Keresés

Részletes keresés

Alanis32 Creative Commons License 2005.05.09 0 0 870
Én meg pont azt szerettem Szhelyben hogy jó messze van Pesttől.....:o)))) Hát igen, "szép kis" szülinap lehetett....tök fura, hogy a Black-Out őstagsága ilyen glam-es alapokról érkezett, sőt az első kazin még ez érezhető is volt, aztán mennyire más most, amit csinálnak:o) bocs ha ez vkinek OFF volt:o)))
Előzmény: igito (869)
igito Creative Commons License 2005.05.09 0 0 869

Igen, ilyen jó közeli helyet sikerült kifogni.92 augusztustól voltam ott a Savaria Gépesitett Lövészdandárnál 93 januárig.

Igy alakult:92 aug 27 bevonulás, aug 29 Machine Mouse a Tabánban ami mellesleg a szülinapom is.Szerinted hogy éreztem magam aznap este?

Ja-ja, ez az a Cathouse volt.Én akkoriban mikor a Kowa énekelt, egyszer láttam őket a Viking klubban (lehet hogy pont a Mickey Mouse előtt játszottak de ebben nem vagyok biztos) és nagyon tetszett.Alig játszottak saját számot (azt hiszem egyet) csak feldolgozást általam igen kedvelt előadóktól (Pretty Boyz Floyd, Mötley Crüe, meg ilyenek).Aztán mikor megcsinálták a Black Out-ot, akkor utánna már a Richie énekelt tovább, jó hangja volt.

Előzmény: Alanis32 (866)
Alanis32 Creative Commons License 2005.05.09 0 0 868
Hű de hallgatnék én olyat, van vkinek?????? Csak olvastam róla anno és nagyon ki vagyok rá váncsi..... (Köszi Bence egyébként a megerősítést!)
Előzmény: Locsmándi Bence (867)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.09 0 0 867

Igen, ez az a Cathouse.

 

Előzmény: Alanis32 (866)
Alanis32 Creative Commons License 2005.05.09 0 0 866
Igi: Jé, te Szhelyen voltál katona, én meg ott voltam fősulis (nekem jobb volt, szerintem:o)))) Ja és ez a Cathouse az ahol a Kowa énekelt??? Vagy vmit nagyon keverek?
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.09 0 0 865

Igen, lehet, hogy volt ilyen. Sosem voltam normális....

Egyszer, még kamaszkoromban egy lemezboltból, a Kálvin térről mentem haza busszal és csak a házunk kapujában vettem észre, hogy a bevásárló kosár a kezemben maradt, a buszon, útközben, végig...

Előzmény: igito (864)
igito Creative Commons License 2005.05.09 0 0 864

Valami olyasmit hallottam róla, hogy csinálja ami van, mindent bevállal, keritést fest meg ilyenek.De állitólag jól elvan, mert jó munkát végez, lehet rá számitani.

Ügyeskezű gyerek volt az, fúrt faragott állandóan.

Igen, ezt találóan mondtad, elég magának való gyerek volt, de azért mi elég jóban voltunk vele, hiszen ott próbáltunk a szobájában.

Egyszer fel is lépett velünk a Black Jack-ben eljátszottunk egy Kiss számot közösen, aztán úgy volt hogy beszáll hozzánk a Tears-ba.

Az első próbán már összeveszett a Gézával, másképp játszotta volna azt a saját számunkat, amit már évek óta játszottunk.Megkérte a Géza, hogy játsza úgy ahogy ő mondja, mert ezt a számot ő irta és majd amit a Richie ir, azt majd úgy játszuk ahogy ő mondja.Lehet hogy tényleg jó volt az ahogy ő elképzelte a dolgot, de azt hiszem ez esetben a Géza kérése is respektálható kellett volna hogy legyen.

Belefogtunk megint, de csak úgy játszotta ahogy ő azt elképzelte, fittyet hányt arra hogy a Géza mit mondott.Úgyogy eddig tartott a közös produkció.:))

Mert nemcsak hogy csendes gyerek volt, de makacs is eléggé.Én azért birtam.

Meg tetszettek azok a számok is amit a Cathouse-ban irt.

Szerencsére a próbahelyről (a szobájából) azért nem kellett eljönnünk.

Mesélgetett azokról az időkről amit veletek töltött, de már nem nagyon emlékszem miket.Egy azért megmaradt, mert azt többször elmesélte nagyon tetszett neki.

És ez pont veled kapcsolatos.Egyszer amikor próbáltatok, te valamilyen boltból érkeztél, ahol még ilyen kisebb kosárba kellett a szajrét pakolni.És állitólag te a kosárral együtt vitted a cuccot amit vettél a próbateremig és csak ott vetted észre.:)

Na ezen mindig jókat vigyorgott.:))

Előzmény: Locsmándi Bence (863)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.09 0 0 863

Nem szerettem azt az időszakot. Ricsiről tulajdonképpen semmilyen emlékem nincs, egy csöndes, magának való fickó volt, soha nem kerültünk igazán közelebb egymáshoz.

Nem tudom, mit csinálhat LA-ben.

 

b.

Előzmény: igito (861)
igito Creative Commons License 2005.05.09 0 0 862
Azt elfelejtettem leirni, hogy azért nem tudtam akkoriban nagyon koncertre járni mert katona voltam Szombathelyen.
Előzmény: Locsmándi Bence (858)
igito Creative Commons License 2005.05.09 0 0 861

Ott bizony!Még jó, hogy nem laktam nagyon messze onnan...

Mikor a Pele kiszált, bőgőzött egy ideig egy Richie nevű srác, mert ugye a Pocky énekelt.Sajnos ebben az időszakban nem nagyon tudtam koncertre menni, nem is emlékszem, hogy láttam volna igy a bandát.

Vele elég jóban lettünk utánna, mert nála próbáltunk Sashalmon.Aztán amikor mi is feloszlottunk, még hónapokig próbáltunk vele közösen, Cathouse, Tears számokat játszottunk volna ha valami lett volna a dologból.

Állitólag évek óta Los Angelesben él.

Rá hogy emlékszel vissza, meg arra az időszakra mikor vele nyomultatok?

Előzmény: Locsmándi Bence (858)
igito Creative Commons License 2005.05.09 0 0 860

No azért a felvétel után jópárszor meg lett ám hallgatva, bár az igaz, hogy magam sem tudom hogy utoljára mikor pörgött a lejátszóban.

Vastag lehet rajta a por...

Ja, van Dance-em is, mikor még Döglégy Zolee dobolt.

Előzmény: bootlegger (859)
bootlegger Creative Commons License 2005.05.09 0 0 859

Köszi Ig:)

várok türelemmel, mert ugye ha az elmúlt tizenakárhány évben ráért...

:-))

Előzmény: igito (854)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.09 0 0 858

Aha, szóval az a buli volt!

Emlékszem, persze. Valahol a Fehérvári út mellett voltunk.

Előzmény: igito (857)
igito Creative Commons License 2005.05.09 0 0 857

Köszi, akkor jól gondoltam én!

Mivel mint emlitettem a DeePress nincs is meg, igy arról a számról csak halvány fogalmam van, biztos hallottam már valamikor.:)

Örülök, ha szavakba foglalt gondolataim, nosztalgikus, kellemes emlékeket idéztek fel, akkor célomat elértem vele!

Az lenne a jó, ha sokféle gondolat, emlékleirás lenne, hogy lehessen jókat vitázni a normalitás keretein belül.Én igy láttam, éltem meg, bizos, hogy valaki másképp.

Én örülnék annak is ha valaki olyan beirna, akinek meg konkréten nem tetszett a zenekar és meg is indokolná, hogy miért.

Tessék megint eszembe jutott egy régi történet.:)

Emlékszel mikor azután a buli után (amin ott voltam veletek, te hivtál minket, már irtam itt róla) szerenádot adtuk valami leányzónak?

Nem tudom ki volt, a te ismerősöd lehetett én csak üvöltőtársként vettem részt a produkcióban.Az Eddától az Éjjel Érkezemet nyüszitettük irdatlan hangerővel, nem is értem, hogy nem landolt több liter viz a nyakunkban.Az sem derült ki, hogy eljutott-e a cimzetthez a produkció, de jó kis móka volt hajnalban.:o))

Már persze amire emlékszem belőle, hisz szomjasok nemigen voltunk már!

Előzmény: Locsmándi Bence (856)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.09 0 0 856

Szevasz Igi!

 

Ismét köszönet a szép gondolatokért! ;-)

Kérdésedre válaszolva: a DeePress szövegeit természetesen még Pele követte el, az egyedüli kivétel a Mr. Bigteeth volt, aminek szövegét én írtam Poki rendelésére, ő ugyanis akkortájt bele volt szerelmesedve valami vámpíros filmbe, és amikor a szám összeállt, Pele már nem volt velünk.

A későbbi magyar szövegeket (amig ott voltam) Raga és András írták.

 

b.

Előzmény: igito (855)
igito Creative Commons License 2005.05.09 0 0 855

Sziasztok!

 

Hú, napokig semmi aztán most meg mennyi hozzászólás, vélemény! :)

Érdekes, hogy ahányan vagyunk annyiféleképpen gondolkodunk a zenekarról, különböző felállásairól, albumaikról.Nyilván aki valamivel később kapcsolódott be a történetbe, annak az éppen aktuális, általa éppenhogy megismert felállású zenekar az alap, a legkedvesebb emlék, rá emlékszik vissza a legszivesebben.Ezért jogosan mondhatja azt valaki, aki a Ficzkóval ismerte meg a bandát, hogy ő tetszik neki jobban, főleg ha a Pelét nem is látta akkoriban amikor indultak és csak az a bizonyos Wigwamos koncert az egyetlen emlék vele kapcsolatban.No, az tényleg elég érdekes volt, magam is jelen voltam, és nemigen tudtam hova tenni a dolgot.Nagyon megörültem amikor hirét vettem, hogy újra együtt az igazi négyes, kiváncsian vártam mi lesz az egészből.Mindegy mi miatt, a buli lett amilyen lett, csalódás volt, főleg az , hogy ezután nem láttam jövőképet a folytatással kapcsolatban.Nem is lett semmi.

Bennem viszont azokat a dolgokat nem tudta elhalványitani amik régen történtek.Én például a Deep Press albumot be sem szereztem, a mai napig nincs meg, egyszerűen nem érdekel ahogy nem a Pele énekli azokat a számokat!Már elnézést, de ezek a Ficzkó András szájából nekem nem tüntek hitelesnek, hogyan is tűnhettek volna mikor azon kivül, hogy ő énekelte, semmi köze nem volt hozzájuk.Ezek a témák a Pele fejéből pattantak ki és csak tőle, az ő előadásában ért valamit számomra az egész (elnézést azért, ha valakinek másnak a zenekarból is volt köze a szövegekhez, erről nem tudok).Tényleg, Bence hogy is volt ez?Irtatok Ti is szöveget, ha igen melyiket ki?

Számomra az etalon a Contrasts cimű, később meg nem jelent felvétel, amit szerencsére sikerült akkoriban megszerezni.Mégha nem is szól jól annyira.Nem tehetek róla, az akkori élményeim, benyomásaim alapján (nemrég elég terjedelmesen próbáltam kifejtegetni) én igy gondolom és érzem.

Csakúgy mint a Bence gitártémái, a Pocky bőgőjátéka, Raga dobolása.Ez állt össze egy olyanná ami nekem nagyon bejött és semmi más felállás nem tudta megközeliteni az én szememben!Úgyhogy én ilyen szemellenzős, régivonalas MICKEY MOUSE kedvelő vagyok és kész!

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem járkáltam volna a későbbi bulikra, és tetszett  maga módján az is.És az Andrást is jó frontembernek tartom, szinpadképes előadó.

Nade a Pelével összehasonlitani, már elnézést ismét, egyszerűen nem is lehet.Mondjuk tényleg nehéz ezt megmagyarázni valakinek, akinek meg semmi emléke nincs arról, hogy milyen is volt vele a történet.Úgyhogy ez csak egy személyes vélemény, ilyennek nyilván mindenki rendelkezik, és nyilván ezért jött létre ez a fórum, hogy ezeket megosszuk egymással.Meghát én most az érzéseimről irok és sokszor nehéz ezt megmagyarázni, szavakba önteni.

Érdekel az új album is, de ilyen cd árak mellett NEM vagyok hajlandó cd-t vásárolni.

Ami érdekel azt úgyis beszerzem innen-onnan és vannak ilyen irányú terveim az új Machine Mouse albummal kapcsolatosan is.Szerintem, egyáltalán nem gáz, hogy ezzel a névvel, de más tagsággal viszik tovább a dolgot, belefér.Nem férne bele ha ezt Mickey Mouse néven tennék.

igito Creative Commons License 2005.05.09 0 0 854

Szia!

 

Nem felejtettem el a dolgot és pár héten belül igyekszem is valami kézzelfoghatót felmutatni.De tényleg elég körülményes ez most számomra, a részletekről most nem beszélnék merthát kit érdekel, nem idevaló.

De az is valami, hogy már a fejemben van a dolog, eddig még eszembe sem jutott, még ötlet szintjén sem hogy meg kéne mostanában keresgélni.

Előzmény: bootlegger (832)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.09 0 0 853

Szia!

 

Valóban, már lenne végeredmény?

Nem érint, csak érdekel. Fehér Attilát nem szokták a nagy magyar gitárosok közé számolni, bár jó arc, köszönő-viszonyban voltunk anno.

 

b.

Előzmény: legkisebb ugrifüles (852)
legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2005.05.08 0 0 852

(1. Mester Tamás 18 év után sem talált jobbat, mint Fehér Attila, hiába keresgélt. Ő még mindig jobb fazon és jobban gitározik, mint bármelyik kortársa. )

2. MM cd a Media Marktban 3690-ért kapható.

 

Üdv mindenkinek!

 

e_dora Creative Commons License 2005.05.08 0 0 851
sztem cd hallgatasnal a dalszerzok, a studiomunka, elo koncerten az eloadomuveszi produkcio dominal, nem latok itt ellentetet, valszeg az a legjobb ha a 2 terulet egyforman jo, es megjobb ha u.azok a szereploik.. (ritka)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.08 0 0 850

A közös ismerős szerintem tudom, ki, az egyszerűség kedvéért nevezzük DT-nek. Viszont nem emlékszem, hogy ő mutatott volna be minket egymásnak, arra sem emlékszem, hogy akkor ő ott lett volna, vagy beszéltünk volna.

A piros ruhás valakairől azt hittem, hogy másvalaki, valaki, akivel korábban sokat szórakoztunk együtt.

A többi, amit írtál, sok helyen igaz, de azért nem értek mindenben egyet Veled, ha lehet.

 

b.

Előzmény: Green Tara (849)
Green Tara Creative Commons License 2005.05.08 0 0 849
Hát, Bence,

elég sok lemez stúdiómunkájánál voltam szem és fültanú, csakúgy, mint zenekari próbákon. A lemezre általában a szerző(k) elképzelései, a hangmérnök meglátásai és néha egy kis zenekari óhaj kerül ugye. Hogy milyen arányban, az igen kérdéses. Hazai viszonyokra értem persze, nem Seal meg Guns kategóriára. Bár valszínű manapság ott sem megy sokkal másképp. Kivéve talán Prince - ő úgyis mindig azt csinál, amit akar...
Koncerten más a helyzet, minden könnyebben alakítható és a próbákon belefér mindenki hasfájása is.
Plusz régebben azért vettünk lemezt, mert voltunk egy-két bulin és tetszett amit hallottunk - láttunk. Ma azért, mert reklámozzák meg a konzervklipet nyomják orrba-szájba. Ezért is van, hogy a nagynagy sztár idejön a BS-be és jól megbukik.

Azér' a Velvet Revolveren ott leszünk, mert Slash az Slash!

Egy közös ismerősünk által beszélgettünk az A3 bulin, aki akkor erősen benfenntes volt az említett TV stábban. Ő mutatott be, ennyi. Akkoriban és még pár évig mániám volt a vörös és valami miatt nagyon emlékszem arra a bulira - illetve pontosan tudom, miért, de azt nem árulom el, bibíí.

Tara
Előzmény: Locsmándi Bence (843)
Emeshe Creative Commons License 2005.05.08 0 0 848
Húú most nézem hogy lesz egy fesztivál nemsokára Bologna-ban ahol a MÖtley lesz a főzenekar az egyik nap :) +Megadeth Ingwie Malmsteen, Anthrax húúú hozzánk miért nem jönnek ilyen bandák?
Emeshe Creative Commons License 2005.05.08 0 0 847
a két kazi meg a DeepPress és a magyarnyelvű kazi annak nem emlékszema címére... Más más mindkettő de én mindkettőt imádom csak más lelkiállapotban hallgatom :):)
Előzmény: e_dora (845)
Emeshe Creative Commons License 2005.05.08 0 0 846
Konkrétan azona wigwamos a bulin szerintem nem részeg volt P. van bevolt szívva vagy nemtudom de lényegébena fél koncertnél már megállni sem tudott két lábon és artikulátlanul kiabált. Szóval szánalmas volt. Egész jól indult a buli de a vége az nagyon gáz volt, pedig teltház volt. Talán nemsokkal utána bontották el a wigwamot is ott a MoM-ban.
Nos a lemezárak amiket írtál hát változó. Igazából azért már új lemezeket menő dizsi bandáktól lehet 2-3 ezerért is venni, bár igazából én magyar zenekaroktól utoljára talán a Mex-től vettem cd-t. A külföldi bandák cd-jei vannak ilyen árban. Most volt egy kollégám Angliában és mesélte hogy ott 4-5 fontért már lehet venni cd-t.
Szóval fene tudja hogy ennyi pénzért melyiket vegyem meg. És még csodálkoznak hogy virágzik a zeneletöltés a neten.... CSúnya dolog de ha valakinek nincs rá keret akkor elkezdi letölteni.... És félreteszi a lelkiismeretét....
Előzmény: e_dora (845)
e_dora Creative Commons License 2005.05.08 0 0 845
hát igen, anno Pele '96os jelenése érdekes lehetett. ugy mondanám, nem o az egyetlen a bandabol, akinek setét v fura korszaka volt egyes idokben.. mindenkinel mas. neked melyik 2 kazi volt meg? - és a mai hun. cd áraknál mi az átlag? . ami Pockyt illeti, nagy kár h nem jelent meg az a bakelit korong, zeneileg is nagyon tetszett es a hangja is.. (bocs nincs sortördelés ezen a gépen)
Előzmény: Emeshe (836)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.08 0 0 844

Egyébként azóta már beugrott a piros ruhás hölgy kiben-léte!

 

b.

Előzmény: Green Tara (837)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.08 0 0 843

Szia Tara!

 

Ismerjük egymást?

Nem értek Veled egyet, a stúdiómunka épp olyan véresen komoly, mint a szinpad - talán komolyabb is, mivel a koncert elszáll, a lemez meg-marad!

 

b.

Előzmény: Green Tara (837)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.05.08 0 0 842

Mester Tamásnak nem kellettem, még megy a "verseny", de már nélkülem.

A MM számokat szerintem valójában Dandó Zoli írta, mivel egy ilyen felállású csapatban többnyire a gitáros a zeneszerző. A szövegeket András meg Raga, szerintem.

Előzmény: Emeshe (840)
Emeshe Creative Commons License 2005.05.08 0 0 841
:):):) Kicsi a világ :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!