Sok a kitett, gazdátlan állat. Főleg macskák.
Nem fogadhatod mindet örökbe.
Éhesen nyávog rád… Megeteted.
Azután rendszeresen eteted.
Jönnek a Többiek is. Nekik is adsz enni.
Lefialnak. Gazdákat keresel…
Megbetegszenek. Orvost hívsz az etetőfa alá… Fogamzásgátlózod Őket.
Elciccented magad, és tizenkét kóbor macska vesz körül… Atyavilág!
Túlzásnak tartod, amit csinálsz, de sorsukra sem akarod hagyni Őket.
Normális mederbe kellene terelni ezt az egészet…
Mit tehetsz?
Nagyon nagy gondban vagyok. A munkahelyemen már éve óta etetek és gondozok cicákat. Mivel a munkahelyem megszűnik továbbra a cicákat sajnos nem tudom ellátni. Próbáltam már menhelyeket megkeresni, de telt ház van mindenhol. 3 gyönyörű fiú cicának keresnék helyet, ideiglenes befogadót vagy gazdit, vagy bármilyen segítséget mert nem tudom a továbbiakban mi lesz velük, Napi kétszeri étkezést kaptak, már minden reggel vártak és szinte az egész napot itt töltötték. A helyzet nagyon de nagyon sürgős, mert már csak ebben az évben vagyok itt. Leginkább kertes házba valók, hisz eddigi életüket is a szabadban töltötték. Nekik egy volt a lényeg, hogy kapjanak enni. Nagyon barátságosak, és jól megférnek egymással. Ha már 1-nek sikerülne jó helyre kerülnie, nagyon boldog lennék, de a cél az hogy legalább 3-nak helye legyen.
Ha bárki valamilyen megoldást tud, várom jelentkezését.
Képet tudok róluk feltenni. 1 fekete, 1 pöttyös cirmos, 1 pedig a legszebb és hatalmas, gyönyörű csíkozású cirmos.
Én javasolnám, hogy vedd fel a kapcsolatot a www.zoldmagazin.com főszerkesztőjével, CICA-val (most az állatorvosos topikban fordul elő), nekik van nagyon jó "csapdás módszerük", amivel fájdalommentesen befogják a cicákat é ivartalaníttatják őket, majd visszaengedik az eredeti könyezetükbe a macsokat. Talán meg tudná osztani veled is a tapasztalatokat.
Esetleg vedd még fel a kapcsolatot a szegedi menhely munkatársaival, hátha tudnak segíteni.
Három nagytestű kutya társaságában nőttünk fel egy kétszobás, pesti, belvárosi lakásban.
Anyám minden élőlényt szeretett.
Az apám trombózisos lábát gyógyító piócákat nem dobta ki a Dunába, nehogy megegyék őket a halak. Az ablakok között tartotta mind a húszat befőttes üvegben.
Egyszer kiszabadultak és a párnámon találkoztam az egyikkel.
Kati tyúkunk -vasárnapi ebédre érkrzett eredetileg-, néhány telett a konyhánkban
Ahány nősténymacskoszt befogadtunk, mindet ivartalaníttattuk. Nem olcsó de megnyugtató megoldás. A kandúrkákat nem volt szívem kiheréltetni, hiába, férfiszolidaritás...
Ja, most kilencen laknak a lakásban, meg van pár kinti kosztos...
A nagyobbik lányommal mi is szeretnénk cicát, de a nejem miatt nem lehet... Különben ha hazahoznánk egyet, vagy mi is mehetnénk befogadókat keresni, vagy az asszonynak kellene találni valami helyet...
Más épkézláb ötletem nincs, csak elvont, vagy vicces... esetleg (nagyon) elvont vicces...
A második sorozat gazdátlan, hajléktalan macskát etetem.
Az első garnitúra 12 macskából állt.
Nyolcnak gazdát találtunk. Négy eltűnt.
Most ősz óta etetek és fogalmazásgátlózok egy cicalányt.
Időközben csatlakozott hozzá egy másik nagyon beteg nősténycica is.
Azt antibiotikummal kissé helyre hoztam, de most mindig kilóg a kaka a hátsójából.
Panelben lakunk. A hátsó ajtónál várják a macskák a reggelit és a vacsorát.
Sokszor már négyen-öten. Lánycicák.
Most érzik a tavaszt. Csak egyet fogamzásgátlózok közülük.
Feljajdultam. Mi lesz itt…?
Jönnek majd a kicsik is. Mit lehet ilyenkor tenni?
Ezért nyitottam ezt a topikot.
Tudnátok tanácsokat adni?