350D -m van. Eddig is akadtak problémáim a fenti, kiváló objektívell, de most a nyaralás alatt (mikor máskor) teljesen kiakasztott. Szikrázó napsütésben, tengerparton az összes képet teljesen beégette. Automata módban ráadásul ISO 400-ra állt be a gép. TV üzemmódban sikerült vele fényképeznem csak. Amúgy beltérben, kisebb fénynél nem produkálta a hibát. Először a masinára gyanakodtam, visszaállítotottam a gyári értékeket, hátha valamit elkonfigoltam. Itthon rátettem a kitobit és ugyanazt a témát vele nem sikerült beégetnem. Mi lehet a gond? Hova érdemes fordulnom? Köszi
Most olvastam írásod, csak kettőnk között az a különbség, hogy te már le is cseréled a 18-125-öst, én viszont esélyt nem látok rá, mivel ezen szőrnyű páros hiteltörlesztése is hosszadalmas lesz. Tehát , utólag okosan nézve a dolgokat, kompromisszumot kellett volna kötnöm a kicsit rosszabb képminőséggel és nem lett volna ekkora hitel a hátamon :-( /kompromisszumnál gondolok egy Panasonic_DMC-FZ50-re/. Szép fényeket, sok sikert!
Nos én belevágtam, vettem Canon 350D vázat és Sigma 18-125 obit. Döntésemnek két oka volt, egyrészről nem szeretnék obit cserélgetni, de a fő ok az anyagiak. Aki hasonló cipőben jár, annak ajánlanám rövid írásom, hogy nagyon fontolja meg, mivel a szép napsütéses időben a jelenlegi értékén 25000 Ft-os Panasonic gépem simán hozta ugyanazt a minőséget mint az előbb említett páros. Igaz, hogy gyengébb fényviszonyok között szebb képeket lehet a Canonnal készíteni /csak-hát ez 220000 Ft/. Összegezve: akinek nincs anyagi lehetősége, jobb minőségű obit megvenni, felesleges ennyi pénzt kidobni egy ilyen párosért. Természetesen ez az én magánvéleményem, mindenki a maga belátása szerint döntsön.
A sigmának van egy 28-125-ös félig meddig makrós változata. 1:2-est tud és kb 20-.25 cm a közelpontja. egynikonon láttam és meglepődtem mennyire makró. (pedig én 100-as makrót használok, tehát nem vágyom rá)
http://www.fotovilag.hu/teszt/sigma/sigma-50901.htm Szerintem baromira torzít alapállásban :( 18 mm-nél... pedig nekem kellene egy jó obi, ami bírná a 17/18 - 125 -öt... portréhoz kevés a 18-55 alapobi szerintem...
Tudtok-e nekem ajánlani olyan helyet kis hazánkban, ahol Sigma objektíveket raktárról árulnak, és ki is lehet őket próbálni. Avagy van-e a Sigmának márkaképviselete, bemutatóterme... konkrétan a Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro-val szemezek. Jó lenne vázon érezni a sebességét (ez tesztfotókból nehezen derül ki).
A régi, filmes EOS300-amat már eladtam, de maradt egy 20mm-es közgyűrűm. Ezt szeretném rátenni a közeljövőben vásárolandó 350D-re, makrozási célzattal és arra csatlakoztatni ezt a sigma objektívet. Vagy esetleg van hasonló árban makros objektív is? Azon tanakodom, hogy csak a gép vázát venném meg és hozzá ezt az objektívet. Így lenne egy viszonylag nagy átfogású objektívem + a közgyűrűvel makrozni is tudnék. Vagy esetleg vegyem meg a kitobival a gépet + a sigmának van valami 100-300 körüli makrós objektíve. Szóval a lényeg az, hogy szeretnék 28mm-től kb.200-ig (átszámítva)objektívet + makro lehetőséget minél egyszerűbben, jobban és olcsóbban:-)) A 18-200-ig sigma milyen lehet a 18-125-öshöz képest? melyiket érné meg jobban használni? Az mit jelent, hogy beltérben vaku nélküli fotózáshoz nem túl jó ez az obi? Én egy G5 -ös kompakt gépet szeretnék lecserélni, remélem azért annál nagyságrendekkel jobban lehet használni ilyen helyzetben. Kicsit bizonytalan vagyok ... vagy mégse ...? Most már elvileg publikus a mail címem.
Ha régi géphez is használni akarod, akkor (már ha nagylátószög nélkül megvagy) inkább Sigma 28-135. Makróban ez is elvan (közelpont néhány centi, 1:2 leképezés), és kisfilmes méretű.
EF bajonettel kapcsolódik, tehát rá tudod tenni analóg vázra is, a gond csak annyi lesz vele, hogy a kép szélei lemaradnak a képről, mert ez a Sigma nem rajzolja ki a teljes Leica filmkockát.
Canon 350D-re szeretném ezt az objektívet. EF vagy EF S bajonettel csatlakozik? Ez azért lenne fontos, mert a régi EOS 300-asomhoz megmaradt egy közgyűrűm, amire EF S obikat nem lehet tenni. Így tílán megoldódna a makro kérdés. Köszi
Nekem is ezt csinálja, néha működik, néha nem. Állítólag ennél a típusnál gyakori a panelhiba, ebben is javítva volt (szalagkábel elszakadt, de nem cserélték hanem forrasztva van vékony dróttal). Szerintem ez a javítás adta meg magát, bár nem tudom a blendének van-e ehhez köze. Jellemzően inkább nagylátószögnél működik, ha zoomolok, ott már megakad a blende, vagy meg se mozdul. Innen gondolom hogy nem mechanikus a gond, csak nem kap jelet. Most ha ez panelhiba, akkor kicseréltetem, mert már olvastam hogy csere után gyorsabb és pontosabb lett az AF is. Ha nem, akkor nem tudom... Sajnos nem garis már.
Eladó a jó kis 18-125-öm Canon 24-105L F4 IS USM csere miatt. Irányára: 65000Ft Természetesen dobozával, magyar garanciával (még 7 hónap gari van rajta).
Az én Sigma 18-125-öm panelcserén volt a Camera Kft-nél. Azóta kb. 2x nőtt az AF sebessége Canon vázon... (És pontosabb lett az AF is). Én 350D-n használom.