Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2005.02.18 0 0 16

A lányoméval nem, de félő, hogy valakiével igen.

Előzmény: -thewy- (15)
-thewy- Creative Commons License 2005.02.17 0 0 15
"A barátnőm megnézte a lányom nyelvvizsgapapírját és boldogan nyugtázta, hogy a fia nyelvvizsgapapírja ugyanilyen."

még a sorszám is egyezett. :)))
Előzmény: szkati (14)
szkati Creative Commons License 2005.02.17 0 0 14

Azért örülök a hozzászólásaitoknak, mert hallok független véleményeket. Én nem akarok semmiért sem bosszút állni, sőt. Inkább az bánt, hogy a barátnőm át van verve és erről még csak hallani sem akar, mert azt hisz el, amit el szeretne hinni. Ő is járt nyelvtanfolyamra annakidején a Rigóba,- akkor talán egy kicsit könnyebb volt, de akkor sem volt könnyű- tudnia kell, hogy mit gürizett egy középért. Én is raktam le a Rigóban vizsgát, sőt a férjem 4 évet járt oda 3 nyelvből vizsgázott felsőre( mindegyikből már rendelkezett nem kevés tudással, amikor elkezdte az ottani intenzív nyelvtanfolyamokat). Semmi mással nem foglalkozott ezalatt a 4 év alatt, csak a nyelvtanulással, mindamellett, hogy észveszejtő nyelvérzéke is van. Úgy érzem, hogy az ilyenjellegű csalások azokat alázzák le, akik szorgalmat, időt és pénzt nem kimélve hajtanak valamiért, míg a másik röhögve, minden erőbedobás nélkül szerzi meg ugyanazt. Sajnálkozva, vagy diadalittasan néz rád az illető, hogy te mi a francot görcsöltél.

A barátnőm megnézte a lányom nyelvvizsgapapírját és boldogan nyugtázta, hogy a fia nyelvvizsgapapírja ugyanilyen.

 

DrShan Creative Commons License 2005.02.17 0 0 13
Elnézést, okirathamisítás gyanúja.
Előzmény: DrShan (12)
DrShan Creative Commons License 2005.02.17 0 0 12
Azért itt a barátnő fiáról van szó. Ez barátok között is okirathamisítás, ami köztudottan bűncselekmény. Elég kicsinyes dolog bosszút állni azért, mert te szenvesdtél a rigóval, és becsületesen megcsináltad. A srác rá fog jönni, hogy semmit sem ér a papíja, ha nincs mögötte nyelvtudás. Az első állásinterjún fogják "szénné égetni"
Előzmény: meggyespite (9)
DrShan Creative Commons License 2005.02.17 0 0 11

Én 6 hónap szuperintenzív (heti 5*4 óra + otthon) tanfolyam után tudtam 78%-ra úgy, hogy előtte 12 évig iskolai szinten tanultam angolt. Szvsz 3 hónap alatt alapfokra sem lehet felkészülni. Poén lenne, ha összeeresztenéd a srácot egy native angollal. Középfokon elvileg már majdnem folyékonyan kommunikál az ember. Bár a rigónál nem biztos;)

Előzmény: szkati (8)
-thewy- Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10
nem kérdés:égetés!
meggyespite Creative Commons License 2005.02.17 0 0 9

Ebben az esetben viszont szerintem "kötelességed" szénné égetni őket. Én is utáltam, amikor az osztálytársaim egymás helyett mentek el vizsgázni, ügyeskedtek a személyivel, és így lett meg pár ember nyelvvizsgája, aztán "szerény" mosolygással nyugtázták, hogy milyen faszán letették irreálisan magas százalékkal az egyébként bukdácsoló tanulók is a nyelvvizsgát... A sunyiság szerintem megérdemel egy lebuktatást, el kell menni szépen a Rigó Strasse-ra (illetve esetedben Rigó Street-re :)), és utánajárni. Ennyi. _szerintem_

 

 

Előzmény: szkati (8)
szkati Creative Commons License 2005.02.17 0 0 8
Nektek igazatok lenne, hogy nem szabad összeveszni, hiszen a mama jó barátnőm. De. A lányom fél évet Angliában és 1 évet Amerikában aupairkedett, hogy megtanulja a nyelvet. Le is rakta sajnos csak a közepet úgy 85%-ra. A barátnőm azt akarja bebizonyítani, hogy a fia annyira okos, hogy egy mezei nyelvtanfolyammal( 3 hónap) annyit ért el, amit a lányom két év alatt angol nyelvterületen. Ez nem szép dolog, főleg nem úgy, hogy közben nem is igaz.
Előzmény: DrShan (7)
DrShan Creative Commons License 2005.02.17 0 0 7
Szóbelin biztos, írásbelin nem feltétel. Nálunk egy olyan nő volt bent írásbelin, akit símán lemosok angolból. Szerintem is a legokosabb, ha nyelsz egyet. Nem éri meg összeveszni velük ez miatt. A srác majd rájön, ha munkát/iskolát keres, hogy a papír mögött nyelvtudásnak is kell lennie. Anélkül semmit nem ér az egész.
Előzmény: huzat (6)
huzat Creative Commons License 2005.02.17 0 0 6
írásbeli vizsgán a vizsgáztató ért az adott nyelven? (nem vagyok benne biztos, csak kérdezem)
nekem úgy rémlik, hogy nem, tehát ő nem nagyon javíthatná ki

ezektől függetlenül: szerintem hagyd. ha tényleg barátok vagytok a mamával ne is törődj vele, az ő dolguk. nem ér meg egy összeveszést. inkább gratulálj a többit meg tartsd magadban.
Előzmény: szkati (5)
szkati Creative Commons License 2005.02.16 0 0 5

A gyerekeim is és azok barátai is, valamint az ismerettségi körünkben is sokan nyelvvizsgáztak a Rigóban. Először is ott kezdődik, hogy nem egy, ugyanazon napon és többnyire nem egy helyen van a szóbeli és az írásbeli. Ezután meg kb.( legalábbis a lányom) 6 hetet kell várni, míg a nyelvvizsgaközpont kiértesít. De ha valaki rámegy az ITK honlapjára és megnézi az irásbelik javításának tematikáját, akkor abból megintcsak kiderül, hogy kissé összetettebb annál, minthogy pár óra alatt ki lehessen javítani.

Barátnőm fia azzal indokolta ezt a gyors javítást, hogy nyári szünet elött állt a RIgó utca( szerintem meg nincs is olyan, hogy nyári szünet, hiszen folyamatos a vizsgáztatás) és olyan kevesen voltak, hogy a vizsgáztató közölte, hogy nosza, rajta, akkor ezt most helyben és azonnal kijavítjuk..

A legnagyobb gáz, hogy az elfogult mamák minden lehetetlenséget elhisznek. Akkor valószinűleg én nem lehetek az, mert én egy ilyen story után nem hagynám a dolgokat annyiban és leellenőrizném a Nyelvvizsgaközpontban, akár szép egy anyukától, akár nem.

Előzmény: DrShan (4)
DrShan Creative Commons License 2005.02.16 0 0 4

A nyelvvizsgákat NEM helyben javítják ki, és főleg nem azonnal. A nyelvvizsga bizonyítványt a hivatalos pozitív eredmény után kezdik el nyomtatni. Ez a procedúra úgy néz ki, hogy fogják az üres bizonyítvány-oldalakat (nálam Pénzjegynyomda csinálta), rányomtatják az adatokat, majd beragasztják a kemény borítóba. Ezután szignózzák, meg tesznek rá pecsétet.

 

Az megint más, hogy a nyelvvizsgát általában más vizsgahelyekkel összevonva javítják, értékelik, és a nyelvvizsgaközpont csinálja a procedúrát. Sőt az ITK honlapján a vizsgázó kódszámával felkerül az eredmény is. Ez nehezen kivitelezhető egy nap alatt.

Előzmény: szkati (-)
huzat Creative Commons License 2005.02.16 0 0 3
"lobogtatva hozta a középfokú nyelvvizsgát"

itt buktak le! nem is lehet lobogtatni:-DDDDDDDDDD

(véletlenül nem próba nyelvvizsga volt?)
Előzmény: huzat (2)
huzat Creative Commons License 2005.02.16 0 0 2
háááát hallod-e felettébb gyanús.
viszont ami nem gyanús az a gyanús, ez pedig gyanús, tehát nem gyanús

nekem 2 középfokú nyelvvizsgám van, de egyiket sem javították ki gyors helyben. Mintha a tesztet az írásbelinél gép javítaná...

Ettől függetlenül lehet, de kicsi a valszínűsége. Ja és azé' gratulálj nekik, ne lássák rajtad, hogy nem hiszed:-D
Előzmény: szkati (-)
thuram Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1
Ez jó volt:)
Előzmény: szkati (-)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.02.16 0 0 0
0
Előzmény: szkati (-)
szkati Creative Commons License 2005.02.16 0 0 topiknyitó
Egyszóval válaszokat szeretnék arra vonatkozóan, hogy elképzelhetőnek tartjátok-e, hogy valaki 1 nap alatt szóbelizzen és irásbelizzen a Rigó-ban, majd este otthon megjelenjen a bizonyítvánnyal. Bár tudom a választ, mégis szeretnék erősítést!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!