Azt hiszem már volt arról szó, hogy a Budakeszi úton a kibetonozott esőelvezetőt befedik és legalább felfelé plusz sávot tudnak nyitni. Én ezt az ügyet, legalább is egyszerű polgár szempontból elég szkeptikusan nézem, generációk jönnek-mennek, települések születnek a környéken, az út meg ugyanaz. Én a magam részéről már gyakran megyek az autópálya felé Pestre, kevesebbet is fogyaszt az autó (nincs fékezés, gázadás, váltás) és 10 órától gyorsabb is. autó
Az tény, hogy hamar be lehet jutni a Moszkva térre, bár a reggeli és a délutáni csúcsban valóban a szűk a Budakeszi út teszi nehézkessé a forgalmat. Különösen a Budagyöngyénél. Sokan autóba szállnak (autónként 1-2 ember) és nagyon befolyásolja a forgalom zökkenőmentes haladását! Sokkal ténszerűbb lenne, mint a P+R verzió, mert nemcsak a sűrűn közlekedő 22/22gy buszok, hanem a különböző helyről közlekedő VOLÁN-buszok (amik, szintén sűrűn közlekednek) sokkal több utast tud elszállítani egyszerre. Az én véleményem szerint ne menjünk ebbe a vitába, mert több szempontból mindenkinek lehet igaza!
- hagyjuk otthon az autót
- miért ne menjek a saját autómmal
- nem hagyom ott az autómat, mert feltörik
- ...stb.
Csak az a baj ezzel az úttal, hogy a környék településéhez ez az egyik legfontosabb főút és mégis 2x1 sávos!!!!
Elkerülő útról nem tudok. Az M0-ás út tovább építése szerintem nem segítene, mert ha megnézzük a közeli levezető útját, már kerülő lenne és még mindig hamarabb lehetne bejutni a városba Budakeszi úton át.
Szerintem nem rossz, autóval is csak pár perccel lehet hamarabb bejutni a Moszkvára, mint 22-essel. De reggel 7 és 1/2 9 között ugyanaz autóval és busszal. Alig megy a forgalom, szűk a Budakeszi út nagyon. A különbség, hogy a sűrű járatok ellenére eléggé nagy a tömeg. Napközben 10-percet, néha többet is kell várni a megállókban. Nem tudsz valamit az elkerülő út helyzetéről, egyáltalán lesz-e és mikor? Sokat segítene az M0 továbbépítése is. autó
Szevasztok Budakesziek és Nem Budakesziek! Nem földrajzilag értendő a topik kérdése. Bejöhetnek a mindennapi és a jövőt érintő dolgaink és mások dolgai is. A múltról nem is beszélve. A múlt esetében a hagyományokra gondoltam. természetesen nem arra a szónoki "fordulatra", hogy aki a hagyományokkal nem törődik, a jövőt sem építi. De beszéljünk arról is, hogy hol melyik gödörben törött ki az autó kereke, hogy a vajon mi lesz a müvházzal szembeni váz sorsa, milyen a kábeltévé, milyen jó megállni és hallgatózni az Iskola utcában, amikor ott éppen énekóra van, elsózták a pogácsát a közértben és melyik zöldségesnél lehet a rohadt és kemény állapot között leledző mandarint kapni? Beszélgessünk. autó