Keresés

Részletes keresés

zsolti05 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 65
A párt frakcióitól és kabinetjeitől független igazgatóságokat szervez, illetve levált néhány kisfőnököt a Fidesz elnöke.
Cikk küldése

Nyomtatható verzió
Szponzorált linkek Hirdetőknek Link szponzoráció
Hirdessen Ön is nálunk, a részletekért kattintson!
http://www.napi.hu/szponzorlink Lapértesülések szerint Orbán Viktor újabb országjárásra indul, hogy meghallgassa a Fidesz helyi vezetőinek beszámolóját és javaslatait – adta hírül a Magyar Hírlap. Utóbbiakat beépítik a pártprogramba, amelynek megalkotása ősszel indul Navracsics Tibor frakcióvezető irányításával. Emellett a lap idézi a Magyar Nemzet értesülését, amely szerint struktúraváltásra is készül a pártvezér. Eszerint Deutsch-Für Tamás kabinetfőnök vezetésével a párt kabinetjeitől és frakciójától függetlenül működő igazgatóságokat hoznak létre, összesen hatot.

A Magyar Hírlap információi szerint emellett több választókerületi elnököt is lecserélnek. Pécsen és Miskolcon már repült a régi főnökség. Az indok ezúttal a fiatalítás igénye.
pancer1 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 64
Tóth Ákos publicisztikája Munkatársunktól, 2005. március 11. 00:00 Nyilvánvalóan elég alaposan rárezzentettek a Fidesz gazdaságpolitikusára, Varga Mihályra, aki arra hivatkozva, hogy szavait félreértették, elhatárolódott néhány nappal korábbi önmagától.

Egy konferencián ugyanis az önkormányzatok számára utalva azt találta mondani, hogy "kicsit szétaprózódott itt ez a rendszer". Vagyis túl sok a helyhatóság. Varga akkor jött rá, hogy baj van, amikor a szemfüles Draskovics Tibor pénzügyminiszter azonnal rávágta: jó, holnap kezdjünk el ilyen reformról tárgyalni. Valójában arról van szó, hogy a pénzügyi szakemberek pártoktól és világnézettől függetlenül közös nevezőre jutnak akkor, ha már csak megszimatolják a financiális lehetőségeik bővülésének esélyét. Márpedig annak megcsillantása, hogy az önkormányzatok számát csökkentsék, nem másról szól, mint egy új típusú elosztási rendszer kialakításáról, más értelemben persze a centralizációról.

Példák hosszú sorát lehet fölhozni, hogy más országokban mennyivel kevesebb önkormányzat van, Varga Svédországot említette, ott valóban csak tizede az itthoninak, úgy háromszáz körüli a számuk. Én meg Franciaországot mondom: ott több mint harmincezer. Mindegy is: a lényeg, hogy Svédországban és Franciaországban is elég magas a közszolgáltatások színvonala.

És ez itt a bökkenő. Nálunk ugyanis meglehetősen alacsony. Talán Draskovics Tibor és Varga Mihály is tisztában van azzal, hogy ma akadnak olyan falvak Magyarországon, ahol azért akkora a munkanélküliség, amekkora, mert oda nem megy buszjárat, a helyiek így nem tudnak munkába járni. Talán tudják azt is, hogy a gyógyszer sok vidéki településen többe kerül, mint a városokban, mert el kell utazni érte. Lehet persze azt mondani, hogy túl sok az önkormányzat (ezt megoldja az élet, mert jó néhány falu pár évtizeden belül kihal), de életet a centralizáció sem lehel a falvakba. Az önkormányzatok ma, sajnos, gyakran csak szócsövek - saját bajaikat artikulálják. A baj azonban szócső nélkül is baj marad.

A pénzügyérek olykor elbeszélgethetnének a társadalompolitikusokkal. Varga Mihálynak elég Orbán Viktorhoz fordulnia, aki tegnap Kisorosziban arról beszélt, hogy a falvaknak nem múltjuk, hanem jövőjük van. Draskovics Tibornak pedig a figyelmébe ajánlom a belügyminisztert, aki már elég régóta bíbelődik az önkormányzatokkal, tudja, miről beszél: ugyan, szóljon már hozzá. Néha kérdezzen is.

Tóth Ákos nol.hu

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.03.08 0 0 63

"Ja, ki a pöcs az a Kozmo?"

Úgysem ismered, hogy Úrikozmosz?

Előzmény: soltika (51)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 62
Hi, nem tesz semmit, majd a Fideszkommunisták átalakítják a saját orcájukra:-)))
Már dolgoznak rajta:-)))
Előzmény: zálycsik (61)
zálycsik Creative Commons License 2005.03.08 0 0 61
Kár hogy az Európai Néppárt tagja, ott meg jobboldali kereszténydemokrata pártok vannak. Tudtam segíteni?????
Előzmény: soltika (59)
zálycsik Creative Commons License 2005.03.08 0 0 60
látom ragályos.......
Előzmény: toloba (58)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 59
Hi, melyik az a másik oldal?:-)))
A Fidesz az klasszikus Kádári konzervatív kommunista párt, mind felépítést, mind működést, mind programjukat tekintve, már amennyiben az ember komolyan veszi a működését és a funkcijaik szövegeit.
Azt akarod mondani hogy ne vegyem őket komolyan?:-)))
Előzmény: zálycsik (57)
toloba Creative Commons License 2005.03.08 0 0 58
igazad van...a bolsik vannak jobboldalon...
Előzmény: zálycsik (57)
zálycsik Creative Commons License 2005.03.08 0 0 57
Ez neked vmi rögeszméd hogy komministázod a Fideszt.
Jelzem a komcsik a másik oldalon vannak, rossz felé keregecc.
Előzmény: soltika (55)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 56
Hi, azt hittem már valami UFó a 99-szer csavarodott Szíriuszról:-)))
Előzmény: toloba (52)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 55
Ja, azóta arról a beszédről már kiderült egys-más. Ugyanúgy mint ahogy a Fidesz kommunizmusáról.
Előzmény: winstonsmith84 (53)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 54
Hi, nézd meg hogy mikor készült az az oldal, az már múzeumi darab, kicsit seggrészegen indulatból írtam 1998-ban:-)))
38 még nem vagyok, ne öregíccs!:-)))
Előzmény: winstonsmith84 (53)
winstonsmith84 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 53

Off: nézegettem soltika honlapját.

Hát még jó hogy managgeraszisztens vizsgát tett mert "webdizájnból" élne akkor éhenhalna a kutyája.

"Fideszeseket és Orbán Viktort szélhámosnak tartom." - ez tetszik.

Nagy Imre temetésen - "a kommunistákat agyagba kell döngölni"- írod a honlapodon. Figyelj csak ide, kimaradt 1 szó, az hogy a választásokon. Bizony így már más lenne a kicsengése a dolognak. Számon kéred a Fideszen a széllhámosságot miközben te is manipulálsz. 

De akkor nem tennéd be a honlapodra a manipulált idézetet. De az hogy a temetésen elhangzott beszédből Nyugat - Európában is szinte mindenkinek a kifelé a szovjet csapatokkal mondóka jut eszébe az egy dolog.

"És sokszor szégyellem magam hogy én is fiatal vagyok" - ez tévedés. Mármint nem az hogy szégyelled magad. Az a tévedés hogy fiatal vagy. Kicsit a kiszes időkre emlékeztet a 38 éves daliás fiatalok. Nézz a tükörbe. Középkorú vagy.

Előzmény: soltika (50)
toloba Creative Commons License 2005.03.08 0 0 52
...a zannya fija...
Előzmény: soltika (51)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 51
Ja, ki a pöcs az a Kozmo?
Előzmény: soltika (50)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 50
Nekem jó, de még ezt se merted kitenni a honlapodra, nyuszika:-)))
Addig meg ne nagyon dumálj nekem , rendben van ?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (49)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.03.08 0 0 49

OFF

Egy Kozmo által készített portré jó lesz?

ON

Előzmény: soltika (47)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 48

De akkor intézkedj is lécci :)) !!!

Valamit valamiért . Nem csak pia , cselekmény meg sehol :)) .

Előzmény: wizes (41)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 47
Majd azt én eldöntöm drága dilidokim hogy kit minősítek és hogyan.
Rendben van?
A kommunista pártodban ha te vagy a főfunkci akkor ott előírhatod, de itt nem hinném hogy megteheted.
Hi, amúgy szivesen vetnék egy pillantást az orcádra, kicsit kapar a torkom és köpnék egy nagyot:-)))
Előzmény: Kovács Béla Sándor (45)
zálycsik Creative Commons License 2005.03.08 0 0 46
Jár a pont!!! :)))
Előzmény: Kovács Béla Sándor (45)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.03.08 0 0 45

Én meg neked mondtam, soltika, hogy mielőtt másokat "szerencsétlennek" titulálsz, mindig vess egy pillantást a honlapodra! Hátha akkor meggondolod...

Előzmény: soltika (44)
soltika Creative Commons License 2005.03.08 0 0 44
Hi, Zala
Én mondtam hogy neked annyi, kapc majd helyette szép csini faluparlamentet:-)))
Különben ez egyszer igaza van annak a karcagi presbitériumi szerencsétlennek.
Előzmény: Zalancelot (43)
Zalancelot Creative Commons License 2005.03.08 0 0 43

Varga akkora baromságot mondott, ami még magánál is nagyobb.

Ha takarékoskodni szeretne, akkor ne a kicsi önkormányzatoknál keresse az elfolyó pénzeket.

Lehet, hogy az Ivádi polgármesternek kifele állt a rúdja a Fideszes pozíciójából, attól még igaza van!

Varga Misi a saját és a többi ingyenélő parlamenti képviselő zsebében turkáljon, ne pedig a zömmel ingyen dolgozó kistelepülési képviselőknél keresse a ÁHT okát!

Előzmény: Aragorn (27)
pancer1 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 42

Esküvõ Ivádon

Jól emlékszel. Van ilyen falu, a cikk alapján jó hely !!!:-)

Előzmény: RadiX (37)
wizes Creative Commons License 2005.03.08 0 0 41

:)

Állok elébe!

Megisszuk!

wizes.

Előzmény: Törölt nick (36)
wizes Creative Commons License 2005.03.08 0 0 40

Ez jó!

Budapestre is érvényes!!

wizes.

Előzmény: Kamukáze (16)
zálycsik Creative Commons License 2005.03.08 0 0 39
Mi bomlik???? :o
Mer egy ember kilépett???????
Az is lehet, hogy már mennie kellett, látom megvan az utód is.
Előzmény: wizes (-)
RadiX Creative Commons License 2005.03.08 0 0 38
2002 mindket polgarmesterjelolt Ivady volt, es a 14 kepviselojeloltbol is 3. ugy latszik, mar nincsenek tobbsegben.
Előzmény: RadiX (37)
RadiX Creative Commons License 2005.03.08 0 0 37
Jol emlekszem, hogy Ivadon minden masodik polgart Ivady-nak hivnak? Enyhe belterj ;-).
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 36

Húúúúúúú gyerekek !!!

Ha tényleg ez a bomlás kezdete , jövök a wizesnek egy láda sörrel , mint médiumnak !!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!