Keresés

Részletes keresés

összecsórt fontok Creative Commons License 2005.03.16 0 0 43

http://www.hirtv.net/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=876

Érdekes, amit a "spontán" kiválasztott kislány-nak mond; a beszédéről. :ppp A többi is, a "spontán" hajléktalanok-al.

összecsórt fontok Creative Commons License 2005.03.16 0 0 42
Ügyes voltál, butuska. :pp
Előzmény: evangeline (41)
evangeline Creative Commons License 2005.03.16 0 0 41

"...hogy jó-e, ha egy vándorprédikátor vezeti az országot. :p"

Nem, nem jó!Ezért tessékelték ki őJELségét a hatalomból.Mostanra maradt neki a vándorprédikátori szerep valamelyik aktuális istenházában.Oda való, élete hátralevő részét kellemesen fogja tölteni e szerepkörben - legfeljebb egy idő után unni fogják a hívek ugynazokat a panelokat, sokadszorra hallani....

Előzmény: összecsórt fontok (36)
Molaf Creative Commons License 2005.03.16 0 0 40
"Másban biztosan igazad" = Mondandód azon részével telejsen egyetértek, hogy az ellenzék ott szít indulatot, ahol tud. Viszont adjuk meg a békebalt nyújtó Gyurcsánynak is, ami a Gyurcsányé, igencsak van mit.
Előzmény: Molaf (38)
Molaf Creative Commons License 2005.03.16 0 0 39
"szóvirágokkal vigyázni kell"

És ezt így hogy? A velejét megértetted, kötekedésed nem érdekel.

"akkor ugyanilyen gondolatmenettel az miért nem a kormány szembeköpése?"

Hallottad te a gazákat is csöpögős beszédet mondani a nemzeti ünnepen?

"köteles volt"

Nagy túróst! Köteles lenne elismerni, hogy a gazdákkal korrekt kompromisszumra jutottak, ahol a gazdáknak azért kellett látszólag többet engedni, mert rohadtul nincsen pénz.
Előzmény: Újlaki (35)
Molaf Creative Commons License 2005.03.16 0 0 38
Kedves Újlaki, szerintem nem az ellenzék hergelte az egyházakat a pápánál, bepanaszolva az egyházakat. Nem ők akarták elvonni a támogatások egy részét az egyházi iskoláktól. Érdekes módon sikerül ilyen akcióval tüntetésre bírni az egyházi iskolákat... Nem az ellenzék taposott sokak lelkébe, amikor arról beszélt, hogy Szűz Mária levette a kezét az országról. Vajon ez mind véletlen volt? Avagy mégis konfrontálódni akart Gyurcsány? Kinek a pártjában is van az Európa lenyúló Kósáné Kovács Magda?

Másban biztosan igazad

"a külhoni mgyarságot egy felelőtlen politikai kalandor eleve elhibázott akciója hergelte fel"

Láttad te az MSZP kampányát közvetlenül a választások előtt? Azt a képet festették a külhoni magyarságról, mintha a töbség önző haszonleső, akik elárasztják az országot pozitív voksolás esetén. Pontosan ugyanolyan demagógok voltak a 800 md-os kampányukkal, mint a nyugat-európai elszigetelődés-pártiak a tíz új tagállam csatlakozásakor. És egy szavam sem lenne, ha Gyurcsány nem ilyen ömlengős szöveggel próbál parasztot vakítani, egy nappal azután, hogy büszkén sütkrezik önnön dicsőségében, hogy lám: meghátrálásra kényszerítette őket kormánya. Bravó!
Előzmény: Újlaki (37)
Újlaki Creative Commons License 2005.03.16 0 0 37
"... az egyház, a politikai ellenfél, a külhoni magyarság és a gazdák hergelése után..."

Látod, a fél ország meg úgy látja, hogy az egyház maga hergelte magát; a politikai ellenfélről tudjuk, hogy önmagát és másokat is folyton hergel, ez e lételeme, most is keresi az alternatívát, már a fából vaskarikát is bevetette, a mosalygós Orbánt; a külhoni mgyarságot egy felelőtlen politikai kalandor eleve elhibázott akciója hergelte fel; a gazdákat pedig a megváltozott világ és négy egymást követő kormány tétovasága. Ja, és a kibic, akinek semmi sem drága.
Előzmény: Molaf (32)
összecsórt fontok Creative Commons License 2005.03.16 0 0 36

"Tudom, hogy mit akartok. Tudom, hogy mit akar a haza. Tudom, hogy mit akar a nemzet." (Gyurcsány)

Ilyenkor egy józan ember, minimum elgondolkodik; hogy jó-e, ha egy vándorprédikátor vezeti az országot. :p

Újlaki Creative Commons License 2005.03.16 0 0 35
Kedves Molaf, feloldhatatlan képzavarba keverted magad.

Hogy lehet valakit szembeköpni, aki megfutamodott?

A szóvirágokkal vigyázni kell, mert kókadozó, száraz kóró lesz belőlük, ha nem jól kötöd őket csokorba.

Ez a szembeköpés - legyen hátbaköpés - egyzserűen hülyeség. Nem értem, ha a gazdák kommentálhatták úgy az egyezséget, hogy ők győztek, tehát implicite a kormány veszített, akkor ugyanilyen gondolatmenettel az miért nem a kormány szembeköpése?

Gyurcsány viszont köteles volt megmagyarázni az országnak, hogy a gazdák nem kaptak többet - mert nem kaphattak többet -, mint ami jár nekik. Ha ez szembeköpés, akkor valakinek baja van a szavak jelentésével.

A megállapodás nagy érdeme, hogy mindenki győzött: győztek a gazdák, és hadd kommentálják a maguk szája íze szerint egészséggel; győzött a kormány, és tőle se vegyük el a jogot, sőt, kötelességet, hogy ezt előadja; és legfőképpen, győztünk mi, magyarok, mert egy leheletnyi béke költözhetett volna az országra az ünnep, legszebb ünnepünk idejére (micsoda naiv marha vagyok, ugye?).

Az már csak a helyzet tragikomikuma, hogy a gazdák mindaddig nem vették észre, hogy szembeköpték volna őket, amíg egy derék kibic erre nem figyelmeztette őket. Ez jól mutatja, hogy van vesztese is a megállapodásnak: az ellendrukkerek, akiknek semmi sem drága, hogy békétlenséget szítsanak, akiknek jól jött volna egy kis traktorokkal támogatott kormánydöntögetés. Tegnap egy kövér ember - az, aki minden március 15-én megdönti a kormányt -, szinte zokogott fájdalmában, hogy elmentek a traktorok; úgy látszik, egyedül már nem képes a döntögetésre, kell, aki a gyertyát tartsa.
összecsórt fontok Creative Commons License 2005.03.16 0 0 34

"Szerintem maga a beszéd nem rossz"

Persze hogy nem rossz, ezért mondtam; hogy torgyáni. A populizmust, még mindig ő csinálta a legjobban. :pp Másrészt: elmondta, amit a termékbemutatókon szokott; valamint a kelj fel, és járj-t.

Molaf Creative Commons License 2005.03.16 0 0 33
Ő legalább csak mondta, Medgyessy meg is csinálta. :)
Előzmény: soltika (23)
Molaf Creative Commons License 2005.03.16 0 0 32
Szerintem maga a beszéd nem rossz, csak a szónok szájából hangzott álságosan, különösen az egyház, a politikai ellenfél, a külhoni magyarság és a gazdák hergelése után.
Előzmény: összecsórt fontok (25)
Molaf Creative Commons License 2005.03.16 0 0 31
Méghogy nem létezik? A topiccímben levédtem - Orwell után szabadon. :)
Előzmény: Törölt nick (27)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.16 0 0 30

Semmi.

Engem nem érdekel igazán a külpolitika, nem is értek hozzá, ezért az ilyen topikokba nem járok. Még olvasni sem nagyon, írni meg végképp nem, főleg az érdeklődésem hiányát közhírré tenni azok közt, akiket viszont érdekel a téma.

Innentől a többi világos, ha elolvasod az eddigieket. Nem akarom előlről kezdeni...

Előzmény: Derek (29)
Derek Creative Commons License 2005.03.16 0 0 29

Nem ertem mi bajod van ,  es miert akadtal ki azon,hogy egyik oldal politikusainak dumaja sem erdekel kulonosebben,es nincs turelmem egyik lefetyeleset sem vegighallgatni se elolvasni,Ugyis tudom mit mondanak,eleget hallottam oket 89 korul,mi ujat tudnanak nekem mondani?

Es ez fuggetlen attol hogy en most eppen hol vagyok.Megjegyzem amerikai politikusok kozul egyedul Clinton State of the Union beszedeit hallgattam meg ketszer  mert ot csiptem.

Előzmény: Aragorn (28)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.16 0 0 28

:)) Tudtam, hogy nem fogod megérteni, amit az irigységről írtam...

Hiába, a zseniknek megvannak a maguk korlátai...

:))

Előzmény: Derek (26)
Derek Creative Commons License 2005.03.16 0 0 26

"Mielőtt rám sütnéd, hogy irigy vagyok, közlöm, hogy nem"

Dehogynem csak ugy sut beloled, vagy nem olvasod es erted amit irsz?

"Ha legközelebb a szociáldemokráciáról támad ismét kedved szónokolni, nem árt, ha eszedbe jut egy szó: szolidaritás. "

En szolidaris vagyok, elsorban az altalam szocialdemokratanak tartottakkal, de ha olvastad volna regebbi beirasaimat en soha nem szoltam egy munkavallaloi megmozdulas sztrajk, vagy hasonlo ellen en mindig tamogattam es egyetertettem ezekkel,megha a koveteleseikkel nem is mindig,mert irrealisnak tartottam de maganak az ehhez valo joguknak a gyakorlasaban mindig tamogattam az ilyet mert azt tartottam mindig a legfontosabbnak,hogy tudjanak ezzel a jogukkal elni.

Ugyhogy nem tudom mirol beszelsz.

Bizony beloled egy nagyos sertett ember beszel,de a te dolgod.

Előzmény: Aragorn (19)
összecsórt fontok Creative Commons License 2005.03.16 0 0 25

A duplabeszél mellett, ezzel az ünnepi beszéddel; Gyurcsány torgyáni magasságokba emelkedett. És hozzá ez az arc, ez a teatralitás. :ppp

Előzmény: Molaf (18)
Wic Creative Commons License 2005.03.16 0 0 24
érdekes arcokat vágott, meglehetősen dühösnek tűnt soxor...
Előzmény: m52 (3)
soltika Creative Commons License 2005.03.16 0 0 23
Hi, hát költségvetés ügyben amikor megszólalta Vik, akkor általában igen csak nagy ökörségeket hordott össze. Például 1999-ben: Az adóbevételeket majd a költségvetés igényeihez fogjuk szabni.

Gondolom otthon az aszonypajtija is azt mondja neki hogy Viktorom akkor holnaptól több zsét fogsz adni, mert új és drágább fodrászom van:-)))
Előzmény: Molaf (15)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.16 0 0 21
Sújtson megvetésed, de az nekem is kimaradt...
Előzmény: m52 (20)
m52 Creative Commons License 2005.03.16 0 0 20
Talán nem olvasott Kishont Ferencet.
Előzmény: Aragorn (19)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.16 0 0 19

Rólad nem döntenek, te csak egy ócska kibic vagy ebben az egészben.

Csodálkozom, hogy egy ilyen felsőbbrendű nagyembernek nincs jobb szórakozása, mint a magamfajta idiótának.

Régen a nagyságosurak legalább nem mentek el a parasztok közé mulatni, nem ugattak bele nagyképűen a szórakozásukba, és volt annyi gyerekszobájuk, hogy ha mégis keveredniük kellett a köznéppel, akkor nem fitogtatták sem a műveltségi, sem az anyagi téren meglévő hatalmas előnyeiket.

Mielőtt rám sütnéd, hogy irigy vagyok, közlöm, hogy nem. Fényévre vagyunk egymástól, ilyen relációban az irigység értelmezhetetlen. 

Amúgy meg olyan mértékben negatív minden megnyilatkozásod, hogy nem szívesen lennék a helyedben. Ez alól persze kivétel, mikor hangosfilm-részleteket mesélsz a szájtáti nagyérdeműnek a tengerpartról és egyéb csodákról az életedből, olyankor büszke ragyogás tündököl fényességes virtuális orcádon. 

Fanyalogsz itt az életünkön, a szórakozásunkon, a kicsinységünkön, hogy naponta átélhesd ezáltal a saját nagyszerűségedet. Kókler vagy... akkor is, ha te vagy az idei Nobel-díj esélyese, és bennszülött hawaii nők gyűrögetik a dollárokat, hogy puhák legyenek, mikor a seggedet törlöd velük.

Ha legközelebb a szociáldemokráciáról támad ismét kedved szónokolni, nem árt, ha eszedbe jut egy szó: szolidaritás.

Na, ennyi volt a mondanivalóm számodra.

Előzmény: Derek (17)
Molaf Creative Commons License 2005.03.15 0 0 18
III.
"Elmegyek a népszavazásra, és nemmel szavazok, (...) nemmel az egészségügy tönkretételére (...), nemmel szavazok a kettős állampolgárságra, a nemzetegyesítésre hivatkozó nemzetmegosztásra (...) Felelős hazafi csak olyat
ajánl a nemzetének, aminek látja a végét"

Magyarorszag.hu
Derek Creative Commons License 2005.03.15 0 0 17

"ezek az alantas politikusok és alantas ügyek, vajh, miért van itt naponta a PoliDilin?" 

Pl azert ,hogy jot szorakozzak az olyan idiotakon ,mint te akik kepesek ezeket a politikusokat komolyan venni.

Amugy mi faj, gyere meselj!

Előzmény: Aragorn (13)
stones Creative Commons License 2005.03.15 0 0 16
dumakormány puccsista szélhámossal az élén.
Molaf Creative Commons License 2005.03.15 0 0 15
II.
"Van egy harmadik lehetősége is Orbán Viktornak, hogy inkább fogja be a száját, ha a költségvetésről van szó."
Radio.hu
Molaf Creative Commons License 2005.03.15 0 0 14
Ha megállapodik a gazdákkal, akkor megegyezést, békét elősegítő megoldás a másik fél meghátrálásáről beszélni? Van egy csoport, akik úgy érezték, hogy családjukat otthagyva el kell menniük küdülni a fővárosba. Nyilván nem örömükben tették. Elértek egy bizonyos egyezséget, erre a pc reakció az, hogy normális kompromisszum született. Mit nyilatkozik Gyurcsány?

I.
Gyurcsány: a gazdák a legfőbb kérdésekben meghátráltak
HVG.hu
Előzmény: soltika (6)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.15 0 0 13

Csak azt tudnám, hogy akit ennyire nem érdekelnek ezek az alantas politikusok és alantas ügyek, vajh, miért van itt naponta a PoliDilin?

Vitaminozod azt a fene nagy öntudatodat vazeg, mer Amerikába nem hatódik meg tőled senki? Vagy mit arcoskocc itt folyton?!

Tudom, jogod van hozzá, nekem meg ahhoz, hogy meglegyen a véleményem az ilyen magukat üstökösként ragyogó Übermenschnek gondoló fanyalbajnokokról.

Előzmény: Derek (10)
iratmegsemmisítő Creative Commons License 2005.03.15 0 0 12

Hát, már az első két mondat sem ígér túl sok jót..

Ha jobbkonzerv politikus mond ilyeneket, két dolog szokott eszembe jutni: 1) mennyi zsebkendő kell majd a sok nyál feltörléséhez; 2) ezt ő sem gondolhatja komolyan.

Most már azt sem tudom, mit gondoljak.

Előzmény: Derek (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!