Gyanús, mert átrágtam magam rajta, mindenféle háztartási meg ipari, főleg élelmiszeripari gépet említ, még üvegfúvót is, de vasúti járművet nem, mindenhol csak a Linke-Hofmann-Busch fordul elő Breslauban.
Ezen továbbléptem, mivel vasúti járművet nem említ. Csupán klf. vasúti járműgyártóknak szállított csapágyházakról ír. Lehet, hogy kivételes üzlet volt a MPV-nek készített vagonsorozat.
Köszönöm. A multikulti barátom nem akar tudni ilyen cégről. Wrocławban nekem csak a Linke-Hofmann-Busch nevű vasúti járműgyártó ismerős. (utóbb: PaFaWag) Félek attól, hogy a Vh. évkönyvben elírták a cég nevét.
Az 1992-es Vasúthistória évkönyv 38. oldalán található táblázat szerint a Kö 2406 psz-ú kocsi adatai között ez szerepel: Enzingenwerke A.G. Breslau 1913. A Pécsbánya-Rendezőn kiállított kocsi pályaszáma 2405.
Visszkereseti eljárás során rendezte a Vámhatóság felé az okmányokat a Feladó és az Átvevő, valamint az egykori MÁV BVKH (Bevételellenőrzési, Visszatérítési és Kártérítési Hivatal) majd a kocsi elhagyhatta az országot.
Persze, csak minden benne lehet a pakliban. Csak beraktam egy mintának
A legelső kocsi amivel szó szerint a munkám során találkoztam, az egy RENFE hűtőkocsi volt 1985.01.02.-én a pécsi Fűszért iparvágányán.
Egy éve állt ott - persze a rakományát rég kirakták ami narancs volt. Fuvarlevele és egyéb okmányok ami a vámoláshoz kellett volna, sohasem kerűltek elő.