Ibolya (egy üveg bikavért nyomtam le: elfelejtettem a vezetéknevét, megvan, Oláh!) valami olyasmit mondott "Csaba bácsinak", hogy ő nem a cigányokat, hanem önmagát képviseli. Szerintem ez a 21. század eddigi legjobb mondata. Persze azok közül a mondatok közül, amelyeket én ismerek. :)
Nekem ugyan a Gáspár meg a Tótvera vót a kedvencem, de most Ibolya ászt ütött!
Mert ezek a szálkásagyúak azt hiszik, hogy majd az ő nagyszerűségüktől elájul a kis vidéki bula. Árva is, cigány is, na elvisszük világot látni, milyen hálás és megilletődött lesz! Adjunk neki egy kis önbizalmat, mosolyogjunk rá, hadd örüljön!
Höhö!
Ibolya meg a fejükre borította a tejszínhabos kelkáposztát.
>Magyarország Európai Uniós csatlakozásának emlékére avatták fel azt a szobrot, amelynek leleplezésénél - Sebestyén Márta mellett - a tiszadobi pacsirta is dalra fakadt. Máté Péter "Hazám” című szerzeményét adta elő - természetesen frenetikus sikerrel.
A lány az utazásra kész "viselkedési tervvel" készült, amelynek lényege a következő volt:
Galéria! Katt!
"Viszonylag visszafogom magam és próbálok majd igennel és nemmel válaszolni. Itt aztán nagyon befolyásos emberek vannak, olyan igazi úriemberek és igazi dámahölgyek..."
A tervek - Murphy után szabadon - persze arra valók, hogy ne valósítsák meg őket! Így volt ezzel Ibolya is. Mikor az étteremben, az Európai Parlament MSZP-s képviselője, Dr. Tabajdi Csaba rátért a "lényegre", a lány nem tudta meghazudtolni önmagát.
Dr. Tabajdi Csaba:"Fogalmad sincs, hogy ki az, akivel szemben ülsz, de ez nem fontos drágám, az a lényeg, hogy én tudom kivel ülök szemben."
Oláh Ibolya: "Egy bajszos emberrel ülök szemben."
Dr. Tabajdi Csaba: "Én vagyok a Csabi bácsi!"
És ezután jött az a mondat, ami kissé kibillentette a fegyelmezettségéből Ibolyát:
Dr. Tabajdi Csaba: "Te a nemzet művésze vagy és többet fogsz tenni, mint minden kormány tolerancia-programja, hogy legyen a romáknak kire felnézniük, hogy kire legyenek büszkék."
Ibolyának ez annyira nem tetszett...
Oláh Ibolya:"Én nem a romákért, nem másokért, hanem saját magamért tettem meg azt a hatalmas nagy ugródeszkát, hogy itt lehessek és itt üljek veled."