Pedig azt az adócsökkentést nem lehet megúszni, de ha tényleg megcsinálnák akkor hogyan fogja a zOrbán a roadshowjain beigérteket teljesíteni? Hisz a kvázi Kádári szocializmus újjáélesztését hirdette meg! Hi, megint hazudott?
Az Eu arról beszél, hogy a jelenlegi gazdaságpolitikai irányvonal setén nem javasol semmilyen adócsökkentést.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi alapigazságot: Két ember ugyanannyi pénzből eltérően jön ki. Az egyik jól él, a másik nélkülözik. Ugyan annyiból.....
Tehát : lehetséges az adócsökkentés, csak a megfelelő módon és célokra kell elkölteni. Ha pl. a haverok inproduktív foglalkoztatására ( mennyivel is nőtt a miniszterelnöki hivatal létszáma, vagy pl. Görgey úr hány millát csíp fel a semmiért ?) költik a pénzt , hanem gazdaságfejlesztő programokat finansziroznak ( ami pénzt "teremt") akkor a multiplikáló hatás következtében nő a GDP. Előző esetben nő - az adósság és terhei. Gondold csak végig......
nem bosszantani akarlak. egyebkent nyugodtan valaszoljad meg a felvetett kerdeseimet vagy ha valami nem tiszta kerdezz ra. baratok kozt egy ilyen felveteshez (bosszantas) azert tobb adalek kell. persze csak szvsz.
egyelore csak az offra. engem is zavar sokminden. peldaul sokkal jobban zavarnak az akaar modoros helyesirasi hibaknal (peldaul dupla w-vel ir mindent egy orult, aki egyebkent is megalomanias) az hogy sok szemely tobb nicken szerepel es hulyiti a masikat. ha ez megszunne akkor vallalnam a helyesen irast. ha zavarlak oszinten kerlek ne olvassal, mert semmi szandekom nincs arra hogy rossz erzesed legyen. es megertem ha zavarlak mert tudom milyen szar ugy. sajnalnam ha igy lenne...
Helyesebben az Eu azt mondta, hogy olyan sz@r állapotban van a gazdaság és annyira nincs a kormánynak elképzelése, hogy Isten őrizzen egy (szokásosan) átgondolatlan adócsökkentéstől.
Orbán azt mondta - ha jól értettem - világos gazdaságpolitika kell, amelynek része az adócsökkentés.
(Engem nagyon zavar a helyesírási szabályok semmibevétel . Bocs. )
Januárban balesetem volt, gipszben vagyok. Az orvos ( sebész ) nem csak hogy nem fogadott el semmit, de kedvesen visszautasított és még a helyzetet is kerülte. A kórházi nővérek alapvetően kedvesek voltak, a munkájukat tisztességgel végezték, hálapénzt nem fogadtak el. Betegtársaim is ezt mondták. Eger 2005 .
Ez az én tapasztalatom.
Az egészségügyben a legnagyobbbaj, hogy túl sok pénz van benne, ezért sok az eszkimó. Csak koncepció nincs az átalakítására.
Csak eyg javaslat. A Tb kössön személyre szóló biztosításokat mindenkivel, meghatározva betegségenként a fizetendő díjat és a nyúlytott szolgáltatást, az orvosi vizitig és az ágytálelvitelig bezárólag. Akinek több kell, fizesse meg. Ha egy betegséggel pl. 5 napig lehet kórházban lenni , a 6. napot fizesse meg a beteg. Sajnos ( tapasztaltam) jelenleg a kórházak szociális feladatokat is felvállalnak a hozzátartozók(!!!) helyett. Ez tarthatatlan. Mint ahogy az is, hogy a világon (!) annyi leszázalékolt , de 100 %-osan egészséges ember nincs mint nálunk. És a járadék (nyugdíj) mellett 8 (6) órát dolgozik naponta. Most tud dolgozni vagy nem ? Én felfüggeszteném a nyugdíjat a munkaviszony idejére.
Az olyan inyencségek mint Kapolyi úr, aki minimálbér után fizet Tb-t, nem felháborító. Egyszerűen nem elegáns, piti dolog.
szerintem az 50%-os emeles igenis szukseges lepes volt. ha megszenvedjuk a kovetkezmenyeit akkor is.
tegnap a radioban a halapenzrol folyt a beszelgetes. jottek a szemforgato dumak hogy mennyit kell fizetni.
az egyik reszvevo orvos kozolte, megvan hogy az orvosi munka, orvosi praxis mennyit er.
rendelkezesunkre allnak a nyugati adatok es az ebbol kovetkezheto orvosi elvandorlas. rendelkezesunkre all dr. aader fizetesi igenye, ami a videki korzeti praxisa abbahagyasa fejeben 800000 forintos fizetesre tartott igenyt.
ezek teljesen konkret dolgokt.
szamoltam (lehet hogy rosszul) de 40000 orvosra havi 500000 forint emeles cca 300 milliardos eves kiadast jelentene. de ezt ma is megfizetjuk. csak a homokban a fejunk.
miert gondoljuk hogy az orvos ingyen fogja visszaadni legnagyobb kincsunket az eletunket? vagy az altalunk legjobban szeretett ember eletet? az autokra siman elkoltunk evente 1-1.5 millio forintot. az orvos meg dolgozzon ingyen.
en ugy latom hogy az adokulcs csokkentesenek a celja az adok csokkentese es nem a novelese. akkor csokkentsunk adokulcsot ha erre modunk es lehetosegunk van. a gazdasagi pozitiv hatasa ott van, ott lehet.
ha bejon a pozitiv hatas (a kifeheredes is) akkor tovabb is lehet csokkenteni az adokulcsot.
de van ra esely hogy nem feheredik a gazdasag hanem zsebre teszik a tobbletpenzt. es akkor is van pozitiv hatas mert elkoltik vagy beruhazzak.
ha feheriteni akarom a gazdasaagot akkor egyszerubb az ellenorzes fokozasa. bankot sem azert rabolunk mert ne lenne jo a penz. felunk a kovetkezmenyektol.
termeszetesen ilyen cellal is lehet a szazalekot csokkenteni es megmondani a nepnek hogy komolyan lesz veve az adofizetes. de ez nem adocsokkentes hanem a gazdasag kifeheritese valtozatlan beveteli tervek mellett.
Nos, a hírre reagáltam. Az pedig hogy "jobbosék" szerint a romló mutatók miatt romlik az Eu-ban a megítéslésünk , tekintélyünk következőképpen érdekérvényesítő képességünk - sajna de igaz. Szóval : kitért a hantaméter , de fő a lekezelő stílus és a dumagép.
Talán az örökölt 18 %-os infláció........ Meg a szoci káosz. Meg az évente bekövetkező természeti katasztrófák.... stb.
De megfordítom a kérdést. Egy stabilizált , alacsony infláció, működő gazdaságfejlesztési program, erős Ft, jó pénzügyi mutatók ellenére mi okozta hogy jelenleg alulról köszönünk a bányászbékának ?
Mert magya Gyurcsány miniszterelnök úr jelelentette be, hogy a béremeléseket és a nyugdíjakat a felvett hitelekből (!!!) fizetjük. Amiknek a törlesztéseigen jelentős, nem ebszélve a romló mutatók miatti kamtnövekedésről. Amit szintén törleszteni kell.
Tehát nem a gazdaságfejlesztésbe fektette a pénzt a GyF és társai Rt hanem elszórta. De a hitelt a Te pénzedből ( adódból) fogja fizetni. Hát tudod - szavazz rájuk. Majd kapsz segélyt...........
Elfogadta az Európai Bizottság a magyar költségvetésről szóló ajánlást
Az Európai Bizottság elfogadta a Pénzügyminisztérium ajánlását az idei, a kockázatok miatt százmilliárdos tartalékot tartalmazó költségvetésről - jelentette be szerdán Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter egyben cáfolta azokat a híreket, miszerint a Bizottság az államháztartási hiány mérséklésének gyorsítására szólította fel hazánkat.
Az Európai Bizottság - a kiadott sajtóközleménnyel ellentétben - nem ajánlotta, hogy az államháztartási hiány ebben az évben a tervezettnél nagyobb mértékben, GDP-arányosan további 0,5 százalékponttal csökkentse, húzta alá szerdai sajtótájékoztatóján Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter szerint a bizottsági ajánlás Magyarország számára további megerősítést jelent arra, hogy folytassa a határozott, egyensúlyőrző gazdaságpolitikát.
A tartalék elegendő lesz a kockázatokra
Draskovics Tibor véleménye szerint a pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) márciusban megerősíti Magyarország törekvését az államháztartás konszolidációjának folytatásával összefüggésben. Draskovics Tibor a rögtönzött tájékoztatón úgy fogalmazott: a költségvetési törvényben rögzített tartalék elegendő lesz azon kockázatok ellensúlyozására, amelyeket a költségvetés készítése során számba vettek. Az Európai Bizottság szerdán nyilvánosságra hozott közleményében azt ajánlotta Magyarországnak, hogy az egészségesebb költségvetési pálya biztosításának érdekében tegyen további lépéseket államháztartási hiányának kiigazítására. Az új ajánlások követik a 2005. január 18-i tanácsi határozatot - olvasható a közleményben. Magyarország a 2004. december 1-jén benyújtott konvergenciaprogramjában arra számított, hogy az államháztartási hiány az elmúlt évben a GDP 4,5 százaléka lesz, amelyet 2005-ben 3,8 százalék, az időszak végén pedig 1,8 százalék követ. Ezek az előrejelzések azonban figyelembe veszik a második pillért képező nyugdíjalap-hozzájárulásokat, ahogy azt az Eurostat 2007. márciusig lehetővé teszi. E hozzájárulások nélkül a 2005-ös hiány előreláthatólag 4,7 százaléka lesz, 2008-ban pedig a GDP 2,8 százaléka.
Nincs javaslat semmilyen szankcióra
Az Európai Bizottság most szerdán elfogadott, a magyar államháztartási deficittel kapcsolatos javaslata nem tartalmazza bármiféle szankció bevezetését Magyarország ellen.
A testület azt sem vonja kétségbe, hogy Magyarország 2010-ben képes lesz bevezetni az eurót - nyilatkozta szerdán Kovács László, az uniós bizottság vám- és adóügyi biztosa.
Az Európai Bizottság amiatt foglalkozott szerdán a magyar államháztartási hiánnyal, mert a tagállamok pénzügyminiszteri tanácsa korábban a Magyarországgal szemben indult túlzottdeficit-eljárás keretében, a követendő bürokratikus szabályoknak megfelelően új javaslatokat kért tőle ebben a témában. Az EU-bizottság most lényegében azt erősítette meg, amit már két hónappal ezelőtt is leszögezett: további lépésekre van szükség az államháztartási hiány csökkentésére. A korábbi határozathoz képest annyi a különbség, hogy - mint Kovács kiemelte - a bizottsági javaslat két konkrétumot is tartalmaz. Egyrészt sürgeti, hogy Magyarország emelje fel a költségvetési tartalék szintjét, és azt csak akkor szabadítsa fel, ha teljesíthetőnek látszik a deficittel kapcsolatos magyar terv. Másrészt felhívja a figyelmet, hogy adócsökkentést csak akkor vezessen be a magyar kormány, ha az általa kidolgozott konvergenciaprogramban foglalt célok teljesíthetőnek látszanak. Magyarország.hu, MTI 2005. február 16., szerda
szerintem 4 feele valtozas lehet. csokken az adokulcs csokken a bevetel, csokken az adokulcs no a bevetel, no az adokulcs csokken a bevetel, no az adokulcs no a bevetel.
ugy elore barmelyik allitasa tiszta spekulacio szokott lenni, parterdekek melletti garasleteetellel.
ha no az adobevetel akkor az adocsokkentes kedvezo hatasai nem letezhetnek. peldaul nem kerul tobb penz a gazdasagba. mondjuk elvakitottuk a parasztot es orul hogy kisebb az adokulcs de a gazdasagban akkor sem lesz tobb penz es ha ez volt a cel beruhazasok vagy akarmilyen ceel erdekeben akkor ez nem jon, nem johet ossze. legfeljebb a jo hangulat miatt tobb kulfoldi befekteto jon. annak elonyeivel es HATRANYAIVAL egyutt.