Keresés

Részletes keresés

kizsgé Creative Commons License 2005.03.04 0 0 109
Nem, ne kössük a rasszizmushoz. Ha valakiről olyat állítanak, híresztelenk vagy sejtetenek, amire nézvést nincs megbízható "bizonyíték"- akkor jöhet ez a fegyelmezés...
Előzmény: Libera nos, Domine! (107)
teenorrú Creative Commons License 2005.03.03 0 0 108
Ne rokkanjon bele, csak tartsa vissza attól, hogy elelnőrizetlen, ízléstelen stb. cikkeket közöljön....
Előzmény: Libera nos, Domine! (107)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.03.03 0 0 107
Arányosan: ha rasszista uszítás hangzik el, akkor rokkanjon bele a kiadó a bírságba. :)
Előzmény: kizsgé (98)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.03 0 0 106
Na csak azért, hogy meg legyen a száz....
kizsgé Creative Commons License 2005.03.02 0 0 105

Erre találták ki az Országgyűlést...

A jogszabály alapján pedig a bíróság "alkot" jogforrást.

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 104
Na álljon meg a menet! 1. Ha egy jogszabály rossz, azt meg kell változtatni és nem folyamatosan visszaélni vele. 2. Ha más szerzők által publikált adatokra, tényekre hivatkozok, az nem sejtetés. S főleg ne engem vegyenek elő érte, hanem az eredeti forrást! Ha annyira nem tetszik valakinek! 3. Ebben az esetben pedig igen érdekes az okfejtés (illetve az, ami belőle következhet): ha a Demokrata azt irja, hogy szerintük xy a felbujtó, az nem büntetendő, mert vélemény, de ha forrásra hivatkozik, az már rágalom, mert sejtetés! Irtam, hogy faramamuci és körmönfont ez a tipusú okoskodás! S nem utolsó sorban igencsak sérti az igazságérzetet és az igazságszolgáltatásba vetett hitet.
Előzmény: kizsgé (103)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.02 0 0 103

Ismét hivazkozok a jogszabályra. Azt nem én vagy "mi" találtuk ki- ezt imádom Bennetek, hogy ezzel a megkülönböztetéssel olyan sokszor és olyan könnyen éltek...

A vélemény az, amikor azt mondod, hogy ezért és ezért szerinted ez és ez a helyzet. A sejtetés pedig az ( vagy a rágalom) amikor csak mondod, hogy úgy hallottad, úgy tudod stb.-és ezzel alaptalanul hozol hírbe valakit.

Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.01 0 0 102
Biztos, hogy tudsz olvasni?
Előzmény: elemes2 (2)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.01 0 0 101
Ha már a sejtetés (amiről leirtam, hogy mit tartok) se fér be a szólás és véleményszabadságba, akkor mi az ami számotokra még elfogadható? Akkkor mi a vélemény cenzura? Jól irja Ann Coulter is, de mások is: egy liberális pontosan addig tolerálja a véleményünket, amig ellent nem mondunk neki!
Előzmény: kizsgé (96)
Kárpitos ezredes Creative Commons License 2005.03.01 0 0 100

A Demo meg ott hibázott, hogy nincs joga ilyeneket sejttetni,

ez azért már a liberális jogállam egy újabb formája,figyelitek?most már nem csak hogy leítrni nem lehet,hanem sejtetni sem.tökjó.

yesterday:lamperth adományoz kitüntetéseket mindenféle rohadt ávós gecinek, utána meg magyarázkodhat. no ezzel is várhattak volna szerintem.

mmormota Creative Commons License 2005.03.01 0 0 99

nem hinném, hogy az 56 utáni perek különösebben jogkövető módon zajlottak volna...

A formára adtak. Nézd meg a Tanu c. filmet. :-)

Előzmény: Caidhan (95)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.01 0 0 98
Bírság+ bánatpénz és helyreigazítás, kétszer akkora terjedelemben, mint amekkorában a jogsértés történt...
Előzmény: Libera nos, Domine! (97)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.03.01 0 0 97
Én is a pénzbüntetés pártján vagyok, és nem a szerző, hanem a lap (média) megbírságolását látnám célravezetőnek.
Előzmény: kizsgé (93)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.01 0 0 96

Bocsáss meg, de akkor is ezt mondanád, ha Rólad lenen szó és a bíróság nem az ügyvéd "csavaros" érvelését fogadná el?

g

Előzmény: Törölt nick (94)
Caidhan Creative Commons License 2005.03.01 0 0 95
"Legjobb tudomásom szerint a magyar jogban a beismerő vallomás nem perdöntő."

nem hinném, hogy az 56 utáni perek különösebben jogkövető módon zajlottak volna...
Előzmény: mmormota (63)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.01 0 0 94
Elnézést, de a "sejtet" kifejezés meglehetősen szubjektiv, s megfoghatatlan. Csak olyan "sejthet", aki kicsit is tud olvasni a sorok között! Egy abszolut laikus semmit sem fog sejteni, ha elolvassa a cikket. Ő nem olvas a sorok között, nem keres rejtett értelmet, hanem szó szerint érti! Mivel az olvasók között is ebből a fajtából van több s nem a a vájtfülüekből, talán ebből a szempontból kellene megitélni a dolgokat. A biróságnak is! (S nem az ügyvédek közismerten csasvaros észjárását követni, boncolgatni!).
Előzmény: kizsgé (90)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.01 0 0 93

Azt én is megnézném, de a rosszallást ilyen esetben-már csak a szólásszabadság miatt is- max. pénzbüntetéssel vagy kártérítésre kötelezéssel oldanám meg ( mármint rasszista, gyűlöletkeltő beszéd esetén)

g

vagy legyen nálunk is Hyde Park ( tényleg, nyissak erről topicot- vagy már van?)

Előzmény: Libera nos, Domine! (92)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.03.01 0 0 92
Alapvetően ellenzem, hogy újságírókat-szerkesztőket a cikkeikért lecsukjanak. De azért nem tudnék elfojtani egy félmosolyt, ha Bencsiket, Orbán kedvenc nyilasát, csak egy percre is rabruhában látnám... :)
Előzmény: teenorrú (86)
elemes2 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 91
De ha egyszer nem sejtet...
Összefoglalja a vonatkozó összes megjelent hírt.
Ott a cikk, olvasd végig.

A HVG ennél direkteben mószerol, némely cikkei (konkrétan: Rádi Antónia és Gyenis Ágnes szerzők által jegyzett cikkek) tele vannak a csúsztatás szókincsével. Olvasgasd őket, egy komplett tanfolyam.
Előzmény: kizsgé (90)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.01 0 0 90

Egyetértek Tegnappal ma!

Ahogy azt korábban is leírtam, itt nem azazl van baj, hogy jó- e a cikk, hanem, hogy olyat sejtet, ami nincs bizonyítva. Ez pedig jogszabályba ütközik. Lásd az idézett jogszabályhelyet.

g

Előzmény: Yesterday (89)
Yesterday Creative Commons License 2005.03.01 0 0 89

Kárpitos

hatalmasat tévedsz!.

Gyárfás a napokban kapott Gyurcsánytól egy magas kitüntetést ( úszószövi, a legjobb a legjobbak között mondta Fletó) Ezen a kitüntetés átadáson jelen volt Lamperth belügyminiszter is.Ezt egy expilicite üzenet volt. A Demo meg ott hibázott, hogy nincs joga ilyeneket sejttetni, mert az újság nem hatóság.Elég lett volna Kormos Vali idevonatkozó könyvét és cikkeit elolvasni.l

Előzmény: Kárpitos ezredes (88)
Kárpitos ezredes Creative Commons License 2005.03.01 0 0 88

A Heti Válaszban van egy interjú a nyomozást vezető rendőrrel,érdekes,érdekes.

a végén arra a kérdésre,hogy az idő nekik dolgozik-e, azt válaszolja,hogy az idő már nem számít...

szvsz tulajdonképpen mindegy, Gyárfás volt-e. Valeszeg rá fogják húzni, és 99% hogy jogosan. no de nem azért,mert ilyen remek nyomozóink vannak, hanem mert az mtv a "megújulás külszöbén" terhenek érezheti Tomika jelenlétét és befolyását. ez az én verzióm.

a másik tomit is beáldozták az elvtársak.

elemes2 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 87
figyi, teenorrú, itt van a teljes cikk két pagedown-nal lejjebb. Olvasd el, és utána áruld el nekem, hogy milyen megengedhetetlen dolgot követett el Bencsik. Nem egy stratégiai észkombájn a pasi, amit tovább súlyosbít hogy képtelen megszabadulni a zsidó összeesküvéselmélettől (ld Gazdag István cikkek), de most erről az egy konkrét cikkről van szó.
Előzmény: teenorrú (86)
teenorrú Creative Commons License 2005.03.01 0 0 86
Bencsik megérdemli, ha megszivatják, bár Gyárfásért sem fáj a szívem. De akkor sem korrekt, amit a Bencsik -fél eújságírók megengednek maguknak, újságírás címén..
kizsgé Creative Commons License 2005.02.28 0 0 85
Én láttam, ahogy meg-megmozdult a szájaszéle ( és nem nyalta)...
Előzmény: elemes2 (84)
elemes2 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 84
Okosan tette, és különösen dícséretes, hogy közben visszatartotta a röhögést.
Előzmény: Jo Tunder (82)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.28 0 0 83
No igen mert ezzel kifogta a szelet a vitorlából! Nem óhajtana ismét egy hasonló pernek a főszereplője lenni mint a multkori. Egy hasonló szemléletű birónál. Aki egyszer már megégette magát a tüzzel, az a yoghurtot is megfújja!
Előzmény: Jo Tunder (82)
Jo Tunder Creative Commons License 2005.02.28 0 0 82

ennek ellenére Bencsik András ma nyilvánosan bocsánatot kért Gyárfás Tamástól.
Előzmény: elemes2 (76)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.28 0 0 81
Most látom csak Árpi bácsi, hogy fővamzer létedre lemaradtál a legújabb ügynöklistáról. Ez egyszerűen tűrhetetlen. Én a helyedben biztosan perre vinném a dolgot szakértő90-nel...

Előzmény: Törölt nick (8)
teenorrú Creative Commons License 2005.02.28 0 0 80
Szerintem Bencsik megérdemli, ha lenyomják ( örülnék, ha lesittelnék, de demokráciában ezt nem lehet), fizessen-ő vagy a lapja mindegy!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!