Keresés

Részletes keresés

Babco Creative Commons License 2010.07.03 0 0 19
"Valamint a túlórákat nem fizetik, a szabályokat nem tartják be, a fizetéssel trükköznek, a járulékokat meg vagy fizetik utánad, vagy nem."


Kb 5 éve amikor állást kerestem, akkor kétféle lehetőséggel találkoztam: multi=korrekt fizetés és egyéb juttatások, tisztességes munkakörülmények vagy: magyar kisvállalkozás= alacsony fizetés, minimálbérre bejelentve a többi része zsebbe, volt ahol megmondták hogy napi 10-12 óra a normál munkaidő, túlóra kifizetése nélkül.

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.23 0 0 18

Nekem volt már pár munkahelyem. Egyet elhatároztam, magyar tulajdonú céghez többet az életbe nem megyek dolgozni. Egyszerűen nem bírja a gyomrom. Legyen akár kisvállalkozás, akár nagyobb cég, ordít róluk a magyar mentalitás, nulla hangulat, semmi csapatszellem, ellenben nonstop cseszegetés semmi megbecsülés, állandó irigykedés, utálkozás, fúrkálódás, árulkodás. A főnökség igazságtalan, pofára és nem teljesítményre megy az értékelés, ha nem szimpatikus a pofád akkor bármit csinálsz csak rossz lehet. Valamint a túlórákat nem fizetik, a szabályokat nem tartják be, a fizetéssel trükköznek, a járulékokat meg vagy fizetik utánad, vagy nem.

 

Ellenben a külföldi tulajdonú cégeknél azért ennél sokkal jobb a helyzet, igaz kicsiben ott is megvan ez, mint a magyar cégeknél, ellenben milliószor korrektebbek, főleg ott ahol csak a közvetlen lótifuti főnökök magyarok, a felsővezetés nem.


Ja és egyszerű beosztott voltam világéletemben, így írom a véleményemet.

Konnektororrú Creative Commons License 2007.06.10 0 0 17
Azzal különb, hogy a pénz, amit termel, inkább itthon marad, mint a külföldinél. A magyar vállalkozó itthon forgatja vissza a pénzt, itt teremt munkahelyet vele, vagy ha nem forgatja vissza, akkor itthon költi el. Míg a külföldi kiviszi külföldre a pénzt, és épít Romániában meg Bulgáriában új gyáregységet, és ott teremt új munkahelyet. A cég külföldi részvényesei meg külföldön költik el az osztalékukat.

Sajnos azt kell mondanom, hogy a dolgozókhoz való hozzáállás széles látókörrel gondolkodva másodlagos.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.10 0 0 16
Nektek mi a véleményetek, tapasztalataitok, milyenek a magyar cégek, magyar vállalkozók, tehát a magyar munkaadók??

 

Mostanában mindenhonnan az jön, hogy támogasd a magyar vállalkozókat, magyar tulajdonú cégeket, mert akkor milyen jót teszel. Kérdésem: miért?

 

Tapasztalataim alapján a magyar vállalkozó, cégtulajdonos ahol csak tudja áthágja a szabályokat, csal az adózással és az alkalmazottal ugyanolyan szemét módon bánik, ugyanúgy szemrebbenés nélkül kivágja az utcára, ugyanúgy alulfizeti a dolgozóit, mint egy multi. És igen, szembrebbenés nélkül, ha az neki megéri ugyanúgy átviszi külföldre a céget, ha ezáltal jobban meg tudja tömni a zsebét!

 

Tehát akkor összességében mivel különb/jobb a magyar cégtulajdonos, vállalkozó a külföldi (multi) cégeknél?

 

Persze tisztelet az igen kevéske kivételnek, de sajna elég sok magyar vállalkozót ismerek ahhoz, hogy ez legyen a véleményem!

kjumika Creative Commons License 2005.10.25 0 0 15

Egy ismerősöm holland cégnél dolgozik és azt mondja, elég jók a körülmények, őt is megbecsülik. A vezetőség még el is vitte a csapatot Hollandiába pár napra, csak úgy, mindent fizettek.
Balajtár Creative Commons License 2005.09.19 0 0 14
Elég kis minta alapján ítélsz.
Előzmény: recis (13)
recis Creative Commons License 2005.07.16 0 0 13

Munkahely 1.: német tulajdonú utazási iroda, jó körülmények, elfogadható fizetés, jófej kollegák és főnökök, egyéb juttatások. Távozás oka: létszámleépítés

Munkahely 2.:magyar tulajdonú szálloda, elfogadhatatlan körülmények és szar fizetés, megbizhatatlan és rosszindulatu kollegák és főnökök, juttatás nincs. Munkahelyváltás folyamatban.

 

Válasz: igen, nagyon is számít, ha tehetem, magyar cégnél többet nem dolgozom!

Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2005.07.12 0 0 12

Japán, koreai, de inkább úgy összegezném, hogy távol-keleti cégektől isten ments! Franciák szintén zenészek...

adamn Creative Commons License 2005.07.10 0 0 11

Hello!

Nos, én egy egyszerü irodai dolgozó vagyok és ebből a szempontból elmondanám a véleményemet.

Első melóhelyem egy angol cég volt, ott a főnök borzalmas, kibirhatatlan volt, a csapat egész jó, összetartottunk.

Aztán ezután dolgoztam német cégnél, ott a csapat szenzációs volt, jó volt a légkör és összetartás ezerrel. A főnökök meglepően tök normálisak voltak leb*ás szinte soha nem volt, ha hibázott az ember, azt négyszemközt megbeszélték vele.

Most egy magyar cégnél vagyok, de alig várom hogy elhuzhassak innen bárhova... Itt a nagyfőnök egész rendes, de cseszik mindenre, helyette van egy kiskirály csoportvezető, aki alá sajna rendesen adják a lovat, mindenkit lelkileg kicsinál, még aki b*ik mindenre, az is kikészül teljesen. A kollegákat sem nagyon minősíteném, kétszinüek, a besúgóhálózat itt jobban működik, mint az 50-es években Magyarországon... Mindenkin átgázolnak, ha úgy tarja érdekük, csapatszellem, kollegalitás 0. Ide még annyit, hogy egyik helyen sem dolgoztam olyan rossz körülmények között, mint itt.

Szóval nekem ezek a tapasztalataim.

Hengergóc Creative Commons License 2005.05.12 0 0 10
BPO.
friedmannt Creative Commons License 2005.05.12 0 0 9
melyik iparág? IT?
Előzmény: Hengergóc (8)
Hengergóc Creative Commons License 2005.05.12 0 0 8

Én is mindig várom, hogy egyszer csak jön a feketeleves, már tiszta üldözési mánia, komolyan mondom. Annyi rosszat hallottam a multikról, ehhez képest, még egyszer sem kellett túlóráznom, se hétvégén tréningelnem meg csapatotépítenem meg ilyesmi. Volt tréning az elején, de pl. délután négykor már nem kezdtünk új témába, hanem haza lehetett menni.

Ja, elmehetek suliba meg vizsgázni, és még csak be se kell írnom a jelenlétibe, hogy nem vagyok itt.

 

Persze mindig résen vagyok, hogy hátha, de eddig még semmi...

CornFake Creative Commons License 2005.05.12 0 0 7
aztan ha szunetet tartasz akkor meg az lesza baj..o ismerem en az ámerikaji fonokot...
Előzmény: Hengergóc (6)
Hengergóc Creative Commons License 2005.05.11 0 0 6
Még próbaidős vagyok egy amerikai multinál. Aszonta ma az amerikai főnököm, hogy akármikor felénk jár, mindig a számítógép fölött görnyedve lát minket, mi örökké csak dolgozunk. Nem kell annyit dolgozni, tartsunk néha szünetet...
friedmannt Creative Commons License 2005.04.22 0 0 5
melyik cég?
Előzmény: formatc (4)
formatc Creative Commons License 2005.04.22 0 0 4

Nalunk angol-indiai a "fonok" (az gondolja magarol, hogy fonok)...

 

Allasinterjun a uj jeloltel beszelgetve szobakerult, hogy a vezeto szarmazasa a jelentkezo srac azonnal kijelentette, hogy nem erdekli a melo es elment! :)

 

mongyuk' igaza volt! :/

 

inkorrektseg, bullshiteles, rossz legkor...

amit erre nyujtani lehet az maximalis diszriszpekt!

CornFake Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3
reszemrol a francia es az olasz cegek mar ki vannak utve,mindenben.
munkaban ,de termekben,ill szolgaltatasban is.
jelenleg ámerikai cegnel dolgozom,nem a legjobb,de az elozo francianal ,es az azelotti olasznal jobb
elotte magyar cegnel voltam,az olyan semmilyen volt.
Előzmény: NTHAM (-)
Qqberci Creative Commons License 2005.04.05 0 0 2

"a magyarok annyira meg akarnak felelni a külföldiek elvárásainak, hogy kiskirályokká válnak és pont a saját honfitársaikat szopatják meg"

 

Sajnos, ez sok helyen így van és a külföldi meg még röhög is rajta.  A svédekkel igen jó a tapasztalatom, a németeknél viszont nem mindegy, hogy Németország mely részéről való.

Előzmény: NTHAM (-)
nyman Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1

Hat egyentol fugghet. Mondjuk ha altalanositani kell, nekem a nemet, osztrak, finn es francia erdekeltsegu cegekkel vannak negativabb tapasztalataim.  A franciakkal odaig jutott, hogy mondtam vissza ezert allasajanlatot is. A svedekkel meg nagyon pozitivak a tapasztalataim.

 

Epitoiparban tevekenykedek, es eleg sok nemzetkozi kliensel is talalkoztam/talalkozok, ugyhogy innen is altalanositok.

 

A magyar fonokokkel - akiknek dolgoztam - eddig nem volt kulonosebb bajom, de ahogy kornyezetemet hallom, lehet, hogycsak nekem volt szerencsem.

 

Szerintem attol is fugg, hogy kinel milyen a vallalati kultura otthon.

 

Asztan meg ketto eseteben az ember mar probal altalanositani. :o)

 

Tavaly Dubaiban lett vona lehetosegem egy indiai cegnel dolgozni. Az interjun nekem tul arogansnak tunt a pacak, aztan volt indiai kliens is, meg hallottam, hogy nallik ez a termeszetes. De vegul is nem ez volt az ok, hogy nem mentem.

Előzmény: NTHAM (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.05 0 0 0
0 azaz nulla!
NTHAM Creative Commons License 2005.04.05 0 0 topiknyitó

Lehet, hogy hülyeség amit kérdezek, de van-e különbség a cégek között ezalapján?

 

Úgy értem, hogy pl. a személyes munkahelyi tapasztalataim alapján a német és a finn cégek valahogy jobban állnak a munkavállalóhoz(jobb a közhangulat, a csapat(szellem), normálisabbak a főnökök), míg az angol és amerikai cégeknél pont az ellentettje a helyzet(szemét az összes főnök, ott szivatnak meg ahol tudnak, a csapat szar, csapatszellem szinte nincs). Magyar cégekkel nincs tapasztalatom.

Azért kérdezem ezt, hogy csak én tapasztaltam ezt és nekem volt ilyen szerencsém/balszerencsém, vagy nagyobb általánosságban is ez a helyzet, tehát számít, hogy milyen nemzetiségű a cég? Vagy ezek a szempontok kizárólag a felsővezetésen múlnak és persze a szerencsén? 

 

Még az is érdekes, hogy volt nekem egy angol cégnél magyar és angol főnököm is, egyik sem volt túl jó, de ég és föld volt közöttük az angol javára. Valahogy úgy tűnik, hogy a magyarok annyira meg akarnak felelni a külföldiek elvárásainak, hogy kiskirályokká válnak és pont a saját honfitársaikat szopatják meg. Csak az én tapasztalatom ez is, vagy valóban jobbak a nem magyar főnökök?

 

Köszi a válaszokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!