Keresés

Részletes keresés

petike23 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 5

Szia,

 

nálunk pont ugyanígy volt a helyzet !!

 

Odaadtuk az ügyvédnek a pénzt, ő befizette a banknak a tartozást, a banki igazolással pedig töröltette a jelzálogjogot, és bejegyeztette az "eladás a tulajdonog fenntartásával" a tul. lapra (hogy másnak már ne tudják eladni).

(T.i., hogy az eladó eladta nekünk az ingatlant, de addig fenntartja a tulajdonjogot, amíg nem kapta meg a teljes pénzt.)

 

Ezután a bank átutalta a kölcsönt (az ügyvédnek), az ügyvéd odaadta az eladónak (a kulcsokért, és igazolásért cserébe), és még aznap bejegyeztette a tulajdonjogot.

 

Nagyon flottul ment.

 

Üdv: Péter

Előzmény: kerékpár (-)
tamerlan Creative Commons License 2005.03.01 0 0 4
Jelszó:ADÁSVÉTEL
Előzmény: kerékpár (3)
kerékpár Creative Commons License 2005.03.01 0 0 3

Szia tamerlan!

 

Igen, az már biztos, hogy a bankban kapnák meg a pénzt, a befizető ablaknál és menne egyből a hitelük kiegyenlítésére.

 

Azt lenne jó elérni, hogy ekkor már a banktól meglegyen a hitelígérvény, ami alapján már a tulajdonos nyugodtan aláírhatná a hozzájáruló nyilatkozatot az átíráshoz.

 

Vagy esetleg ezt már akkor is lehet kérni az eladótól (ha a bank nem járul hozzá a hitelígérvény kiadásához), amikor a kölcsönkérelem elbírálása megtörténik?

 

Üdvözlettel:

 

kerékpár

Előzmény: tamerlan (1)
kerékpár Creative Commons License 2005.03.01 0 0 2

Sziasztok!

 

Anyone, anything?

 

Ötlet, tapasztalat, rémhírek?

 

Üdvözlettel:

 

kerékpár

tamerlan Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1
Mindenképpen szülessen adásvételi szerződés.Ne add a kezükbe a pénzt,hanem te fizesd ki az ő terhüket.Közben intézd a te hiteledet.
Előzmény: kerékpár (-)
bindera Creative Commons License 2005.03.01 0 0 0
inkább a 0 terhet válaszd
kerékpár Creative Commons License 2005.03.01 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

A lakás, amit szeretnénk megvásárolni, jelzáloggal terhelt. Hogy hitelt tudjunk felvenni rá, tehermentesnek kell lennie, a jelenlegi tulajdonosoknak viszont elég nagy előleget kellene adnunk, hogy a hitelt vissza tudják fizetni. A bankkal beszéltem, ők csak akkor folyósítanak hitelt, ha a teher bejegyzés már lekerült a lakásról - illetve azt az információt is hallottam, miszerint ez gyakran eléggé elhúzódik. A hitelt egyébként nem a lakásra vették fel, csak a lakásra terhelték.

 

Amire megoldást szeretnék találni, az az átmeneti időszak, amikor a nagyobb összegű előleget már odaadtam a tulajdonosoknak és a szerződés is alá van írva, de mivel mi még nem tudjuk intézni a hitelt, tőlük nem kapjuk meg a hozzájárulást, hogy az átírás megtörténhessen.

 

Ha a köztes időben valami történne (pl. baleset), nem látom biztosítva, hogy vagy a lakás, vagy a pénz a mienk lesz.

 

Az elfogadott megoldás lehet, hogy a nagyösszegű előleg átadásakor letétbe helyezik az ügyvédünknél a hozzájárulást az átíráshoz és az ügyvéd akkor átadja nekünk, amikor a hitel elbírálásáról megérkezik az igazolás?

 

Előre is köszönöm.

 

Üdvözlettel:

 

Tölli Tamás

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!