Aki még nem szavazott A Nagy Könyvre, esetleg nem is tudta eddig, hogy akar-e, és ha igen, akkor melyik könyvre is, az szavazzon Nick Hornby: Fociláz című örökbecsű művére. Aki olvasta, az tudja, hogy miért, aki még nem olvasta, az sürgősen tegye meg. Megéri.
Múltkor egy könyvajánlóban volt benne az egyik könyve, a fényképével illusztrálva. Valószínűleg nem nagyon voltak vele tisztában, hogy ki is Ő, hiszen manchesteri idősödő futballhuligánhoz hasonlították...
A Fociláz pedig valóban minden szurkolónak ajánlott, erősen!
Valahol olvastam vele interjút és tényleg nem zavarja. Természetesen jár meccsre, sőt, azóta amolyan jelképe lett az Arsenalnak, úgyhogy most már valódi bennfentes.
Vajon ma is jár Arsenal meccsekre Hornby? Mi lehet a véleménye arról, hogy angol csak a vezetőségben van szeretett klubjában? Szerintem nem zavarja különösebben, de ki tudja.
A fociláz tényleg kurva jó. nem arsenal könyv, és attól függetlenül aranyba kéne önteni minden szavát, hogy hornby felkapott (bár a pop csajok satöbbi ehhez képest sehol nincs)
Szerintem is kötelező olvasmány minden fociszeretőnek.Én kb. 12 évesen olvastam, le sem tudtam tenni, de néhány hete eszembe jutott, hogy el kellene olvasni mégegyszer. Talán a Pool-Juve meccs miatt, ugyanis érdekesen írja le a 85ös Heysel tragédiát. Meg a rasszizmus miatt is vannak benne időszerű dolgok. Az iskolákban is kötelezővé lehetne tenni, nem? :)
jó marketingel minden lehetséges, annak idején (pár éve) a fociláz első kiadását leértékelve lehetett kapni, aztán amikor Hornby ismert lett kiadták megint.