Keresés

Részletes keresés

ormail Creative Commons License 2023.06.17 0 0 103

Vadonatúj IBO darálós wc háza,hogy deformálhat?

BladeE83 Creative Commons License 2023.01.06 -1 0 102

Csőkamerázás Budapesten és Pest megyében. Duguláselhárítás és csatornakamerázás fix árakon.

Brikk stone Creative Commons License 2022.10.25 0 0 101

  Csak másfél hete volt az eset.

  Na és mit találtak ?

Előzmény: BladeE83 (99)
Brikk stone Creative Commons License 2022.10.25 0 0 100

  Hirdeti magát az ajánlott cég. Sok a mellébeszélés.de ez igaz  :

 

 

 " Ha nedvesség van a cső körül, a fa gyökerei benőhetnek a cső körül, bele és belsejébe, ami számos problémát okoz, ezzel gátolva a szabad elfolyást."  Csakhogy  egy pici rést észrevenni kamerázással se lehet.  Amennyiben van rés, ott benő a gyökért, de a dugulás csak hónapok múltán lesz.

 

 

 Meg kell tanulni csatornát tisztítani.

 

 

 Nem egy  nehéz dolog. Egy - két órai munkával tízezrek megtakaríthatók.

Előzmény: BladeE83 (99)
BladeE83 Creative Commons License 2022.10.17 0 0 99

Sokáig visszatéri dugulással küszködtünk, gyorsan megtalálták a hiba forrását. Ajánalni tudom őket.

Mister V. Creative Commons License 2020.10.16 0 0 98

Látom nincs nagy élet, azért teszek 1 próbát.

 

Szintérzékelőről sehol nem találni képet a neten.

Állandóan megy a motor és csak túlmelegedés miatt kapcsol ki olykor... akkor kikapcsolva is marad, majd wc-lehúzás után megint nem hagyja abba a túlmelegedésig.

 

Szakember min 20e alkatrész árral + szerelés + kiszállás vállalná el, így az nem opció, ha házilag is javítható lenne (alap elektronikai ismeretekkel: alkatrészek ismerete, forrasztás, stb.).

 

Nem az enyém, ennyi infóm van róla. Holnap szedem darabokra, mert már az egész csak habosít és nem tolja ki a csövön az anyagot. Így ha már a dugulással foglalkozom, akkor ezt sem egy külső időzítővel oldanám meg az illetőnek (amíg az öblítőtartályba folyik a víz, addig kapna áramot a daráló), hanem a szintérzékelőt javítanám meg, ha tudnám, hogy milyen megoldással érzékeli a szintet (opto, közelítés, folyadék vezetőképessége, úszós mikrokapcsoló, stb.).

Fotót, videót szeretnék látni a szerkezetről, működéséről, ha netán valakinek van ilyen anyaga, mert a neten nem fellelhető.

Wilo a típusa, de szerintem ez nem releváns.

 

Köszönöm!

Téli nap Creative Commons License 2020.04.13 0 1 97

 Hirdeti itt magát egy cég.

 Ilyen szövegei is vannak :

 

" Csatorna dugulás és csatornatisztítás

A legfontosabb, hogy megállapítsuk pontosan mi a dugulás oka. Ehhez alaposan át kell néznünk a csatorna hálózatot. A szennyvízelvezető rendszerben lokalizálni kell a dugulást, és hogy mi is idézi elő. Szennyvíz esetén pláne nem tűr halasztást a dolog, ezért a legmodernebb eszközökkel, többféle csőgörénnyel és a hozzá tartozó nagy teljesítményű profi gépekkel érkezünk a helyszínre. A csőgörény a különböző átmérőjű spirálok köznyelvben elterjedt változata. Miután végeztünk a csatornadugulással, következhet a csatorna fertőtlenítése. Érdemes egyébként időközönként csatorna karbantartást is igénybe venni, ilyenkor sokkal egyszerűbb a kisebb szennyeződéseket és dugulást elősegítő tartalmakat eltávolítani, mint amikor már évek óta halmozódik. Szakembereink több évtizede oldják meg a kellemetlen dugulás problémákat egész Budapest és Pest megye területén. Szakértelmük megkérdőjelezhetetlen."

 

 pontosan mi a dugulás oka  - nem mindegy    valami az útjában áll és  felhalmozódik a lé sűrű része.  Annyit azért tudni kell hogy ez egy kifejlődő folyamat  tehát  az elfolyás lassúságából  gyanakodni lehet , hogy egyszer leáll az áramlás.

 

 

 A szennyvízelvezető rendszerben lokalizálni kell a dugulást, és hogy mi is idézi elő.    Valahogy így , mindig hátulról visszafelé... 5 m-e szakaszokra bontva.

 

 Pl. egy 30 m-es szennyvízcsatornánál eleve  3  tisztító nyílás. Jó ha egy a közepén van tehát a kiépőtől és a  befogadó aknától is  15 -15 méterre.

 Eldugult a rendszer.   Kezdjük  pl. középen. be egy slag és ha elfolyik a víz akkor már csak az első 15 m -en lehet valahol.   a  7,5 m-e lévő tisztítónál   szintén slagot nymunk le  és megnézzük elfolyik a víz vagy sem. Ha elfolyik akkor megyünk visszafelé  . no itt már egy feltáró nyílást kell készíteni.  Nem nagy ügy ásás és   egy  20 mm-es lik a műanyag csövön. Innem újabb slagozás , ha nem folyik akkor ezen a szakaszon már  áll a szmötyi. tehát a duguás vége valahol a  7.5  és   a 15 m között lehet.

 

     Készítünk egy  újabb lukat  pl. a 10 . méternél, ha itt áll akkor a 15 és 10 m -között van.  és ilyenkor előról dróttal csőgrénnyel  kipiszkáljuk az eldugulást okozó akármit. mMegindul az áramlás, hurrá megoldottuk a feladatot. Vissza állítjuk a bontás helyeit. 

 

 Ehhez persze tudni  .. ismerni illik a vezeték nyomvonalát és  megfelelő számú tisztító nyilás kell. Ha ezek nincsenek,  fizethet az illető jó vastagon.

 

 "A csatorna fertőtlenítése."   Minek   ja hogy  jelentősége legyen a drága munkának.

 

 

   " időközönként   is igénybe venni, ilyenkor sokkal egyszerűbb a kisebb szennyeződéseket és dugulást elősegítő tartalmakat eltávolítani, mint amikor már évek óta halmozódik."

  Van benne valami. A gondos  használó időnként  kislagozza a csatornáját. Mennyi időnként ?  Szabad a gázda,  én  m  5 -6 évente teszem meg.

 Az épületen belüli  dugulás ? Hasonló mint amit írtam,  csak nagyobb odafigyelés és kisebbek a  szakaszok.

 

 

 Nos ha valaki ingyen hírdet, akkor   én pedig ingyen elemezek.

Előzmény: batistutaomar (94)
Téli nap Creative Commons License 2020.04.13 0 1 96

  Hát ez érdekes. 

A  félcédulás  víz - gáz fűtésszerelés hirdetéseknél a dugulás elhárítás  szerepel mindig első helyen.

 Amúgy én  az elmúlt 50 évben  vagy  10 x vettem igénybe különböző különféle víz- gáz és fűtésszerelési szolgáltatásokat, de ezek között ez soha sem szerepelt.

 És  remélhetőleg nem is fog soha.

 

 Amúgy   lefolyókat :   mosogató  WC , fürdő stb   ésszel kell használni és akkor soha sem dugul el... majdnem.

 pl. a mosogató szifonokat nem kell tísztítani…. elég csak  rendszeresen  pumpálni. Volt úgy hogy  3 évente  tisztítás céljából szétszedtem  a mosogató szifonját.. macerás munka, mígnem rájöttem, hogy 3 heti  alapos pumpálással ez elkerülhető.

 Kád és mosdókagyló  elfolyó  hasonló eset.

 Aztán van a külső dugulás. Na az már nehezebb eset. De megoldható.

 A  dugulás  , a német Stau -t mond azaz torlódás előfordulhat  minden  áramló rendszernél.... így az autó áramlásnál illetve a szennyvíz áramlásnál. Ha megáll az áramlás meáll a kocsisor  megálla szennyvíz  lefolyás, nos olyankor nem hátról  lökdössük, hogy menjen tovább,  úgysem fog. Hanem előlről eltávolítjuk az elakadt kocsit, vagy az áramás útját álló szennyeződét. Szennyvíz csatornánál    szakaszonként  visszafele feltárjuk, ha megvan az akadály,  azt dróttal - csőgörénnyel  kipiszkáljuk  és csoda folyik a lé. Nálam pl. egy pici gyökér csinált ilyen. 

2 óra alatt elhárítottam.

 A vagy a tájékozatlan fizet  40 -50 - 60 ezret,  kit hogy lehet lehúzni.

Jennyke 30 Creative Commons License 2020.04.13 -1 0 95

Szervusztok, ajánlanék helyi szakmebereket az Ország különböző részeiről, áruházakat üzemeltetünk több városban és évek óta kölcsönös együttműködéssel dolgozunk együtt. Előtte sajnos elég rossz tapasztalataink voltak a duguláselhárítókkal :S

 

Duguláselhárítás Dunakeszi és környékén.

 

Duguláselhárítás Szentendre és környékén.

 

Duguláselhárítás Veresegyház és környékén.

 

Duguláselhárítás Pilisvörösvár és környékén.

 

Duguláselhárítás Dél Pest megye, Bács Kiskun megye.

 

Duguláselhárítás Heves megye.

 

Duguláselhárítás Budapest.

 

Womázás Budapest, Pest megye.

batistutaomar Creative Commons License 2020.03.08 0 0 94

Nekem pedig ők. Ahogy ígérték díjtalanul szálltak ki és találták meg a dugulás okát, aztán árat mondtak és az a munka végeztével sem változott. És persze megszüntették a dugulást. https://gorenyguru.hu/

Előzmény: mezdema (89)
gergem Creative Commons License 2019.04.01 0 0 93

Köszi, én is erre gondoltam, de nem nagyon látok rajta olyat. Mármint bedugom a konnektorba és elkezd darálni, nem áll le, nincs rajta külön kapcsoló, ha kapott vizet (amit ledaráljon), akkor ment egy ideig régen, aztán magától leállt. De megnézem holnap, hátha mégis találok valami kapcsolót benne. Vagy valami szenzor lehet még. Grundfos Sololift 3 a típus, ha ez mond valakinek valamit.

Előzmény: a tömeg az tömeg (92)
a tömeg az tömeg Creative Commons License 2019.04.01 0 0 92

Beragadhatott egy kapcsoló !!

Előzmény: gergem (91)
gergem Creative Commons License 2019.04.01 0 0 91

Olyan kérdésem lenne, hogy ha a régóta jól működő darálós WC (Grundfos Sololift) egy ideje nem áll le a darálással, mi lehet a gond? Előtte sajnos viszonylag sok vizet húztunk le rajta (zuhany is rá van bekötve, napi 1-2 vödörnyi víz ment onnan, kb. két hétig). Lehet ez a gond? Van tippje valakinek, mi lehet rossz? Szétszedtem, látszólag nincs eldugulva a csöveknél, a motorblokkot nem bontottam szét. Mi állítja le a darálást általában? 

Köszi előre is!

mezdema Creative Commons License 2018.11.27 0 0 89

Nekem meg ők segítettek, SOS kellett jönniük, és jöttek is! :D https://wc-dugulaselharitas.hu

Előzmény: Natália1 (86)
Reginat Creative Commons License 2016.12.02 0 0 88

A zuhany vagy a mosdót csak akkor szokták a darálóra kötni, ha gravitációba nem megy el a víz. Minden más esetben csak a WC. tartalma történik ledarálásra. Általában 40-50 mm csőszakaszon nyomja el a berendezés a 110 szakaszig. Nem tudom elhinni, hogy a WC. ledarált tartalmát a padlóösszefolyóba kötötték volna a "mesterek". Az már hihetőbb, hogy a padlóösszefolyó elmenő vezetékére kötötték rá. De ez sem egy jó megoldás. Minden esetben a 110 vezetékre kell rákötni.

Előzmény: Maresz67 (85)
Palási Creative Commons License 2016.11.27 0 1 87

Pont egy hirdetéssel kell kezdeni a  fórumos tevékenységet ?

 

 Egyébként minden félcédulás hirdető a dugulás elhárítással kezdi.

Előzmény: Natália1 (86)
Natália1 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 86

Szeretnék ajánlani egy céget duguláselhárítás ügyben: http://dugulaselharitas-akcio.hu/  Nekem nagyon sokat segítettek.

Maresz67 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 85

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől, tapasztaltabbaktól. A gyerkőcnek kis garzonjában, amit most vett, darálós WC van használatban. Csak a WC működik róla, egyebek nincsenek belekötve a darálóba. A felújítás most kezdődött el és át kell telepíteni a WC-t a fürdő túlsó felébe. Állítólag eddig a padlóösszefolyóba volt kötve a szennyvízelvezetése és a szakik ugyan így gondolták visszakötni. Én nem értem, ez hogyan lehetséges, hiszen ha a fekália - még ha darálva is, nem tör fel a padlóösszefolyó rácsán keresztül a daráló miatt képzett nagy nyomás miatt? És egyáltalán, mi van így a szagokkal.

Azt mondják a szakik, hogy nem akarják felvésni az egész fürdőt, és hát ki tudja hol megy el a fővezeték.

A neten sehol nem találok olyan bekötési vázrajzot, ahol nincs a zuhany és a mosdó szennyvízelvezetése a darálón átvezetve.

Köszönöm szépen előre is!!!

hargergo Creative Commons License 2016.01.25 0 0 84

De utólag is lehet, csak a szifon előtt legyen egy Y ág, amibe megy a légbeszívó szelep.

A mosogatónal 40-es, mosdónál 32-es a kiállásod valószinűleg, de lehet, hogy a WC-hez is tudsz rakni szelepet, de ezt már a vízszerelő látja/tudja.

Előzmény: aidy01 (82)
nixon70 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 83

Lètezik olyan amit pld a mosdószifon ès a fali csatlakozás közè tudsz beszerelni.

Keress rá: 32-es lègbeszívó.

Előzmény: aidy01 (82)
aidy01 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 82

köszönöm szépen a válaszod. Feltételezem ez a légbeszívó szelep utólag már nem telepíthető - lévén minden le van burkolva..

Előzmény: hargergo (81)
hargergo Creative Commons License 2016.01.24 0 0 81

Én csak a Grundfos darálós gépeket ismerem, nagyon megbízhatóak. A berendezés bizonyos vízmennyiség után kapcsol be, gondolom szintérzékelő kapcsolja. Hogy a bide használat mennyi vizet használ és ez be kapcsolja-e a darálót, azt nem tudom.

 

"amikor ő lehúzza a wc-t, a lefolyóink zörögnek-hörögnek..."

Na ja, ezekben kis szivattyú van, valószínűleg nincs a rendszerben légbeszívó és a vízáram "megszívja" a rendszert. Nálad érdemes légbeszívó szelepet (akár több helyre is) beépíteni.  Ha ez nincs akkor a szifonok vizét szívja ki, ezután jön fel a bűz.

Előzmény: aidy01 (79)
eekeili Creative Commons License 2016.01.22 0 0 80

 "a wc-ülőkébe épített bidét is használni fogunk, így fontos, hogy annak használatakor is bekapcsoljon a daráló. Nem tudom, hogy erre az alap modellek is a "..

 

 

 arra azért vigyázz, hogy a golyókat nehogy ledarálja !

Előzmény: aidy01 (79)
aidy01 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 79

Sziasztok!

 

Belvárosi lakásba keresnénk wc-darálót. Felfelé emelnie nem kell, vízszintesen is max 3-3,5 m-t kell elvinnie, de sajnos nincs sztenderd átmérőjű lefolyónk, így nem lehet a darálót "megkerülni".

Sajnos a "központi lefolyó", vagy függőleges strang előtt összeömlik a csatorna egy nagyon rövid szakaszon a szomszéddal, ahol eddig nem volt wc, de idén ők is beszereltek egyet. A mi lakásunk még felújítás alatt van, még nem lakjuk, de amikor ő lehúzza a wc-t, a lefolyóink zörögnek-hörögnek... Nálunk a teljes csatorna hálózat ki lett cserélve.

 

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen márkájú ill. típusú készüléket javasolnátok? Annyi színezi még a képet, hogy a wc-ülőkébe épített bidét is használni fogunk, így fontos, hogy annak használatakor is bekapcsoljon a daráló. Nem tudom, hogy erre az alap modellek is alkalmasak?

 

Nagyon köszönöm!

nixon70 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 78

Igen.

Előzmény: johannes. (77)
johannes. Creative Commons License 2015.07.31 0 0 77

takarékos csapvég van, lehet az a gond ?

Előzmény: nixon70 (76)
nixon70 Creative Commons License 2015.07.31 0 0 76

Kevés a víz mennyisége, amit a csapolónál használtok.

Hetente 5-6L forró vízzel "zuttyantsd" le.

Előzmény: johannes. (75)
johannes. Creative Commons License 2015.07.30 0 0 75

sziasztok

 

Na pont idevág a téma, gondoltam megkérdezem, hátha valaki járt már így:

 

A kézmosótól a lefolyó-tisztító-bűzelzáró, tehát a rács, kb. 1-1.5  méterre van, a fürdőszobában, semmi más nincs beletoldva, kizárólag a kézmosó vize halad át rajt.

 

Körülbelül 3-6 havonta ki kell tisztítanom mert nem folyik le a víz, gyerekek nincsenek, csak 2-3 felnőtt ember használja.

Ami a vízbe kerülhet, az a szappan, folyékony szappan és néha borotvahab, esetleg hajszál de az is csak az ami bele esik a kagylóba, egyébként nem oda dobjuk stb...

 

Most pucoltam ki ismét, a látvány ugyan az, szürkés-kékes-zöldes-fehér anyag, ami megáll a bűzelzáró csövénél és nem megy le, a mosdókagyló közti vonalon is rá van rakódva a műanyag csőre de azt ritkábban kell tisztítani.

 

Laktam már pár helyen, de ilyennel még soha nem találkoztam,fogalmam sincs mi okozhatja  a látvány a következő :

 

csakesz2 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 74

Igen, a legtöbb kommenttel egyetértek: a dugulások leggyakoribb okai a beleejtett vizes törlőkendők, tamponok, WC-illatosítók, előfordulnak a gyermekek figurái, különböző játékai. A javasolt első művelet a szódabikarbóna+ecet kombináció. 20-30 perc után bőséges forró víz alkalmazása. Ha ez nem segít, akkor még lehet próbálkozni dróttal, otthoni csőgörénnyel, de vigyázzunk: könnyen beletörik, beleszakad!

A Tiret nevű szerből ekkor már érdemes legalább egy fél flakonnal beleönteni, és egész éjszakán át hagyni, hogy hasson, majd bőséges mennyiségű, lehetőleg nagy nyomású vizet ráönteni. Erre jó pl. a zuhanyrózsa letekerésével a zuhanycső benyomása a zuhanytálca lefolyójába, és lefogni, hogy minél több víz befelé menjen.

 

Mr Muscle-t nem javaslom, negatív tapasztalatok vannak vele. Amit még ki lehet próbálni, az a Chemitat cég granulátuma, hallottam róla jókat.

Ha ezek sem segítenek, bővebb információ, szaktanácsadás: Csongrádi László duguláselhárító mester.

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2015.04.13 0 0 73

 Já !  A legtöbb hirdetés a dugulás elhárítás körül mozog.

Előzmény: csakesz2 (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!