Keresés

Részletes keresés

Eavit Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7600
na az meg a másik, hogy nem véletlenül nevezik őket repülő patkánynak. én sem szeretem őket, koszos, szemtelen népség. de mondjuk ugye ott vannak a hízógalambok a posta/versenygalambok, azokkal meg illik foglalkoznom. elvileg....

én is állatbarát vagyok.
Előzmény: Gombócartúrné (7598)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7599

Elolvastam.

Hozzá kell tennem, hogy alapjában véve állatbarát vagyok.

Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7598

Mi mindhárman azt mondtuk, hogy ha már nagyon tenni akar érte valamit, akkor ölje meg.

Illetve Magdiék úgy kezdték, hogy hozzá ne nyúljon, ki tudja, mit szed össze.

Én szívem szerint kiírtanám az összes városi galambot, összeszarnak mindent, gyűlölöm őket, amióta a szomszéd erkélyére fészkeltek (és a marha nem dobta le a fészket), azóta évek óta szinte minden reggel ezekre az állatokra kelek fel. Az év 365 napján 24 órában nyitva van az ablakom és kora tavasztól késő őszig hallgatom, ahogy burukkolnak és szteppelnek a párkányomon.

Hiába hessegetek, tapsolok, vágom rájuk az ablakot, nem mennek el. Már dobáltam meg néhányat akváriumkaviccsal is, hátha rájönnek, hogy itt nem kívánatosak, de tök hatástalan.

A ház előtt, ahogy jövök-megyek a buszhoz/tól van egy bazinagy fa, telistele van alatta szarva minden, mert ott "laknak" a fán, a sok köcsög miatt meg, akik ide parkolnak, gyakorlatilag bele a játszótérbe, már kikerülni is alig lehet a fát, én meg remegve megyek el alatta, hogy mikor fosik egy a fejemre.

A Borároson, ahogy leszállok a hévről, messze elkerülöm a járdán átívelő vezetéket, mert vastag sávban össze van szarva minden.

A felüljáró alja egy időben be volt dróthálózva, mert állandóan ott tanyáztak ezek a dögök. Az idő megette a hálót, félig leszakadt, megoldásként leszedték a picsába, és nyilván soha nem teszik már vissza. Most persze megint beköltöztek a betongerendákra ezek a rohadékok és ott is összeszarnak mindent... én meg nem győzöm kerülgetni.

 

Előzmény: Eavit (7597)
Eavit Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7597
azt kell, hogy mondjam, de nehogy megmondd neki, hogy néha ez előfordul az egyetem egzotikus kórházában is, de elmebetegnek tituláljuk az ilyen fazonokat. (bocs)

mondjuk általában mikor közöljük velük, hogy ez nem jótékonysági alapítvány és ha azt szeretné, hogy valamit tegyünk a galambért, neki kell kifizetnie. akkor meghátrálnak, hogy hőőőő ők csak az utcán találták és emberségből hozták be, hogy mentsük meg! ők aztán nem fizetnek érte egy petákot sem mit képzelünk!
de valakinek fizetnie kell érte asszonyom/uram.
és mégis éééén fizessek?
hát kicsoda? én zsebből?
dehát maguk a kórház! micsoda hely ez! és még maguk mondják, hogy állatbarátok?
az állatbarát kórház is csődöt jelentene, ha senki sem fizetne.
.
.
.
.
el tudod képzelni.


akkor az értelmesebbje nagy nehezen rááll, hogy altassuk el, de még azt sem akarják kifizetni. (ilyenkor szoktuk felajánlani, hogy ingyen kitekerjük a nyakát. igazából ezt nem mondjuk.)

azért jó hallani, hogy nektek csajoknak volt elég józan eszetek. gábornak is emg kell tanulnia, hogy bizony a város igazi betondzsungel, ahol farkastörvények uralkodnak.
és az igazi állatbarát kitekeri a galamb nyakát.
Előzmény: Gombócartúrné (7596)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7596

Én is mondtam, hogy agyonütni egy bottal, legalább nem szenved.

Be akarta vinni az állatkertbe, ott van vmi madárkórházféle...

Magdi mondta is, hogy mit gondol, a sasok mit esznek?

 

Előzmény: Eavit (7595)
Eavit Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7595
ha tényleg segíteni akar annak a galambnak, akkor villámgyorsan kitekeri a nyakát. a galambot nem véletlenül üti el valami, hiszen van szárnya....
ezt mint szaktanácsot adhatod tovább.

és mégis mit csináljunk vele, mi állatorvosok? és ki fogja kifizetni?
Előzmény: Gombócartúrné (7594)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7594

Na most az a vicc, hogy nekem nem szokott így kinézni a kezem.

Alapból jobban örültem volna, ha nem ezt a vénát szúrja meg (hanem ami "középen" van:), abból még a véradás is simán megy.

És tényleg nekem is fájt, mikor kijöttem, és olyan volt, mintha egy 2 centis gumilabdát belelőttek volna.

Aztán ahogy tűnt el a duzzanat, úgy lett egyre divatosabb a szine.

 

Pf, nem semmi a kutyád.

Egy kolléganőm kutyája a vakondokat pusztítja.

 

Juteszembe, nem is meséltem, van egy csipeszeslábú galambunk.

Biztos mondtam már, hogy állandóan ott szteppelnek ezek a szájbatekert galambok a szomszéd erkélyének a korlátján (vagy rosszabb esetben a párkányomon). Múltkor hallottam, hogy ennek a galamnak valami egész más hangja van, ahogy zörög. Kinéztem és akkor láttam, hogy a bal lábán egy facsipesz van. Azóta hangról megismerem, mikor megjön.

Basszus és megsajnáltam. Én, aki gyűlölöm a galambokat.

 

Tegnap leszaladtam Jekyll-be, akkor telefonált Gábor Magdinak, hogy a villamos elütött egy galambot, most mit csináljon?

Hát Magdi kapásból mondta, hogy hagyja ott a francba, de csak nem nyugodott. Később még visszatelefonált, hogy valami madármentő számot nézzünk a netről :)

A barátnőjük telefonon meg is kérdezte tőle, ér-e annyit az a rohadt tbc-s galamb, mint amennyit telefonra elköltött :)

 

Én meg kedves telkén találtam egy fél gyíkot. Valszeg a macska ette meg a 2 hátsó lábát és a farkát, pedig olyan szép zöld gyík volt.

 

 

Előzmény: Eavit (7593)
Eavit Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7593
látom. nekem nem kell bemutatni. sajnos a vénafalam annak elenére, hogy nem eszem zsírosat, nem dohányzom, újabban még rendszeresen sportolok is 1-2 órát naponta, elég szarok. azaz minden vérvételnél legalább ekkora, vagy nagyobb haematomát, jobb esetben sima kék foltot szerzek. és úgy, hogy totál ügyesen csinálják.

a beszúrást nem is érzem, de utána szinte szét akar robbanni a karom, eléggé fáj. pedig nem kéne.

úgyhogy én mindig marha nagy emátiával veszem a vért az állatokból, és van is, hogy cseszegetnek a szaksegédek, hogy mit tökörészek, de olyankor midnig letorkolom őket, hogy én nem fogom összevissza szúrkodni, keresgélni a vénát ha nem muszáj, csak akkor szúrom meg, ha biztos vagyok a dolgomban. általában finnyáskodnak, mert nekik 1-2 perccel tovább kell tartani az állatot. de ha én veszek vért két ember elég egy állathoz, mert nem ugranak ki a kezemből. (kivéve ha köcsög bunkó kezelhetetlen dögök).

amúgy nálam a friss hír az, hogy két napja bockó megölt egy udvarunkba betévedt macskát.
5 másodperc alatt lerendezte. igazából a amcska sokkot kapott, mert ahogy meghallottam a verekedés zajait, lerohantam, de akkor már egy agonizáló, elhalkuló szívverésű, elfekvő állatot találtam, külsérelmi nyomok nélkül. szóval legalább piszokhamar vége lett.

bockó 24 órán keresztül büntetésben volt, jól el is vertem, de aztán nagyon megbántam, mert gyűlölök ilyen szigorú lenni hozzá. nagyon el volt kenődve, érezte, hogy nagy a haragom, nekem meg a szívem szakadt bele ahogy láttam nem mer odajönni hozzám...
remélem azért megjegyzi magának. nem szeretném macskagyilkosnak becézni.

egyébként kiskora óta küzdök vele a macskák jogaiért. az én két macskámat nem bántja, csak kergeti. a múltkor kiszaaldt az utcára és találkozott egy macskával, azt sem bántotta, csak csóválta a farkát neki, meg nézte, de ha a amcska elkezdett volna rohanni, utánaveti magát abban biztos vagyok. de ahogy visszahívtam simán visszajött. benne van a terrier patkányozó vérében a macskahajkurászás. ezt is profi módon rendezte le.

sajnos pontosan tudom hogy vadászatra a terrier kölyköket úgy választják ki, még szopós korukban, hogy macskával próbáltatják. amelyik megy a macskára, vagy ugatja, még pindúr korában, az a jó kutya. és nyilván ez szelekciós előny.

szóval sajnálom, hogy nagyon megvertem, mert a macska is elkövetett pár hibát. egyáltalán mit keresett az udvarban?? bockónak meg a vérében van.... füles pl. nem vett részt semmiben. meg se próbálta soha. nem érdeklik a amcskák sőt míg nem volt nálam bocó füles rendszeresen a amcskákkal aludt.
Előzmény: Gombócartúrné (7592)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.16 0 0 7592

Hétfőn megtörtént a vérvétel.

 

Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.13 0 0 7591

Ehhez mindössze annyi közöm lesz, hogy 3 koreográfiát előadunk.

Júliusban vendégként megyek egy esküvőre és asszem idénre kifújt.

Előzmény: Eavit (7590)
Eavit Creative Commons License 2007.05.12 0 0 7590
mindenhol csak esküvő....
:)
Előzmény: Gombócartúrné (7588)
Eavit Creative Commons License 2007.05.12 0 0 7589
oké. majd összehozzuk.
Előzmény: Gombócartúrné (7586)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.12 0 0 7588

Jú, úgy néz ki, hogy júniusban megyünk egy esküvőre fellépni :)

Az egyik lány barátnője férjhez megy, és kitalálták, hogy a lány táncoljon, de mivel egyedül nem akar, elhívott minket :)

 

Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.12 0 0 7587
Neki kellene állnom a gyakorlati mérési jegyzőkönyveknek, de olyan kurvára nincs hozzá kedvem... :/
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.12 0 0 7586

Akkor majd később :)

Nekem utána valszeg a június 2-ai szigorlat után lesz jó.

Előzmény: Eavit (7585)
Eavit Creative Commons License 2007.05.11 0 0 7585
de nagyon nagyon köszi.
Előzmény: Gombócartúrné (7583)
Eavit Creative Commons License 2007.05.11 0 0 7584
sajnos, most két hétig itthon leszek mert fehérváron csinálom az igazgatásgyakorlatomat.
a mai nap volt a katarzis. mindenkit utálok. talán átlendülök a mélyponton, mert ma egy órát ordibáltam és zokogtam hisztérikusan. talán kigyütt a pucok az odúbó'.
Előzmény: Gombócartúrné (7583)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.11 0 0 7583
Jövőhéten egy randi velem?
Előzmény: Eavit (7582)
Eavit Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7582
valahogy mindig mindenki munkája, gondja, problémája nagyobb mint az enyém és én mindig örüljek magamnak és kussoljak mert szájon vágnak. konkrétan illetve képletesen.

nekem mindig jó, legalábbis mindig jobb, mint akivel épp beszélek, vagy akit épp hallgatok.
elegem van. ki vagyok bukva.
Előzmény: Eavit (7581)
Eavit Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7581
a szüleim is totál felidegelnek.

anyám egyáltalán nem figyel, ha beszélek hozzá. mást csinál, utána meg visítozik, hogy old meg a problémát millió dolgom van. de anya azért kérdezek, mert máskor az a baj, hogy feldúlom a konyhát, ahelyett, hogy megkérdezném hova raktad.
erre jön apám és ordít velem, hogy mi ez a hangnem és óva int attól, hogy mégegyszer ezt meghallja, mert kipofoz az udvarról is. és ne ne merjek megszólalni, mert felképel.

kurvára elegem van. csak nincs pénzem semennyi. csak melóm meg stresszem van annyi, hogy osztogathatnám is.
Előzmény: Gombócartúrné (7580)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7580
Ez nem hangzik túl jól.
Előzmény: Eavit (7579)
Eavit Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7579
abszolút jól fejlett mizantrópia. most már a munkámat is kezdem utálni. a tulajdonosokat és a dokit már utálom....
Előzmény: Gombócartúrné (7578)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7578

Arról nem beszélve, hogy nem nagyon sózok - utálom a sót :)

Mindegy, megnézzük, aztán vagy kiderül, mitől van, vagy nem. Anyut izgatja jobban, azért is szóltam a dokinak. Én már évek óta tudom, hogy dagad a bokám.

Kért vizeletet is, bár azt mondta, nem hiszi, hogy a vesémmel lenne valami.

 

Időközben kaptam beutalót a szokásos (egészségpénztáras) szív- és érrendszeri szűrővizsgálatra is, úgyhogy majd oda is elmegyünk anyuval. Pénzbe nem kerül, hát akkor miértne.

Bár ha ugyanaz a neurológus lesz, aki 2 éve volt, akkor meggondolom.

Az a picsa akkor előadta nekem, hogy itt ő a sztrókológus! és kb. 10 év múlvára eltemetett engem.

 

Egyelőre a proktológiától fosok a legjobban.

 

Nálad meg miafranc van? Világutálat?

 

Előzmény: Eavit (7577)
Eavit Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7577
hát a bokadagadás az nemcsak pajzsmirigy probléma, de az is lehet. tény, hogy magyarország jódhiányos terület. hiába jódozzák a sót...

egy alapos kivizsgálás mindig jó. nekem hálisten mostanában nincs sok egészségügyi problémám, eltekintva a horrorisztikus menstruációimtól. ellentétben az eddigi világom fokozatosan, de erőteljesen hullik darabokra. mindent kezdek megutálni, ami megkönnyíti a váltást, de keserű szájízt hagy maga után.
egyelőre nem tetszik. remélem valami jót tudok kihozni belőle, és sikerül sínre tennem az életem.
Előzmény: Gombócartúrné (7576)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7576

Ja, doki is ezt mondta.

Nem mertem így bemenni reggel, úgyhogy elmentem délelőtt az orvoshoz. Mondtam, hogy semmi bajom, azt mondta, majd lesz, enyhe hasmenéses-lázas-gyengeséges.

Meg kértem beutalót (sosem fogom megbocsátani anyunak, hogy rábeszélt) a proktológiára, meg a bokadagadásom miatt egy vérkép és vizelet vizsgálat is lesz, azt mondta, ez pajzsmirigy működéssel függ össze.

Mikor írta a kódot a gépébe, láttam, hogy mit ír ki a masina... elborzadva mondtam, hogy az a heveny HIV fertőzéses tünetek az nem kéne :)

Előzmény: Eavit (7575)
Eavit Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7575
nagyon egyszerű. vírus. gyors és ledönt.
Előzmény: Gombócartúrné (7574)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.10 0 0 7574

Tegnap este elkezdett veszettül rázni a hideg.

Fél 9-kor 37,8-as hőemelkedésem volt, 2 óra múlva meg 38,9-es lázam :/

A fejemen kívül tegnap nem fájt semmim, nem vagyok taknyos, nem köhögök, nem fáj a torkom...

???

Eavit Creative Commons License 2007.05.08 0 0 7573
még mindig jobb, mint egy 70 b-s melltartó vagy egy 40es cipő....
:)
Előzmény: Gombócartúrné (7572)
Gombócartúrné Creative Commons License 2007.05.07 0 0 7572
De hogy ezt kapd életed párjától születésnapra?
Előzmény: Eavit (7571)
Eavit Creative Commons License 2007.05.06 0 0 7571
azon gondolkodom, hogy ha most valaki jönne egy vastag, nagyon vastag pénztárcával és azt mondaná teljes renoválás, azért örülnék.
Előzmény: Gombócartúrné (7570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!