A honlapok, vagy akár ez a fórum is jellegében nagyon hasonló a Hyde parkhoz. Ráadásul sokkal hatékonyabb, több emberhez jut el, ha valaki tud érdekeset mondai.
De engem földobna. Csak lehet, hogy ez felnőtt társadalmaknak való dolog nem? A magyar éppen nem ilyennek tűnik. Itt vezéreket akarnak az emberek, meg észosztó atyákat akik helyettük megoldják az életüket. Az ilyen emberek között ki fog kiállni saját magáért mikor ezt is mástól várja? Ha meg kiáll, esetleg megverik. Itt ugyanis nem arról szól a közélet, hogy a politikusok körmére néz a nép, hanem arról, hogy ha valaki (vélt) maszopos, azt a fideszesek leköpködik és vica versa. Vagyis, az emberek nem a demokrácia érdekében fognak össze, hanem hülye politikusok eszközeként egymásnak esnek miközben nem veszik észre hogy saját magukból csinálnak hülyét. Ez folyik most is.
Egyébként meg hol legyen? A Hősök tere nem annyira van a központban. Szerintem legyen inkább Vörösmarty Corner vagy ilyesmi. Még a Fővám tér is belefér.
Van. Ez is az (persze ez megmarad, már amennyit meghagyanak) de az észak-déli metró vonalán szoktam találkozni egy emberrel, aki csak mondja, csak mondja, csak mondja. Neki a megálló a Hyde Park. Senki sem akadályozza meg. Igaz még nem láttam olyat, hogy valaki hallgatta volna...
Mivel a szólásszabadság és a közösségek védelme az utóbbi időben nagyon előtérbe került, arra gondoltam, hogy mindneki mondhassa el a véleményét szabadon, következményektől mentesen ( legyen szó B.D-ról vagy egy szélsőbalos csoport tagjáról) egy elkülönített helyen, mint Angliában. Aki akar odamegy és meghallgatja, sőt ott lehetne demonstrálni is-szintén zavartalanul. Mindjárt kiderülne, hogy kiket, hány embert érint édekel a felvetés, akit meg nem érdekel, az nem kellene , hogy hallgassa....