Keresés

Részletes keresés

sub_rosa Creative Commons License 2005.04.16 0 0 188

Ma reggel Napkelte vendége Schmitt Pál. Aki csodálkozva kérdezi, hogy ő most valami mumus? És megismételte agymenését a december 5-ei választással kapcsolatban és azt mondta ma már lehet, hogy picit árnyaltabban fogalmazna, de tényleg csak picit.

 

Hetek óta vártam, hogy hátha valahol Európában már nagyon szégyelli magát, és megpróbálja jóvátenni a március 15-ei beszédét. Arra azért nem gondoltam, hogy ennyire nem fogta fel - még a saját párttársai által is bírált - fellépése következményeit. 

 

 

Apu én magyar vagyok? Creative Commons License 2005.03.23 0 0 187
Nem. De valakit kell utálni. Anno a kommunizmust, Kádárizmust és a pártállamot a pártkatonákkal. Most hogy ez megszűnt és ugye magyarok vagyunk (?) nem maradhatunk meg gyűlölet nélkül, mert enélkül nem lehet élni. Hát kit fogunk okolni saját lelki impotenciánk és belső önértékelési zavaraink miatt? Magunkaaat???? Á, mi nem vagyunk ebben hibásak. Mások tettek tönre minket. Először jöttek a törökök. Utána - segítsetek - volt valami osztrák-magyar monarchia már azzal is baj volt. Utána volt háború, meg Horthy meg Trianon. Aztán Rákosi, Kádár és utána Antall. Aztán jött Horn, majd Orbán és Gyurcsány. Állandóan rossz itt minden. Más országokban sokkal jobb. Ott van mindjárt például Szudán. Vagy Zaire, ahol az emberek nem ölik egymást halomra hanem boldogan élnek. Csak nekünk ilyen szar itt minden alapvetően.
Előzmény: sub_rosa (184)
tomcat73 Creative Commons License 2005.03.23 0 0 186
A cég által rámköltött pénz 60%-a megy a közösbe, amiből egy kib@szott kanyi vasat nem látnátok.

Nálam is. De te sem látnál a pénzből semmit ha nagyapámék nem tiltakozna a kitelepítés ellen Németországba. Erről ennyit. És akkor sem látna senki semmit ha szüleink nem találkoznak
Előzmény: Devil Inside (145)
Apu én magyar vagyok? Creative Commons License 2005.03.23 0 0 185

Kicsit beteg a közlelkiállapot ebben az országban. Természetesen ennek kizárólag külső okai vannak, amelyekről az egyén nem tehet. Például Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor arra kényszeríti az autósokat, hogy a gyalogosátkelő helyeken ne adják meg az elsőbbséget. Meg hogy ha nem léped túl a sebességkorlátozást olyan mértékben ahogy a mögötted jövőnek tetszik, akkor a kurva anyádat. Vagy ha valaki elé kikanyarodsz amikor az arra megy, akkor "szétbasznak". Ez is az Orbán miatt van, meg a Gyurcsány miatt. Nem fordítva. Nem miattunk olyan a politika amilyen, ebben nekünk semmi részünk mert ezek a szemetek odamentek.

Van külön az ország. Ez két részből áll. A jobbországból és a balországból. És van mind a kettőnek egy kormánya. Javaslom, hogy mondjuk az ország jobbik fele (ők a valóságban is jobb emberek) költözzenek a Dunától jobbra eső részre, a többiek meg a balra eső részre. És akkor már tulajdonképpen ha van hozzá kedvünk, lehet rakétákkal is lőni egymást és akkor nem akadályozza a jelenleg is regnáló Orbán kormány a törvénytelenül hatalmon lévő Gyurcsány kormányt. És akkor minden nagyon szép lesz.

Előzmény: rutilus (183)
sub_rosa Creative Commons License 2005.03.23 0 0 184

Ha valaki a 80-as évek elején azt mondja, hogy lesz rendszerváltozás, de ezt úgy csináljuk meg, hogy 15  szabad év  után magyar magyart fog gyűlölni, március 15-én kifütyülni, családtagok közötti kapcsolatok elmérgesednek, hát kiröhögöm.

 

Most kezdjek el vágyakozni a vidám barakk iránt? Hát már csak nem süllyedünk idáig politikusok önző karrier- és hatalom vágya miatt.

 

Emberek! Ébredjetek! Nem ezt akartuk!

 

Előzmény: rutilus (183)
rutilus Creative Commons License 2005.03.23 0 0 183
Már határainkon túl sem szeretik egymást. Magyar csak elnyomás alatt szeret magyart.
Előzmény: Apu én magyar vagyok? (178)
Apu én magyar vagyok? Creative Commons License 2005.03.23 0 0 182
Ébredj föl az álmodozásból és fáradj be valamelyik szobába. A Duna a sárga házon belül folyik. Ha bedobod a kulcsot, még kimenni sem tudsz.
Előzmény: sub_rosa (181)
sub_rosa Creative Commons License 2005.03.23 0 0 181

Van egy álmom: a terápiád hat, kitör a lelki béke, tolerancia, elfogadjuk egymást olyannak amilyen, megszünik a fütyülés és gyűlölködés.

 

És akkor a népakarat  az összes képmutató/gyülölködő/haszonleső/korrupt/magamutogató/stb. politikust pártállásra való tekintet nélkül bezárja egy jó nagy sárga házba, és a kulcsot bedobja a Dunába.

 

Éljen Magyarország!

Előzmény: Apu én magyar vagyok? (178)
RontóPál Creative Commons License 2005.03.23 0 0 180
Betonba a faszeget elébb beütöd...
Előzmény: toloba (169)
rubinstein Creative Commons License 2005.03.23 0 0 179
Teljes szívvel veled vagyok.
Előzmény: Apu én magyar vagyok? (178)
Apu én magyar vagyok? Creative Commons License 2005.03.23 0 0 178

MINDEN BETEGET KÉRNÉNK HOGY FÁRADJON VISSZA A FÖLDSZINTI FOLYOSÓRA, MINDJÁRT MEGKEZDJÜK A TERÁPIÁS FOGLALKOZÁSOKAT.

 

Várjuk azokat, akik

 

krónikus megsértődésben szenvednek

magyar nemzetnek képzelik magukat

nem képzelik magukat magyar nemzetnek

mindig hinni akarnak valakinek

kommunisták üldözik őket

nemzetárulók között élnek

mindenkit utálnak maguk körül

mindig rajongani akarnak

és mindig meglopják őket

 

és végül a legsúlyosabb

 

akik magyar embernek gondolják magukat. Ez utóbbi korunk súlyos tünete, mely olyan szociális betegséggé nőtte ki magát amelyre eddig nem sikerült hatékony gyógyszert találni. Aki magyarnak képzeli magát, az azt gondolja hogy akkor magyar valaki más is, ha vele egyetért. Magyarnak lenni csak egyféle képpen lehet. Úgy, ahogy azt az általa elfogadott embercsoport definiálta. Ha másnap más a definíció, akkor a másnapi definíció szerint kell gyűlölni embertársaikat. Sőt, akkor is gyűlölni kell, ha azt mondják. Ha az ellenkezőjét mondják, akkor aszerint kell gyűlölködni. A lényeg, hogy gyűlölködni kell. Magyarországon az emberek nem szeretik egymást. Mert nem szeretik magukat sem. Magyarország utálja saját magát. Hajrá Magyarország. Aki esetleg a határokon túl ragadt volna, örüljön hogy nem kell ebben részt vennie. Ott legalább szeretik egymást a magyarok. Remélhetőleg.

rubinstein Creative Commons License 2005.03.23 0 0 177
Valószinü olvasat,különösen a romániai választások jövöbeni kimenetelét illetöen,habár elvben létezhetne olyan törvényi megoldás,amely ezt kivédi.Dehát az álmok csak álmok maradnak.
Előzmény: Törölt nick (175)
rubinstein Creative Commons License 2005.03.23 0 0 176

Minden kérdés elvben megosztó,ezért "kérik" a nép szavát,hogy döntsön és,ha döntött,akkor az kötelezö érvényü,bármennyire is fáj.Kétélü fegyver,nagyon óvatosan kell vele bánni.Viszont azok,akik hisznek ebben az eszközben,azoknak még inkább fejet kell hajtaniuk az eredmény láttán.Az nem érv,hogy a kérdés felvetése eredményeképen az egymásnak ellentmondó vélemények kommunikációs támogatása során nyiltan megjelennek az irányvonalak és ezek is befolyásolják a végeredményt,vagyis nem lehet kárhoztatni senkit,ha az elfogadott eszközök használatakor az egyik oldalra áll.Ha egyértelmü lenne az eredmény,akkor okafogyottá válik a kérdésfelvetés.Ha viszont valóban a köz véleményére vagyok kiváncsi,akkor a végeredmény ismeretében legfeljebb sajnálkozhatok,de nem vádaskodhatok,legalábbis a polgári eszmények szerint.

Ha nem lett volna ügydöntö,hanem csupán véleménynyilvánításra használták volna,akkor most lenne egy orientációs eredmény,amelynek ismeretében lehetne mérlegelni a teendöket.Másrészröl azt gondolom,ha nem ügydöntö,akkor az eredmény az igenek javára dölt volna el és ez ugyanolyan valódi legitimációt adott volna a parlamentnek,amely alapján ésszerü törvényt is alkothatott volna ,vagy alkothatna.

De természetesen az önzö politika nem riadt vissza a gyors,de kockázatos politikai eredmény lehetséges felhasználásától és ennek most mindenki issza a levét.

Szóval ez is a hatalom megszerzésének esett áldozatul,úgy,hogy nem kinál semmit,viszont erösíti mesterségesen a természetesen létezö megosztottságot,de nem konstruktív irányban.

Előzmény: kizsgé (173)
sub_rosa Creative Commons License 2005.03.23 0 0 174

Schmitt Pali beszédéből további idézet:"A nemzeti egység mögött leselkedik a szétszakítottság fekete magyar adventje, a rideg valóság, hogy december 5-én nem voltunk elegen"

 

Na most ez hogy van? Gyurcsi egyesével tartotta vissza a fityiszes szavazókat?

 

Pali tudja, hogy a népszavazáson a nép szavazott? ÉS miért nem veszi tudomásul, hogy a nép úgy szavazott ahogy, például úgy, hogy sokan maguk sem mentek el, nemhogy nem vittek még 1 embert. Ebben pedig ők felelősek, mert nem tudták az érveikkel meggyőzni a népeket.

A támadás a legjobb védekezés.

 

 

 

kizsgé Creative Commons License 2005.03.23 0 0 173

Szerintem sokakl inkább kártékony a nemzet szempontjából, ha valaki olyan kérdést tesz fel, ami megosztja a nemzetet és miután "bejön" az eredménytelenség, még azokra fogja, akik nem szavaztak vagy nemmel szavaztak.

 

Előzmény: rubinstein (171)
toloba Creative Commons License 2005.03.23 0 0 172
Hejesírás virágszálam, a hejesírás....tuggya? Basztatni teccett a kartácsot....oszt magácskának meg nem teccik amikor más rávilágít a magácska tudatlanságára...
Előzmény: cserép virág (170)
rubinstein Creative Commons License 2005.03.23 0 0 171
A kormány politikája nemzetáruló,és mit mondhatunk Patrubányról és az öt hirtelen felkaroló Fideszröl?Az elözetes kutatások egyértelmüen megmutatták,hogy e tárgyban a népszavazás kudarcra van itélve és nem tanácsos végig vinni.Ez az ügy nagyobb súlyú annál,hogy elökészületlenül,hazardírozva be lehessen dobni a köztudatba.Kiváltkép akkor,ha maguk a kezdeményezök pontosan tudták,hogy bukásra van itélve.Vajon miért eröltették mégis?Talán csak nem azért,hogy vélt és remélt politikai,erkölcsi elönyt szerezzenek a nemzetáruló mszp és csatlósaival szemben?
Előzmény: Törölt nick (161)
cserép virág Creative Commons License 2005.03.23 0 0 170

Ha nem bír elmúlni a roham, hívd orvosodat, vagy gyógyszerészedet.

Gyógyulást!

Előzmény: toloba (169)
toloba Creative Commons License 2005.03.23 0 0 169
Off
De jól megröhögtetsz...komolyan....csapkodom a térdem...:)))
És aki irományodat olvasni fogja, az is körberöhög...:)))
Helyesírásról volt szó. Aztán, ha megnézed a második kopimat, azzal kezdődik: névnapok eredete...az ATILLA és az ATTILA hun eredetű...pedig nem nehéz.
Szólj a kertésznek, locsolni kéne...:))
Előzmény: cserép virág (168)
cserép virág Creative Commons License 2005.03.23 0 0 168

Igen, nagyon köszönöm a segítséget!

 

Tehát Schmitt Atilla hun király! Bravo, ki hitte volna!

Aranyosak vagytok, én mondom!

 

Mikor mondtam magyarnak magam?

Erre hol bukkantál?

Na, erre segíts még rá egy kicsit!

 

Köszike!

Előzmény: toloba (167)
toloba Creative Commons License 2005.03.23 0 0 167
Látod, beleszaladtél a késbe...a saját butaságod késébe: ugyanis mindkét névváltozat helyes. Az ATTILA is és az ATILLA is...hát ez van.
És még TE mondod magyarnak magadat? Amikor régi magyar nevek helyesírásával sem vagy tisztában?

"A III. korszakban (1946-1970) 123 elnevezést rögzítettek az anyakönyvek, ezek mindegyike római katolikus férfi neve volt. A 123 névből 6 volt nagy megterheltségű (67,47%): István, Tibor, János, József, Imre, Ferenc. Ezek a keresztnevek már az I-II. korszakban is a gyakori nevek közé tartozott. 17 név viszont csak egyszer fordult elő: Elégiusz, Bertalan, Vilmos, Tamás, Árpád, Andor, Kálmán, Endre, Gyula, Rezső, Zsolt. Ezen nevek közül az Endre, Vilmos, Tamás, Rezső, Zsolt, Atilla, Attila, a III. korszakban fordul elő először."
http://66.102.9.104/search?q=cache:EZBZGTLbbeMJ:magyar.fok.hu/nymuhely/kv/kv_004.htm+magyar+nevek+atilla+attila&hl=hu&lr=lang_hu&inlang=pl

vagy:

Névnapok eredete....
http://www.nemokap.hu/kozer/eredet.htm

hun
Férfi: Atilla Attila Bendegúz Etele (4 utónév)

Segítettem?
Előzmény: cserép virág (165)
cserép virág Creative Commons License 2005.03.23 0 0 165

Ikarusst kérdeztem, és várom a választ.

Ha nem érkezik érdemi megoldást, jó pénzért megmondom! (de csak Neked)

Ámbár egy naptár segítségével ingyen is a megoldáshoz juthatsz!

Rajta Toloba!

Előzmény: toloba (164)
toloba Creative Commons License 2005.03.23 0 0 164
Szerinted hogy kell?
Előzmény: cserép virág (159)
cserép virág Creative Commons License 2005.03.23 0 0 163

Beszéljük!

Hol itt a nemzet fele? Azt ugye TE se gondolod komolyan, hogy a kormány a nemzet fele! Na ne már!

 

Előzmény: Törölt nick (161)
cserép virág Creative Commons License 2005.03.23 0 0 162

frodo-baggins! Mi lenne, ha egyszer, csak egyszer az életben igazat mondanátok?

                        

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.23 0 0 160
Neeem, szóseróla!
Tképpen, nem is tudom, mire célzassz? lopcsány? lopcsi? puccsoska?
Előzmény: kizsgé (157)
cserép virág Creative Commons License 2005.03.23 0 0 159
A vidéki versenyző kap két pontot, ha helyesen leírja, hogy "Atilla"!!!!!
Előzmény: ikaruss (143)
cserép virág Creative Commons License 2005.03.23 0 0 158

Aggasztó, ha ennyien vannak, de bízom benne, hogy a "fele" csupán tárgyi tévedés.

A kormány, maga gyurcsány - én legalábbis így látom, a többi már nem szivesen mutatkozik vele vélhetően. Ő meg szeret egyedül akciózni! Sikeres, megcsinálja!

Előzmény: Devil Inside (156)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.23 0 0 157
Mi van, most megsértődtél? Csak nektek szabad "roppant humoros" neveket aggatni a másik oldal politikusaira?
Előzmény: Törölt nick (148)
Devil Inside Creative Commons License 2005.03.23 0 0 156
Egy kis mondatelemzés: melyik szó is a tárgya ennek a mondatnak? Azaz kire vonatkozik a "nevezte" állítmány?

Látom megint megy ez a demagóg sérelem-kiterjesztés. A másik lehetőség, hogy a kormány az ország fele, akkor már értem, mire megy el az a rengeteg közpénz.
Előzmény: Törölt nick (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!