Keresés

Részletes keresés

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.02.15 0 0 67
Valoban az, ha a nep (a fradisokat kiveve) akkor nem haborodott fel ennyire miatta.

Igaz az SZDSZ-t sem erdekelete a sulyos buntetes, sot. Most bezzeg igen.
Előzmény: nurej (66)
nurej Creative Commons License 2009.02.15 0 0 66

Nem eppen forditva kellene lenni, nekunk a magyar sportolo miatt kellene felhaborodnunk a romanoknak a romanok miatt stb.

Nem, nincs így. Ez itt Abszurdisztán.

Előzmény: Kiss G. Eszter (64)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.02.15 0 0 65
Nem erdekes, hogy ekkor az SZDSZ kussolt, most meg koveteli - egy kis apro gusztusos kitero utan - a legsulyosabb buntetest?
Előzmény: kábelbúvár (58)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.02.15 0 0 64
Es az mit szamit, biztos az az ok?

Nem eppen forditva kellene lenni, nekunk a magyar sportolo miatt kellene felhaborodnunk a romanoknak a romanok miatt stb.

Előzmény: nurej (63)
nurej Creative Commons License 2009.02.15 0 0 63

Inkább az, hogy most külföldi az áldozat, akkor meg csak egy magyar volt..

Előzmény: Kiss G. Eszter (61)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.02.15 0 0 61
Meg tudna valaki mondani, hogy a mostani roman sportolo meggyilkolasa miert akkora hatalmas felhaborodasu ugy amikor a magyar sportolo meggyilkolasa nem volt ekkora?

Csak nem az hogy egyikben magyarok masikban ciganyok voltak az elkovetok?

Total Creative Commons License 2007.02.01 0 0 60

Ó dehogy!

Ez egy üzenet.

Bárki agyon lehet verni a nyílt utcán, max másfél két évvel előzetesben megúszható!

Nem, hogy védelmet nem kapsz a rendőrségtől, de még meg sem büntetik az elkövetőt.

ex_lx Creative Commons License 2007.02.01 0 0 59
"Disznóság !!"

Korunk hőspárosa a rendőr és az ő viperája. A rendőr nem tudhassa, hogy a vipera ölni tud (és különben is felfoghassa úgy, mint a gumibot helyettesítőjét), a vipera meg nem tud ütni.

Mi a gond? Csak megszokás kérdése az egész.
kábelbúvár Creative Commons License 2007.02.01 0 0 58

Lezárult a Simon-ügy

A volt ferencvárosi labdarúgó, Simon Tibor halálos bántalmazása miatt egyetlen vádlottnak kell börtönbe vonulnia a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése nyomán. Az öt évvel ezelőtti eset miatt korábban már az elsőrendű vádlott 3 és fél évet, három társa pedig több mint egy évet töltött előzetes letartóztatásban.

Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság először emberölés miatt 8 és 12 év közötti börtönt szabott ki, ám azt a döntést a tábla korábban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban az elsőrendű bűnösségét már csupán halált okozó súlyos testi sértés, társaiét pedig garázdaság miatt mondta ki a Fővárosi Bíróság, és éppen annyi szabadságvesztésre ítélte őket, amennyivel a korábban letöltött előzetes letartóztatást beszámítva még nem kellett börtönbe vonulniuk. Az ítélőtábla a másodrendű vádlott esetében a másfél év börtönt egy évvel megtoldotta, így az illető legalább még 7 hónapra rács mögé kerül.

klubradio

Disznóság !!

kábelbúvár Creative Commons License 2005.06.28 0 0 57

Tagadják az emberölést a Simon Tibor halála ügyében megvádoltak a Fővárosi Bíróságon az új elsőfokú eljárásban.

A négy vádlott nem kívánt vallomást tenni, ezért a bíróság korábbi nyilatkozataik felolvasásával folytatja a tárgyalást.

Galambos János, elsőrendű vádlott a bíró kérdésére annyit mondott: testi sértésben bűnös, de embert nem ölt. A többi vádlott tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna.

Simon Tibort egykori ferencvárosi válogatott futballistát, és soproni szakvezetőt 2002. április 21-én, hajnalban, a fővárosi Café Allure szórakozóhely előtt bántalmazták, és két nap múlva belehalt sérüléseibe.

Az elsőfokú bíróság tavaly júniusban kihirdetett elsőfokú ítéletét idén februárban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte.

Az ítélőtábla az új elsőfokú eljárás számára iránymutatásként megszabta többek között azt, hogy az eltérő vallomást tevő tanúkat szembesíteni kell, egyes vádlottak cselekményét, illetve annak eredményét elkülönítve kell vizsgálni, továbbá kerülni kell az általánosításokat.

Az ügyben érintett Galambos János három éve van előzetes letartóztatásban, és megszakításokkal három vádlott-társa is több mint egy évig volt fogva tartva.

MTI
Előzmény: kábelbúvár (56)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.06.28 0 0 56
Tán holnap kezdik a tárgyalást...
kábelbúvár Creative Commons License 2005.02.24 0 0 55
kábelbúvár Creative Commons License 2005.02.24 0 0 54

Több büntetőjogász szerint a hatályon kívül helyezés az elsőfokú bíró számára sokkal súlyosabb, szinte megalázó szakmai kritika, mint ítéletének akár lényeges megváltoztatása. A Simon-ügyben a megismételt eljárás során derül majd ki, hogy indokolt volt-e a múlt heti ítélőtáblai verdikt. Magyarországon egyébként az összes törvényszéki döntés nem egészen 2 ezreléke hatályon kívül helyezés, a Fővárosi Ítélőtábla pedig 15 ilyet hirdetett eddig. Ezt a számot másként ítélik meg a főként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és a Pest Megyei Bíróságról érkezett jogászokkal ítélkező táblán, illetve az FB-n, amelynek több tekintélyes bírája is eredménytelenül pályázott a táblabíróságon betöltendő vezető tisztségekre - az FB-n (nem hivatalosan) sokallják az ilyen döntések számát.

Szétvert verdikt
Előzmény: Törölt nick (53)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.02.24 0 0 52

Nekem + az nem teccik, hogy Magyar Gy. tennap is nyomatta a dezinfót a Petőfin, hogy Ő tulképpen a Simon családnak is baráttya, + a törzsőrmester családjának is, akiket régóta ismer, és ők kérték + a védelemre....

Tollas lehet, hogy valamikor volt a hátam, de az régen.

A tárgyaláson úgy ültek a MontBlanc tolluk mögött az ügyvédek, mint a mexeppent vádlottak....

;-)

Előzmény: Törölt nick (51)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.02.22 0 0 50

1 dolog DP üzleti tevékenysége, és 1 másik, hogy mennyire befolyásol6ó a rendőrség, az ügyészség és a bíróság....

Pintér uralma meddig terjed, és kik irányíttyák a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatát?

Előzmény: Törölt nick (49)
MGperY Creative Commons License 2005.02.18 0 0 48
(ezen röhögök én már egy ideje, én is mea culpa, bicsi-bocsi!!)
Előzmény: HitetlenTamaska (34)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.18 0 0 47

HORI !

En annyira nem lattam bele a kettes belso dolgaiba, hogy itelkezzek, de pl. a Bodnarrol (Szakall) irt resz helytallo, es valljuk be, az is, amit Simonrol  irt. Eleg "erdekes" arcok tarsasagaban lehetett latni nem 1x...

Amiert ajanlottam/ajanlom a Bartus konyvet,az az, hogy nehany embert ( nem a rendoroket ) szemelyesen ismerek belole, es amiket roluk irtak,az nagyon nagy szazalekban volt igaz.

Anno Toke Peter Magyar Milliardosok cimu konyvenek elso ket resze volt hasonlo,alneven/beceneven eleg sok emberrol leirta a dolgokat .

Előzmény: HORI (44)
Baileys! Creative Commons License 2005.02.18 0 0 46

NAGYON BÁTOR VAGY

Előzmény: HORI (43)
házbizalmi Creative Commons License 2005.02.18 0 0 45
Szerintem nem kell ebből gondot csinálni most. Azt büntessék meg, aki tényleg benne volt. Meg kell várni az új jogerős ítéletet. Az meg nem baj, ha addig egyik-másik előzetesben marad, az neki rosszabb körülményeket jelent, mintha börtönben lenne végleges ítélettel. Ha a jogerős ítéletben felmentik őket, azzal sincsen probléma, ha nekik lehet büntetlenül agyonverni valakit, akkor másnak is lehet... Egyszerű ez.
HORI Creative Commons License 2005.02.18 0 0 44

"Lehet, hogy a végén még elolvasom azt a Bartus könyvet."

Olvasd el, ajánlom. Jól látja az összefüggéseket, a témában hogy hogy jelent meg, erősödött meg és fonódott össze a "hivatalos" világgal a szervezett bűnözés Magyarországon a 90-es években.

Tévedések vannak benne, főleg 2-es szektor meg Fradi vonalon - de az csak kb. 3-4 oldal a könyvben.

Előzmény: Würstli (36)
HORI Creative Commons License 2005.02.18 0 0 43

Mondjuk csak ki bátran:

Doszpot Péterről van szó.

Előzmény: Würstli (14)
Gadocha Creative Commons License 2005.02.18 0 0 42
gratula Mattitjhau!
reszkessenek csak a plázacicáikkal együtt!
Előzmény: Würstli (38)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.02.18 0 0 41
De 3 év múltán honnan szedik elő az esetleg új tanúkat?
Előzmény: Törölt nick (20)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.02.18 0 0 40
Az ügyvédeknek a Napkelte nyomattya a publicitást, bár nemtom, jól jönnek-e ki belőle. Mindenesetre Magyar szerint súlyosabb ítélet nem lehet a réginél. Gondolom hálásak lesznek neki, ha má nem viszik vissza a törzsőrmestert...
Előzmény: Würstli (37)
Würstli Creative Commons License 2005.02.18 0 0 39
No, ez nem hiányzik, itt abbahagytam.
Würstli Creative Commons License 2005.02.18 0 0 38

Figyeld már, médiasztár lettél.

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=19423

Előzmény: Matt (19)
Würstli Creative Commons License 2005.02.18 0 0 37
"

egyébként D.P-nek semmi köze ehhez."

Annyiban van, hogy az ő érdekeltségébe tartozott az Allure.

Nyilván nem verette volna agyon Simit, ez a katonái magánműsora volt.

Abban azért bízom, hogy a megismételt eljárásból rosszúl fognak kijönni a tahók, és mégjobban megbüntetik őket.

Nemcsak Siminek, szerintem mindenkinek kevés IGAZI barátja van.

Ezért kell őket megbecsülni.

Előzmény: Baileys! (23)
Würstli Creative Commons License 2005.02.18 0 0 36

Akikre szerintem gondolsz (quman, Eser) ők Szlávy katonái voltak, ill. Borosé.

Lehet, hogy a végén még elolvasom azt a Bartus könyvet.

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.18 0 0 35
Azt hiszem meg is válaszltad a kérdést. Egyébként M. nem ügyfelei hanem saját érdekét (pénz, hírnév) nézi.
Előzmény: _Zoltán_ (31)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.02.18 0 0 34
off
Elnezest a moderaturatol.
A "Kiengedtek a Simon ugy harom gyanusitottjat" topicba irtam, es nem vettem eszre, hogy ez a masik is nyilt. :-(
Előzmény: Indián (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!