Keresés

Részletes keresés

Gregor Samsa Creative Commons License 2017.03.22 0 1 45

Köszönöm!

Előzmény: I'm Mute (43)
Gregor Samsa Creative Commons License 2017.03.22 0 0 44

Szia!

Van esetleg valamilyen hír a filmről? Nem találtam...

Újra hallgatom mostanában The Soundot. Szegény Borland... elveszett lélek volt, egy pokoljárás volt az élete. (Persze kié nem az.)

Előzmény: Yannie (42)
I'm Mute Creative Commons License 2016.02.14 0 0 43
Yannie Creative Commons License 2014.04.28 0 0 42

Jelenleg készülőfélben van egy film, mely Adrian különleges világába vezet be a rendelkezésre álló felvételek, ismerősök, zenészek visszaemlékezései által.

Az eddig ismertetett előzetes alapján valóban érdekes és hiánypótló lesz.

Gregor Samsa Creative Commons License 2012.06.27 0 0 41

Oroszlánok torkában: The Sound

http://www.quart.hu/quart/archiv/cikk.html?id=3649

Gregor Samsa Creative Commons License 2009.06.06 0 0 40
Bocs, valamiért azt feltételeztem, te vagy. Sebaj, írtam a szerzőnek is...
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.05 0 0 39
Szívesen, de a szerző nem én vagyok és nem is ismerem.
Előzmény: Gregor Samsa (38)
Gregor Samsa Creative Commons License 2009.05.31 0 0 38

Nagyon jó írás, hozzám most jutott el... Külön köszönet, hogy beraktad ide!

Két megjegyzés:

egy formai: melankólikus -> melankolikus, ezt javítsd kérlek

egy tartalmi: "amikor a kétezres évek elején számos új, amolyan posztpunkosan melankólikus gitárzenekar kapcsán hivatkoztak pl. a Joy Divisionre, rendszerint kihagyták a Sound lemezeit, méltatlanul, csakúgy, mint a szintén kissé mellőzött Comsat Angels zenekar első két albumát, mégha ezek hatása kevésbé direkt módon is érvényesült az új zenekarokban" -> én még itt, a Comsat Angels mellett említeném meg a Mark Burgess vezette The Chameleons-t is. Ők szintén méltatlanul mellőzöttek voltak a kortársaikhoz képest, pedig minden szempontból (művészileg, zeneileg, szövegek érzékenységét tekintve) hasonlóan erős albumokat tettek le az asztalra, mint a The Sound, Comsat Angels vagy akár a Joy Division... Úgy tudom, voltak közös fellépéseik a The Sound-dal.

Egy The Sound dal, amit a Chameleons énekese ad elő:

http://www.youtube.com/watch?v=XYX6J97PRvw

Nyitottam egy topicot is nekik:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9119468&la=89172459

* * *

Más stílus már, de nem kevésbé mellőzött zenekarok a new wave, dark világában a Sad Lovers & Giants, The Snake Corps, Lowlife és az And Also The Trees is... Minden new wave rajongónak és "ismeretlen" zenekarokat felfedezni kívánóknak a legmaximálisabban ajánlom!!!

Előzmény: Törölt nick (36)
B-side Creative Commons License 2009.04.26 0 0 37
pont most olvastam, be akartam linkelni ide. Jó írás!
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 36
Oroszlánok torkában: The Sound
1999. április 24-én, pontosan tíz éve lett öngyilkos Adrian Borland, a londoni Sound énekese, gitárosa és dalszerzője. Több mint tíz évvel az együttes feloszlása után, negyvenkét évesen. A Sound első lemeze 1980-ban jelent meg, nem sokkal később pedig stadionzenekart akartak belőlük csinálni. Ők szabotáltak, írtak egy kísérleti lemezt a Warnernak, a világ pedig hátat fordított nekik. Majd Borland halála után ismét felfigyelt rájuk. Két klasszikus és egy félresikerült lemez története.

tovább >>>
Yannie Creative Commons License 2007.10.20 0 0 35

Időközben megtudtam mert sikerült letölteni a Shock of Daylight ot. Kár hogy ilyen állóvíz van errefelé :(

Yannie Creative Commons License 2007.09.22 0 0 34

Hála nektek,megismerkedtem a zenekarral. Teljesen lenyűgöz ez a ZENE! Az a kérdésem,hogy az előző videó alatt melyik szám szól? 4 studióalbumot töltöttem le idáig,de azok egyikén sincs.A Hands And Hearts még hiányzik (illetve az első 3-4 szám megvan koncert verzióban),azon lenne?

hurráoptimista Creative Commons License 2006.12.06 0 0 33

The Sound story, 1979 - 1987:

http://www.youtube.com/watch?v=y1EoJJsxjIE

hurráoptimista Creative Commons License 2006.07.25 0 0 32

Köszi, hogy feltetted a linket! A klipet ismertem még korábbról, nem is tudom miért felejtettem el felrakni...

A Sense of Purpose ma is felkavaró... Szerintem csont nélkül lehet őket a Joy Division-höz hasonlítani, különös tekintettel az énekes tragikus sorsára. Ugyanazt érzem ennél a dalnál/klipnél, mint a Transmission-nél: dühös, kétségbeesett, egyszerre szomorú és reményvesztett.

Adrian Borland R.I.P.!

Előzmény: B-side (31)
B-side Creative Commons License 2006.07.25 0 0 31
B-side Creative Commons License 2006.07.25 0 0 30
Hátha ezeket nem látta még valaki:

Egy koncert videó:

Egy dokumentum klipp, a The Sound rövid története, képekkel...

hurráoptimista Creative Commons License 2006.07.20 0 0 29
Köszi, így teszek!
Előzmény: B-side (28)
B-side Creative Commons License 2006.07.20 0 0 28
Nem csináltak nagy előrelépést, nagyjából ugyanazt a vonalat viszik tovább. Az újon a Bauhaus feldolgozás lett a legjobb szerintem, majd ha netán meghallgatod, erre érdemes még odafigyelni...
Előzmény: hurráoptimista (27)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.07.20 0 0 27
Köszi az infot, meg fogom hallgatni. Kiváncsi vagyok (önmagában értékelendő, hogy valaki bevállalt egy Sound átdolgozást). A régi N.V. albumtól egyáltalán nem vagyok lenyűgözve, a leginkább a Tuxedomoon-féle Manner of Speaking tetszett róla, a többi felejthető szerintem...
Előzmény: B-side (25)
B-side Creative Commons License 2006.07.20 0 0 26
Az Escape Myself című dal
Előzmény: B-side (25)
B-side Creative Commons License 2006.07.20 0 0 25
Az új Nouvelle Vague albumon van 1 The Sond feldolgozás...
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.06 0 0 24

Köszönöm, kedves vagy! :-) (A koncert megvan, ahogyan mellette még néhány, de köszi még egyszer!!!)

Ha van remény gyors hozzáférésre, szólj, mert rengeteg jó zenét érdemes letölteni!(nem csak Sound-ot...)

Előzmény: replikáns (23)
replikáns Creative Commons License 2006.01.06 0 0 23

Valamelyik nap találtam rá az alábbi koncertre:

THE SOUND - Counting The Days (Live)

Frankfurt 28/03/85

http://www.quickdump.com/files/1081491424.html

Én nem szedtem le (szinte lehetetlen vállalkozás lenne a lassú nethozzáférésem miatt) így fogalmam sincs milyen minőségű.

hurráoptimista Creative Commons License 2005.09.24 0 0 22

hurráoptimista Creative Commons License 2005.08.08 0 0 21
Kár ezért a topicért.... Sajnálom. De legalább van, ez a lényeg.
hurráoptimista Creative Commons License 2005.04.21 0 0 20

"Talán azért maradtak marginálisak, mert nem voltak úttörők."

Ezt nem gondolnám. Zeneileg, tehetségben, érzékenységben, mondanivalóban nálam teljesen egy szinten van a Joy Division-el. Hogy aztán miért övezi a JD-t ekkora kultusz (és mellette miért maradt ennyire ismeretlen a Sound), az nekem, ortodox JD-fanatikusnak is rejtély. Talán ők jókor voltak a jó helyen, és a zenekar rövid története, Ian Curtis korai, felkavaró halála miatt hamarabb válhatott "mítosszá", kultikussá a Joy Division. Talán, nem tudom...

Előzmény: Bianco (18)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.04.21 0 0 19

Viszont habemus papam, örülsz neki?

Tessék?

Előzmény: Megatron (17)
Bianco Creative Commons License 2005.04.20 0 0 18

"Egyébként tombol bennem a sárga irigység, hogy '95-ben láthattad őket élőben! "

Ne tomboljon. Lemezről hallottam a Winninget, és döbbentem.

Talán azért maradtak marginálisak, mert nem voltak úttörők.

Előzmény: hurráoptimista (15)
Megatron Creative Commons License 2005.04.19 0 0 17
Egyszer mind meghalunk. Viszont habemus papam, örülsz neki?
Előzmény: hurráoptimista (16)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.04.19 0 0 16
Úgy ér véget ez a topic is, mint a Sound dicsősége, és Adrian Borland élete... Nagy kár. :-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!