Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.27 0 0 99

És az elődje. 

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.27 0 0 98

Ő itt az én Bellám. 

http://indafoto.hu/julmi/alap_album

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.26 0 0 97

Szia 

Igen sajnos előfordulhat hogy epilepsziás, habzott közben erősen a szája a kutyának? Nekünk volt egy kaukázusink aki szintén az utolsó éveiben ettől szenvedett. Mivel a moszkvaiban is ott vannak a kaukázusi génjei előfordulhat, hogy öröklődött. Ha újabb rohama lenne a kutyának adjatok neki tejet és mindenképp konzultáljatok egy állatorvossal, lehet hogy van már kezelés amivel a kutyusnak is kevésbé lesz megterhelő a roham, esetleg nem is lesz roham vagy jóval rövidebb lefolyású lesz, plusz nektek sem kell végig nézni. Viszont mindenképp legyetek ott mellette mikor rohama van nehogy véletlenül lenyelje a nyelvét és persze neki is megnyugvást ad hogy tudja ott vagytok mellette.

Előzmény: moszkvai orkutya (95)
Ricsu72 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 96

Szia! Igen, előfordulhat, hogy a kutyád epilepsziás. Van olyan ismerősöm, akinek ugyan ez a problémája. Megkérdezhetem, hogy honnan van a kutyust?

Előzmény: moszkvai orkutya (95)
moszkvai orkutya Creative Commons License 2017.01.01 0 0 95

Sziasztok!A csaladunkba kerult egy 3 es fel honapos moszkvai orkutyus ,nagyon gyorsan a szivunkhoz nott ,meg a gyerekek is nagyon szeretik!Segitseget szeretnek kerni a kutyus egeszsegevel kapcsolatban.Az egesz szombaton reggel kezdodott kb 10 ora korul, mikor a kutyus kedvetlen volt,nem volt etvagya sem .Egesz delelott csak fekudt ,egyer csak hatra vette magat es elkezdett rangatozni, gorcsosen kapalozott a labaival es turta a nyalat kb 4-5 percig magan kivul volt.Beszeltunk egy allatorvossal telefonon es azt javasolta,hogy gyomorgorcs es adjunk neki minel tobb folyadekot. Utana mar jobban lett,sot egy kicsit jatszodott.Masnap reggel sem volt baj, sot jobbult az allapota, egeszen delutan 7 ora korulig, amikor megint utolerte a krizis ugyan azok a tunetek voltak mint azelott (kapalozas es turta a nyalat), most 3percnel nem tartott tovabb. Utana aztan jobban lett, jatekos kedve is volt. A netten sokat olvastam a tunetek alapjan es minden arra utall ,hogy a kutyus epilepszias? .

H.J Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94

Ha most nem töröd meg késöbb már több bajod lesz vele.A kutyádhoz olyan nyelven szólj amit

ő is ért.A macska és a medve pofonvágja a kölykét.De a kutyától ez fajidegen viselkedés.Ok a pofon

neki is fáj. A legközelebbi morgásnál (ne nevess ki)Mordúlj rá de úgy hogy a fogad is lássa.

Azután felülről ragadd meg a nyakbőrénél fogva (Azonnal és kajakból ) emeld meg kissé és rázd meg

"mint krisztus a vargát" Ne finomkodj!!! A rázás után ne engedd el.Ugyanaqzzal a mozdulattal

szoritsd le a főldre és tartsd ott.Megismételheted a morgást. Ne dicsérjem magamat de figyeld meg a hatást.

(persze ha keményen csinálod és úgy ahogy mondtam.)

A rangsorban magasabban álló is így teszi helyre a nagyképüsködő fiatalt. Ebből érteni fog a kutyád.

Nem szoktam ide benézni.Hogy mi történt megírhatod priviben.

Üdv.

Előzmény: Mikic71 (93)
Mikic71 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 93

Sziasztok!

Pár hete egy kis medvével bővült a család. Szása most 3 hónapos és egy Golden Retriever, egy mini yorki és két macska társaságát, na meg a családét élvezi. Elég könnyen elfogadta minden állati családtag, mi pedig őt is imádjuk. Úgy növekszik, olyan viharos sebességgel, hogy az hihetetlen. Tudom, hogy ez a fajta kutya nem '"játék", következetes nevelést igényel. Sok mindent megtanult már, ismeri a szabályokat, sokszor beengedjük a házba, hogy köztünk legyen, ismerkedjünk, főleg hogy ez a téli időszak nem is kedvez annak, hogy sok időt tudjuk a kutyára fordítani.  Mindennek megvan a maga rendje, szabálya, amit el is fogadott. Az evéssel, vagyis az etetéssel néha felmerülnek problémák. Konkrétan, amikor odaadom neki a kaját, mindig belenyúlok a táljába, mikor eszik, de egyre többször előfordul a morgás, legutóbb oda is kapott a kezemhez. Ez megengedhetetlen és elég nagy baj, tudom, rögtön rá is csaptam az orrára, és elvettem előle a kaját. Következő alkalommal már szépen hagyta, hogy evés közben belenyúljak a táljába, akár a szájába is. De néha mégis bepróbálkozik még a morgással, a kajának való nekifeszüléssel, annak ellenére, hogy már kapott érte.... Volt valakinek hasonló problémája? és hogy oldódik ez meg véglegesen?  Köszi a választ/-okat előre is. Üdv. mindenkinek.

johnjohn Creative Commons License 2013.12.05 0 0 92

 

BORISZ.

Hűséges, remek társ, odaadó barátja a gyerekeimnek.

Glavingojn Creative Commons License 2013.12.03 0 0 91

Leült a téma.

HOMÁRLAKI Creative Commons License 2011.02.21 0 0 90

Kép eltünt bocs.

Előzmény: HOMÁRLAKI (89)
HOMÁRLAKI Creative Commons License 2011.02.21 0 0 89

Kutyáim a határban sárosan!!!

melcsi. Creative Commons License 2011.01.19 0 0 88

Szia!

köszi a tippet és , hogy válaszoltál, kifogom próbálni :)

Előzmény: Pál móki (87)
Pál móki Creative Commons License 2011.01.18 0 0 87

Szia Melcsi!

Látom elég inaktív a fórum, mindenki akinek van mondanivalója az a másik fórumra ír.Nekem 3 is van a moszikból , a kanom közel 80 kilós. Nálunk ez úgy működött , hogy amikor ránk ugrott-fontos az időzítés-ráléptünk a hátsó lábára.Nem annyira , hogy borzasztóan fájjon neki , de azért érezze meg. Hamar ment a leszokás.Remélem segítettem. Van akinél az jön be , hogy amikor ugrani akar a kutya , egyszerűen elfordul és nem vesz róla tudomást. Sose simogasd meg azért , hogy ne ugorjon rád. Egy erősebb NEM is elég szokott lenni , ha egyébként nincs gond azzal , hogy ki a falkavezér. Remélem segítettem.

Előzmény: melcsi. (86)
melcsi. Creative Commons License 2011.01.08 0 0 86

Szia!

Örülök, hogy találtam még itt valakit :)

Döncike első moszkvaim, és semmilyen módon sem tudom leszoktatni a rám ugrálástól, pulcsi ujjának húzásától- ezzel harcolja ki a simit :) és amint megkapja "transzba" esik és élvezi , de ez már nagyon unalmas.Minden létező módot megpróbáltam de semmi, igaz még kölyök. De ettől eltekintve mindent megtudtam tanítani neki, de hogy ennyire örül nekem...ezzel nemtudtam mit kezdeni. Van még másik 2 kutyám is ők nem moszkvaik, de sikerült is leszoktatni őket erről. Remélem tudsz valami praktikát! :-)

köszi

Ildi90 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 85

Szia Melcsi!

 

Igen van! :)

melcsi. Creative Commons License 2011.01.05 0 0 84

Sziasztok!

van még "aktív moszkvais" itt ?

 melcsi

doki12 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 83
Üdv)Örülök hogy idetaláltam.Egykor én is tenyésztettem moszkvait.Enyém volt a Tószegvári kennel,és volt egy világgyöztes szukám.Érdenkerti Nagyon -Harcos Britta.tölem származik többek közt a Bello,és az Aliz)
leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 82
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildi
Ormossy Creative Commons License 2009.11.01 0 0 81

7 kis moszkvai őrkutyánk született két hete. Van két lány, és öt fiú.

December közepén elvihetők!

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.01 0 0 80
Két éves törzskönyvezett ivartalanított szukám van aki gyáván viselkedik: megugat mindenkit, viszont ha egy másik kutya visszaugat neki akkor elfut. Ha séta előtt megsimogatják akkor bepisil. Találkozott más is hasonló viselkedésproblémával?
Dada00 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 79
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni. Moszkvai őr kutyát szeretnék,ezért azt szeretném kérdezni tud e valaki valahol kölykökről?? Ha esetleg tud valaki legyen szíves jelezze. Előre is köszönöm.
950-955 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 78
Sziasztok!

Ha esetleg még nem ismernétek, ajánlok egy oldalt, ahol szintén a moszkvairől lehet beszélgetni:

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=923

Üdv!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.06 0 0 77
akutya újságban volt róla egy két oldalas cikk pár hónapja!
doodyka Creative Commons License 2008.03.26 0 0 76
Itt is itt! :D
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.02.27 0 0 75

 

 

Eygszer küldtek fotót, hogy gazdit keresnek kölyköknek, első látásra beléjük szerettem, de mire telefonáltam, már elkeltek.

 

 

 

 

 

 

 

 

doki12 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 73
Én tenyésztettem moszkvait.Toszegvári kennel,ha ez a név mond valamit...
Előzmény: Moszkvaiőr (60)
szaszivan Creative Commons License 2007.12.29 0 0 72

Kedves forumozók! A moszkvai őrkutyával kapcsolatos kérdéseim okafogyottá váltak.

 

Tisztelettel: Szász Iván

szaszivan Creative Commons License 2007.12.22 0 0 71

Hogy te milyen "okos és humoros" vagy ...123! Erre nem is gondoltam, egyébként tegnap hívtam de ki volt kapcsolva. Ma már sikerült elérnem.

Előzmény: Törölt nick (70)
szaszivan Creative Commons License 2007.12.21 0 0 69
Feleségemmel és kiscicusunkkal, szép nagy kerttel (kb. 1000nm) rendelkező házban Budapesttől 20 km-re élünk. Mert annyi jót hallottunk róla, szeretnénk a közeljövőben vásárolni 1 szuka és egy kan moszkvai őrkutyát, kizárólag házunk őrzése céljából. Nem vinnénk szépségversenyekre és nem tenyésztenék.

 

Szeretném megkérdezni az alábbiakat:

  • mennyibe kerülnek kb. a kutyák,

  • kitől érdemes vásárolni,

  • amikor majd tüzel, illetve kanos lesz, hogy tudnánk azt utódnemzést  megakadályozni, vagy egyáltalán kell-e,

  • milyen ételeket és mennyit esznek kis, illetve nagykorukban, kb. mennyibe kerülnek

  • vigyem-e kutyaiskolába őket, ha igen egyszerre, vagy külön-külön.

 

Előre is köszönöm a válaszotokat, Tisztelettel: Iván

ezsolt Creative Commons License 2007.11.18 0 0 68

Hello

 

Moszkvai Őrkutyások!

A fajtáról könyvet lehet beszerezni, részletek az alábbi helyen:

http://www.moszkvai-orkutya.extra.hu/konyv.htm

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!