Keresés

Részletes keresés

puhatest Creative Commons License 2005.02.23 0 0 1
Annyira pici biciklicsapágyam még nem volt, de ha megin széjjelkapom, bent is szétnézek, a fókuszmenet zsírozásában kapásból el is tudhat rejtőzni. Mert még befelé is pattanhatott, köszi nagyon.
Előzmény: optikus (0)
optikus Creative Commons License 2005.02.23 0 0 0
Jabizony ott egy pici golyot nyom egy rugo a gyuru belso feleben levo hornyokba. Keresd meg vagy rakj be egy masikat (kis csapagybol lehet kitermelni, pl. bicikli csapagyak).
Előzmény: puhatest (-)
puhatest Creative Commons License 2005.02.23 0 0 topiknyitó
Azzal kezdeném, ha valaki előfordul erre, hogy némi gondban vagyok,
Ugyan! is széjjelkaptam a kedvenc 19mm-es vivitar optikámat. Optikai okokból, volt valami életlen kör a kép közepén, 1:8-nál szűkebb blendénél, és ugyan nemigen szorulok rá arra a mélységélességre de azért piszkálta a csőröm, hát szépen lebontottam az elejét.
Azután egész belejöttem, nosza, látszik valami szőrszerú valahol a közepén nézzük meg azt is, bontottam tovább, erre kiugrott a blende, na ezért aztán hátulról is neki kellett látni.
Az összerakás már nem volt ilyen hirtelen.
Az hagyján, hogy a blendelamellák záráskor nem hátul, hanem elöl keresztezik 1-mást, majd megint lebontom, pikk-pakk meglesz, ráadásul igyekeztem vigyázni, nehogy összekenjem valamivel, ezt még meg is úszhatom.
Viszont a blendegyűrű nem pattog, mintha valami kis biz-baz kiugrott volna, amit kb. valami rugó nyomna a gyűrű hornyaiba, de sehol sem találtam a közelben ekkora elpattant alkatrészt.
A kérdésem épp erre vonatkozna, miszerint lehet, hogy onnan mégsem hiányzik semmi, mert a rugó kéne pattanjon a gyűrűhornyokon, vagy keressek tovább valami kis golyó v. görgő szerű izét?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!