A Bz-s topikban valaki azt mondta, hogy már csak az Usgyik topikja hiányzik. Ezért most ezt a hiányt pótolom. De mivel ez egy viszonylag új járműtípus, ezért összevontam a 2-esen közlekedő, kedvelt Siemens Deisirokkal. Tehát: 6341-s és 6342-es barátok ide!
Nekem az tűnik életszerűnek, hogy Tolna egy szem váltókezelője a II. őrhelyen várta a párost, behaladás, oldás után megcsinálta a kijáratot a páratlannak, hogy megelőzzék annak (további) késését, majd ez után indult el az 1-es váltót állítani. Ilyenkor ugye az irodánál megkapja a kulcsot, kimegy, állít, visszamegy a másik kulccsal az irodába, majd ez után lehet kezelni a kijáratot.
A páros IC valóban összeszedett Sárbogárdig valamennyi késést. A fehérvári IR meg sem várta (annak nem is lett volna értelme). Ami érdekes, hogy a páratlan IC-t sem várta meg, és már nem először tapasztaltam ezt. Egyébként a páratlan IC Rétszilason állt félre a Gemenc elől, mert azt a páros IC után térközre ki is küldték, Ezért aztán viszonylag minimális késéssel sikerült indulni a Gemenccel, de a 80-as vánszorgás miatt sajnos fokozatosan nőtt a késés. Az sem segített, hogy mindenütt meg kellett állni, mert a feltételeseknél volt utascsere.
Igen, Tolnán volt a kereszt, ami érthető és abszolut pozitív, dicséretes. Az azonban érthetetlen, hogy a páratlan kihaladása után még percekig nem mozdultunk a párossal, ez akár 5 perc is lehetett. Vagyis a kezdő 2-3 perc és a kereszt miatti 5-8 perc a késés fele. A többi a korlátos sebesség miatti. De ha szigorúan nézzük a kereszt áthelyezésre is a csökkentett sebesség miatt volt szükség. ;-)
A Fehérvártól végigutazók száma olyan kevés, hogy szerintem jóval kisebb szívatás lenne az átszállás, mint a késés (5-7 perc, ahogy nézem, pártatlanban jól látszik). Tetejében az mv-k általában váltanak Bogárdon, mert Fehérvár-Bogárd közötti fehérvári, Bajáig meg bátaszéki vezet.
Párosban szinten sohasem tudsz elindulni pontosan már Sárbogárdról sem, mert az IC (jobbára a páratlan) késik. Ha 5-6 percnél többel indulsz, akkor Tolna-Mözsre át szokták tenni a keresztet azért, hogy a páratlant ve verd el (ne késse az le Sárbogárdon az IC-t). A 004 és a 027 a két korlátozott, azok 5-7 percet szednek össze még Sárbogárd és Szekszárd között, ezért azok szinten mindig Tolna-Mözsön keresztelnek, ott lesz meg a 20 perc késés.
Válaszolni nem tudok, de ha megcserélnék a szerelvényeket, jönnének a panaszok, hogy át kellett szállni (bár azt sem tudom, egyáltalán hányan vannak, akik Sárbogárdon átutaznak).
Egy motorral sosem lehetett, mivel a nem működő felén se fűtés/klíma, sem akkutöltés (attól függ, melyik fele rossz), nincs. Egy kiközepelt hajtással, de működő motorral régebben volt rá példa, hogy kiadták öket forgalomba.
A légrugó hibán meg szigorítottak, mert volt, hogy a nyugati országrészben napokig úgy járt az egyik és sérültek emiatt forgóváz elemek..
Sem rossz légrugóval, sem egy motorral nem adhatók ki forgalomba.
A 027-nek ha jól tudom elfogytak a kerekei, a 004, 011 viszont forgóvázcsere után van, azok ha lefutják a szükséges kilométereket teljes értékűek lesznek. Viszont ahhoz futniuk kell.
És mi az oka a korlátozásnak? Légrugó? Egymotorozás?
Egyébként az elmúlt 2 hétben találkoztam alaposan meglapolt jacobs forgóvázzal, intenzíven fűtő klímával, borzasztóan hangos fékkel, stb. De szerencsére minden mosdó használható volt.
A terv, mint szó, különböző komplexitású környezetekben, helyzetekben különböző felkészültségi szinteket jelent.
Ha úgy tervezem, hogy elmegyek a fél kettes busszal, akkor annak elegendő azt jelentenie, hogy aznap reggel kitaláltam a fejemben.
Ha tervezzük a dög Desirók felújítását, korszerűsítését, akkor annak a végén az asztalra kerül a komplett műszaki dokumentáció, ismert az előzetes beszállítói lánc, és megvan már részletesen az előzetes költsége, netán maga az ütemterv is. Ebbe pedig mérnökök, műhelyvezetők, pénzügyesek, műszaki előadók jó néhány órát, napot, hetet is beleölhetnek.
OFF: Nem akarok Grétsy lenni, de a "tervez"-nek - amellett, hogy a lenti tervek elkészítését jelenti - van egy olyan jelentése is, hogy a jövőbeni cselekvés részleteit kigondolja. (Pl. tervezem, hogy elmegyek nyaralni. Ahhoz sem megvalósíthatósági tanulmány, sem engedélyezési terv nem kell.)
, tavaly év végére 1, idénre kb 15. Desiro teljes körű felújítása, modernizálása volt betervezve,
műszaki és esztétikai is, utóbbi utasszempontból is jelentős lenne: megújult ülések, teljes utastérfelújítás, , modern LCD-kijelzők, USB , konnektorok stb. és új színtervvel is lenne már átadva.