Dolgoztam en is ott masfel evet, eleg jol ismerem a rendszert. Nem olyan nagy dolog mint amilyennek gondolod. Az ott dolgozo informatikusoknak nem kell meghackelnie semmit, mert ok hivatalosan es legalisan is hozzaferhetnek a rendszerhez. Ami meg az irattarat illeti.... Mindenki igyekszik elkerulni, hogy onnan valamit is elo kelljen keresni, mert a legtobbszor csak elmegy a kikeressel egy-ket het, es sokszor ugy jon vissza hogy nincs meg! Marad a szamitogep. Pl az allitolagos Kaya Ibrahim kivancsi vagyok letezett-e valaha, vagy csak ugy beleroppent a nyilvantartasokba.... Nem uj trukk.
On
Asszem itt az ideje hogy en is leadjam a bevallasom, van nemi visszaigenylesem... : )
Ha marc 17.-en elutaljak, annak 19.-re ott kell lennie.
Na most a masik allami "ceg", a pszaf, csunyan buntet ha a banki atutalasok tobb napot kesnek. Egy banknak van egy nap haladekja, hogy feladja az giro fele, utana masik banknak meg egy nap, hogy feldolgozza.
Na most nehezen hiszem, hogy a apehnak ne lenne kozvetlen girokapcsolata. Ami 1 millabol kijon tokkal-vonoval-audittal. Akkor mar csak egy nap az atfutas.
Olyan erzesem van, mintha ki lenne szamolva. Mert meg ennyit meg tudunk indokolni. Egyebkent miert az utolso pillanatban kellene elkuldeni, pont egy honap utan?
Masik adalekanyag: munkatarsamnak is pont ma jott meg a penze, pedig ket teljesen ellentetes banknal vagyunk.
Alaptveto hianyossagaid vannak. Penzzel foglalkozo szervezet _maskepp_ mukodik.
Hiaba a csodalatos informatika talentumok maghackoljak a rendszer, a logolorendszer meg mindent, ami keptelensegere nem terek most ki. Amikor hatramegy marikaneni az irattarba. Kiveszi az adott nap "napi mozgas osszesitojet" (lehet hogy maskepp hivjak). Osszevetik az aktualis adatokkal, akkor bukta utca.
Csomo papirt gyartanak, es csomo minden archivalva van, tehat papirokat torulni. Illetve az backupokat ujrairni elegge megvalosithatatlan.
Azert a te emlekezeted, vagy ismereteid sem csucskategoriasak....
Amikor Viktorek atvettek a hatalmat, es persze septiben lecsereltek az APEH vezert, a het kozepen elkuldtek a dolgozokat ket nap fizetes nelkuli szabadsagra. De persze a rendszerfenttartokat, es informaikusokat nem, csak az osszes tobbi dolgozot. Es ezt nem a haverom ismerosenek a nenikejetol tudom, vagy ujsagokbol, hanem edesanyamtol, aki februari nyugdijazasaig ott dolgozott.
A 30 nap nem akkortól ketyeg, amikor beadtad, hanem amikor megérkezik hozzájuk és ehhez képest nem 30 nap múlva kell megkapnod a pénzt, hanem 30 nap múlva kell elindítaniuk az utalást. Figyelembe véve a posta, meg a bankok "gyorsaságát" így még lehetnek határídőn belül.
Amikor befizeted az adót a határidő utolsó napján, azt sem aznap írják jóvá az APEH-nek megsem leszel késedelemben.
Én nem tudom trükközik-e, vagy nem, viszont nekem nem nagyon tetszik, hogy tavaly a márciusi fizetéssel (vagy az áprilisival) kaptam meg az adóvisszatérítést, idén meg majd a júniusival fogom megkapni a cca. 82.000.- Ft-ot, mert nekem a cég csinálja...
Egyébként jót nevettem, mert nekem majd' napra pontosan tegnap járt le a 30 napom, erre az APEH-tól megkaptam magát az adócsomagot. :-DDD
Tényleg, szerintetek ilyenkor mit kell csinálni? Hagyjam a fenébe, vagy hívjam fel őket, hogy hé, már február 22-én feladtam... már csak úgy eljárásilag érdekel, mert élek-halok az adóhatóság munkájának segítéséért és hogy levegyem róluk még a postaköltséget is. :-))) Mondjuk az nem tetszik, hogy ezexerint a nyilvántartásuk nem egészen naprakész, mert ha regisztrálták már a bejött adóbevallásomat, akkor minek postáznak csomagot? :-o
Lehet, hogy csak akkor kell visszafizetniük, ha hibátlannak találják a bevallásodat, és az esetleges hibát meg valószínűleg nem kell márc. 1-ig közölniük.
Öööööö, én meg arról számolhatok be, hogy sajna én vagyok a sáros. A könyvelő felhívta őket és készségesen elmondták, honnan a sár. Puszta véletlen, hogy szinte fillérre egyezik az adósságom a visszaigényléssel. Ez van.
Az egyik, hogy abszolute fehér a vállalkozásom, mert jellege miatt nem lehet más, de ezt most nem részletezem.
A másik, hogy a könyvelőm, mint volt APEH-os, 9 évvel ezelőtt azt javasolta, hogy állampárti könyvelést fog számomra nyújtani, mint APEH-hel együttműködő könyvelő. Emiatt mindig egy picit visszaigénylő pozicióban voltunk, cserébe viszont az ellenőrzések, az ő irodájában levő okiratokra korlátozódtak, minden esetben.
"Azt gondolom, ha ezt sok emberrel eljátszák, a jövő évi választásokon megnézheti magát a jelenlegi koalíció. És azt is gondolom, hogy valójában üres lehet a kassza, ez az oka ennek a levélnek. Persze van jogorvoslat, de akkor is..."
Most van a papírom a könyvelőnél...megnézik. A könyvelő, jó rokon és lelkiismeretes...
Ellenőrzik az adózókat 2005-03-23
Az adókedvezmények jogtalan igénybevétele a leggyakoribb ok, amiért az adóhatóság megtagadta a visszaigényelt személyi jövedelemadó kiutalását – tudtuk meg az állami adóhatóságnál. Az APEH-hez a legfrissebb – március 19-ei – adatok szerint több mint hatszázezer szja-bevallást juttattak el a magánszemélyek, amelyből mintegy 280 ezer viszszaigénylést tartalmaz. A beérkezett bevallások közül jelenleg csak a kiutalást igénylők egy részét vizsgálják. ...