Aki ide klikkelt az tudja hogy mi ez, aki nem az meg majd megtudja:)
Szóval a sorstársak, arról szeretnék egy információáramlást nyitni hogy mik a tapasztalataitok,mióta van ez így és miért?
Szerintem vagyunk 1 jópáran,hát épp ideje a kliubbnyitásnak!
Üdv, olvastam egy régebbi bejegyzésedet a betalock gyógyszer fórumon, és az lenne a kérdésem, hogy sikerült meggyógyulnod, és a fagyöngy tea segített-e vagy valami más megoldást találtál? Köszönettel előre is - Imre
A fórum címe kicsit marhaság, ugyanis egy gyógyszer nem kedvelem klub kérdése.
Nekem egy éve van olyan problémám, hogy magas a pulzusszámom. Nagyon hirtelen jött és azt sem tudtam, hogy mi bajom van, de a számítógép előtt dolgoztam, amikor piszok rosszul éreztem magam. Forrósodott a testem, szédültem, és úgy éreztem, azonnal összeesek. Elfeküdtem az ágyon, de nem lett jobb. Semmilyen ketyerém nem volt, mert eddig minden rendben volt. Tetőtől talpig kivizsgáltattam magam, majd vettem vérnyomásmérőt, cukormérőt, és egy pulzus mérő karórát. A cukor szintem kicsit magas, de nem vészes. A pulzusmérő óra világított rá a problémára, ugyanis amikor a rosszullét jelentkezett, akkor emelkedni kezdett a pulzusszám. Azóta, ha elkezd forrósodni a testem, és akkor tudom, hogy emelkedik a pulzusszámom, ami nyugalmi állapotban 130-140 / percre is felemelkedik, s ha ilyenkor felállok, akkor eléri a 160-170-et is. Ehhez persze hozzátársul a rémület, hogy mi történik, így volt, hogy 190-es pulzusszámmal rohantam az orvoshoz. Persze ott elkezdett csökkenni, mert megnyugodtam, hogy itt tudnak segíteni, ha baj lenne. Amikor rám teszik az EKG-t, akkor a 130-ra azt mondja az orvos, hogy szapora, de minden rendben van. Azt azért nem hiszem, hogy rendben van, amikor leviszem a szemetet (a 3. emeletről lépcsőn), akkor 180-ra emelkedik a pulzusom, és egy másik alkalommal meg csak 130. Már annyiszor eljátszódott, hogy egy köteg papírom van, de válasz semmi. Az ügyeleten szinte azt mondta az orvos, hogy pánik beteg vagyok. Kaptam frontin-t, de azon kívül, hogy állandóan álmos és kábult vagyok tőle semmit nem ér. Elég lett az állami egészségügyből, így elmentem egy magán orvoshoz. EKG rendben, ultrahang rendben. Felírta a Betaloc gyógyszert, ami a 120-130-as nyugalmi pulzusszámot levitte. 80-90-re, és ilyenkor minden a régi. A problémám csak az, hogy nálam alkalmanként jelentkezik a magas pulzusszám, így nem tudom, mi legyen. Jelenleg fél Betaloc-ot veszek be, amikor jelentkezik (ez nagyjából minden másnap), így fél óra után minden rendben van, de ez nem a legjobb a tájékoztatója alapján. A sport sem lehet az oka, mert igaz, hogy számítógép előtt dolgozom, de kerékpározom és súlyzózom is. Ráadásul az első rosszullét előtt sokat melóztunk a házunkon. Tehát mozgás van. Cigit és minden károsat elhagytam, de nem lett sokkal jobb. A doki azt is mondta, hogy hajítsam el a pulzusmérő karórát, mire Én nemet mondtam, ugyanis nem piaci vacak. Azt mondta, hogy teszteljük le, és majdnem lefordult a székről, amikor látta, hogy mennyire pontos. Ekkor azt mondtam neki, ha én kidobom az órát, akkor Ö is dobja ki a gépét. Mire annyit válaszolt, hogy tesztelt már sportolókkal karórát, de a karórák 30-40-nel mutattak többet.
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom, ugyanis az orvos nem akarja felírni, mert azt mondja, hogy minden rendben van. Persze! Sok embernek mondták, és jött a baj. Fiatalon nem szeretném, ha baj lenne, de azt sem szeretném, ha ok nélkül szednék gyógyszert. Az sem jó, ha ilyen szakaszosan szedem a gyógyszert, de ez sem jó, hogy 180-190-es pulzusszámmal intézem a dolgaim, illetve élem az életem. Tudom, ebben benne van az a rettegés is, hogy mi lesz, ha az utcán történik velem valami, és átlépnek rajtam az emberek, hogy csak egy büdös alkoholista, miközben nem vagyok az, és külsőre is igényes vagyok.
Ha valaki beteg, akkor ne jöjjünk már a hókuszpók dumákkal, mert egy ilyen problémát ki kell vizsgálni, és megoldás kell rá. Ha gyógyszer, akkor gyógyszer. Lehet ezzel nem foglalkozni, de ha bekövetkezik a baj, akkor már késő.
A sok hülyeség elkerülése végett leírom a számadatokat, mert annyi baromságot lehet itt olvasni.
Vérnyomás:
Alacsony vérnyomás: 100 Hgmm alatt (szédülés, és akár ájulás)
Optimális: 120/80, vagy alatta
Normális: 120/80 és 129/84 között
Emelkedett (normális) vérnyomás: 130/85 és 139/89 között
I. fokú magas vérnyomás (enyhe): 140/90 és 159/99 között
II. fokú magas vérnyomás (középsúlyos): 160/100 és 179/109 között
III. fokú magas vérnyomás (súlyos): 180/110 felett
Pulzusszám nyugalmi állapotban:
Átlagos normális pulzusszám: 70 és 100 / perc között van
Kórosan alacsony: 40 / perc, vagy alatta
Kórosan magas: 120 / perc, vagy felette
120 / perc feletti pulzusszám nem jelenti azt, hogy vége mindennek, mert lehet, hogy csak valami felidegesített. A mai sok tajparaszt között nem csodálkozom, ha sok embernek magas a pulzusszáma. Ha ok nélkül magas, akkor lehet aggódni.
Én vagy 10 éve szedem az 50 mg-os retard változatot reggel és este. Amikor kiírta a körzeti orvos (igazából minden különösebb vizsgálat nélkül) legtöbbször 100 körüli volt a pulzusom. Viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nagyon sok kávét ittam, és az alkoholt is megittam ha jólesett. És még túlsúlyos is voltam. Most nagy nehezen sikerült 20 kg-ot fogynom, és elkezdtem mozogni is. Mivel legtöbbször az estit elfelejtettem bevenni az utóbbi időben, fogtam magam és elhagytam. És nemhogy nőtt volna a pulzusom, úgy tűnik még mintha csökkent volna, most olyan 75-85 körül mozog. Szerintem teljesen feleslegesen szedem, csak nem tudom mennyire lassan szabad elhagyni, ezzel ugyan én nem megyek orvoshoz, majd csinálok egy "ütemtervet". Visszagondolva, amikor elkezdtem sem történt drasztikus javulás, előtte is volt amikor normális volt, utána is ha gondolt egyet (vagy jól bekávéztam) fogta magár és 110 vert a szívem. Legutóbb úgy jártam, hogy egy picit volt magasabb a koleszterinem, és már fel is írták a koleszterin elleni gyógyszert. Na azt is elhagytam, mondjon bárki amit akar. Nem akarok életem végéig gyógyszereken élni, inkább bicajozom, futok (azt most kezdem próbálgatni). Van egy lépcsőző gépem, esténként nyomok félórát, ha jön a jó idő akkor pedig bicajozás. A kévét most napi egyre csökkentettem, alkoholt nem iszom egy cseppet sem (a fogyóba sem illik), kenyeret minimálist. A közérzetem pedig tökéletes. Ja, 53 éves férfi vagyok. Szerintem nem kell mindjárt gyógyszerhez folyamodni, vannak jobb módszerek. Engem többet nem húznak a csőbe az biztos !
Ha valaki meg stresszel küzd akkor még ajánlom hogy este NO TV !! ZENÉRE aludjon el meditációs,wellnes,thai,joga zenék.Lazitsál csukb be szemedet érezd hogy a saját sulyod nyomja az ányat mint ha süpeddnél.
Sziasztok Röviden megprobálom írni. Kb 3-4 szer szaladtam én is az orvoshoz meló közben hogy hevesen dobog a sziven magas pulzus egyszer itthon voltam mértem 110-et nyomást 160/90 kb 5 percig tart utánna el mulik.Doki adott beutalot Neurologia,ér vizsgálat,belgyogy.Mindenüt meg mondták semmi baj házidoki is meg mondta.viszont kaptam estére frontin,reggelre betalok. Frontinbol egy üveggel szedtem be betalokbol talán 3 felet aztán el gondolkodtam normális vagyok én hogy szedem??Meg untam nyomoztam sokat neten hetekig hogy akkor mi is van.Emelkedett pulzus stressz a stressznek az ellen szere a mozgás !!! Nézzük.2009 juniusátol minden reggel 15 perc torna majd kb 2 hét után esti 15 perc is majd az egészett felváltottam csak esti kétnaponta ugrálokötél és kb 2-3 km futás addig hogy egy nagyon jot izzadjak majd jött a hideg be a fitnes termebe két naponta plussz ha van hely akkor a fitnesbe Spinning. A legjobb hatás mindig reggel van nagyon jo érzéssel kelek.reggel kelésnél picit megmozgatom magamat hogy a vérkeringés be induljon,3 nagy levegő ablak kinyit,3 pohár víz kortyolgatva hogy oxyén jusson az agynak közben reggeli készités és kb 10 perc hideg meleg váltós zuhany.Nem mondom hogy teljesen meg szünik minden de nekem azota nincs heves dobogás.pulzus 70-90 között
Anyagiakot ,egészségtöl ,függöen probáljátok ki!!!Azt már nem írom hogy időtöl is mert annyi időnek lenni kell hiszen azt a fél egy órát bevásárlo központban is bejárod ott még pénzt is költesz.Az egészséget meg legalább téritik.Üdülésicsekk és önkéntes egészségpénztár :)) akinek van
Nem tudom él-e ez a fórum még..remélem igen. Sok infót , félelmet..jó eredményt lehet itt olvasni erről a bogyóról. Azok közzé tartozom és is akik ezt használták...a többi hasonló gyógyszerekkel együtt. Concor..PROPAFENON..stb.. Jó hatása melett sok káros is van. Nekem például blokkolta májműködésem...ez borzalmas volt. Szóval olyan mókuskerékbe kerültem amiből egy kiút volt. MIndent letettem....és alternativ dolgok után néztem. Nekem úgy a vérnyomás problémák,,az erós szívdobogás,,a szivritmus zavar,, a szívzörek szív ideg alapon volt..egyértelmüvé vált a gyökerénél kell kezdeni a problémát,,,de persze nem igazán kellet a xanax, vagy az ehez hasonlo dolgok. Megtaláltam azt a természetes feszültségoldót ,ami normalizálta a vérnyomásom,,a ritmuszavarom..és 6 éve gyógyszer nélkül élek. Kívánom mindenkinek sikerüljön:) Ha bárkinek tudok segíteni..szóljon. mosoly00@vipmail.hu Szép tavaszi napokat mindenkinek.
Az tényleg nem jó. A betaloccal - többek között - az a baj, hogy nem lehet belőle egyet-egyet bevenni. Vagy rendszeresen szeded, vagy jobb, ha hozzá sem nyúlsz. Nem vagyok orvos, csak a tapasztalat beszél belőlem. Sajnos nekem is adták egészségügyi intézményben, és szedtem néhány napig. Aztán amikor abba akartam hagyni, a pulzusom folyamatosan az egekben volt. Akkor megint bevettem néhány napig. (Csak nagyon lassan lehet elhagyni, orvos felügyelete mellett.) Aztán kúráltam magam mindenféle gyógynövénnyel - még mindig iszom a teákat -, hogy helyrerakjam magam. A probléma szerintem az, hogy a gyógyszer elnyomja a rosszat - hogy magas a pulzus -, de nem engedi érvényesülni a jótékony pulzusnövekedést olyan helyzetekben, amikor az embert fizikai vagy pozitív lelki megterhelés éri. Ezenkívül pedig számtalan mellékhatása van. Én úgy éreztem, amikor "leszoktam róla", hogy mindent a szívem akar megoldani. Ha sokáig magasban tartottam volna a kezem, akkor sem az zsibbadt volna el, csak több összehúzódást produkáltak volna a szívizmaim. Minden feszültség tachicardiává változott bennem. Más módszer jobb lenne a stresszkezelésre, mert ez a betaloc egy lerázhatatlan gyilkos. (szubjektív vélemény)
Nekem is lett ilyen bogyóm, 50mg-s, eddig nem nagyon mertem szedni. Pánikbeteg vagyok (valszeg az évek óta tartó családi stressz miatt) és az orvosom ezt is felírta a Frontin mellé mert időnként nagyon magas szokott lenni a pulzusom. Szóval mint mondtam eddig nem nagyon szedtem, de pl. ma éjjel is alig tudtam elaludni, aludtam kb. 3-4 órát mert olyan gyorsan vert a szívem és ilyen szorító érzésem is volt a szív körül. Mikor felébredtem ugyanez még mindig. Na akkor bevettem egy egészet. Néhány perc múlva már jobban is lettem, most is alig érzem a szívverésemet. Nem lesz jó ha állandóan ezt kell szednem ha rosszul vagyok :-
"Feltételezem, ha eljutok odáig, hogy lelkileg is megemésszem azt, hogy a további életem részét is gyógyszerekkel éljem le, akkor nem lesz semmi gond."
Eleinte én is el voltam keseredve, hogy minden nap gyógyszert kell szedni, de pár hét után megszokja az ember. Most már a napi rutin része, mint pl. a fogmosás.
"Annyi kérdésem lenne még, hogy én 50mg ZOK Retard-ot kaptam, amit a leírás szerint elvileg nem lehet félbetörni. Feltételezem, hogy az "időzítője" miatt. Ti is ezt felezitek vagy a sima Betaloc-ot?"
Nyugodtan félbe lehet törni. Én is a ZOK-ot felezem.
"Elképzelhető, hogy elhagyhatom pár hónap múlva ezt a gyogyit, hogy megnézzem, hogy működik a szervezetem enélkül? Vagy ha ezt megkapja onnantól már tudok majd -e nélkül élni?"
Szerintem ez attól függ, hogy mi okozza a ritmuszavart. Lehetőleg kérdezz meg több orvost is, hogy érdemes-e szedned vagy sem. Ha a stressz okozza, akkor a legtöbben vélhetően le akarnak majd beszélni róla.
"A másik kérdésem: ha szedem ezt, akkor pl. céges bulin vagy szülinapokon mennyire engedhetem el magam? Koccinthatok normálisan a többiekkel, vagy nem ajánlatos?"
Én előtte sem ittam alkoholt, úgyhogy erről nincs tapasztalatom.
Szerintem ez esetben befizetek egy magánrendelőbe. Utánajártam, egyáltalán nem olcsó... de az egészséget pénzben nem lehet a mérlegre tenni. Ez lesz majd a karácsonyi ajándékom saját magamnak. Hihetetlen, hogy idáig jutottam :((
Feltételezem, ha eljutok odáig, hogy lelkileg is megemésszem azt, hogy a további életem részét is gyógyszerekkel éljem le, akkor nem lesz semmi gond... s akkor még hálát adhatok, hogy "csak ennyi" a bajom, mert vannak ennél még sokkal rosszabb embersorsok is. Együtt érzek velük!
"hogy értsd egy pohár víz mit ér"...
Annyi kérdésem lenne még, hogy én 50mg ZOK Retard-ot kaptam, amit a leírás szerint elvileg nem lehet félbetörni. Feltételezem, hogy az "időzítője" miatt.
Ti is ezt felezitek vagy a sima Betaloc-ot?
Elképzelhető, hogy elhagyhatom pár hónap múlva ezt a gyogyit, hogy megnézzem, hogy működik a szervezetem enélkül? Vagy ha ezt megkapja onnantól már tudok majd -e nélkül élni?
A másik kérdésem: ha szedem ezt, akkor pl. céges bulin vagy szülinapokon mennyire engedhetem el magam? Koccinthatok normálisan a többiekkel, vagy nem ajánlatos? Most nem a leírás érdekel, hanem a gyakorlati tapasztalat. Ti hogy élitek ezt meg?
Nincs kedven utána nézni, hogy írtam e már ide, de én is:(((((( Persze csak 1 felet, reggelente!!!!! Hogy ér e valamit????? Dunsztom nincs, mert a hidegfrontott megérzem 1 kis ritmuszavarral rendesen:DDDDDDDDDDDDDDDD Tiszteletreméltó regszám, akárcsak az enyém:)))))))
Szerintem ne várj 3 hónapot az SZTK-ra. Jobb ha minél előbb kiderül, hogy szervi vagy pszichés eredetű-e a ritmuszavar.
Nálam is egy nagyobb stressz váltott ki hasonló tüneteket (magas pulzus, szorító mellkas). 50 mg-os Betaloc-ot kaptam, viszont csak a felét szedem, az is bőven elég.
Elvileg abba is hagyhatnám a szedést, de mivel 5 éve jól funkcionál, úgy döntöttem, hogy marad. Azóta 0 tünet, 0 mellékhatás.
Hülyén fog hangzani, de szerintem ez egy jó szer. :)) Így a nagy stresszt is könnyebben viselem, nincs az a kalimpáló szívverés közben.
Nos, én új belépő lennék a klubban... bár a küszöböt még nem léptem át.
Ez annyit tesz, hogy a doki már felírta... itt "szemezek vele" minden este, mivel előttem pihenget az asztalomon (50mg ZOK). Megmondom őszintén, hogy félek én ezektől a szervezethozzászoktatós szerektől. 29 éves vagyok (198cm/114kg) és remélem,hogy van más megoldás is.
Az én BETALOC-om története és útja az asztalomig a következő volt:
Történt múlt hét szombaton, egy szürke, nedves délután, hogy pár rosszarcúval összevesztem az úton a piros lámpánál. Épp moziba tartottam...majdnem verekedésig fajult a dolog. (Tudni illik az igazságérzetem ingerküszöbe meglehetősen alacsony).
Ezt követte rá kb. 15percre egy tolakodó K-va (örömlány) a pénztárnál... azt hittem, hogy pofán b (szeretgetem).
Így visszagondolva ekkor már éreztem az alapokat a szívem tájékán. Vasárnap csak pihengettem otthon, akkor nem ért semmilyen stressz. No, eljött a hétfő... mehetünk dolgozni. Jupppííí. Tudni illik, hogy egy "Customer Care"-en az összes idióta ember megtalál (tisztelet a normális, kedves, "hozzá nem értő" embereknek, akik tényleg segítségkérés céljából kérnek tanácsot vagy megoldást!). Persze a többi okoskodó majom hülyeségét meg lenyelem... ezen finomságokat már több éve fogyasztom elég jóízzel... már-már mondhatjuk, hogy hozzászoktam és ha ezek az emberek nem lennének, unalmasan telne a napom. Hétvégén már esküszöm hiányoznak is. A hét első napján már előjött, hogy éreztem a szívdobogásom ami elég szabálytalan volt... annyira akkor még nem érdekelt, gondoltam majd veszek egy nagy levegőt és elmúlik...
No, aznap délután, gondoltam rákérdezek (2 hét után) a Vodafone Online shopjában megrendelt termékem hollétére... már csak azért is, mert 4 napban garantálták a termék megérkezését.
1270 felhív, autómatát végighallgat, de a kód-dzsungelben eltévelyedve valahogy véletlenül kapcsolódik a kezelő... Jupppíí ! Illedelmesen bemutatkozom, elmondom hogy ki vagyok, s mit szeretnék... Mondom van ez a rendelésazonosítóm... tessékmegmondani, hogy mi újság ezzel... Ő persze semmit nem tud segíteni, de szívesen kapcsol egy másik kollégát aki tud! No, jól van... kapcsold mondom... Bejelentkezik egy mafla, bunkó, életunt majom... elmondom ismét a mondókám, erre: ő sem tud segíteni. Nagyon le vannak terhelve, sok a panasz (nem csodálom) és nem tudja megnézni a gépben az azonosítóm és a rendelésem státuszát... No, akkor kicsit felment a pumpám... még jó, hogy a számuk oda van írva mint elérhetőség... semmi gond mondom.. akkor kapcsoljon olyat aki tud segíteni... ő olyat nem tud... na mondom az örömlány anyád... akkor kapcsold a főnököd... azt sem tudja. Na itt kész...
Ok.. letelt a munkaidő, menjünk haza. Édesanyám megkért, hogy ha tudok, jöjjek előbb, mert el kell vinni őt az SZTK-ba... mondom ok, semmi gond. Elkéredzkedem. Megtettem, sikerült. Mennék haza, s kiderült, hogy Csepel felé a gyorsforgalmit lezárták, mert kisiklott a vonat és keresztbe áll azon az úton, amin keresztül belehet jutni kicsiny szigetünkre... na ez fasza. Mivel a rendőrök lezárták azt az utat ezért mindenkit eltereltek Erzsébet felé... remélem nem kell mondani, h ez mit jelent. Cirka 2 óra alatt sikerült hazaérnem (normál időben 20p a menetidőm). Anyukám emitt persze nem tudtam elvinni (miatta mentem kocsival is a munkába, hogy majd előbb hazaérjek). Fasza...
Hazaértem 20:00-ra és mondom lepihenek. 21:00 körül rákezdett ez a szívritmuszavar ismét... iszonyatos erőteljes és szabálytalan szívverés lett úrrá rajtam 23:00 körül...olyannyira durva volt, hogy beparázva rohantam az ügyeletre. Be a kocsiba és nyomás. Ott 190/140/110et mértek. Valami gyogyit beadtak és valami málnaízű spray-t is kaptam. Már a víz is levert akkorra. Ekkora parám még nem volt soha. Egyből hívtak nekem mentőt és irány a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház sürgősségi osztálya (na oda soha többet. egy lepratelep).
Szerencsére mentő hamar jött és elvittek... megérkezés után sor kivár (3 óra) és befektetnek egy vizsgálóba. Ekkorra már jobban voltam. EKG-ra rákötnek, doki kimegy... gondoltam majd visszanézik, mert papírt nem nyomtatott a gép. Közben hallom, hogy össze-vissza csipogok.. reméltem, hogy csak nem áll le a ketyegőm... 10p múlva jött vissza a csaj és elkezdi írni az eredményt... mondom: nem nézik vissza, hogy mit mutatott a gép? Válasz: nem lehet, mert nem memóriás... ó mondom... még jó hogy mentő hozott és majd elpatkoltam... de végül is tényleg nem számít az eredmény... jól el pihengettem én ott egyedül az asztalon, ha már otthon az ágyamba nem fekhettem... ez is megtette. Mégsem az utcán héderek...
No, aztán onnan is felkellet kelnem... megírták a papírt és kidobtak hajnali 4 körül... menjek a körzetihez és majd beutal kardiológiára... na mondom.. ez fasza! Taxival jópénzért irány haza a saját ágyba (szinte már agyhalottan).
Másnap nem megyünk dolgozni, megyünk a körzetihez: aki persze meg sem vizsgál, meg sem néz, megírja a beutalót az SZTK-ba a kardiológiára (3 hónapos várólista!!!) - majd február végén mehetek is! Ad egy receptet is, amit váltsak ki... Juppííí
S most jutottunk el a BETALOC-omhoz... felírta s megvettem. De nem akarom szedni. Félek tőle és ettől az egész történettől is. Nem csak egy kifakadt stresszes seb áll a dolog hátterében? Sokat gondolkozok ezen... s nem jövök rá... ha nem stresszelek, akkor is érzem, hogy rendszertelenül ketyegek. Változóan 5-7-10 verés után 1 kimarad... amikor észlelem a hiányt, mindig megijedek.... szóval én most itt tartok.
Mit javasoltok ? Elmenjek fizetős kardiológiára? Érdemes legalább a lelkem megnyugtatni azzal, hogy nem várok a köcsög SZTK-ra 3 hónapot? Lehet, hogy "csak" minden összejött és majd szép lassan magától is elmúlik? Vagy inkább pszichológusnál adjam ki a dolgokat és a beszéd segíteni fog? Bár nem vagyok szorongó típus, elég jól leszoktam vezetni az idegességet a kollégáim örömére :)
Elképzelhető, hogy ez pszichés eredetű dolog? Vagy mindenképp tartós fizikai állapot? Vagy ok és okozat?
Szóval a fentiek hallatán mit javasoltok? Ti mit tennétek? Tényleg kell nekem ez a gyogyi? Vagy mi mást próbáljak még meg mielőtt elkezdeném fogyasztani eme nemes szereket tartalmazó diák-csemegét?
Írjatok nyugodtan akár privátba is...vagy ha tudtok valakit aki kitudna vizsgálni március előtt, azt is megköszönném.
Szia litlebubu! Szeretném tőled megkérdezni, hogy a Betaloc zok, azt minden nap kell szedni? Mert nekem is van ritm.zavarom, de a vérnyomásom jó, csa a pulzusom sok, és úgy tudom van a másik betaloc amit alkalomszerűen lehet szedni. És most egy idelye ráadásul szivritm. zavarom is van, ekg-n voltam többször is, hát szívbetegségem nincs, de megőrülök, hogy mindíg van ritm.zavarom. Én is pánikbeteg vagyok ráadásul. Üdv. Kamilla
Sziasztok! Én kb.10 éve szedem a Betalok Zok-ot 50mg reggelente,de az utóbbi időben úgy veszem észre ,mintha már nem hatna! Estére felmegy a vérnyomásom 145/75 körülire! Hozzászokott a szervezetem? Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik,hogy pánikbeteg vagyok!
Az nem a betaloc mellékhatása,hanem az edzetlenség jele! Az állóképességed gyenge,kocogj naponta csak 20-30 percet és 5-6 hét múlva nem fogsz fulladni.
Sport ügy! Hát én az fizikai terhelés hatására nagyon nehezen szedem a levegőt,meg fulladok.(no nem a hirtelen terhelésre, hanem pld kocogásra is) Ez lehet a Betaloc mellékhatása? Lehet. Akkor meg hogy a rákba sportoljak és adjam le a kb 6- 8-10kg tulsúlyom ami jobb lenne ha nem lenne? Füvön azért nem élhetek.
Na ezért nem járok én ide újabban. Ez a tetű sz@r megint elnyelt egy jó hosszú hsz-em. Röviden ne úgy egyétek a betalockot mint a cukrot hanm ahyogy a doki felírta nem véletlenül.És nem előre egyszerre az egész napi adagot.Idővel kevesebbet lehet többet sosem!
Tyű micsoda élet lett itt! Nos remek hír.A Betaloc (meg a corinfar is) ára 200%-al(!) ment feljebb.Hogy a rákba? Biztos sokan szedik, jó srac. Na ez a hír meg vérnyomásnövelő,erre még több betalocot kell szedni szóval tuti bolt.
A sport olyan messze van a páromtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Én meg legfeljebb a munkám miatt gyalogolok egy keveset, gyereksétáltatás cimszóval. Most abbahagytunk minden gyógyszert, csak tea maradt, és a pulzus lement 75-re. Igaz a vérnyomás 150-160 körüli. Most akkor mi van?
Igaza lehete seelow-nak. Edzés talán tényleg fontos lenne. Nekem olyan 5-8 kg lehet a súlyfölöslegem, de hát pont a sport az, amire nincs időm.
Egyébként igen érdekes ez, én az utóbbi időben jól vagyok, csak ha lefekszem, akkor érzem a szívverésem. Nah meg ha "nyomott" az idő, akkor én is az vagyok, ez meg nem hiszem hogy túlságosan jót jelent! :(