"Vagy ezekhez az új kocsikhoz már mindenképpen olyan gép kell, ami tud "fűteni", akár a szerelvénymenetekre is, hogy menjen az ajtónyitás, ez-az?"
Nem kell,de ameddig valamennyi Szilin van VB ,addig a Szöcskéken nem mindig + az új képzési rendszerben már nem alaptipus.A Gigant és helyettük a TRAXX,FLIRT a sláger.
Nem ugyanaz a tartalék szerep és az átállítós menet.
Ahogy írtad előbbinél egész évben jó ha közben is megy a hűtés-fűtés.
Pályaudvari tartaléknak kiváló a Szöcsi a középső vezetőállás miatt. A szerelvények előfűtése pedig megoldott (fűtőgépek, előfűtő telep), az a 8-10 perc nem számít amít a V46 betolja.
Ezekre a Déli-Keleti, Nyugati-Keleti szerelvénymenetekre nem lenne célszerű a Szöcske a Szilik helyett? Értem én, hogy utóbbiból is van most már bőven, csak úgy eszembe jutott. Vagy ezekhez az új kocsikhoz már mindenképpen olyan gép kell, ami tud "fűteni", akár a szerelvénymenetekre is, hogy menjen az ajtónyitás, ez-az? Mondjuk ezt cáfolja, hogy viszont keletis, nyugatis, délis tartaléknak viszont használják őket.
A ballaszt "helyét" kissé atvitten értettem, arra gondolva, hogy az említett átalakítások vélhetően nem okoznának túlsúlyt, mivel a beépített új többlet súlynak megfelelő ballaszt talán eltávolítható lenne...
A kínai sz@r kifejezést pedig "Finglong" buszok "sikertörténetére" emlékezvén használtam.
Voltak már ilyen ötletelés egész magas szinten is, ill. diploma munkák is készültek aztán nem lett belőle semmi. A Start igazából nem érdekelt benne, a konkurenciának pedig valszeg olcsóbb megvenni a kínai "szart"...
A ballasztot egyébként koránt sem olyan egyszerű kivenni, ugyanis a leg változatosabb helyekre építették be, pl. a hossztartók belső üregébe is...
Vesszük kínából azokat a sz@rokat, miközben ott a sok (vagy már nem is sok?) leállított Szöcske.
Nem volna célszerűbb ezeket felélesztve vmiféle dual, vagy 'last mile' üzemi képességűre átalakítani őket, hogy felsővezeték nélküli vágányokon/vonalszakaszon is használhatóak legyenek?
A ballaszt helyett jöhetnének az akkuk, vagy a kiegészítő, dízeles erőforrás...
Persze, ha a politikát kivonjuk a dologból! 😁
Amúgy nem tudom, van-e realitás mindebben, csak mostanában soxor eszembe jut, amikor a kínai sz@rt látom a gépháza oldalán virító piros lámpájával...
A 011 talán főtrafó hibával? állt meg. Ebben nem vagyok biztos, de alaposan lefogyott az idők során. Amikor a sorozatra hirtelen nem lett szükség, nem volt kérdéses a sorsa. Ma egy üres váz. Sv-n van a dögsorban.
A 041 pedig hiába kapott V5-öt még az Éjj.-ban, Szolnokon tolatási balesetben sérült meg. Nem lett megjavítva. Ennek az alkatrészei is más gépekbe épültek. A homlokkapaszkodói a vörös lámpákkal a 014-re kerültek. A maradványa a szolnoki jj.-ban bomlik.
011 : Székesfehérvár - FKI - A mozdony műszaki állapota miatt nem tervezett a további üzemeltetése.
041 : Szolnok - FKI - A mozdony műszaki állapota miatt nem tervezett a további üzemeltetése.
Hivatalos dokumentumot nem találtam a mozdonyok selejtezéséről. Információim szerint a műhelyek melletti, mögötti vágányokon ("parajosban") vannak tárolva, félreállítva.
011 évtizedeken át Dunaújvárosi tolatós volt. Egyszer csak eltűnt, aztán Fehérvárra került FKI-ba. Ha van, ott van. Vagy ott darabolták. De szvsz még egyben van.
041-et életemben nem láttam, nem is tudom hová valósi volt. Psz szerint Dombóvárt tippelnék.
Töredelmesen bevallom, hogy az októberi e-mail levele valahogy eltűnt, és csak ma került elő. Nem tudom, érdekes-e még a benne foglalt, V46-os képre vonatkozó kérése? Én úgy vettem, hogy igen, és kétszer meg is próbáltam elküldeni a kért képeket, de mindkét próbálkozásom hibaüzenetet eredményezett. Ha még érdekes lenne a dolog, kérem írja meg emil címét, hogy felvehessem Önnel a kapcsolatot.
Elnézést, tévedtem, nem a fészbúk-messengeren írtam, (ott nem is írhattam, mivel nem tudhatom, fent van-e a facén, és ha igen, milyen néven!), hanem ímélben küldtem egy levelet az itt megadott ímélcímére!
T. "Itteni lakosopk"! Van egy kérdésem. Közzé tud-e itt tenni valaki egy régesrégi, úgy értem, 2007 előtti állomásítási listát? Ha több "évjárat" is akad, azt is köszönettel fogadom!
Ferencvároshoz szólva:-014-es Fc.-s lett 02.01-től ,021-es nem FKI hanem fvcs.-re (beutalója meg van csak a hívó szóra vár)vár.,023-as trafóval javít ,de kapacitás gondok miatt most félre tették.
szerint rendszereztem ezt az ömlesztve kapott adathalmazt. De mivel nem tudom, EXCELT hogy lehet, hogyan kell ide közvetlenül beszúrni, PS. monitorképként teszem fel a T. Olvtársaknak! Használja mindenki egészséggel! Még annyit, tavaly májusban, tehát 3/4 éve az arckönyvben (Fb.) Bryan Nagy ottani Olvtárs feltette, és betű szerint megegyezik a mostani ittenivel!!