Keresés

Részletes keresés

devilio Creative Commons License 2005.10.03 0 0 14

Hát, igen, ez egy ténlyeg rossz felvetés.

Általánosítani nem lehet.Talán annyit, hogy Európában kevesebb a stúdió, kevesebb a pénz, kevesebb a film.Ezért nem egyszerű a kevésből válogatni. Ugyanakkor az talány, hogy ismerve ezen körülményeket, hogy jut vállakozó, pénz xar filmek készítésére Európában. 

érdekes.

 

kookaiboy Creative Commons License 2005.09.16 0 0 13

ez egy szar topik, aminek semmi értelme...

 

épp ahogy europaban is vannak tehetseges, tejhetsegtelen, filmesek, ugyanigy ez van amerikaban is....szal mindenhol vannak eredeti, hiteles, ugyes rendezok, legyen az amerika, azsia, europa vagy eppen ausztralia....nem lehet ezt igy osszehasonlitani...

ifjú padavan Creative Commons License 2005.05.12 0 0 12
A Studio Canal a Vivendi révén Universal érdekeltség, a Gaumont-t pedig megvette a Columbia. Tehát a francia filmek is amerikaiak tulajdonképpen. Más európai országból pedig nem nagyon hoznak ide jó filmet.
badbandi22 Creative Commons License 2005.05.11 0 0 11
Török film? Mmm. Egyszer láttam egy török filmet ,a címére sajnos nem emlékszem, de egy törökországi börtönről szólt illetve azok lakóiról főképp gyerekekről és viszontagságaikról. Ha jól vettem ki akkor a török fasizmus idejében játszódik. Érdekes film. Érdemes megnézni. Nem éppen vígjáték, inkább művész kategória, szomorú és lehangoló.Megtörtént eseményeket dolgoz fel.Teljes mértékben a valóságot ábrázolja. Pl: komplett szülés teli totálba orvos meg minden nélkül.Talán kicsit túl sokat is mutatnak, dehát ha a cenzúra nem szolt bele....
Előzmény: Rusalka (10)
Rusalka Creative Commons License 2005.05.07 0 0 10
Az a szomorú, hogy azért néznek az emberek amerikai filmeket mert a gyönyörű nagy multiplexekben szinte csak ezeket játszák. És az átlag magyar pláne ha nem budapesti nem jut hozzá európai vagy ázsiai vagy bármilyen más filmhez! Én szívesen néznék orosz filmeket pl, mai kortárs oroszokat, vagy törököt, vagy indiait ... Mostanában rkattantam a török mozikra, megnéztem jó párat, és FANTASZTIKUS jók! Jobb a koncepció, nincsenek tele nyomorult sablonokkal ( az amerikai hős megmenti a világot... az amerikai középosztálybeli fiú beleszeret a csúnyácska kislányba és hercegnőt varázsol belőle... ésatöbbi ésatöbbi..)... Amerikai filmeknél az ember szinte tudja mi lesz a film vége, sőt, néha a következő jelenetet is ki lehet találni annyira kiszámítható! Az európai film nem ilyen. Van benne valami új, izgalmas. Nem mondom, hogy nem nézek amerikai filmeket, de ez a "kétórás esti könynen felejthető szórakozás" kategóriába tartozik, a török filmekért viszont bolondulok, képes lennék egymás után ötször hatszor megnézni ugyanazt!

Pl itt a Gora c film ami amerikai sci-fik paródiája és jobb mint báemelyik amcsi komédia:
G.O.R.A

badbandi22 Creative Commons License 2005.04.05 0 0 9
Na most csak azért nem biztos hogy jó egy film mert a végén kefélnek benne és minden jóra fordul. Azért a német filmgyártás nem jár az élen. És a hangyák a gatyában inkább egyfajta amerikanizálódás eredménye.Sokkal inkább hasonlít egy gyengébb amcsi vígjátékra mint egy klasszikus európaira. Szerintem európában igazán három nemzet ért vagy értett a vígjátékokhoz :A magyarok a franciák és az angolok. Talán még az olaszok bár ők szívesen dolgoztak együtt más országokkal.
Előzmény: hr4nc4 (8)
hr4nc4 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 8
Miért lenne rossz a Hangyák a gatyában? A végén csak kefél a fiú és barátnője is lesz :)
Előzmény: rettentó (4)
riddick21 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 7

Nyisd ki a szemed! vs. Vanilla Sky

 

Utóbbi annyira más alapkoncepcióval bír, hogy rossz volt végignézni, míg az eredeti igazán érdekes, helyenként gondolatébresztő mű. A Vanilla is jól indul, de a második felétől gyak. kritikán aluli szintre süllyed, látszik, hogy tetszett nekik az eredeti, próbáltak valami hasonlót, az eredmény a szokásos. Gondolom anyagilag sikeres lett, a sok hülye megint elhitte, hogy valami komoly filmen ül...

ifjú padavan Creative Commons License 2005.03.30 0 0 6
A Magas férfi szerintem pont nem lett rossz. Sőt a True lies jobb mint az eredeti (most nem jut eszembe a címe). De alapjában véve én is európa párti vagyok.
Előzmény: badbandi22 (5)
badbandi22 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 5
Nézőpont kérdése. Amerikában sokkal több film készül és nagyobb a rosszak aránya. Európában kevesebb film készül és nagy részük jó. Aztán megcsinálják az amerikaiak az európai sikerén felbuzdulva és elrontják az egészet.Pl. Taxi, Magas férfi felemás cipőben, stb.
Előzmény: rettentó (4)
rettentó Creative Commons License 2005.02.28 0 0 4

Magnólia, 2001 Űrodüsszeia - amerikai film és jó

Hangyák a gatyában, Csajok a csúcson - európai film és rossz

 

Szerintem legalább annyi rossz európai, mint amerikai film készül. Persze, más-más miatt és önmaga mércéjével mérve rossz, ha rossz mindkettő. A fenti példákkal igyekeztem eltalálni a közízlést és nem említeni olyan filmeket, amikről megoszlik a vélemény.

Előzmény: badbandi22 (-)
badbandi22 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 3
Én nem. Én azt szeretem ha egy filmnek van mondanivalója.És ahhoz nem kell semmi trükk, meg ilyenek.
Előzmény: Törölt nick (1)
badbandi22 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 2
Mondjá jobbat! Most hirtelen csak ennyi jutott az eszembe.Gondoltam valaki majd csak mond valami értelmeset a témával kapcsolatban és akkor lesz miről beszélni. Miért ne lehetne összehasonlítani a európai és az amerikai filmeket?
Előzmény: nezs (0)
nezs Creative Commons License 2005.02.28 0 0 0

Szerintem meg a narancs jobb, mint a banán. 

Kb. ennyire értelmes egy ilyen szintű, általánosító összehasonlítás.

Előzmény: badbandi22 (-)
badbandi22 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 topiknyitó
Szerintem az európai filmek messze jobbak mint az amerikai filmek.Több a mondanivalójuk.Kevésbé pénzcentrikus. Nincs tele trükkel meg vizuális és hangeffektel, meg minden sz*rral.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!