Másnap az Isztoricseszkij Muzejben - ahol a magyar delegáció érdeklődő tagjait a több mint négyezer aranytárgyat őrző központi trezorba is beengedték, életemben nem láttam ennyi aranyat - a Jánosi Együttes és egy Tokaj-hegyaljai úrihímző asszonykommandó kíséretében, egy finoman Petőfi-cikiző beszéd után (vettük az adást, hát persze hogy az oroszok ölték meg a köcsögöt) a valódi Gyurcsány nyitotta meg az oroszországi magyar kulturális évadot.
Kérdés: Ki a köcsög?
Gyurcsányi cikizte Petőfit? Mivel? Netán őt is terroristának nevezte?
http://index.hu/kultur/pol/moszkva221/
Én nem szégyellem kimondani: Ennek az állatnak akárhogyan is, de takarodnia kell. Miniszterelnök még ilyen rövid idő alatt ennyi szégyent sosem hozott erre az országra. Pökhendi, tolvaj szarházi!
Ha ezt a nyelvtani szerkezetet tudod úgy értelmezni, hogy Petőfivel cikizte az oroszokat, felterjesztelek Grétsy László-díjra...
Bodoky: (vettük az adást, hát persze hogy az oroszok ölték meg a köcsögöt)
Számomra ebből a két mondatból az jött le, hogy Gyurcsány az oroszoknak próbált hízelegni (ez ugye még nem baj: a medvét ne ingereljük), és ebbe valahogyan belefűzte Petőfit, nem a megszokott pozitív környezetben. Sajnálom, hogy Bodoky nem fejtette ki bővebben, mi volt az a finom cikizés, de talán enged a Gyurcsány Irodalmi Múzeum ostromának.
A moszkvai, egyelőre még mindig tisztázatlan beszédhez ugyan nincs köze annak, hogy Gyurcsányi feltehetőleg Kulcsár egyik támasza volt a bűncselekménysorozatban. Ugyanakkor szinte hihetetlen, és jellemző a magyar közállapotokra, hogy olyan emberből minisztert majd miniszterelnököt csinált a hazai posztkommunista és liberális politikai elit, aki Kulcsár lehallgatott telefonbeszélgetése alapján joggal gyanusítható a legnagyobb szervezett bűncselekménysorozat egyik részeseként és/vagy támogatójaként és/vagy védelmezőjeként és/vagy haszonélvezőjeként.
És mivel ehhez azt az álszent érvelést használja a baloldal, hogy hát ő nem Gyurcsányi, hanem Gyurcsány, ezért a jövőben minden esetben figyelmeztetésként én Gyurcsányi-nak fogom titulálni.
Gondolom annyira hülye Te sem vagy, hogy azt tételezed fel, hogy Kulcsár nem a jelenlegi miniszterelnök segítségét akarta kérni a bűncselekménysorozat lelepleződésének meggátlására.
Vigyázz, elemes! Ezt ugyan még csak geszthi mondja, és ő csak egy szavazat. De ha quncogi megoroll rád vagy valaki az örömcsapatból, akkor annyi...
Geszthike, igazad van, Bodoky írásából nem derül ki, hogy Gyurcsány rögtönözte a "finoman Petőfi-cikiző" beszédet. Lehet, hogy előre meg volt írva - de az rosszabb lenne.
A vagdalkozásodat nemigen értem - én Bodoky írásait mindig is kedveltem - bár a lényegen az se változtatna, ha korábban nem hittem volna egy szavát se.
U.i.: Gonzót pedig tényleg ne olvass. Nehéz az neked. Tudom javasolni a "fűzfapoéta" Petőfit; az ő nyelvezet valóban egyszerűbb.
Vigyazz mert te is elkapod teljesen a KBS-kort 2005 vegere (hogy az olvasasi pontossagod kontra masokat miatta kioktato kezdeti tuneteidet emlitsem csak) akkor beirhatod, hogy hol is van a cikkben, hogy "Gyurcsány improvizál egy PetőfiT cikiző beszédet".
Biztos tudod ertelmezni is, hogy a hirhedt, topik temajat ado zarojles resz mikent is igazolja azt, hogy PetofiT es nem pl. az oroszokat vele cikiztek, hol is kocsogozte Gyurcsany Petofit.
Megertem hogy 2004 legcikibbje a szokasos bekepzelt stilusaban probal mindenaron fogast talalni Gyurcsanyon, hisz a vezere kiadta az utasitast, most ez partfeladat.
De, hogy az oly erzekeny (74.) irodalmi szakerto jojjon itt azzal hogy most hirtelen milyen hiteles legyen neki a magyar kultura alkalmabol Raszputyin-peniszezo illeto, az ....hat mondjuk ugy KBS-i kovetkeztes.
Meg jo hogy KBS-nek sikerult dekodolni az eredeti szoveget. Biztos meg is osztja itt velunk, konkret linkkel hogy mi szegeny dislexiasok is megerthessuk.
szó sincs semmi udvariatlanságról, általában nem szoktam még általam igazán nem kedvelt emberek nevévek sem játszani, akkor ugyanis inkább Lopcsányt írtam volna. Talán nem vagy kellően informálva, ezért a kedvedért elárulom, hogy Kulcsár Attila, a csaló bróker nemzetbiztonságiak által lehallgatott telefonbeszélgetésében említette, hogy nagy a baj, szólni kell a Gyurcsányinak, hogy segítsen elsimítani a dolgokat.
Ennek lassan két éve, de a magyar rendőrség azóta is képtelen volt a befolyásos Gyurcsányit megtalálni. Gyurcsány cége amúgy hasznonnal visszaszerezte még időben a pénzét, és Gyurcsány is kénytelen volt beismerni, hogy ismeri Kulcsár, "Kulcsárt az üzletembert.
Aki érti a viccet, az érti. Aki meg nem, annak felesleges azzal segíteni, hogy apró kaccantással jelzed, hol a poén. Ez egyként igaza ex lex hozzászólására és Bodoky cikkére.
Igazad van, illetlenség Magyarország miniszterelnökének a nevét tévesen leírni. Ez a toldalék-i lehet, hogy csak magyarítási kisérlet volt? De akármi, legalább annyira bunkó, mint (annyira talán nem!)Orbánt Orsósként emlegetni, vagy Vityázni. Igazad van, nem lehet komolyan venni egy topicot, ha az címében valakinek a nevélvel szórakozik. Az alkatával, a nevével, a megjelenésével;- ez olyan nácis, nem? Különösen, ha van egy kis mellékíze is, pléldául zsidó, vagy cigány névvel szórakoznak. Igaz? Gábor
Geszthike! Azt eddig is láttam, hogy az észt lelkesedéssel próbálod pótolni - az csak most vált nyilvánvalóvá, hogy az értő olvasásban meglévő nagy hiányosságaidat nincs mivel pótolni.
Az már csak hab a tortán, hogy - miközben nem sikerül dekódolni Bodoky teljesen egyértelmű szövegét, másokról állítod ugyanezt.
"Amúgy meg PGuszti agyát akartam felnyomni, mert olyan kedvem volt, silverfishét sikerült."
Provokátor:) Nem szép dolog...
Örülök, ha az első kettőben nem álltál ki Gyurcsány védelmében. Elnézést, hogy erre gyanakodtam.
De az, hogy Petőfi a magyar költészet egyik legnagyobb alakja, nem ízlés kérdése (az az, hogy valaki szereti-e), ebben az irodalomtörténészek, irodalomtudósok között közmegegyezés van. Még Szerb Antal is egyetértett,, pedig amúgy nem bánt vele túl tapintatosan.
Kedves PGuszti, nem egeszen vilagos a mondat az igaz, de epp az nem jon ki belole amit te meg Kovacs Bela Sandor (biztos bizonyitni tudja linkkel ugye, KBS?!) egybol belelatott.
1, Nem Petofit-cikizot ir!
2, Ha utana azt irja, hogy "vettük az adást, hát persze hogy az oroszok ölték meg" akkor az nem Petofi ellen serto, hanem az oroszoknak !
Valoszinuleg Gyurcsay eszukbe jutatta, hogy ok oltek mag a nagy magyar koltot. Lesz itt meg majd nagy KBS prtjnak nagy hoborgese haa ez tortet, hogy juj GYF megsertette a kedves oroszokat! Mar mgint kulpolitikai botrany, jaj a kedves oroszok meg lettek sertv, vege az orszagnak!
3, A kocsog az igen, valoban serto Petofire. Csak azt eppen NEM Gyurcsany mondta!