Keresés

Részletes keresés

B4-07 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 37

Tudom ezer éve ajánlottad fel a magyar kézikönyvet, és én csak most jutottam idáig:), de hátha még megvan és el tudod nekem küldeni.

Próbáltam a lev2003-as mailre küldeni neked üzenetet, de hibaüzenetet kaptam csak válaszul.

Ha még megvan légyszi küld nekem a kurucz.magdi@gmail.com ra.

Köszönöm előre is!

Előzmény: Vulkan16V (26)
Cosmic Antagonist Creative Commons License 2009.01.28 0 0 36
Redőny ügyben nálam is "fennakadás" történt még a vásárlás napján. Két napig vaciláltam visszavigyem-e de utána elolvastam a dolgot és láttam hogy a hasonló redőnyös Konica mindegyike ilyen. Nekem sikerült megoldást találni rá, a beakadás után egy kicsit oda kell ütni a gépet a térdedhez bekacsolás közben úgy hogy a kapcsoló középállásban van. Akkor kinyílik a redőny és amíg valaki be nem zárja úgy is marad :)

Egyébként jó gép szép képeket csinál jó a makrója és az objektívje is. Kár érte.

C
csuprik Creative Commons License 2008.08.25 0 0 35

Három éve vásároltunk egy Konica Minolta Z20-as típusú fényképezőgépet. A géppel tökéletesen meg vagyunk elégedve, azonban a tegnapi nap folyamán a következőket tapasztaltuk.

A gépben lévő Toshiba 512Mb-os SD memória kártyáról akartuk a képeket a számítógépre átmásolni a vásárláskor kapott USB kábellel. A számítógépbe csatlakoztatott kábelt összekapcsolva a fényképezőgéppel, a következő hiba üzenetet írta ki a számítógép, anélkül, hogy fényképezőt bekapcsoltam volna:  "Teljesítmény impulzus a hubon. Egy USB eszköz áram felvétele meghaladta a fogadó hub tápellátási képességeit. Ha segítségre van szüksége a probléma megoldásához kattintson erre az üzenetre."

Az üzenetre kattintva azt javasolták, hogy távolítsam el az eszközt.

Egy helyi számítástechnikai boltban kértem segítséget, ahol a fényképező gép csatlakoztatása után szintén a fenti hiba üzenet jelent meg. Az érdekesség még, hogy a boltban lévő gépben volt kártya olvasó is és az SD kártyát behelyezve szintén a fenti hiba üzenet jött elő. Ezután kipróbáltuk, hogy a memória kártya nélkül csatlakoztattuk a fényképezőt, de szintén csak a hiba üzenetet kaptuk. Egyébként a fényképezőgép működésében (kép készítés) más hibát nem észleltünk.

Tudnátok-e segíteni?

tirolit Creative Commons License 2006.08.31 0 0 34
Üdvőzlet mindenkinek nemrég szereztem egy Z20-ast csak Magyar használatim nincs hozzá ha valakinek lenne és eltudná küldeni neten keresztül megköszönném üdv tirolit emil: ninoxgt@vipmail.hu
GutterStage Creative Commons License 2006.06.14 0 0 33
Úgy látom mindenki megutálta ezt a típust a redõny miatt :)
A késõbbi típusokban már nincs redõny? Vagy nem ragad be?

Kérdésem: hogyan lehet úgy elmenteni a képeket hogy megõrizze az exponálás adatait úgy mint ameddig a gépben van?
GutterStage Creative Commons License 2006.06.13 0 0 32
Sziasztok!

Múlt héten pénteken én is vettem egy Z20-ast újonnan 56.900 volt az ára, lehet már megjárta a szervízeket is ha visszavitték 3 napon belül nem tudom. Elõtte olvasgattam valami redõny problémáról de nem értettem mi az a redõny egy digit gépen. Aztán utána láttam hogy az LCD képernyõt takarja el ha átkapcsolom. Be is ragadt még pénteken, és láttam van akinek nem ragad ki soha többé. Aztán szombaton miközben átkapcsoltam odaütöttem a lábamhoz a gép alját. Akkor kiakadt és azóta jó igaz nem kapcsolom át többé a fenti nézõkére. Esetleg egy kis mechanikai behatás átkapcsolás közben segíthet azokon akiknek beragadt a redõnye és emiatt nem dobták ki a fenébe az egészet. Egyébként nem értem minek az a "függöny" a képernyõ elé... Még szerencse hogy nem záródik be minden egyes kikapcsolásnál.

Ezzel együtt nem csalódtam a gépben, remek objektív, jó funkciók, remek makró, és minden kézire állítható. Kicsit mûanyag gagyi érzése van tõle az embernek de gondolom mind ilyen százezer alatt. Szerintem jó hogy nem tégla az alakja bár néha kényelmetlenül elõre néz nekem az exponáló gombja. Jó képeket készít de ha automatában nem tökéletes akkor kéziben megoldható.

Nem tudom ha kézi vezérlésen van nem jelzi semmi a kijelzõn a helyes zár/blende beállítást? Mert ez alapvetõen hiányzik, és bár elolvastam a leírást nem találtam erre utalást pedig tele van a képernyõ mindeféle jellel.

Ilyesmitõl eltekintve remek gép. Lehet akkor is megtartottam volna ha beragadva marad a redõny :)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 31
Kedves Hölgyeim és Uraim!

Elnézést, hogy a Z20-as topikban írok, de új topikot nem nyithatok.

A problémám: vettünk Anyósomnak egy Z10-est, de a beüzemelésnél lefagytam: ha a gépet csatlakozatatom a PC-hez akkor látja a könyvtárakat, de ha a SD kártyát átteszem egy Bonzai USB 2-es Flash Drive-ba, nem látja a PC a kártyát sem.... Szerintetek is a Flash Drive-val van gond? Előre is kösz!

Vulkan16V Creative Commons License 2005.08.25 0 0 30

Tisztelt VOLT márkatársak!

Dimage Z20-as gépemet a szerviz másodszorra már nem tudta megjavítani, inkább feladta. A redőny megfeküdte a gyomrukat. Adtak egy másik gépet, de Z20-ast már nem fogadtam volna el. A Z20-as bejelentése 2005. januárjában történt, 2005. augusztusában már a "Forgalmazása megszűnt" kategóriában szerepel. Nem volt valami hosszú és szerencsés pályafutás. Azért kívánom nektek, hogy gépeitekben sok örömet találjatok és hosszú ideig működjenek mindannyiótok megelégedésére. Ez volt az utolsó hozzászólásom, többet már nem zavarok ezen a Fórumon.

Sziasztok.

Vulkan16V Creative Commons License 2005.07.18 0 0 29
A szerviz 31 napra "megjavította" a redőnyt. Gondoltam kipróbálom. Kétszeri oda-vissza kattintásra jó volt. A harmadikra fennakadt és azóta se működik az LCD. Ekkora rakás szemetet már rég láttam. Remélem ti jobban jártok.  
Vulkan16V Creative Commons License 2005.07.15 0 0 28

Jobb, ha tőlem tudjátok meg, hogy ha a gépetek elromlik 30 nap alatt sem kell megjavítani, csak "törekedni kell arra, hogy 30 nap alatt megjavítsák". Éljenek a törvénymódosítások! Ha a szerviz azt mondja, hogy "törekedtünk, csak nem sikerült", akkor minden kötelezettségüknek eleget tettek. Különben a következő címen lévő 9 véleményező közül 3-nak fenakadt a redőnye. Akárhogy is számolom, ez 33,33%, Gratulálok a Konica-Minoltá-nak! :-((( A cím: http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid=725&dc_list=myopinion 

Vulkan16V Creative Commons License 2005.06.23 0 0 26

2005. áprilisában rábeszélésre vettem egy Z20-ast. Fogásra elég furcsa egy szerkezet. A  leírást készítők hazudnak azokban az ismertetőkben, ahol azt írják, hogy a videóhoz hangot is lehet felvenni. Az esti szürkületben az éjszakai funkciótól nem voltam elájulva. A keresőben a kép nagyon szemcsés volt (napsütésben is). A kereső és az LCD monitor közötti átváltás közben valami jókat csattogott a gépen belül. Csattogott, mert egy idő után az a valami fennakadt és csak a keresőben volt kép, az LCD monitoron még véletlenül sem. Szerviz a Visegrádi utcában, mivel a két éves garancia oda szólt. Hiába szabályos számla, nem tőlük vettem (nagykerben), nem javítják. Vissza a nagykerbe. Ott átvették, hogy akkor kiküldik a gyárba, majd ott megcsinálják. Bár nyár van de egy hónapig ne is érdeklődjek. Még azzal vigasztaltak, hogy nem az első gép, amit ilyen hibával vittek vissza, de ha egyszer megcsinálják többet nem fordul elő. Ettől rögtön teljesen "boldog" lettem, mivel a nyaraláshoz ettől még nem lesz gépem. Egyszóval teljesen kiakadtam a géptől is és az X betűvel hirdető cég hozzáállásától is. Soha többet ilyen gépet nem vennék. Legjobb lenne, ha visszaadnák a pénzemet.

De egy kis vigasztalás nektek. Van teljesen korrekt magyar nyelvű leírásom a Z20-ashoz. Az eredeti tökéletes fordítása. Sajnos a formátuma pdf, mérete 3,5 megabyte, amit tömöríteni sem tudok. Ha valaki fogadni tudja, elküldöm neki.  címem: lev2003@freemail.hu  

bilee Creative Commons License 2005.05.13 0 0 24
Hello!

Én nemrég vettem MediaMarkt-ban állványt (igaz Pécsen,de gondolom országos az akció), Soligor DT 310-es márkájú.125 cm hosszú, összecsukva 45 cm, össze-vissza lehet állítani, szerintem szuper. Ja az ára 5000 volt, szerintem egyáltalán nem vészes.
És a legjobb, hogy ezüst-átlátszó színű, így a z20-hoz tökéletesen megy passzol színben.
Előzmény: Törölt nick (23)
bilee Creative Commons License 2005.04.30 0 0 22
Szerintem nem lehet letölteni. Addig, amíg valaki le nem fordítja, valószínűleg nem lesz.
Előzmény: Morthond (21)
Morthond Creative Commons License 2005.04.29 0 0 21

Tisztelt Z20 felhasználók! Lehet valahonnan ehhez a géphez magyar nyelvű kézikönyvet letölteni? A Minolta lapján csak világnyelveket találtam.

_mirmur_ Creative Commons License 2005.04.19 0 0 20
aranyos :)
Előzmény: kicsinap (18)
_mirmur_ Creative Commons License 2005.04.19 0 0 19

a segédfényt nem feltétlenül kell az arcára irényitani, lehet a nyakára, vagy nemtom, a lényeg hogy fókuszt találjon. De a képből ugy látom azért sikeredik megoldanod.

jó gép amugy télleg, attól a ápr dologtól eltekintve amit leirtam.

Engem azok zavartak, lehet hogy már nincs is jelen belőle egy két dolog.

A vázat lehet megerősitették vhogy, a pirost nem dusitja.

csak én elég sokat használom a gépet, és igazán nem otthon, mivel nincs gyerekem.

több napos túra, kirándulások, makrófotózás, város, esemény, épület fotózás.

Tehát nekem massziv gép kellett, mert minden héten kb. 200 kép készül vele.

ki mire használja a gépet.

Előzmény: kicsinap (17)
kicsinap Creative Commons License 2005.04.18 0 0 18
Akkor egy beltéri baba kép.:-)
kicsinap Creative Commons License 2005.04.18 0 0 17
Köszi, hogy leírtad.:-))
Videó. Persze jó lenne még egy kamera is.:-)) De nincsen egyelőre.
Igen, segédfény nicnsen, de legalább nem ébred fel rá a gyerekem, ahogy rávetítődik.:-))
Amúgy összességében nincs bajom vele. Ennyi pénzért nem várhatok el többet. Az meg jó, hogy nem zabálja az akkut, a HP-nek az elemtartó kis pöckei bizony letörtek...
Előzmény: _mirmur_ (15)
_mirmur_ Creative Commons License 2005.04.18 0 0 16
bocsi, az egybecuccolt irásomért. Nemtudom miért tördelte igy utólag :((
Előzmény: _mirmur_ (15)
_mirmur_ Creative Commons License 2005.04.18 0 0 15
Én is elmondom a tapasztalatomat, ha nem bánjátok, bár nekem z10esem volt az semmiben nem különbözött ettől csak a felbontásban sztem. Ami miatt nem tudtok fokuszálni, az a segédfény hiánya. Ha ez lenne, akkor 2mig tudnátok ragyogóan fokuszálni. A kijelzője azért tűnhet néha szerintem zajosnak, mert világosodik, ahogy a sötétben, sötétebb helyen próbálsz meg fényképezni. Ez nem sok tipusban van meg, és nem is rossz dolog. Ilyenkor persze nem hű szineket láthattok az LCD-n. Pár dolog ami miatt én váltottam elég hamar a gépről ( 2 hónap ) - nagyon gyenge váz, pár hét után kezdett a kezemben nyekeregni, az illesztésnél itt ott pedig szétjönni - nincs rajta segédfény - baba fényképezésnél nem árthat - tul kontrasztos volt a piros és árnyalatai. Ezt nemtudom hogy ebben már kijavitották e, nézzétek majd meg. Borzasztó volt a z10esnél. - a gombok nagyon silányok voltak számomra Amiben nagyon jó volt, és szerintem ez is az. - Makró 1cm - baromi gyors volt az autofokusz - nagyon energiatakarékos gép - kint nagyon szép képeket csinált tényleg, szobában azonban elég zajos, nem igazázán megnyerő volt a minőség. Akinek arra kell inkább vegyen olyan gépet melyikre lehet tenni külső vakut, vagy alkalmazzon slave vakut. A videózásról annyit, hogy ha arra kell szerkezet, akkor videókamerát vegyetek, egy fényképezővel csak pojénkodni lehet videózással. üdv mirr
Előzmény: kicsinap (13)
kicsinap Creative Commons License 2005.04.18 0 0 14

Na ezt a marós képet pl. még a HP-vel csináltam:

Ja és azért sok fényképezőgép tud hangot is felvenni, igaz max. 1 perces videónál

kicsinap Creative Commons License 2005.04.18 0 0 13
Szia.
Hát mondjuk az LCD szerintem nem túl jó, elég zajos. Makro, hát nem tudom. Nekem előtte HP-m volt, azzal könnyebb volt a makro, ez meg mondjuk közelebbről csinál képet. Az éjszakai funkció nagyon jól működött. Ami még nem tetszett, hogy néha ok nélkül nem tud fókuszálni. Na meg elég macerás, hogy beállítom a self-timert, és csak egy képet csinál úgy, újra állítani kell, ha újabb képet akarok.
Amúgy tényleg szép képeket csinál.
Mi érdekel még?
Előzmény: bilee (11)
bilee Creative Commons License 2005.04.18 0 0 12
Itt a makrós kép a felére kicsinyítve, remélem felrakja...makrómakró
bilee Creative Commons License 2005.04.18 0 0 11
Sziasztok!

Én is most vettem egy ilyen gépet és gyönyörű képeket csinál. Az lcd is jó, nekem egyedül a méretével van bajom, de meg lehet szokni. A makro szuper, teszek is fel képet. Az auto módon kívül nem igazán próbálgattam a többi módot, talán a naplementét még, de az is jó lett. Igaz előtte még nem volt digit gépem, de szerintem totál jó képeket csinál...
Ha valakinek vannak tapasztalatai már, akkor kérem ossza meg velünk.
Köszönöm.

U.i.: tényleg nem vesz föl videóhoz hangot, de hát nem is digitális kamera, hanem csak fényképezőgép...
kicsinap Creative Commons License 2005.04.04 0 0 10
Igen, más gépeknél tényleg nem ilyen, írtam lentebb, hogy nekünk előtte egy HP-nk volt.
Amikor fényképezel, akkor mindenféle kis képecskék, betűcskék láthatók a kijelzők. Alul jobb oldalt van egy nagy S betű, és mellette egy pontocska. Ha fehéren világít, akkor lehet fényképezni, ha piros, akkor valahogynem tud fókuszálni.
Fehét falnál állt a gyerek? Vagy lepedőn volt?
Előzmény: Musicbox (9)
Musicbox Creative Commons License 2005.04.04 0 0 9
Köszi a tippet de nem tudom, melyik S meletti pötyre gondolsz automata módban használtam és fehér háttér mellett volt zajos, mosódott a háttér. Csináltam kültérben azok jók lettek , de a kijelzője akkor is boszant, állitólag más gépeknél nem ilyen.
kicsinap Creative Commons License 2005.04.03 0 0 8
A kijelző az engem is zavar, nem tudom miért ilyen, az előzőnek gyönyörű volt. Mi szerintem jó képeket csinálunk vele:-)) Szintén gyerekről. Ha nem volt még digigéped, akkor nyilván ezt is tanulni kell. Szerintem nem fókuszálsz rá normálisan a dolgokra. Fehéren világít az S melletti pötty?
Előzmény: Musicbox (7)
Musicbox Creative Commons License 2005.04.02 0 0 7
Sziasztok ! Én is most vettem egy ilyen gépet , előtte még nem volt digi gépem még kezemben sem volt ami nagyon zavar az lcd kijelzője nagyon pixeles állitólag más gépeknek nem ilyen és igazából a képei sem tetszenek sokkal többet vártam egy ilyen géptől, automata módban használtam lakásban gyereket fényképeztem és nagyon életlen a kép van egy kis automata minoltám és talán még azzal is jobb képeket csináltunk.Valami tipp vagy ennyit tud a gépecske.
kicsinap Creative Commons License 2005.03.16 0 0 6
Ja ezt én is elolvastam, de nem tűnt fel.:-)

Eddig jó, még tanulgatom. Sokkal több dolgot lehet manuálisan állítani benne, mint az előző gépünkben, meg a gyereken kívül még mást nem fotóztam:-)
Előzmény: skyview2ci (5)
skyview2ci Creative Commons License 2005.03.16 0 0 5

Szia!

Szóval akkor rohadt trehány lett a minolta!

Azt hiszem, a legtöbben az ilyen jellegű leírásokat nem olvassuk el (amolyan kamu dumák) csak a műszaki adatptációt.

http://konicaminolta.com/products/consumer/digital_camera/dimage/dimage-z20/specifications.html

Itt pedig az áll amit idéztem!

-Valami ilyesmit szoktak hívni, a fogyasztók megtévesztésének, ha jól gondolom:)))

-Amúgy hogy vált be a gép??? Az előd Z10-ről sok jót nem hallottam...

Minden jót!

Előzmény: kicsinap (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!