Keresés

Részletes keresés

theow Creative Commons License 2006.05.26 0 0 536

Ma bementem a PhotoHall-ba hogy megérdeklődjem, mikor érkeznek a képek, ha tegnap feltöltöttem őket a honlapjukra.

Az eladó csaj kedvesen mosolygott, majd visszakérdezett, hogy: Milyen honlapra?

Mondom: Photohall.

Eladócsaj: Akkor fáradjon át a szomszédos üzletbe, mert ez a FotoLux.

Mad árka Creative Commons License 2006.04.28 0 0 534
Nem, sajnos nincs, de ha valaha ügyes leszek, beszerzem a növényneves könyveket is (pl. Priszterét, azért sóvárog a lelkem). Szerintem kissé erősen értelmezve a szín is stimmel: vörös és fekete, avagy hús és szőr, hm, no, nem magyarázom tovább. :)
Előzmény: Törölt nick (533)
Mad árka Creative Commons License 2006.04.28 0 0 532
Pipacs! :-)
Előzmény: Törölt nick (531)
Mad árka Creative Commons License 2006.04.28 0 0 529
Nem tüskés, csak szőrös növény. Bár ez nem függ ö... vagy mégis? Elbizonytalanodtam. Ha szabad a gazda, elárulom, aztán majd elvihetitek vele Vágónál a 40 millát.


Viszont most röhögök, felhívott a volt barátom. (Ő kifejezetten bölcsész, én meg nyergelek a természettudományok felé.) Azt mondja:

- Madárka, már tudom, miért nem illettünk mi össze!
- Miért?
- Hallgatok egy riportot, X Y nagyon jó nevű riporter a rádióban, bölcsész végzettségű, beszélgetett egy biológussal a Veszprémi Egyetemről. Kérdezi a riporter: és mondja, milyen madarakat hallok önnél a háttérben?
- Azok nem madarak. Békák.
Előzmény: Törölt nick (528)
Mad árka Creative Commons License 2006.04.28 0 0 527
Tudjátok, melyik növényünk népies neve a cigánypinarózsa? :-) Délután olvastam egy könyvben.
Kigyo Creative Commons License 2006.03.22 0 0 526
Amikor én tanúltam bringázni, akkor borzasztóan zavart a pótkerék. Kb. 1 óra után le is szedettem.
Előzmény: Mad árka (518)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.21 0 0 525
Fordítva kellett volna. A szauna eléggé kiveszi az energiát az emberből, főleg, ha nincs hozzászokva. Bár talán egy szaunakör még nem olyan veszélyes ebből a szempontból.
Előzmény: Mad árka (524)
Mad árka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 524

Jihá, voltam úszni...! Pedig azt hittem, többet már nem írok Nektek. S hosszan most sem fogok, mert átadom a helyem, de pár élményt muszáj röviden.

 

Először is kezdtünk szaunával. Én nem szeretem a szaunát, bár gondoltam, a nemes cél érdekében bármit. Jó, én két perc alatt úgy néztem ki, mint a zsírjában tocsogó pecsenye, ugyanis az a típus vagyok, aki másodpercek alatt három liter vizet képes kibocsátani a testéből. Meg is jegyezte kedves úszótársam, hogy úgy nézek ki, mint aki a medencéből jön már. ;) No, ez is megvolt, tus, majd csobbanás a medencébe.

 

Négy hosszt bírtam, bár gondolom, egy hossz az egy oda meg egy vissza, ebben az esetben csak kettőt... Utána kis lihegés, majd folytattam, kb. háromnegyed óráig gondolkoztak kinn, hogy az az időnként kutyaúszásba (!) váltó, könnyes szemmel a medence széléért harcoló lány vajon mit keres a medencében. Óriási megváltás volt a kő megtapintása. A visszaúszások sok gondot okoztak, mivel a klóros víz egyből elkezdte marni a szememet, az orromban felkúszó pár liternyi mennyiség szintén. Szerintem alig fél litert vedeltem, ami a balatoni hektoliteres számaimhoz képest elenyésző. :)

 

Szóval egy oda, egy vissza, két perc haldoklás. Egyszer valaki alulról próbált előzni (?), ez már igazán elkeseredett próbálkozásnak tűnt részéről :), főleg miután jól fejberúgtam. Nem tudom, azóta feljött-e. De láthatta, hogy a végénél már tkp. függőlegesen úsztam, ami igazi kuriózumnak számíthatott az uszoda történetében. :)

 

No, aztán a végén már egyre hosszabbak lettek a lihegések és egyre szánalmasabbak az úszáskísérletek, így végül úszótársam megkegyelmezett és javasolta a kimenetelt. Mindez nem lett volna gond, de udvariasan mutattam neki: fáradjon csak előre. Én addig tapostam. Időnként azt hittem, mire kimegy, én hátul belefulladok a vízbe, kb. olyan jellegem volt, mint a három napja az Atlanti-óceánban vergődő hajótöröttnek. No, ráléptem a lépcsőre, de annyi erő nem volt a lábamban, hogy megtartsam magam, így jóformán lefejeltem a korlátot. :) Szerencsére nem volt rajtam a szemüvegem, így nem láttam, hányan röhögnek. :)

 

Utána jött a szauna kettes kör. Csak a második sorban jutott hely és pont akkor öntötték be a citromfüves aromát, amitől egyébként mindenki megfulladt, de gondoltam, nem elsőnek rohanok ki. Közben lazán próbáltunk beszélgetni. Mikor a szívem már bajng-dajng-bajng-dajng jelleggel vert, kimenekültem. :) A padon fekvés már ment, ott majdnem elaludtam.

 

Tudnék még mit írni a medencebeli élményekről, történt egy s más, köztük sok vicces is, ámde most rohanok. Ha valaha megtanulok úszni,... höhö,... ne is feszegessük. :) Jó éjt!

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.16 0 0 523
Nem használom, de előbb-utóbb kénytelen leszek, mert mindenki ezzel jön.
Előzmény: Törölt nick (521)
freyya Creative Commons License 2006.03.16 0 0 522

Tegyél rá pótkerekeket, anno én is úgy kezdtem. Aztán idővel leszereled.:)

Előzmény: Mad árka (518)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.16 0 0 521
Off
Cat, elérhető vagy msn-en? Ha igen, küldj egy mailt, vagy az én msn-em a nickemhez tartozó freemailes cím.
Mad árka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 520
Nem maradt az ki, csak pont nem ment. ;) A hullahopp az igen, korcsolya is volt a csülkömön, meg a lovaglással is boldogultam többé-kevésbé. A ló meg tud úszni. Igaz, bicajozni nem. Majd kérek fotóst az első biciklis próbálkozásaimhoz...
Előzmény: Törölt nick (519)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.16 0 0 519

Nekem mindig olyan furcsa, ha valakinek kimaradt a gyerekkorából az úszás vagy a biciklizés. Mondjuk, én meg korcsolyázni nem tudok, és huszonpár évesen tanultam meg hulahoppkarikázni.

Előzmény: Mad árka (518)
Mad árka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 518
Megkaptam a második orvosi javallatot arra, hogy járjak úszni és biciklizni. Egy barátom tette hozzá mókásan, hogy az én esetemben még az űrhajózás volna jó harmadiknak. :-))

Az úszás még hagyján, de a bicikli... tényleg meg kell tanulni. Szerintetek meglepetést okoznék a városban, ha három- (de inkább négy-) kerekűvel kezdeném? :-)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.23 0 0 516
Úgy érted, az újságba bele, semmint az újság alá vagy a jégre célzol, hogy ne essek akkorát, hogy belefúródjak (nadeilyetfeltételeznikéremszépen :), hanem inkább... inkább alá? Azért az a műjégen már szép teljesítmény volna, a betonozóknak is adnék munkát. :-)
Előzmény: Törölt nick (515)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.23 0 0 514
Döntés lett. Kiderült, hogy az unokatesó remekül korcsolyázik. (Így kezdődött a lovaglás is, telebeszélte a fejemet. :-) Kiderült, hogy Albatrosz is esélyes. Úgyhogy vizsgák után, ha minden igaz, lesz egy délelőttös körünk a műjégen, állítólag ott nincsenek sokan olyankor, s tudunk korit is kölcsönözni. Utána bővülni fog a csapat vagy legalábbis lesz fellépésem máshol, mindenesetre egy előedzést szeretnék rokoni-baráti körben letudni. Bennük (meg)bízom, hogy miután kiröhögték magukat, lehúznak a jégről.

Az eredményről mindenképpen beszámolok, ha mégsem: vegyetek újságot! :)
zebrina Creative Commons License 2006.01.22 0 0 513

Biztos vannak, csak nem egyszerre művelik. Beosztják szépen az évet maguknak. :)

 

Kőbánya-Kispest 10:30    

Délegyháza 11:18    

33 km

346 Ft (teljesárú)

Én tovább is lábon maradtam, mint 10-20 mp, de hogy közben mennyit haladtam, hát, azt centikben biztos ki lehet fejezni, másban nem nagyon érdemes.

Előzmény: Mad árka (505)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.22 0 0 512
Sőt ha nem váltok jegyet, még olcsóbban. ;-)

A Velencei-tóval szemeztem még egyébként, oda elég jó a közlekedés. Csakhát még van 3 vizsgám, akárhogy ragozom a kérdést, s az előzőt se hevertem ki. Bár emlékezetesnek emlékezetes marad, főleg az idegességi fok viszonylatában. Most az a terv, hogy 28-án bevégzem a létem, 29-e családi madártemetés, 30-31 szabad, akkor vagy kirándulás vagy korcsolyázás. Már nagyon vááárom...
Előzmény: Törölt nick (511)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.22 0 0 510
A déli partra kitorlódik a jég, ott sokszor nehéz bemászni. Bár én déli part viszonylatban tkp. csak Szárszót és az utána jövő helyeket ismerem. Tavaly az északi parton voltam, hihetetlen volt a jég, csak ráesett 5 centi hó. De ugrálni lehetett rajta, úgy be volt fagyva. Mondjuk nem is mentünk mélyre, csak a part vonalán gyalogoltunk végig.

Korcsolyázni vágyó jelentkezők már vannak, úgyhogy lesz, aki a 104-et majd tárcsázza.

Lesz pufajkám; térdvédőm, ilyenjeim nincsenek, az már drága volna. Bár lehet, hogy korcsolyám sincs, nem tudom, mit verem itt magamat. :-) Asszem, öt éve az egerek lakják a pincében. Lehet, annak már nem is pengéje van, hanem rozsadorongja. :-)
Előzmény: Törölt nick (509)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.22 0 0 508
Jaj, mármint a nudizmus lehet a korcsolya kiegészítője? Vagy a korcsolya másé?
Zebrina sokat sejtetően hallgat, brekeke. :-)
Előzmény: Törölt nick (506)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.22 0 0 507
Nem hiszem, hogy a lóról való esések után egy általam generált okozhatna galibát. :-) Na, ez a vicc része. Anyától kaptam akkora kabátot, hogy nem merem felvenni városba, mert ha azzal leülök a BKV-n, lehet, kevésnek bizonyul a kettes ülés... Tényleg, úgy nézek ki benne, mint Armstrong a Holdon, csak ha én ugrok, nyakig besüllyedek utána az aktuális talajrétegbe. Még egy bukósisak kéne és mehetnék rianást okozni. :-)
Előzmény: Törölt nick (506)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.22 0 0 505
Nudista korcsolyázók is vannak? :-)
Szállítóm nincsen, viszont a gyalogbuszom fulltankos. Nekem teljesen jó a vonat is.

Mennyi idő alatt tud az ember olyan szintre eljutni, hogy legalább 10-20 mp-ig tudjon haladni borulás nélkül?

Sűrű lesz a program, nyárra fix ígéretet kaptam, hogy megtanítanak biciklizni. Hoppá-hoppá.
Előzmény: zebrina (504)
zebrina Creative Commons License 2006.01.22 0 0 504

Egyébként ha van fuvarozási lehetőség, akkor érdemes például a délegyházi tavakra menni, hatalmas terület, nuku tömeg, nuku belépő. Vasútállomás is van!

Kezdők nyugodtan elbotorkálhatnak a szélén, ott még a belefulladás is kizárva...

Előzmény: Mad árka (502)
zebrina Creative Commons License 2006.01.22 0 0 503
Ó, remekül ki tudok már támasztani. :)
Előzmény: Mad árka (502)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.22 0 0 502
Hoppá! Na, egy bátor jelentkező. Mióta nézem ismét a műkorcsolya bajnokságot (ősi szerelmem tárgya), elkezdett motoszkálni bennem az ördög, hogy legalább korcsolyázni meg kéne tanulni. Korábban volt már a lábamon, de három oldalról támogattak a szülők. :-) Görkorival úgy mentem, hogy közben a radiátorsorban kapaszkodtam. Aztán addig nyöszörögtem tegnap a fotelben, hogy apa mondta, a libegőnél van egy tök jó pálya, hétközben nincs senki, s eléggé olcsó. Mondom: hm, hm. Gyors közvéleménykutatást végeztem, kinek lenne kedve, van is egy-két jelentkező, úgyhogy lehet, vizsgaidőszak után én is beszámolhatok a seggeléseimről. :-)

Apropó, és a hoki hogy ment? :-))
Előzmény: zebrina (501)
zebrina Creative Commons License 2006.01.22 0 0 501

Reméltem is, hogy +10telsz! :)

 

Én viszont ma lusta dög voltam, mert mehettem volna korizni (tanulni) és nem mentem.

Ellenben múlt héten nem voltam rest:

(csak egyszer estem, de akkor jó nagyot!)

 

Előzmény: Mad árka (500)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.21 0 0 500
Sosem tudom, kinek a topikját offoljam. Most ide jövök.

Apám ül az asztalnál, kutya odavánszorog hozzá, az ölébe rakja a fejét. Apám dolgozna, szól:
- Huncut, menj inkább oda a táladhoz, nyald ki, tiszta tejföl az egész.

S a kutya komótosan leemelte a fejét, odabattyogott a táljához és kinyalta.


Jót röhögtünk. :)

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 499
Tegnapi akcióm. A cégnél Clearwater vízadagolók vannak. Valahonnan visszaérkeztem a házba, a földszinten odamentem a szerkezethez, kivettem a műnyag poharat, odatartottam a csap alá, de víz sehol, a tartály üres. Oké, egy emeletért nem liftezem, felmentem a következőre, vittem a poharat (környezetbarát viselkedés). Odatartottam a csap alá, víz sehol, a tartály üres. Ejnye, mondom, egy emeletért már nem liftezem, felmegyek a következőre. Tartály üres. Nocsak, de egy emeletért már mégsem liftezem, megyek a következőre. Tartály üres. Több emelet nincs, visszaballagok a szobámba, előveszek a szekrényből egy üveg saját ásványvizat. Ha már ott a kezemben a pohár, abból iszom (környezetbarát viselkedés). A fizikát kihagytam a számításból. A pehelykönnyű poharat a vízsugár ellökte, melléömlött a víz, majd hosszú másodperceken át kergettem a vízzel a sebesen menekülő poharat az asztalon, mire rájöttem, hogy ez így nem megy. Mikor abba tudtam hagyni a szentségelést, fogtam egy törülközőt, feltöröltem mindent, és lehuppantam. Jóval később jutott eszembe, hogy inni elfelejtettem.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 497
 Sajtolvasztás Catkiller-módra
theow Creative Commons License 2006.01.05 0 0 496

[Édesanya nyomtat, nyomtató beszívja a lapot, de utána nem mozdul]

 

- Anyu, nyomd meg a felső gombot...Öööö...nem....talán még se azt....inkább az alatta levőt...ááá, várj....inkább mégis a felsőt nyomd meg...

 

[Felső gomb benyomásra kerül, nyomtató nyomtatni kezd]

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!