Szombaton a cidéki újságárusokhoz nem érkezett meg a Népszabadság.
Vajon technikai probléma volt, vagy azért történt, mert ez volt a főcím: "Nem kapják meg a támogatásokat a gazdák!"???
Nyomtatott formaban regen volt a kezemben, de nincs meg mindig rairva, hogy budapesti illetve videki kiadas?
Meg a nagymarosi tuntetes idejen emlekszem a ketfele ujsagra (a pestiben nem lehetett nem betenni, hogy nehany ezer ember csellengett a Parlamentnel, mig a videkieknek nem volt erdekes), valtoztattak azota?
Békés megye, 7-ik választókerület, 7-es lakosú kisváros lakójaként, és előfizetőjeként megkaptam a Népszabót.
Ilyen főcím nincs rajta.
Van viszont....
..."Csúszik az állam a gazdapénzzel", vastagbetűs cím, az első oldalon.
A cikk első két mondata....
..."A területalapú támogatásra jogosult gazdák tíz százaléka, mintegy húszezer termelő, biztosan nem kapja meg a pénzét hétfőig. Ezzel pedig nem teljesül a múlt hét végén kötött agrármegállapodás egyik legfőbb pontja"...
Én azon csodálkozom hogy egyáltalában kerülhetett az újságba ilyen cikk. Tavaly én írtam az EU választások előtt(amikor ezerrel nyomatták az uniós demagóg reklámokat közpénzből az elvtársak) egy Unió/sárgakorhatárkarika összevetős cikket,nyílván nem előnyösen mutatta be se ezt se azt,"csak" tényeket. Hát nem kellett nekik a cikkem.
Megeshet, de nekem azért furcsa, hogy pont egy ilye főcímnél történt ez meg, és nem akkor mikor gyurcsány "megtalálta" az elveszett gyereket. Majdhogynem a fókusz kamerái előtt :))))
az újság budapesten kapható volt, így tudhatom a főcímet.
csak vidékre nem érkezett.
Persze, budapesten a tüntetés óta talán még örülnek is egy ilyen hírnek...
De vidéken azért talán felháborodtak volna ezt olvasva...
Március 15 előtt gyorsan meg kellett állapodni, nehogy tönkretegyék a traktorok a "budapestiek ünnepét", de mostmár lehet szivatni újra a gazdákat. Csak ezt mégsem így akarták tálalni, a Pártlap címlapján...
A főszerkesztő megpróbált korrekt lenni, de időben rajtakapták, és letiltották.
A Postával sem, hisz minden más újság megérkezett rendesen.
a kiadó??? pont erre gondolok. A Párt nyomására visszatartották, mégha anyagilag sokat is buktak rajta....
Persze lehet nem is buktak olyan sokat, nem hiszem, hogy a hirdetőknek visszaadták a pénzt, amiért csak a megszokott példányszám 20-30% jutott el az olvasókhoz...