Keresés

Részletes keresés

csedege Creative Commons License 2020.06.01 0 0 9

Üdv, ha Valaki erre téved! Tanácsra lenne szükségem, de látom, hogy régen nem volt erre senki, azért megpróbálom. Minden évben zsákba, vagy nagy vödörbe ültetek,( talaj miatt ez a lehetőségem) és mikor leér a földre, jönnek a csigák, hangyák, stb. Azt találtam ki, hogy lejtősen uborka hálóra vezetem, így a föld felett 10- 15 cm-re lenne a növény/ termés. Nagy butaság, vagy járható megoldás lenne? Nem tudom, mennyire ragaszkodik a növény a földön terjeszkedéshez? 

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 6
Vírus- és lisztharmat-rezisztens CUKKINI! Mikonos F1, Syngenta

Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy ha vásárolnék most 1000 magot a fenti fajtából 22 ezerért, akkor nektek kell-e belőle? (Legkisebb kiszerelési egység, Syngenta minőség, profi vetőmag.) Beszerzési áron 22 Ft/mag + a levél ára, bármilyen kis mennyiséget elküldök, Bp-re vagy itt Őrbottyán környékére el is viszek hétvégén, úgy olcsóbb. A darabszámításnál érdemes 5 évre előre számolni, mennyit szeretnénk vetni, mert addig biztonságban eláll, ha hűvös, száraz helyen tartjuk.

- Az utánvét elég drága volna, ezért ha valaki küld nekem egy levelet, benne a pénzzel, és ráírja a nevet, címet, igényelt darabszámot, akkor amint tudom, küldöm is, alufóliába csomagolva. (Természetesen maximálisan meg lehet bennem bízni, nem szeretném, hogy az első 30 mag után ne vegyen senki tőlem, és rajtam maradjon 700 darab, csak mert valakit cserben hagytam... :) )

- E-mailben is lehet jelezni a vásárlást, esetleg az utánvét igényét is, ha többet kellene, és nem sokat oszt-szoroz.

- Nemsokára intézek bankkártyát is, és lehet előre utalni, hogy még olcsóbb legyen.

Különösen azoknak ajánlom, akiknek eddig ragyás volt a cukkini, gyakran megromlott még fiatalon, kicsi, kemény és deformált lett, foltos volt a levele, vagy csak nem akarják agyonpermetezni lisztharmat ellen. (Mert ugye van másik is, ami ugyanígy közepesen vírusrezisztens, de azok lisztharmatra is érzékenyek, ez egy egyedülálló fajta!) Én bevállalom a nagy beszerzési mennyiség és ár kockázatát, nektek ezzel nem kell törődni, csak venni annyit, amennyire szükség lesz. Ne hagyjátok ki

Én is most fogom kipróbálni először, de mivel profi kiszerelésű vetőmagban elég gáz lenne, ha zsákbamacskát árulnának - nem így a hobbi vetőmagoknál, ahol elsikkad, ha kikerül néhány rossz csomag -, igen nagy reményeket fűzök hozzá.
Keszra Creative Commons License 2005.10.05 0 0 5
Gyerekek, augusztus elején magról másodvetettem, most érik a cukkini, többféle.
stiglinc Creative Commons License 2005.03.31 0 0 4
Bocs, még egy: semmiféle házilagos palántázást ne tervezz be, ha nem tudod nagyon világos és, kelés után, hűvös helyen tartani őket! (Csak a kelésig kell a talpmeleg) Megnyúlt, sápadt palántákkal több bajod lesz, mint örömöd...
Előzmény: Honey74 (-)
stiglinc Creative Commons License 2005.03.31 0 0 3
A kabakosokról (dinnye, udorka, tök, cukkini, stb) azt mondják, hogy nem bírja a palántázást (bolygatást a gyökeresedés után). Ennek ellenére én szoktam csinálni, de tápkockásan. Ez azt jelenti, hogy tejfölös pohárba teszed a földet, 2 magot, azt meg melegre és fényre, locsolod, majd május közepe táján óvatosan, földestől kiülteted az előre ásott, trágyázott földbe. Ideális helyen tényleg gyorsan gyökeresedik és nő, úgyhogy a tervezett kiültetés előtt kb 4 héttel vesd csak el a magot. Ha piacon palántát találsz, azt is csak akkor vedd meg, ha tápkockás (a karalábé, zeller, stb szabadgyökerűként is jól megered).
Előzmény: Honey74 (-)
kozak26 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 2
Boltban vasaroltam a magot. Ha cukkinibol akarod kiszedni, akkor meg kell varnod. hogy szep nagyra megnoljon a cukkini, es beerlelje a magot.
Palantat szerintem boltban nem lehet venni, inkabb nezz korul a piacon, ahol idos nenik szoktak a portekajukat arulni, naluk szokott lenni palanta. Toluk erdeklodj, lesz-e, es mikor.
Garafarm mag 30-40 ft/zacsko, nezd meg a lejarati evet, nehogy radsozzanak lejart "szavatossagu" magot.
Szerintem ne bajlodj a palantabeszerzessel, ultess magad.
Cserepbe ket-harom magot, locsold rendszeresen, es ha megnott, es az idojaras is kedvezo(mar nincs fagy), ultesd ki.
Ha nem sikerul a palantaneveles, szabadfoldbe meg mindig elultetheted.
Szoktak a palantazott foldet palantadoles ellen meglocsolni, kerteszeti boltokban keress ilyen permetezoszert.

Honey74 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1

Szia,

 

A cukkiniből vetted ki a magot vagy vetted vetőmag fomátumban?

Palántát lehet venni szerint?

 

H.

Előzmény: kozak26 (0)
kozak26 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 0
Tavaly en ultettem 2 tovet, kb majus kozepen dugtam le a magokat. Ki is not, es ha locsoltam volna tisztessegesen, eleg sok termett volna. Feszekbe 2-3 magot tettem(ha jol emlekszem), igy 2-4 naponta lehetett szuretelni(2-3 db alkalmankent).
Ha palantazol, korabban lesz termesed, bar nekem a gyorsan novo dolgokkal palantazaskor mindig gondom van, ugyanis nyurgulnak,mint a fene.
Honey74 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 topiknyitó

Sziasztok,

 

Kezdő kertészkedő vagyok.

Cukkinit szeretnék termeszteni,úgy tudom palántáról kell.

 

Segítség!!

 

H.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!