Keresés

Részletes keresés

stevebi Creative Commons License 2008.10.13 0 0 140
Különös történetek

 

Eduardo

 

 

20:10, Szerda (2008. október 15.), m1

 

 

Az epizód ismertetése: Eduardo Rózsa Flores - az újságíró, aki katonának állt. Bolíviában született magyar apától és spanyol anyától. A BBC spanyol nyelvű tudósítójaként érkezett a délszláv háborúba, aztán egy nap úgy döntött, első külföldi önkéntesként beáll harcolni a horvát oldalra. Kepes András először még a harcok alatt, aztán '97-ben járt a háború sújtotta övezetben Eduardóval, most arra voltunk kíváncsiak, létezik-e béke egy háború után...

stevebi Creative Commons License 2005.05.27 0 0 139
stevebi Creative Commons License 2005.05.25 0 0 138
Talán a 4 rész közül ez volt a legkevésbé érdekes, de még mindig messze felülmúlta a jelenlegi magyar televíziózás giccsparádéját. Sajnálom, hogy vége, kíváncsian várom az ősszel induló új sorozatát.
Aiesha Creative Commons License 2005.05.25 0 0 137
Nekem a támasztott énekhang tetszett:))
Bosco Creative Commons License 2005.05.24 0 0 136
Bírom ezt a Némedit :)

Tegnap is hozta a leveleket :)

Nagyon jó arc :)
Előzmény: Transylvanianmixedgrill (135)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2005.05.24 0 0 135
Kik lesznek ma este?
NGid Creative Commons License 2005.04.20 0 0 134

"Hol, a médiában??? Nem emlékszem olyan korszakra, amikor őket hívtuk 'sztároknak', velük volt tele MINDEN újságos pavilon, vmint a ker.tv-k rendkívül érdekfeszítő műsorai."

 

Ebben igazad van, félreértettem.

 

""....egészen más összeomlás szélén állunk. :)"

Nocsak, mi lenne az?:)"

 

:) Ez ide elég off + korai lenne jóslolgatni, úgysem törődik vele senki és 2-3 évig még kihúzzuk. :)

Azért ha picit érdekel, keress rá erre: peak oil

 

A következő adást is megnézem azért, lehet hogy csak az emberek nem passzoltak az én ízlésemnek. Lehet tudni, hogy mikor lesz és kik lesznek benne?

Előzmény: stevebi (133)
stevebi Creative Commons License 2005.04.20 0 0 133
"Ül egy pár viszonylag értelmes ember és elmondja a szubjektív tapasztalatait."

Sztem PONT ez benne az érdekes, de - amint látom - itt már elkülönülünk egymástól, ami az ízléseket illeti......

 

"A tv-t pedig meghagyhatod az "igényteleneknek"."

Jó a megérzésed, tképpen ezt a gyakorlatot követem évek óta.;)

 

"Kiszeltündék és feketepákók mindig is voltak, nem kellett őket kinevelni."

Hol, a médiában??? Nem emlékszem olyan korszakra, amikor őket hívtuk 'sztároknak', velük volt tele MINDEN újságos pavilon, vmint a ker.tv-k rendkívül érdekfeszítő műsorai.

 

"....egészen más összeomlás szélén állunk. :)"

Nocsak, mi lenne az?:)

Előzmény: NGid (132)
NGid Creative Commons License 2005.04.20 0 0 132

Hát nem is tudom, megnéztem, nem volt rossz, de különösebben érdekes sem.

Ül egy pár viszonylag értelmes ember és elmondja a szubjektív tapasztalatait. Ilyet rendezhettek minden este, átmész a barátaidhoz és beszélgetsz. A tv-t pedig meghagyhatod az "igényteleneknek". Ilyen a rendszer, sok hibája (ha ez hiba) közül ez az egyik.

Kiszeltündék és feketepákók mindig is voltak, nem kellett őket kinevelni.

 

Szellemi összeomlás ... egészen más összeomlás szélén állunk. :)

Előzmény: stevebi (131)
stevebi Creative Commons License 2005.04.20 0 0 131

Tképpen pont erről (is) beszéltek Ónodi Eszterrel, hogy az igényes filmek, színházi darabok mellett be kell vállalnia a kommerszt is, mert így több nézőhöz is eljutnak a filmjei, valamint nagyon őszintén bevallotta, hogy a pénz miatt is csinálja.

 

Ezt a fontos problémát (bulvárosodás, igénytelenség) feszegeti Kepes, Frei is.....

De nincs mit tenni, jelenleg a sztárboxok vezetnek az igényesebb műsorok előtt. Ma már olyannyira előrehaladott a lebutítási folyamat, hogy nemes egyszerűséggel az emberek többsége a könnyen befogadható, gondolkodásra nem késztető műsorokra a vevő. Sikerült kinevelni kiszeltündéket, anettkákat, feketepákókat.......és ebben a korban hiába is látna színésznagyságokat, dívákat(pl. Ónodi E.) a palettán Kepes A., helyette gagyival vannak betömve az információcsatornák. Szellemi összeomlás küszöbén állunk.......még több ilyen műsorra lenne szükség!!!

Előzmény: guardian hero (130)
guardian hero Creative Commons License 2005.04.20 0 0 130
Mert az igénytelenség egyszerűbb, olcsóbb.
Előzmény: G.B.Bejja (129)
G.B.Bejja Creative Commons License 2005.04.20 0 0 129

Nem tudom.

De engem ennél jobban érdekel - már megbocsáss - hogy miért van az, hogy ha ennyi embert érdekel az ilyen műsor és nem érdekel a sztárbox, akkor mégis sztárbox van és ilyen műsor meg nincs ???

Előzmény: Váradi Március (128)
Váradi Március Creative Commons License 2005.04.20 0 0 128

És miért van az, hogy az ilyen jellegű műsorokat minden esete tudnám nézni?

És miért van az, hogy kurvára nemérdekel a Sztárbox!?

Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2005.04.19 0 0 127
Miért is van az, hogy mindannyiszor szerelmes leszek Ónódi Eszterbe, akárhányszor tévében látom?! Ki érti ezt?! :P
restless Creative Commons License 2005.03.28 0 0 126
Lehet csinálni "kulturális" tévécsatornát, csak nem egy olyan parányi piacon, mint Magyarország.
Előzmény: andzsin (125)
andzsin Creative Commons License 2005.03.27 0 0 125
Az ingerküszöbbel és besokallással valóban baj lenne, ez borítékolható. Vegyíteni kéne. Nézzétek meg pl. a BBC Prime-ot. Majdnem egész nap nézhető. Egy-egy ismeretterjesztő, riportműsorok, Vitray-típusú beszélgetőshow (Parkinson-show-ajánlom mindenkinek nagyon jó szokott lenni és van magyar felirat, aki nem érti), szóval sok minden.
Előzmény: stevebi (124)
stevebi Creative Commons License 2005.03.27 0 0 124
Az ötlet nagyon jó (lenne), de sajnos túlontúl utópisztikus. Ha láttátok Frei legutóbbi műsorát, tképpen (részben) erről szólt. A bulvárosodás, a kultúrmocsok nem csak az országot, hanem az egész Világot elönti. Mi csak az amcsi, a nyugat-eu trendet követjük és a kinti hisztérikus műsorok (Ozzy, Ali G, egyéb valóság-, túlélő showk) magyar klónjait szépen a hazai médiák is megalkották.

Egy ilyen komoly TV, ill. rádiócsatorna beindítására nincs esély, mivel a jelenleg futó komolyabb műsorok is alig élnek meg, gyenge a nézettségük.:( Frei műsorában hangzott el, hogy a bulvárral, a színes (piros sávos) újságokkal a komolyabb újságok úgy próbálják felvenni a versenyt, ha küllemben ők is kicsit igazodnak a jelenlegi trendhez, a szenzációhoz, a sokkoló figyelemfelhíváshoz. Ehhez kompromisszumokat is kötnek, mert az eddig megszokott komolyabb témák mellé bevesznek 1-2 'újvilági' sztárt is a könnyebb eladhatóság érdekében. A hír valóságértéke alacsonyabb rangúvá vált, a lényeg, hogy miként lehet az emberek ingerküszöbére, az indulatok világára hatást gyakorolni. A figyelemfelkeltés akkor a legerősebb, ha minél alantasabb ösztönöket mozgatnak meg. Ezt használja sok újság vezércímként is (lásd. Frei műsorának fókuszában a Jackson-story, ill. a hazai sajtótermékek zöme: Blikk, Best, stb.);

kemény hatást gyakorol a média: ma nehéz hitelességet fenntartani és figyelmet felkelteni őszinte, egyszerű eszközökkel....a zavaró hatás túl erős.

 

Ebbe az irányvonalba illeszkedik,  igazodik Kepes új műsora is. Kellenek az új arcok, a XXI. század bohócai (Hajós, Csernus, Majka) a műsorába, hogy az újkori televíziózásban meg tudjon élni, felszínen tudjon maradni. Olvastátok a legutóbbi műsor után a hozzászólásokat itt: Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök sokak szerint szürkének találtatott, míg Majka volt a szórakoztató…..itt tartunk most. Ezek után kérdem én: lenne esélye egy ilyen komoly műsorokat sugárzó Televíziónak Mo-on……?

Előzmény: Intelligens (118)
Intelligens Creative Commons License 2005.03.27 0 0 123
Amúgy, gondolod Sterbuck, hogy csak mi vagyunk kibukva ettől az alacsony minőségtől? Szerintem vagyunk legalább másfélmilliónyian az országban, akinek ha lenne választása, mást nézne. De nincs.  Valami olyasmire gondolok, mint a rádióban a Kossuth Rádió. Azért annak még van hallgatottsága, vagy csak reménykedek? 
Előzmény: Törölt nick (121)
Intelligens Creative Commons License 2005.03.27 0 0 122
Mi a drága a Desszerten? Az Ablakon? biztos, hogy nem drágábbak, mint egy győzike show, ahol 607-esen kell furikázniuk azt a majmot körbe a világban.
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.26 0 0 121

Soha nem lesz ilyen "intellektuális" magyar csatorna, mivel botrányosan drága lenne a műsorokat előállítani, a reklámbevételek meg alacsonyabbak lennének. És talán hamar be is sokallnának a nézők a magaskultúrától - amúgy pl. 1 intellektuális műsor áráért legalább 10 C kategóriás filmet lehet venni, és azt is ugyanúgy megnéznik. 10-15 éves filmek országos premierjét láthatjuk esténként....

 

...egyébként most a TV2 jövő heti előzetesét látva szomorodtam el teljesen. Az Activityben nem más fog szerepelni mint Fekete Pákó. Könyörgöm, miért kell a teljesen gagyit országos csatornákon sugározni? :(

Előzmény: Intelligens (118)
Intelligens Creative Commons License 2005.03.26 0 0 120

Erre gondoltam is, csakhogy nem uncsi félórás műsorokról lenne szó, meg keverve lenne ilyen műsorokkal mint a Desszert. Tehát az olyanból, mint a discovery, spektrum, meg hasonló csatornák műsorai, csak 2-3 kellene naponta. A többi emberközelibb lenne. Csak nem Győzikésen emberközelibb. Szerintem egy jó műsorválogatással, lehetne intellektuális csatornát létrehozni. És szerintem a közszolgálati erre kellene,hogy szolgáljon. Gondoljunk csak bele, van az elmúlt 10 évből rengeteg olyan műsor, amit jó lenne újra látni. Gondoljunk csak az Ablak-ra. Kicsit modern köntösbe kellene rakni, lefaragni a műsoridőből, és akkor az ember szívesen megnézi. A kérdés csak az, hogy nem úgy ül-e le az ember tévézni, hogy vége a munkának, és már csak könnyed műsorokat akar. Tehát valójában mekkora a nézettsége a Kepesnek?

 

Előzmény: andzsin (119)
andzsin Creative Commons License 2005.03.26 0 0 119
Egyetértünk. Bár gondold meg, elég nehéz lenne a repertoárt összeállítani, ui. pl. az ismeretterjesztő műsorok egy szegmense már fogalt, értelmetlen lenne ua. a profilt még egyszer (lsd. ismeretterjesztő csatorna-hegyek).
Előzmény: Intelligens (118)
Intelligens Creative Commons License 2005.03.26 0 0 118

Témabővítési szándékkal, szeretném megkérdezni a kedves topic látogatókat, hogy szerintetek mennyire érett meg a magyar társadalom arra, hogy egy teljes adót indítsanak telis-tele intellektuális műsorokkal. A felvetést egyértelműen a Desszerthez csatolom, mivel szinte az egyetlen műsor a magyar televízióban, ahol értelmes beszélgetéseket hallgathatunk. Persze van még intellektuális műsor, pl. a Mindentudás Egyeteme, csak úgy tünik,hogy nem szánták túl széles rétegnek a műsort, és elég tanárszagú lett...

Visszatérve a kérdéshez: Miből áll ma a magyar társadalom? Győzike néző unott tévésekből, vagy vagyunk még egypáran az országban, akik szívesen ülnének le a tévé elé, hogy kicsit művelődjenek, szélesedjen a látókörük? Azt hiszem nem vagyok egyedül, aki azt gondolja, hogy a mai tévés arány elfogadhatatlan. Kicsit elegem van a való világos, big brotheres, Majkás, Győzikés TV-ből. Szeretnék Grétsy Lászlót nézni, irodalmi műsorokat nézni, Repetát, Zárórát - normális időben.

Aki egyetért, írjon!

brati Creative Commons License 2005.03.24 0 0 117

Merem remélni, hogy Karafiáth Orsolya, kit az egyik legtehetségesebb költőnőnek tartanak, csak egy felvett szerepet adott elő a műsorban...

 

"Ha az ismerőse lennék, félnék tőle" azt hiszem enyhe megfogalmazás. Én döbbenten hallgattam...

 

Vegyük sorra:

könnyű(?) testi sértés

testi sértés kísérlete

visszaélés személyes adatokkal

jó hírnévhez való jog megsértése

többrendbeli zaklatás

...

 

Azt hiszem értelmetlen folytatni, így is nyilvánvaló a célzás. Nyugtassatok meg, hogy ez csak egy rendkívül ostoba vicc volt, mert ha nem, akkor azt kell feltételeznem, hogy valamilyen - számomra meg nem magyarázható oknál fogva - mégiscsak társadalmi konvenciókon felülállónak gondolja magát a hölgy, ráadásul ezt a lehető legközönségesebb formában adja környezete tudomására. (Továbbra is bízom inkább az első variációban). Btk és Ptk paragrafusoba ütköző cselekményeket pedig kamerák előtt elmesélni... ezt máshol beismerő vallomásnak hívnák és komoly következményei lennének.

 

 

nemisbéka Creative Commons License 2005.03.24 0 0 116
petrazselyem Creative Commons License 2005.03.23 0 0 115
nem volt rossz tényleg volt ami teccett, csak ha igaz amit mondott akkor félnék tőle.
Előzmény: lafno (114)
lafno Creative Commons License 2005.03.23 0 0 114

Hát én nagyon röhögtem rajta, de asszem csak egy kepes műsor idejéig kibírható.

 

Előzmény: petrazselyem (113)
petrazselyem Creative Commons License 2005.03.23 0 0 113
én is sem vagyok benne biztos, hogy tényleg ilyen az Orsi, de ha igen akkor nem szeretnék az ismerőse lenni. :-((
gorgo Creative Commons License 2005.03.23 0 0 112
Szerinted a hajával vannak a legnagyobb gondok? :)
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (111)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.03.23 0 0 111
Jegyezzük meg objektíven, hogy a hölgy hajával mindig gondok voltak. Elég régóta figyelemmel kísérem munkásságát, úgyhogy nagy az arcom eléggé.
Előzmény: gorgo (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!