkor. Nem megy be a rendőrségre, mert fél attól, hogy a végén kiderül az elkövetett bcs. A cigányok verekedéskor sem rohannak feljelentést tenni. A másik az, hogy ugyan mit tud ellened felmutatni? max egy személyleírást. Budapesten kb. 2 millió ember él, ebből szeinted ki tudnak válogatni téged? főleg, hogy a rendőrség túl van terhelve, így nem jut arra idő hogy ilyenc bcs-k után nyomozzanak. A rablások elkövetői pedig általában bőven rendelkeznek priusszal ( mivel a bűnözők nagy része nem ilyen komoly bcs-vel kezdi, hanem mondjuk lopással). A másik az szerintem, hogy egy szituáción max. utánna lehet gondolkozni, közben nem. Ha a támadódat félted akkor ne akard megvédeni magad. Az első a te életed, testi épséged, vagyonbiztonságod,az, hogy megúszd a szitut.

Előzmény: camilo (27)
camilo Creative Commons License 2005.04.10 0 0 27

walkerkopo: aki arra vetemedik, hogy fegyverrel rabolja ki a másikat nem riad vissza feljelentést tenni, és "véletlenül" elfelejteni azt ahogyan rátámadt.

azonkívül, ha otthagyod az nem minősül cserbenhagyásnak? és mi van a rasszizmussal /ha azt fordítaná ellened/?

walkerkopo Creative Commons License 2005.04.10 0 0 26
bocs hülyeséget írtam, szóval: "ha a sérülés 8 napon belül gyógyuló"....
Előzmény: walkerkopo (25)
walkerkopo Creative Commons License 2005.04.10 0 0 25

így van. Az csak sima testi sértés. Ha a sérülés nem 8 napon belöl gyógyuló, a rendőr nem is állít elő, (mivel magánindítványra büntetendő) csak ír az esetről egy jelentést. Viszont ha a sértett elmegy feljelentés tenni akkor ugyanúgy büntetik.

Sőt, ha a verbális agresszió abban nyilvánul meg, hogy a másik fél azt mondja, hogy: "gyere ki, játszuk le" akkor ő elvileg a rendzavarás szabálysértését követi el ( aki közterületen, nyivános helyen verekszik, mást verekedésre felhív)

Előzmény: spyderKT (24)
spyderKT Creative Commons License 2005.04.10 0 0 24

Na ezt pl. nem tudtam:))

Ezek szerint ha verbális agresszióra fizikai agresszióval válaszol valaki (ami ugye sajnos nem ritkaság:() az sem önbíráskodás, hanem testi sértés?!

Előzmény: walkerkopo (23)
walkerkopo Creative Commons License 2005.04.09 0 0 23

még annyit, hogy az ha valaki pofánvág( könnyű ts) és te két év, vagy egy nap múlva visszaadod az nem önbíráskodás hanem szintén könnyű ts.

Az önbíráskodáshoz vált v. valós anyagi "érdek" kell.

Pofozkodásnál ilyen nincs.

Előzmény: belic (19)
walkerkopo Creative Commons License 2005.04.09 0 0 22
ja és nem az a baj, hogy az önbíráskodást büntetik ( mert az is az ha valaki pénzbehajtót küldd rád) hanem az a baj, hogy idióta jogszabályaink, és jogalkalmazásunk nem tudják elkülüníteni a jogos védelemtől.
walkerkopo Creative Commons License 2005.04.09 0 0 21

namost: A bűncselekmény elkövetőjét az állampogár a helyszínen visszatarthatja.

márpedig emberünk ellen elkövettek egy rablást. Tehát két választása van:

1, pofánlövi az elkövetőt, majd a helyszínr ehívja a yardot, és előadja neki a történetet ( megfelelően hazudva persze). A lényeg az hogy ő tegye a bejelentést, mert akkor az alapján indul meg az eljárás.

2, ( ez a jobbik megoldás) pofánlövi a fickót, majd visszaveszi a cuccait ( már ha tudja a gáztól), és elpucol. Ugyan melyik elkövető megy be feljelentést tenni, hogy:

kérem szépen, én csak békésen rabolgattam, mikor az a vadállat rámlőtt. Ilyen elkövetőt  én még  nem láttam.

Persze mindez csak akkor műxik, ha van lehetősége elővenni a fegyverét. mert ha már a nyakánál van a kés akkor ez nemigen megy.

camilo Creative Commons License 2005.04.08 0 0 20

nha jo csak próbálozok:)

önbíráskodást minek kell ennyire büntetni? mivel a rendőrök nem végzik el akkor valakinek el kell...

belic Creative Commons License 2005.04.08 0 0 19
Hello!

":)
amikor megfordult és elkezdett menekülni elővettem volna a gázpisztolyt és lábon lőttem volna, visszaveszem a cuccot és pápá :)
ez hogy hangzik?"

Onbiraskodas, hivatalbol uldozendo buncselekmeny. Ha valaki teget pofonvag, az konnyu testi sertes, nem hivatalbol uldozendo. Ha masnap visszaadod, akkor az nem konnyu testi sertes, hanem onbiraskodas, az mar hivatalbol uldozendo (ez utobbi azt jelenti, hogy ha a sertett nem tesz feljelentest, akkor is eljarnak az ugyben).

A gazpisztollyal labon loves: szerintem legalabb 5 percig nem fog latni a labara nott szemeivel, de ha peppert hasznalsz, akkor radasul a labara nott szajan keresztul minden lelegzetvetel fajni fog egy rovid ideig. Csernobilban hasznos lehet egy ilyen loves. :-)

Bel
Előzmény: camilo (16)
bodyguard Creative Commons License 2005.04.08 0 0 18
Ha gázpisztolyod van azzal ne lábra lőj. :-)
spyderKT Creative Commons License 2005.04.08 0 0 17
Lábon lövöd gázpisztollyal?? Azzal nem mész sokra... Ráadásul onnantól fogva te vagy az agresszor, tehát a törvény teljes szigorával lesújt rád!:(
camilo Creative Commons License 2005.04.08 0 0 16

:)

amikor megfordult és elkezdett menekülni elővettem volna a gázpisztolyt és lábon lőttem volna, visszaveszem a cuccot és pápá :)

ez hogy hangzik?

bodyguard Creative Commons License 2005.04.08 0 0 15

Hali,

Akkor bekapcsolodok en is temaba, hogy ne legyetek annyira egyedul. :-)

hunserv Creative Commons License 2005.04.08 0 0 14
Az a szar, hogy ha mar nem szegezi a torkodnak a kest, semmit nem tehetsz vele, ugyanis mar nem huzhato ra, hogy onvedelem... Ezzel takaroznak mindig a budos *k
Előzmény: camilo (2)
spyderKT Creative Commons License 2005.04.08 0 0 13
PÜ = privát üzenet? Vagy...? Egyébként tényleg:))
camilo Creative Commons License 2005.04.08 0 0 12

kedz a szobával kapcsolatba olyan érzésem lenni mintha PÜ-be beszélnénk :D

spyderKT Creative Commons License 2005.04.08 0 0 11
Volt közöm a témához;)
Előzmény: camilo (10)
camilo Creative Commons License 2005.04.07 0 0 10

Amúgy űzöl valamilyen küzdősportot?:)

spyderKT Creative Commons License 2005.04.07 0 0 9
Rajtam ne múljék:))
Előzmény: camilo (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!