Keresés

Részletes keresés

.JiM. Creative Commons License 2015.02.10 0 0 49

Mindenkinek joga van hazardírozni, mi nem fogunk. Nem kívánom h hetekig beteg legyen, hányon és fosson napokig, infúzióra kötve üljünk a kórházba.

Sajnos ahogy olvastam van ellenpélda, aki beadatta de mégis. A tájékoztató nem árul zsákbamacskát, nem minden faj ellen véd. De ha már csökkenti a kockázatot illetve lefolyást, már megéri.

Szerintem.

.JiM. Creative Commons License 2015.02.10 0 0 48

https://piszenpisze.hu/csecsemo-gyermek-oltasok/rotavirus-es-az-ellene-adhato-oltas/

 

"Érdekes, mert felső korhatáros oltás. Mindkettőt hat hetes kortól lehet adni, és az utolsó adagot 6 hónapos korig meg kell kapnia a babának. A részoltások között 4 hétnek el kell telni. A legnagyobb a kockázata a súlyos fertőzésnek 6 és 24 hónapos kor között van, addigra kell kialakítani a megfelelő védelmet. Az utolsó oltás után két héttel már hatásos a védelem. Az oltás évekig véd, és ezért ajánlott is, mert minden gyermek elkapja ezt a fertőzést, aminek nagyon gyakran infúziós kórházi kezelés a vége."

Előzmény: .JiM. (47)
.JiM. Creative Commons License 2015.02.10 0 0 47

1: Az oltás az ára ellenére csupán 2-3 hónapig nyújt védelmet!!!!!!!!!!!!!!

 

Nem tudom honnan vetted ezt a hülyeséget.

 

"A két adagos védőoltással végzett klinikai vizsgálatok alapján 3 éves tapasztalatunk van, e szerint 3 évvel az oltás után a súlyos rotavírus okozta hasmenés ellen az oltottak 96,9 %-a védett volt. (A védelem szempontjából az első két életév a legfontosabb, hiszen a kiszáradás veszélye ilyenkor a legnagyobb.)"

Előzmény: Zsukka76 (34)
gyalogkakuk5555 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 46

Kedves    mindenki  !

 

Szeretném    megosztani  a 13  éves  fiam   orr  és  garatmandula  műtétjét. 

Szegény    gyerek   állandóan   küszködött  a  mindig    begyulladt  mandulájával.Szinte   évente    6   hónap    csak  az  antibiotikumok  szedésével  telt   el.Évekbe   került   amíg    rászántuk  magunkat,hogy  ki  kell   vétetni.A   körzeti   gyermekorvosnő    ajánlásával   felkerestük    a  Szent   László   kórház   orr    fül   gégészeti  osztályát(bár  ne  tettük   volna).Felkerestük   az   ajánlott    fő  fő   fő   doktor  urat ,  aki   jóvá  is   hagyta  a   műtétet. Megbeszéltük   a   műtét  és   műtétre   való    felülvizsgálat  idejét.

Már    a   felülvizsgálat   is   rosszul    kezdődött  el-egy   félórába   került   ameddig   megleltük   a,   vérvételezés   helyét -innen   oda,s   onnan   ide   küldözgettek.Volt   mindig   egy   különös   rossz   előérzetem,hogy   jobb   lenne   elhúzni  innen   az   Auschwitz-i   táborra   hasonlító   kórházból.

A   vérvétel    4 szúrásból   sikerült,  a  tű  az  érben   jobbra   balra    való   mozgása  segítségével-de   10   perc  után  sikerült.Ez   is  egy  eredmény,nemde,,?Megjegyzem,hogy   egy  orvos   és   nővér  sem   volt    40-45  év   alatt   akihez  mi  kerültünk,illendő   lett  volna   már    egy  kis  szakmai   tapasztalatot    szerezni.

Egy   hét   múlva    eljött    a   műtét   ideje.

Már    reggel  7   re   az   elsők    közt   megérkeztünk    de   ágy    nekünk   már   alig   jutott.Szinte   szánalomból   betettek    minket   másfél  óra   múlva    egy   4   ágyas   kórterembe  ahol    egy   beteg  feküdt   csak(valószínűleg  hálapénzért   az  elsők  között   lettünk  volna)

Beadták   a   gyereknek   a   stresszoldó  gyógyszert   és   úgy  45    perc   után   jött   a    szekérrel    a   műtősember   és   betolták   a   műtőbe.

Úgy   45   perc   múlva   ki,  kómásan,véres   szájjal  és    a   fogakra    ráalvadt   vérrel.  Gyanús   volt,hogy   miért   nem  törölték   le   a   fogáról   az   alvadt   vért.

Egy    éjszaka   kínlódás-kataflám,majd   jött   a   holnap.A    fájdalomcsillapító  hatására   a   fiam   jobban   lett és    megemlítette   a  fő  fő   fő    doktor   úrnak,hogy   szeretne hazamenni,és   el   is  engedte   azzal,hogy  minden    rendben   van.

Két   hét    fekvés  ,kataflámozás   után   kezdett   csak   el   javulni,ezt   én  nagyon  hosszú   időnek   tartottam.Végre   ki   tudta   tárni   a  száját    hogy   megnézhessem   a   mandulája   helyét.Fúra   látvány  fogadott,egy    asszimetrikus     torok   egy   keskeny   szalaggal   összekötve-nem  tudtam    mi  ez,nem   beszélve   arról,hogy  az   első   fogából  is   lepattant   egy  darabka  zománc  a   műtét  során.

Eljött   a    kontroll   ideje   ahol   találkoztunk  a    fő  fő   fő   doktor  úrral.Ő  természetesen   mindent   jónak  látott  sőt   az   egyik   rezidensnek   el  is   dicsekedett    az    elcseszett    munkájával.Én   mikor    előadtam   neki,hogy  ott   nincs   valami   rendben   lenézően    tudomásomra  hozta,hogy   nem   megfelelőek  az   anatómiai   ismereteim,a   letört   fogra   csak    legyintett :ő   biztos   a   szájterpesz    miatt   tört  le.Hazamentünk    de  nem   nyugodtam    bele   az   ő   munkájába  és    elmentünk   egy    magánrendelőbe    szakvéleményt   kérni. Itt   a   doktor    úr   csak    annyit   mondott  ,hogy   ez   bizony    kontármunka. Ő    lerajzolta   és   elmagyarázta   emberhez   méltóan  azt  amit   kérdeztünk..Elmondta  hogy    a   külső    garatív   meg  lett    nyirbálva,be   lett  vágva   ,be   lett   szakítva-ami    még   a  gyerek    beszédét,nyelését,is    akadályozhatta  de   szerencsére   ilyen    tünetek    nem    jelentkeztek   a   gyereknél.Tudomásunkra    hozta    ,hogy    ő   már   nem   egyszer   kétszer    végzett   már    korrekciós   műtétet   a   fő   fő   fő   doktor   úr    után.Megnyugtatott    bennünket   ,hogy   olcsón   megúsztuk   a   trancsírozást-mert  másnak   nem  mondhatom.(mellékesen    megjegyzem   fő  fő   fő   doktor  úrnak  20,altatóorvosnak  10   ezer   ft !Vagy    többet  kell  adni  ?aki  tudja    írja   meg!)

Tehát    az   én   véleményem    az,hogy   aki   tudja   nagy   ívben  kerülje   el   a  Szent   László   kórház   orr    fül    gégészeti  osztályát!

gyuszi2001 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 45

Kedves   mindenki

Elar Creative Commons License 2014.04.15 0 0 44

Eltelt egy hét.

Lekopogom, minden szupernek néz ki, még 2 nap bent.

Nem bent kapta el a gyerek a szalmonellát - az viszont tény, h a látogatóink fele hányt és fosott otthon....

Mi a dokikról meg a nővérekről csak jót tudunk mondani. A szakmai részt nem tudom megítélni, de az emberi rész szuper :)

Elar Creative Commons License 2014.04.09 0 0 43

Még szerencse, hogy a párom még talpon van és bent van a gyerekkel.

Még minimum 13 nap.

 

Előzmény: Elar (42)
Elar Creative Commons License 2014.04.09 0 0 42

Nagyon érdekes, hogy olvasom azokat a dolgokat a Szent László kórházról amit én is tapasztalok.

engem egyelőre szétbasz az ideg, hogy a 9 hónapos gyerekem mikor és mitől lett szalmonellás, ami bekerült a vérébe is. Most vénásan kapja az antibiotikumot.

Múlt héten szerdán kerültünk be hasmenéssel és "nem iszik a gyerek" felkiáltással. Infúzió - pénteken haza.

A gyerek este már megint nem iszik eszik - már hány is.

Szombaton vissza. Megfigyelés. Semmi nem történik. Infúzió sehol. Én este otthon kidobom a gyomrom a számon és a seggemen át.

Kedden közlik, hogy szalmonella a vérben.

De miért, hogyan? Ez bakker elsőre miért nem derül ki?

Ugye ez nem azt jelenti, hogy bent kapta el?

Sunigolyo Creative Commons License 2012.11.19 0 0 41

Kedves Ervin,

 

Nagyon halas vagyok a remekul osszefogott irasodert. Pontosan ezeket az informaciokat kerestem. Koszonom szepen. 

Szerintem mas oldalakra is erdemes lenne bemasolnod ezt a remek irast, bar lehet, hogy mar megtetted.

 

A legjobbakat kivanom Neked es a csaladodnak!

 

Udvozlettel,

Anna.

Előzmény: Ervine (40)
Ervine Creative Commons License 2012.10.31 0 0 40

Sziasztok!

Hosszú mérlegelés után mi (is) úgy döntöttünk, hogy a 9 hetes kislányunk nem kap rota elleni védőoltást. Az alábbiakban próbálom összefoglalni a döntésünket megelőző internetes kutatás eredményét.

Tapasztalataim:

  • a védőoltás a gyártók által elmondottak szerint se véd meg a rota fertőzéstől, csak csökkenti annak hatását (de ennek igazolására kellene az a statisztika, hogy a beoltottak közül milyen lefolyású lesz a betegség)nem pontosan tervezett eredmények, hanem probálkozások eredményeként hozták létre az oltóanyagot, és csak statisztikailag igazolt módon zárták ki a védőoltás veszélyességét,
  • A múltvan voltak olyan mellényúlások, melyek bizonyítják, hogy a gyógyszer fejlesztői még az embereken végzett tesztelést is felületesen kezelték. 1999, USA, 13 év kutatást követően! A linket mellékeltem
  • a hatékonyságra, magára a rota vírusra nézve sincsenek közzétéve a statisztikai adatok, különböző szakértő oldalak más-más számokat közölnek ugyanarra az előfordulásra,
  • adatok hiányában valós kockázatértékelés nem lehetséges, nem tudod, hogy mekkora eséllyel kapod el, és milyen eséllyel kerülsz be a korházba,
  • nem létezik független vizsgáló szervezet (sehol a világon), akik érdemben feltárnák, hosszútávon vizsgálnák a hatásokat, és minden lehetséges összefüggést kizárnának az egyéb megbetegedések és a védőoltás között,
  • összességében a rota védőoltással kapcsolatos tájékoztatás, emberi hozzáállás semmivel se rosszabb, mint pl. azon autószerelőké, akik lustaságból, hozzá nem értésből kétszer annyi alkatrészt cseréltek ki az autódban, mire rájöttek, hogy mi a hiba.
  • A legtöbb témával foglalkozó tájékoztató oldalakat az érintett gyógyszergyártók üzemeltetik, minden oldal alján ott van a GSK vagy MSD, stb. logója, egyébként ezt nem is tagadják.

Tények a múltból:

"Genetikai reasszortment révén tetravalens, rhesus-alapú rotavírus vakcinát hoztak létre, RotaShild néven került forgalomba. Az oltóanyag bevezetését követően azonban több bejelentés érkezett arról, hogy az oltottak között, a kontrollokhoz képest nagyobb az invaginatio előfordulása. Mivel az oltás és az intussuceptio közötti összefüggés valószínűségét a további vizsgálatok is megerősítették, a vakcina engedélyezését 1999-ben visszavonták."

Forrás:
http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/VIII/3/153main.htm

Megerősítésként:

http://www.cdc.gov/vaccines/vpd-vac/rotavirus/vac-rotashield-historical.htm

Tehát (megítélésen szerint) nem arról van szó, hogy pontosan meghatározható hatást biztosító vakcinákat állítanak elő, csak annyit, hogy több forrásból származó kiherélt vírusokat tartalmazó mellékvese, stb. kivonatokat kevernek össze. És a várt hatás biztosítását csak statisztikailag igazolják, tehát ha az előírtnál nincs több közvetlen összefüggésbe hozható megbetegedés, akkor jó. De a valódi hatásmechanizmus spektrumát nem vizsgálják (nem is tudják). Ok-okozat, hatásmechanizmus?

A www.gyermekbetegsegek.hu oldal orvosi tanácsadás rovatában az alábbi kérdést tettem fel tegnap, melyre az alábbi válasz érkezett:

"Tisztelt Dr. Kulcsár Andrea!
Szülőként döntés előtt állunk, mérlegelni szeretnénk a védőoltás beadásának előnyeit, hátrányait, az oltás kihagyásának valós kockázatait. Kérem ossza meg az ide vonatkozó orvosi statisztikai adatokat, vagy azok elérhetőségét, mert a rotavírussal foglalkozó oldalak pl. jelentősen eltérő adatokat írnak a Magyarországon 3 illetve 4 év alatti gyermeke kórházi kezelést igénylő esetek számáról (2000 eset, 5000 eset), mely több kérdést is felvet, tekintve hogy ezek nyilvántartott adatok kell legyenek. A hivatkozott adatok a KSH összesített adatai fényében is érdekesek.

Válasz:

6000 beteg van jelentve. Ha az Európai statisztikához igazítjuk a magyar adatot annak tudatában , h minden gyermek 5 éves kor alatt elkapja ezt a fertőzést és jelentős hányduk kórházba jkerül,akkor tudjuk azt,h nálunk 60000 betegségnek kellene jelentve lenni - az adatszolgáltatás nem fejvesztés terhe mellett tröténik, diagnosztikai vizsgálat nem történik minden esetben.
A lászlókórház gyermekosztálya őszi-téli időszakban televan rotavírus fertőzés miatt ápolt gyermekkel, az egész kórház éves betegforgalmának több, mint a 2/3-át az osztályunk végzi, ez közel 10000 beteg évente!!! ( persze nem mind rota fertőzött, de a zöme az)
Összeségében azt tudom mondani,h az adatok nem teljesek ( pláne nem a KSH adatai) a járványügyi adatok és a kórházi adatok az európai adatok birtokában becsült számokat adhatnak,ahogy azt a korábbiakban megpróbáltam vázolni.
A védőoltás beadásának hátránya nics, hacsak nem az anyagi áldozatot nézzük.
De, egy hasmenéses betegség a családban,ha nem is kerül kórházba a beteg, jelentős anyagi áldozzat! pelenka, gyógyszerek,itókák, probiotikumok, szülők betegsége, kimaradás a munkából stb.....

A kérdést megválaszolta: Kulcsár Andrea

Ha újabb kérdése van, vagy válaszolni szeretne szakértőnknek, azt kérjük, a gyermekbetegsegek.hu Orvosi tanácsadás rovatában tegye meg.

Az Ön kérdésére adott válasz a szakértő véleménye, kérjük, forduljon a gyermek kezelőorvosához!

"

De se a kérdést, se a választ nem tették ki az oldalra.

Érdemes megnézni az oldal alján található logót.

Egyéb témával foglalkozó oldalak:

http://www.nebancs.hu/rotavirusok.html

És zárásként ajánlom a szamárköhögés elleni védőoltásról készült amerikai vizsgálatokat, melyek a járvány vonatkozásait taglalják:

http://www.medicalonline.hu/gyerekgyogyaszat/cikk/meglepoen_rovid_ideig_hat_a_szamarkohoges_elleni_oltas 

http://www.medicalonline.hu/cikk/vedooltas_csecsemoknek__a_legkisebbeken_nem_teszteltek

http://www.nebancs.hu/cikkek/velemenyek/137-meglepen-rovid-ideig-hat-a-szamarkohoges-elleni-oltas.html

 

A megadott linkek tartalmát mindenki értékelje saját maga, biztos vagyok benne, hogy nem is reprezentatívan tartalmazzák a fellelhető információkat, de én ezeket találtam, olvastam el, én ezeket vettem figyelembe.

 

Üdv:

Ervin

caixa Creative Commons License 2011.03.17 0 0 39

húzósan hangzik!

 

én viszont akkor is oltás párti vagyok, minden ajánlott oltást mindig is beadattam a gyerekeknek (4.5  és 3 évesek), így megúsztuk az oviban a bárányhimlő, influenza és fosós-hányós járványokat. lehet, hogy nem minden ellen véd a Rotarix, de a semminél több és ahol születtek a lányaim (USA) nem is csak ajánlott, hanem egyenesen kötelező része az oltási rendnek.

Előzmény: Sephiroth76 (37)
Sephiroth76 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 37

Nem vagyok egy nagy fórumozó, de olyan mértékben vagyok felháborodva, hogy eldöntöttem, hogy mindenképpen írok. Talán okulásul szolgál mások számára.

 

Egy rémálom volt ez elmúlt 6 hét, és ahogy kinéz, még 3-4 hétig el fog tartani a pokol.

Az egész egy hasmenéssel kezdődött. A nagyobbik, 3 éves fiam néhány nehéz nap, és 3 m3 összehányt/fosott ágynemű, párna, ruha stb után túlesett a nehezén. A kisebbik, 10 hónapos fiam pedig jól volt, gondoltuk de jó ötlet volt az egészségpénztári keretet az ő kis védelmében rota-oltásra költeni. Örömünk nem tartott sokáig: 5 nap múlva hányás, fosás, ami a csövön kifér, a körzeti orvos ellentmondást nem tűrően mondta: László Kórház! Persze sejtettük, hogy nem lesz egy kéjutazás, de félelmünk végül több mint beigazolódott.

3 nap múlva, 4-5 üres infúziósüveget hátrahagyva menekültünk el a kórházból, amely itt a fórumban leírtaknak teljes mértékben megfelelő állapotban volt. Annyival egészíteném ki, hogy a gyermekosztályon minden kórteremben két rácsos ágy van, és két szék a rajtuk tikkadozó szülővel. Magyarán egy fertőző osztályon – ki tudja milyen elvek alapján – összetesznek két fertőző beteget. A tapasztalat alapján a fosósokat a fosósokkal, a köhögősöket a köhögősökkel. Na de álljon már meg a díszlépés! Micsoda szakmaiság ez???

 

Ezek után természetesen nem volt nagy meglepetés, hogy feleségem, és kisebbik fiam a kórházból hazatérvén 36 óra otthonlét, 24 óra hányás/fosás után újra ott kötött ki. (Azt az elképesztő flegmaságot, ahogy ott kezeltek, normális körülmények között biztosan kikértem volna magamnak)

Teljesen kifáradva értem haza alvás, evés nélkül hajnali 5-ra a kocsiban kókadozó nagyobbik fiammal.  Ezúttal 3. nap után nem jöhettek haza, mert elhúzódó volt a betegség, és az első látogatásunkkal szemben egyértelműen rota-vírust diagnosztizáltak valamilyen gyorsteszttel. A rota oltás tehát semmit sem ért! Mikor ezt jeleztük, csak a vállukat vonogatták, hogy nagyon sok törzs van, biztos nem véd mindegyik ellen. Hát köszönöm szépen!

 

A fiammal tehát kettesben maradtam otthon. Három nap múlva már 40 fokos lázzal, hányással küszködtünk, egy remekbe szabott influenza B vírus aktív támogatásával. Hasonlóval küzdött a kisebbik fiam a kórházban is. És mire hazajöhettek volna, a 9 napja hálózsákban alvó feleségem is belázasodott. Így a várva várt hazaérkezés után 1 helyett már 3 beteget ápolhattam. Hozzáteszem a feleségemet – amióta ismerem – 12 éve nem láttam ilyen betegnek.

 

No, végülis lassan gyógyulni kezdtünk, és lassan a 15 mosógépnyi ruha is megszáradt, már óvatos optimizmussal válaszoltam a családunk hogyléte felől érdeklődők számára, hogy talán már kijelenhető, hogy gyógyulunk. (Tehát fejenkénti (4) influeza B, a gyerekeknek rota és egy másik bélhurutus huncutság volt ami 6 hétig szórakoztatott)

 

Most csütörtökön volt 9 napja, hogy hazaértek a kórházból a feleségem és a kisebbik fiam. Már kezdtünk megnyugodni, hogy akármilyen pokol is volt, de túl vagyunk rajta.

 

Ezt a kis lazulást kihasználva jelentek meg a bárányhimlő félreismerhetetlen, ellentmondást nem tűrő piros kis pöttyöcskéi a kisebbik fiamon. (A lappangási időre 10-21 napot ír a szakirodalom). Miután az elmúlt 6 hétben az itthoni karanténban voltunk, és csak a kórházban jártunk, kétség nem fér hozzá, hogy honnan lehet. Gondolom valami brutál vírustenyészetük van, mert kb 600 pötty „dísziti” a fiam testét, éjjel-nappal sír a viszketéstől, és a fájdalmas mély hólyagoktól. A gyógyulás ugyebár szövődmény-mentes esetben 2 hét, a nagyobbik fiam 99,99% hogy elkapja, tehát most lehet a lappangási időben. Így további 4 hét múlva akár már túl is lehetünk mindenen. Persze csak ha nem kell visszamennünk...

 

Köszönjük László Kórház!

 

Ennyit a kórházról, aki csak teheti óriási ívben kerülje el, vagy hacsak mód van rá, máshova vigye a gyermekét.  Ha nem lett volna 10 hónapos a csöppség, hanem legalább 2 éves, akkor biztosan otthon próbáltuk volna megoldani a kiszáradást.

 

A károk, amik értek: kb 4 hétnyi táppénz 70.000 Ft veszteség. Felesleges rota-vírus oltás 36.000 Ft, körzeti orvos házhozjövési „díja” 6 alkalommal 24.000. Egyéb munkakiesésemből eredő kár 100.000 Ft.  Gyógyszerek költsége 42.000 Ft. No, meg nem mindenütt elnézőek az apukákkal szemben, akik egy hónapra táppénzre mennek. Amúgy nem vagyok anyagias, ez csak egy gyors összesítés, mert valahol olvastam, hogy micsoda klassz dolog a rota-oltás, hogy drága ugyan, de mennyit meg lehet vele takarítani. Hát azt a 36 ezer Ft-ot biztosan, ha kihagyja valaki.

 

Kérdésem: Egy fertőző osztályon, ahol mindenki el van különítve, és minden agyon van fertőtlenítve, hogyan lehet összeszedni egy rota-vírust vagy más fertőző bélhurutos vírust,  egy influenza B-t, és egy bárányhimlőt? Persze csak költői a kérdés. Hanyagok, rendetlenek, felelőtlenek. Szerencsére nem mindenki, mert volt pozitív élményünk is az ápoló személyzettel, de így összességében mélységesen fel vagyok háborodva.

 

Jó egészséget, és László Kórház-mentes terápiát kívánok minden kedves fórumozónak!

 

Egy elgyötört apuka

laszlogogolak Creative Commons License 2010.06.03 0 0 36

Sziasztok,

 

akinek van tapasztalata, meg tudná erősíteni, hogy a második védőoltást az első beadása után min. 4 héttel kell beadni? Az oltás tájékoztatóján ezt írják, de más időpontokat is hallani. Köszönet!

Babco Creative Commons License 2009.05.16 0 0 35
"Mind a takarítás, mind a személyzet sok sok kívánni valót hagy maga után (amiket a korábbi hsz-ekben írtatok szó szerint igazak) és hacsak tudom a jövőben szeretném elkerülni a László kórházat a gyerekemmel."


Kb két hete a barátnőm egyik lánya lebetegedett, mivel hasmenése is volt, bekerült a Lászlóba. Ő azt mesélte, hogy nem volt panasz a tisztaságra. Úgy nem nyúlt orvos a gyerekhez, hogy előtte ne mosott volna kezet - ez a másik kórházban előfordult párszor -, a nővéreket is dicsérte. Korábban én is sok rosszat hallottam a Lászlóról, a barátnőm véleménye az első pozitív, pedig ő elég kritikus. Osztályok között lehet ekkora különbség?
Előzmény: dobsika (32)
Zsukka76 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 34
Sziasztok!

Látom sokan írnak , hogy hol milyen leírás van a rotavírusról. A védőoltásról viszont szinte semmi azt leszámítva, hogy szájon át adható 2 darabos az oltás sor és mennyibe kerül. Az én kislányom megkapta a rota elleni védőoltást ahogy belehetett adni, 9 hónapos és most jöttünk haza a Tűzoltó u. kórházból idéző jelbe tett megfázással voltunk bent itt is van káosz rendesen. A lázas bedugult orrú gyermekemmel (nem evett nem ivott) kiszáradás veszélye miatt kellett bemennünk és egy hányós hasmenéses osztályon kötöttünk ki. (itt volt hely) Szombaton mentünk kedden jöttünk haza én már hétfőn éjszaka rosszul voltam a gyerek keddig bírta. Vissza a gyerek orvoshoz. "Nagyon figyeljek a gyerekre mert összeszedte a kórházban a rotavírust" volt az új diagnózis.
Hogyan hiszen kapott védőoltást ellene?????????????
Ja persze mit is várhatnál egy 34 ezer forintos oltástól.

Ekkor jött a hideg zuhany:

1: Az oltás az ára ellenére csupán 2-3 hónapig nyújt védelmet!!!!!!!!!!!!!!

2: több olyan vírus létezik amelynek a hatása megegyezik a rotavíruséval, de ezek ellen természetesen nem véd a beadott oltás.

Ezekről sajnos elfelejtett tájékoztatni az akkori gyermekorvosunk.
2 bébinél erősen meggondolom, hogy van-e értelme bombázni a gyerek immunrendszerét egy ezek szerint felesleges és drága védőoltással.
Pantográf Creative Commons License 2009.03.28 0 0 33
www.ebf.hu

Fényképekkel, konkrét esetleírásokkal (amiket itt leírtatok) bejelenteni. Ha ezt mindenki megtenné akit zavar a kosz, a trágya, a több órás várakozás a záróra, akkor ez pár hónap alatt megszűnhetne.

Addig csak siránkozás.

Digit fényképezője meg (ha más nem a telefonjában) a népek 99%-ának van.

Mert egy kórházban valóban nem lehet kosz. A tiszta kórházban ugyanannyi pénz van a takarításra mint a piszkosban. Ez a főorvosok sara.
dobsika Creative Commons License 2009.03.28 0 0 32

Sziasztok

 

Szó szerint rémálom volt számomra is a Szt László gyerekosztálya.Kisfiam (holnap után lesz 9 hónapos) vasárnap du-n kezdett sugárban hányni. Még nem volt beteg így nagyon megijedtünk. Hívtuk a gyerekorvost és azonnal mentünk az ügyeletes Madarászba. Egész úton hányt a baba, még gyerekülésbe se tudtam tenni, így ölben tartottam egy törcsivel betakarva.

 

A Madarászból azonnal beutaltak minket a Szt Lászlóba. Ott viszont több, mint egy órát kellett várnunk a váróba mire az ügyeletes dr.nő megvizsgálta Ádámkát. Be is kötötték neki a branült és kapott egy ágyat. Én vele maradhattam a földön, uis. ágy nem járt, még fel se vettek az osztályra, így kaja se járt a bent töltött időre (de ez a legkevesebb)...stb.

 

A férjem hozott laticelt azon "aludtam" Ádámka ágya melett. Hétfő éjjel 11 felé azonban én is rosszul lettem hánytam, ment a hasam, és hívtam a nővérkét is, aki ügyet se vetett rám. Hajnalig kínlódtam, mire beért a férjem -vidékiek vagyunk uis.-

és ő maradt a baba mellett én meg mehettem saját lábon -majd meghalva- a betegfelvételre, majd a belosztályra. Hajnal 6 volt, mire nekem is ment az infúzió, teljesen kiszáradtam, szó szerint bőgtem mire ágyba kerültem...és azon aggódtam mi lesz a babával, hisz még szopizik, és nekem mellette kell(ene) lennem.

 

Szerencsére a belen sokkal rendesebb volt a légkör, m a gyerekrészlegen, így amikor csak akartam átjárhattam, akár éjjelre is maradhattam a kicsinél. Csak az infúziókra és vizitekre mentem vissza.

 

A férjem is másnapra -kedd- elkapta a vírusos hányást, hasmenést így ő is kidőlt, de nem akart befeküdni a kórházba így ő hazajött. Maradhattam betegen egyedül a gyerekkel.

 

Csüt-n du-n engedtek haza minket, de a záróra is több órát kellett (összecsomagolva, útrakészen) várni a gyerekoszt-n, mire végre megkaptuk.

 

Mind a  takarítás, mind a személyzet sok sok kívánni valót hagy maga után (amiket a korábbi hsz-ekben írtatok szó szerint igazak) és hacsak tudom a jövőben szeretném elkerülni a László kórházat a gyerekemmel.

 

Komolyan mondom életem eddigi 5 legrosszabb napja volt. Örülök, h végre itthon vagyunk. A baba nyugodtan alhat éjjel, nem abajgatják és ő is sokkal kiegyensúlyozottabb azóta. Remélem kis diéta és pár nap után teljesen rendbe jön a családunk.

 

Szörnyű ez a vírus, alattomos és szinte azonnal ledönti a lábáról az egész családot.

 

 

MadDekken Creative Commons License 2008.04.09 0 0 31
Én most adattam be a 3 hónapos fiamnak az első védőoltást.

A szülestése után 2 hétig volt gyerekosztályon, az igényes szülészet jóvoltából 90-es CRP-vel került fel, két hétig féltem, hogy bónuszban még összeszed valamit.

Ezek után soha többé gyerekosztályt, ha lehet felkiáltással, szinte gondolkodás nélkül megvettem a védőoltást neki.

Falun lakunk, de azért megdöbbentem, amikor közölték, hogy ő az első, aki ilyet kap...

A körzeti doc is életében először adott be ilyen oltást. Történelmet írtunk.... Csak az az elszomorító, hogy a családon belül volt olyan vélemény, hogy "ez a vírus csak hiszti, az oltás meg pénzkidobás"... Szóval van sötétség a rotával kapcsolatban rendesen.
Kósa György Creative Commons License 2007.11.15 0 0 29
Találtam a rotáról egy teljesen komplex összefoglalót, itt aztán minden le van írva: Rotavírus betegség leírása Itt orvostól is lehet kérdezni a témakörben.
Rebarbara1000 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 28

Sziasztok!

 

Ma olvastam egy jó kis cikket a Rotáról a köv.helyen:

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=701

 

Itt lehet kérdezni szakembertől is, de a cikk maga is elég alapos szerintem.

Sőt az nlc-n is volt egy cikk nemrég, ott még játékot is kapcsoltak ehhez a komoly témához.

 

 

Rebarbara1000 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 27

Sziasztok!

 

Valami rémálom amiket írtok, együttérzek mindegyikőtökkel!

POnt most várom a 3.babánkat, így őt már tutira be fogom oltatni az új Rota elleni oltással. Szerencsére már lehet nálunk is kapni (külföldön már régóta forgalomban van), igaz nem túl olcsó (17e/oltás és kettő kell belőle), de mindenképp megéri, különösen azok után amit olvastam tőletek. Nincs kétségem, hogy be kell adatnom a csöppségnek. Különösen, mert az első kettőt nem lehetett itatni kiskorában, így a kiszáradást nem lehet elkerülni, ha pici korban kapja el a gyerek.

Rotarix a neve, 2 lépésben, szájon át adják be!

 

A protexin is jó tipp a kezelésre, de jobb ha megelőzzük!!!!!!!!

 

Rebarbara

Pannivagyok Creative Commons License 2007.05.22 0 0 26

Sziasztok!

 

Sajnos nagyon sokszor nem diagnosztizálják szándékosan a Rota vírust, mert akkor le kéne zárni az egész rendelőt/kórházi osztályt és fertőtleníteni. A kiesett időben pedig nem tudnak beteget fogadni, ergo pénzhez jutni a kórházak, rendelők. A vírus nagyon gyakori, iszonyú fertőzékeny, a normál háztartási tisztítószerek (Domestos, Hypo) nem pusztítják el, így a kézmosás semmit nem ér sajnos. A tárgyakon órákig megél még a vírus.

 

Bárhol el lehet kapni (bolt, hivatal, játszótér, stb). Általában ha valaki elkapja a családban, akkor végigmegy mindenkin. Ez csak akkor ciki, ha van 2 év alatti baba, akinél különösen nehéz megoldani a folyadékpótlást és kiszáradhat akár 1-2 óra alatt is. Azért vagyok ennyire képben, mert a kisfiam átesett rajta és majdnem a Lászlóban kötöttünk ki, de a leírt tapasztalataitok alapján nagyon örülök, hogy megúsztuk.

 

Most már hála az égnek van védőoltás a Rota ellen, a kisebbik babánk meg fogja kapni. 2 lépcsőben adják be, szájon át, édes íze van. 6-24 hét között kell a két oltást megkapnia.

Előzmény: agimami (25)
agimami Creative Commons License 2006.04.13 -1 0 25

A rotavírusról én laikusként annyit tudok, hogy állítólag bárhol el lehet kapni, ahol mosatlan kézzel megfogott egy rotavírusos gyerek valamit, és azt a te gyereked is megfogja és aztán véletlenül a szájába veszi a kezét; és nagyon gyakori és nagyon fertőző. De azért bátorításként elmondom, hogy én 7 éve nevelek gyereket, és ezalatt a 7 év alatt csak egyszer kaptuk el (most). Szóval biztos van esély megúszni.

 

Mondjuk mi kórházba, orvosi rendelőbe szinte sose járunk, vagy itthon kúrálom a gyereket, amíg nem súlyos, ha meg már súlyos, akkor kihívom a doktornőt. És bár pestiek vagyunk, tömegközlekedéssel sem járunk szinte sose gyerekkel. És ha bármelyik ismerősünk beteg (vagy beteg volt), akkor a közelébe sem megyünk 2 hétig. Így pár náthán kívül nem szoktunk elkapni túl sok betegséget.

Az oviban egyébként asszem már nem szokott lenni rotavírus, csak olyan mezei "hányás-hasmenéses" vírus. (Persze lehet, h. az is rotavírus, csak nem tudjuk:)). DE az ovisokat nem szokta megviselni, és a mi ovinkban pl. még sosem került gyerek rotavírus miatt kórházba. Talán az életkorral függ össze?

Szóval van remény:)

Előzmény: ciza (24)
ciza Creative Commons License 2006.04.13 0 0 24
Ja még azt akartam írni neked Agimami hogy a gyerekem egyáltalán nem kooperatív a legkisebb gyógyszer koncentrátumot is érzékeli és azonnal leteszi a poharat, a lázcsillapítót is fecskendővel adtuk be neki, tudom barátságtalan de célravezető
Üdv Ciza
Előzmény: agimami (22)
ciza Creative Commons License 2006.04.13 0 0 23
Szia Agimami !


Hát igen nem akarok kockáztatni, mert a kiszáradásba bele is lehet halni, és a Rota elég gyors kiszáradáshoz vezet, bátor anyuka vagy!Mi vidéken lakunk és Pestre kell bemenni kórházba!
Én azon csodálkozom hogy olyan sokan betegednek meg a Rotával és olyan keveset tudunk róla, hogy és hol lehet elkapni, van-e oltás. A kisfiam nem jár még oviba, és közösségbe sem jártunk azokban a napokban. Az a gyanúm hogy az orvosi váróterembe kaptuk el, egy kis náthával vittem be, de ezentúl másképp csináljuk kihívom a dokit még ha pénzbe is kerül. Most böngészem az orvosi honlapokat hogy többet tudjak meg a Rotáról.

Üdv, Ciza
Előzmény: agimami (22)
agimami Creative Commons License 2006.04.12 0 0 22

Szia Ciza!

Az 5 éves kislányom is elkapta a rotavírust. Mivel a kicsim ilyen strammul bírta, a lánynál már meg sem ijedtem - pedig ott kellett volna, mert egy nap hányás után másnapra ő viszont jól kiszáradt (pedig ő ivott is). Ott omlott össze a szemem láttára, elég ijesztő volt. Azonnal felhívtam a gyerekorvost, és már a mentőket is akartam, de a dokink azt mondta, azonnal adjak neki rehidrációs folyadékot (amit előzőleg már felírt), és azt igya, igya, és csak akkor menjünk kórházba, ha az nem segít. Szerencsére hasmenése nem volt a lánynak, és ahogy itta azt a sós lét, percről percre javult. És így megúsztuk vele is a kórházat.

 

Szóval szerintem: ha 1. nincs egyszerre huzamosabban hányás és hasmenés is, akkor lehet otthon próbálkozni + akkor,  ha 2. a gyerek elég nagy és hajlandó sokat inni. 3. Nem akármivel kell itatni, hanem a sós rehidrációs vagy rehidratációs lével, amit irass fel a dokitokkal, mert a tea, ásványvíz stb. nem elég! 4. A Protexin nekünk is segített ( a megbolygatott bélflórát rakta helyre). 5. Egy napig nem baj, ha hány a gyerek és megy a hasa, mert állítólag a dolognak ki kell jönni. Utána mi már kaptunk hányás ellen asszem B-vitamint. 6. Talán érdemes homeopátiás bogyókat is szedni, hogy hamarabb kilábaljon a gyerek.

 

Szóval szerintem ha a gyereked kooperatív és hajlandó inni (azt a sós lét is), és nincs más miatt túlságosan legyengülve, akkor megróbálkozhatsz az otthonmaradással pár napig (ha nem kezd el kiszáradni). De ha úgy látod, nem iszik elegt, vagy nincs jól, vagy akárcsak bizonytalan vagy, inkább ne kockáztass...

 

 

Előzmény: ciza (20)
agimami Creative Commons License 2006.04.12 0 0 21

Ez tényleg rémes, amit írsz! Szegények! Örülök, hogy túl vagytok rajta, talán nem lesz több ilyen.

Kórházhoz: kislányomnak a Bethesdában vették ki az orrmanduláját. Nagyon kultúrált volt (ha nem is olyan, mint a BM-kórház:). Simán bentalhatott MINDEN mama, kaptunk külön rendes ágyat;tisztaság volt, a nővérek rendesek, emberségesek. A dokiknak itt is sok volt a dolga, kicsit túlterheltek, de hol nem ebben a szar TB-rendszerben? Szóval tervezett műtéthez csak ajánlani tudom.

 

Rota: mi is elkaptuk most tavasszal. A 16 hónapos kisfiam 6 napig sugárban hányt ki mindent. Az első három nap folyamatosan, mint a szökőkút. A gáz az volt, hogy inni viszont nem akart. Azóta is érthetetlen, hogy hogyan nem száradt ki!!! (Kb. 2 decit ivott meg összesen /nap, és az is visszajött.) Második nap este - miután megjártuk már a gyerekorvost - bevittem a Bethesdába infúzióra. A doki (lusta volt és mísz) megállapította, hogy közepesen ki van száradva, aztán ránézett a pelenkájára kívülről és közölte, hogy vigyük a Lászlóba, mert hasmenése van. A gyereknek nem volt hasmenése, csak a hányáscsillapító kúp folyt ki, de ezt a doki már meg se nézte, és akárhogy könyörögtem, nem adott neki infúziót. De mivel a Lászlóról én is borzalmas rémtörténeteket hallottam, hazamentem még a gyerekkel, és megpróbáltam percenként egy csepp italt adni neki. Úgy voltam, hogyha két deci belemegy éjjel, akkor maradok, ha nem megy bele, akkor mégiscsak a László... Hazamentünk, belecseppegtettem a gyerekbe egy deci lét, aztán hirtelen elkezdett inni, és megivott még másfél decit, és az bent is maradt éjjelre. Másnapra sokkal jobban volt, hányt ugyan, de közben vígan rohangált. És ivott. Így úsztuk meg a Lászlót... És a történetetdet olvasva áldom a jósorsunkat!!!

 

Szerintem is felháborító, hogy ezt kapjuk a TB-re befizetett pénzünkért, amiket Ti tapasztaltatok, pláne egy beteg gyerekkel, akire különösen vigyázni kéne...         

ciza Creative Commons License 2006.04.12 0 0 20
Sziasztok !

Igen valóban ilyen szörnyű állapotok uralkodnak a Lászlóban! 5 napig voltunk bent a 3 éves kisfiammal Rota vírussal, de amióta hazajöttünk csak azon jár az agyam hogy mégegyszer nem szeretnék kórházba kerülni, mégegyszer nem szeretném ha a kisfiam ennyit szenvedne, nem lehet ezt valahogy megelőzni, ezt a Rotát? van-e oltás ellene?
mi az a protexin?
Az a baj hogy már másodszor kaptuk el, 1 éves korban is "vendégeskedtünk" a Lászlóban. Szóval ez a sok szurizás, sok ébresztés, vérvétel, sírás, láz, hasmenés. A gyerekek tényleg egymást felébresztik sírással. Mi hárman voltunk egy szobába hasmenéssel, folyton kerülgettük egymást, meg tologattuk a székeket és azon aggódtunk hogy ne kapjuk el egymástól a betegségeket. Kempingágyat vett a párom azon aludtam, egy másik anyuka széken aludt.
Az orvos szegény folyton sietett, sok a beteg. A nővérek lekezelőek, fásultak egyáltalán nem kedvesek,órákra eltüntek, mindig keresni kellett őket, jó nem állítom hogy feltett lábbal tévéztek, sok a dolguk tényleg, de ha mindenki panaszkodik akkor ott valamin változtatni kell.
A felmosórongy kész bacitelep és söprögetés nélkül mosnak fel, vagy inkább szétmázolják a koszt ? A folyosó amelyen a hozzátartozók közlekednek büdös, piszkos szerintem nagyon ritkán vagy egyáltalán nem takarítják!
Nem csodálom hogy mindenki a hazamenetelért küszködik!

Várom a hozzászólásokat rota vírusról, lászló kórházról !

Üdv

Ciza
hepehupa75 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 19

Sziasztok,

az én fiaim fejenként kétszer voltak a Lászlóban, hol hányós hasmenős, hol asztma miatt. Két fertőző osztályuk is van, az egyik a kicsiknek, a másikba a nagyobb gyerekeket teszik. Utóbbi egy kicsivel jobb, nagyobbak a szobák. A dokik, ha jól vettem észre ugyanazok. Az első hányós hasmenős balhé után hazamentünk, majd 2 nap múlva mentünk vissza, mert hazavittünk valami vírust... Láttam (lévén üveg a szobák között), hogy hogyan (nem)takarítanak, amikor hazaengednek valakit, arról jobb nem beszélni.

Nekem volt, hogy úgy is kikötötték a gyereket, hogy ott voltam, de muszáj volt, mert én sem tudtam megnyugtatni, úgy dobálta magát, meg ki akarta tépni az infúziót.

Viszont volt egyszer, hgoy a nagyobbik fiam nélkülem volt bent (igaz, hogy pénzeltük az ápolónőket), de nagyon rendesek voltak vele, amikor odaértem napközben, mindig volt bent nála valaki, hol olvastak, hol báboztak neki, ezzel nem volt gond.

Tényleg kosz van, és ha kapsz is helyet, egy vagyon egy éjszaka.

Ahol a nagyobbak vannak, minden szobához van fürdőszoba, de én a kádat (ezt sem értettem, hogy miért kád van), mindig alaposan kicsutakoltam.

A Heim Pálban egyszer voltunk, (oda tényleg nem lehet hányás hasmennéssel menni) sokkal kedvezőbbek a tapasztalataim. Igaz, hogy ott se nagyon van olyan szoba, ahol együtt tudsz lenni a gyerekkel.

piglet Creative Commons License 2005.03.03 0 0 18

Egy barátnőm van bent most a Lászlóban a fiával, ő például az intenzív osztályról csak szuperlatívuszokban mesél. Szuper dokik és ápolószemélyzet, jó felszereltség, tisztaság, profizmus. Hozzátéve, hogy a fertőző osztály eléggé kaotikus és katasztrófa.

Ahogy látszik osztályonként változó a helyzet - talán az osztályok vezetőit kéne előszedni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!