Keresés

Részletes keresés

faddi atir Creative Commons License 2023.11.05 0 0 304

Szia !   Kérdésedre válaszolva- most beütöttem  ezt a két szót Google-ba, és símán kijön ez a termék. Próbáltam képet feltölteni a termékről, de nem  látszik , nem jelenik  meg a feltöltött kép. 

5x5 kocka doboz- ákom-bákom írásjelekkel, abban egy d=4 cm -es tégely. A tégelyben világos sárga színű a krém.

Előzmény: T. Zoló (301)
faddi atir Creative Commons License 2023.11.05 0 0 303

Szia !   3 db-t kaptam a rendeléssel. Lelkesen elkezdtem használni- kb 5 napig.  Csak az egyik karomon próbáltam ki. Lefekvés előtt kentem be  vékonyan.

Azt tapasztaltam, mintha puhábbá váltak volna a csomók.  Valami miatt abbahagytam.... Nem azért, mert kellemetlen, vagy rossz lett volna, hanem a felgyorsult

 életstílusom miatt - napokig nem voltam otthon, nem vittem magammal   stb.   Talán  most egy kicsit kiegyensúlyozottabb lesz az életem, elkezdem újra használni.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Norbi0714 (302)
Norbi0714 Creative Commons License 2023.08.02 0 0 302

Szia, most olvastam én is erről a krémről, tudnál egy kicsit írni a tapasztalataidról?! 

Előzmény: moniart (300)
T. Zoló Creative Commons License 2023.08.02 0 0 301

Kedves moniart!

Hol tudta megrendelni a Lipoma Bustert? Sehol sem találom!

moniart Creative Commons License 2023.07.13 0 0 300

Az utóbbi időben nem kutattam a Lipoma témában, de a Facebookon feljött egy Lipomával kapcsolatos szer  , mégpedig a Lipoma Buster. Ezt "égi" jelnek vettem és rendeltem.  Valószínű ez is pénzkidobás, de próba, szerencse. Ha netán beválik, beszámolok róla.

tiborunk Creative Commons License 2022.12.01 0 0 299

Szép jó estét!

A témában változás, fejlemény nincs!

Mostanában (Long vagy poszt Covid, igazolt pozitivitás nélkül)  foglalkoztat !

Egyébként új (lipóma) már rég nincs , ezt a béta glükán nevü kiegészítőt szedtem többször!

 

Sok szerencsét mindenkinek!

Előzmény: tomy771208 (298)
tomy771208 Creative Commons License 2022.10.31 0 0 298

Kedves Tibor!

Volt tartós pozitív változás?

Előzmény: tiborunk (261)
tiborunk Creative Commons License 2021.07.23 0 1 297

 

Sziasztok!

Írtam már egy párszor ide!

Richardo79 említi a stressz szerepét mint kiváltó tényezőt!

most újra szeretném felvetni : (korábban a 272-273 - hsz.-ben irtam a témáról!)

 

" A cortisol a mellékvesekéregben termelődő szteroid, ha szintje a vérben magas, az a mellékvese működési zavarára utal. A mellékvese a vesék felső csúcsán helyet foglaló páros szerv, melynek kérge a hormonrendszerhez, míg velője inkább az idegrendszerhez tartozik. Szteroidokat termel, melyek az anyagcserét, a szexuális folyamatokat és a víz- és ionháztartást szabályozzák.

Ha kevés a kortizol, az sem jó , Leginkább tavasz kezdetén panaszkodnak sokan enyhe depresszióra, fáradtságra. Azonban, ha a probléma tartósan fennáll, érdemes kortizolhiányra is gyanakodni, mely napjainkban egyre több embert érint. Hogy ismerjük fel?

Köztük a kortizol fontos szerepet játszik a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában: hatására fokozódik a májban a glikogenolízis, vagyis a keményítő szőlőcukorrá bontása, emellett fokozza a zsírok lebontását, a testtájak közötti zsíreloszlás átrendeződését, a fehérjék lebontását, valamint az aminosavakból a cukrok termelését. "

 

Nem értem én sem , miért a kamaszkorban jelentkeztek a lipomáim (ateroma a neve ha az arcfelület érintett!)  , úgy tűnik a tudomány képviselői sem értik , pedig talán csak össze kéne rakni tapasztalatokat, a tudást arról ami a zsírháztartást vezeti, sőt mi az ami a test-zsírt különböző pontokra képes irányítani? ilyen depókat létrehozni?

A vérzsír problémák kapcsán (koleszterin) szokták megemlíteni hogy 60%-át a maga az anyagcsere állítja elő, akár izmok lebontása útján is!

Az biztos hidrokortizont többször is szedtem fiatalon , és már nem is emlékszem mire írták föl , szóval a stressz, a hormon rendszer vizsgálata jó úton jár!

Talán a lipoma ma nem a legnagyobb probléma , hogy kidolgozzanak egy vizsgálati és kezelési módot, marad a tüneti kezelés, egyelőre!

 

Előzmény: Richardo79 (296)
Richardo79 Creative Commons License 2021.06.10 0 2 296

Szia,

 

Az írásodon felbuzdulva én is leírom a tapasztalataimat. Hátha segít a megértésben és másoknak is információt ad.

 

Nekem is sok lipómám van. Műtettem is őket. Az első gyerekkoromban jelent meg (szüleim válása), majd később az iskolás évek után (munkába állás stressze hozott elő még többet). Gyerekként amíg többet mozogtam szinte nem is volt. Felnőttként az ülő munkával viszont jelentősen több jött elő.

 

Én már rengeteg oldalról megnéztem a dolgot és az alábbiakat találtam tapasztaltam. A lipómáim mindegyike valamelyik idegpályán, vagy idegpályához közel van. Tehát a stressz biztosan közrejátszik a kialakulásukban. Ha a genetika áll a háttérben, akkor is bizonyos dolgok triggerelik, kiváltják / elősegítik a lipómák kialakulását.

 

A lipómáim mindegyike a testem bal oldalán van. Ennek még nem mentem utána anatómiailag, de holisztikus szemlélet szerint ez az anyai oldal. Édesanyámmal komoly traumát éltem át a szüleim válása alatt. Tehát a trauma szintén közrejátszhat a kialakulásukban.

 

Télen jobban "fájnak" bizonyos lipómáim, így biztosan összefüggésben vannak a mozgással, a futás, sport hiányával és a zsíranyagcsere lelassulásával. Télen ugyanis jelentősen kevesebbet mozgok. Nyáron ha többet mozgok, szinte összemennek.

 

Ugyanígy reagálnak diétára is. Ha több zöldséget eszem, azaz az étrendemben nyers zöldségekkel kiváltok más ételeket (leginkább húsokat), akkor szintén összemennek. Ez is a zsíranyagcsere összefüggésre utal. Tehát az életmódbeli változásokra reagálnak.

 

Gyerekkoromban a pattanásaimra, aknés bőrömre szedtem izotretionoin készítményt. Ezek funkciója a faggyúmirigyek működésének a beszabályozása. A bőrfelszínre kerülő faggyú mértékének "beállítása". Kicsit kisarkítva a faggyú szervezeten belül tartása. Ez is hozzájárulhatott a lipómáimhoz, hiszen a faggyú is tartalmaz lipideket / zsírokat.

 

Amit még a lipómákról érdemes tudni, hogy a zsírokat burokban raktározzák. Azaz fizikailag elhatárolódnak a bőr többi szövetétől. Ezért is leginkább a műtéti eltávolításuk javasolt. Ugyanis ha különféle zsírbontó savakkal be is injekciózzák azokat, akkor az oldat / oldott zsír még mindig a burkon belül marad. A szervezet a zsírokat energiaként használja fel és ha a burokból nem kerülnek ki a zsírok, akkor nem tudnak elhasználódni.

 

És a legérdekesebbet hagytam a legvégére. Pár évvel ezelőtt egy focisérülés kapcsán megsérült / szétroncsolódott az egyik nagyobb lipómám a hasi / derék tájékon. A szétroncsolt lipóma pedig a foci sérülés gyógyulásával együtt felszívódott. Azaz a burkot és a benne lévő zsírt a szervezetem nagy valószínűséggel energiaként elhasználta, annak sérülése után. Azóta sem alakult ki újabb a helyén. 

 

A zsírt tartalmazó burok roncsolása az orvostudománynak egy kutatható terület lehetne. De ez üzletileg még nem keltette fel senki figyelmét. Talán pár év múlva áll majd rendelkezésre olyan eszköz amivel ezt meg lehet tenni és kísérleteket lehet folytatni.

 

A fentieket saját tapasztalatként és személyes véleményként osztottam meg. Hátha valakinek segít, hogy megtanuljon élni ezzel a makacs problémával.

Előzmény: Levoir (295)
Levoir Creative Commons License 2021.05.24 0 1 295

Sziasztok! Kitartást mindenkinek aki hasonló cipőben jár!

 

24 éves vagyok férfi nekem körülbelül 5 éve jelentek meg az első lipomáim szerencsére nem annyira latható helyeken. A karomból viszont esztétikai okok miatt 3db-ot eltávolíttattam a honvéd korházban.

Próbálom számon tartani mennyi csomó van rajtam van egészen kicsi és van 2cm átmérőjű is. Összesen 9 db ot számoltam össze ezek mind a combomon és a fenekemen helyezkednek el. Sokat olvastam rengeteg orvosi értekezést, aminek a nagy részét őszintén szolva nem is értem, de amiket sikerült kivenni belőle és amit itt is nagyon sokan írnak az a genetika. Bár közvetlen a szüleimnél Apukámnak van egy a hátán de neki is csak 60 éves korában jelentkezett.

A forumon fellelhető írásokból azt a következtetést vontam le, hogy sokan úgy gondoljatok a műtét utan egyre több lipoma keletkezik, szerintem ez nem a műtét következménye, de azért érdekelne hogy van e estleg valaki a forumon aki még egyet sem szedetett ki és mégis ujabb és ujabb csomok jelentkeznek rajta?

Én most gondolkozom az ujabb mutéten mert eléggé zavaró üléskor, a fenekemen lévő. Szerintem a hegek egyáltalán nem olyan csúnyák mint egy csomó a bőr alatt. Ha valakinek a pénz lenne az akadály monndja az orvosnak, hogy nyomja az idegeit, és akkor nem kell több száz ezer forintot költenie. Bár én is biztos vagyok benne, hogy a magán klinikákon többet törödnek a minnél kisebb bevágással. Nekem a karomból kiműtöttek közül pont a legkisebbet sikerült elég csunyan osszevarni a masik kettő szinte alig látszik.

Hosszas interneten eltötött olvasgatások keresések soran a diétákkal kapcsolatban sok mindent hallottam. Valaki arra esküszik, hogy kevesebb zsír fogyasztás mellett nem jelentkezik ujabb lipoma, valaki esetleg tart valamilyen diétát aminek kovetkeztében pozitiv változás figyelhető meg ?

Én sokaig nem foglalkoztam a diétával mivel viszonylag egeszségesen étkezem, rendszeresen mozgok járok konditerembe, súlyfelesleg nincs is rajtam. Sok fehérjét fogyasztok, én arra gondoltam lehet ezzel van osszekotettésben, de megint csak nem találtam semmilyen kutatást vagy tanulmányt ami ezt alátámasztaná. 
Sok tudományos cikk valamilyen fajta traumát említ, nekem pont a lipomákat megelőzően kb azonos időben volt egy kereszt szallag szakadásom utána pedig egy műtét. Arra gondoltam lehet ez indította el nálam a folyamatot. Ekkor egyebkent volt egy vérvételem ahol megállapították, hogy magas a koleszterin szintem, erről is találni minden félét, hogy az LDL rossz koleszterinnek köze lehet a lipomákhoz. Azota már néha néha megmérem a koleszterin szintemet ami mostanában normalis 3,5 koruli erteket mutat.

Az lenne a kérdésem a forum olvasóitól, hogy valaki probálkozott hosszabb diétával éseredményes volt e ? 

Valamint sok természetes gyógymód kozul thuja, gyömbér kurkuma, máriatövis, omega 3 zsírsavak és a többi, hozott e valamilyen pozitív eredményt?

 

Elore is koszi a válaszokat! 

És mindenkinek sok szerencsét a lipoma elleni harcban, ne legyetek nagyon letörve engem is nagyon rosszul érínt sokszor ez a helyzet, de ha tényleg genetikai nem éri meg streszelni rajta!

K 1 Creative Commons License 2021.03.27 0 0 294

https://www.medical-plasztika.hu/p/hu/Lipoma%20injectios%20oldas                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Vagy esetleg, a  Facebbok -on is, megtudod keresni , név alapján . 

Előzmény: Norbi0714 (293)
Norbi0714 Creative Commons License 2021.03.23 0 0 293

Sajnos nem tudom őket elérni. Telefonon csak hangposta jelentkezik be, emailre nem válaszol senki. Tudsz adni elérhetőséget. Köszi előre is. 

Előzmény: K 1 (292)
K 1 Creative Commons License 2021.03.03 0 0 292

Egy próba szurival kezdtem . nem okozott, semmilyen reakciót, ami gátolta volna, a további kezeléseket . Második alkalommal, 12db lipómát szúrt meg, ennek egység ára, volt 30 ezer ft. volt .  A zsugorodás sajnos elmaradt . Éppen ezért, az orvos sem javasolta a folytatását . Ez nem azt jelenti ,hogy másnál esetleg ne működhet . Nem maradt más mint a sebészeti beavatkozás  . 

Előzmény: Norbi0714 (291)
Norbi0714 Creative Commons License 2021.03.01 0 0 291

Szia, megtudhaték többet arról, hogy azóta voltál még kezelésen, sikerült az injekció hatására eltüntetni a lipomákat? Konzultáció költsége? Illetve egy szuri költsége mennyi? 
köszi szépen

Előzmény: K 1 (282)
julio66 Creative Commons License 2021.02.13 0 0 290

Valószínűleg genetikai, ugyanis testvéreim is hasonló cipőben járnak mint én. 

Nekem húsz éve volt egy jó sebészem, aki egy picit metszett a bőrön helyi érzéstelenítéssel,és kinyomta burokkal együtt. Ugyanis a bőr tágul, majd finoman összevarrta, néhány nap után nyoma se volt. Sajnos nyugdíjba vonult az orvos. A mai sebészek hosszú mély sebeket ejtenek, minimum két hét mire begyógyul és persze ott marad a heg. 

Előzmény: Tímea.H (287)
tomy771208 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 289

Szia!

Nálunk az anyai nagymamától kezdve a nővérem fiáig örököltük, de tudok ellen példát is igaz nem a mi családunkban.

Szerintem genetikai kérdés lehet, ki mit örököl......

 Ha pontosan szeretnéd tudni akkor molekuláris diagnosztika!

Üdv,

Tomi

Előzmény: Tímea.H (287)
tomy771208 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 288

Szia!

Próbáld meg az MRI-t az részletes képet ad és diagnózist is szoktak mellé adni!

Üdv,

Tomi 

Előzmény: Csakhangya (283)
Tímea.H Creative Commons License 2021.01.28 0 0 287

Sziasztok!

 

Nekem is sok lipómám van, műtétem is volt már. Ezzel úgy tűnik, hogy együtt kell élnem sajnos. Engem inkább az érdekelne, hogy öröklődik-e, ezért elmentem egy genetikushoz, aki azt mondta, hogy ez egy gyűjtőfogalom és pontosan le kéne diagnosztizálni, hogy nekem melyik fajtája van és utána talán meg tudják mndani, hogy öröklődik-e.

Tudja valaki, hogy Magyarországon foglalkozik-e ezzel orvos?

julio66 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 286

Ez a bőr alsó rétege alatt van, erre értelmetlen bármit is kenni. Belőlem is szedtek már ki néhányat. Sajnos újból előjön itt ott. 

Előzmény: Molly8 (285)
Molly8 Creative Commons License 2020.10.11 0 0 285

Sziasztok!

Valaki próbálta már azt a házi gyógymódot , hogy mézet liszttel összekeverni , 1 cm vastagon rákenni a csomóra és legalább 2 napig rajta hagyni , majd újra rákenni amíg el nem múlik? Ez van akinek bevált?

Törölt nick Creative Commons License 2020.08.16 0 0 284

Nekem ugyanilyen ki-beugráló tojásnyi akármi van a jobb lapockámnál, és nagyon gyakran egyszerűen beáll a hátam. Olyankor mozdulni se tudok napokig, volt amikor 3 hétig is eltartott. Csak a háziorvosnak mutattam, azt mondta valami izom pukli az ott, nem lényeges. Hááát..., neki lehet nem, de nekem meg rohadtul fáj. Ja, és hangot is ad. Ropog. Amúgy rengeteg lipóma van bennem, legtöbb a karomban. Lehetséges, hogy az a tojásnyi fene is az, nem tudom. Segíteni ezzel nem segítettem neked, csak annyiban, hogy nem vagy egyedül. :)

Előzmény: Csakhangya (283)
Csakhangya Creative Commons License 2020.08.10 0 0 283

-Sziasztok. Nem tudom már, hova, kihez fordulhatnék, de lassan megőrülök a kialvatlanságtól. Nem tudom, hogy lipóma-e, szóval előre is elnézést, ha rossz helyre írok,és hogy hosszú lesz, de akinek mutattam, még senki nem látott még ilyet, és az arcuk...  Mindenesetre egy csomóról van szó, ami sokáig nem is volt csomó.

4 éve kezdődött, bizonyos mozdulatoknál -kocsiban, anyósülésen bal kézzel átnyúlok a biztonsági övért, bal vállamra veszek egy bevásárlótasit..stb-, hirtelen éles, szúró fájdalom a bal lapockánál belül, amitől megmozdulni sem tudtam, se levegőt venni,se megmozdulni percekig, semmi. 

 

-Namost ez a cucc egy éve (legalábbis akkor vettem észre) elkezdett ki-be mászkálni. Magyarán lett akkora, hogy szemmel jól látható (teniszlabda nagyságú), és mikor előrenyújtom a kezem, ez az izé kiugrik a lapocka alól, mikor visszahúzom, visszaugrik. Mikor kifele jön, olyan mintha belülről húzna kifelé valamit, mikor visszamegy, mintha nyomna bent valamit. Hozzá kell tennem, ez egy perc alatt kb 10szer lejátszódik (gondolj csak arra, hogy kinyitod az ajtót, megkevered a kaját, kinyitod a csapot, varrsz..) őrületes fájdalom közepette. A fájdalomcsillapító semmit nem ér, SEMMIT. Se krém, se tapasz, se tabletta, légyen benne akármi.

 

-Külföldön élek, egy hónapja voltunk otthon, elmentem egy uh-ra, mert annyira nem vagyok jó orvosi németből, hogyha valami komoly baj van , itt megértsem, egyszóval tudni akartam mi ez. 

Az Uh-s dokinak fingja nem volt. Nem az ő hibája, ő azt írja amit lát. 

Miszerint: "A bal lapocka alsó része felett levő mobilis terimének megfelelően az izomszövet  orsószerűen kiszélesedett, szerkezete inhomogén."

De öszinte volt, megmondta, fogalma sincs  mi ez, egy csomó van az izmomban, benne, de azt se tudja melyik izom ez, mert nem egyértelmű.

Visszaértünk N.o-ba, elmentem a körzetihez, elküldött nyaki, háti, lapocka röntgenre. Ma kellett hozzá visszamennem, idézem: "Minden a legnagyobb rendben van, azért kiírok egy gyógytornát, mert az mindig jó, ha valaki ülőmunkát végez"

Én meg közben belehalok a fájdalomba, meg a kialvatlanságba. MI LEHET EZ? Hova menjek dokihoz? Akárkinek mutattam, senki nem látott még ilyet, és mindenki hátrébblép fél métert, mikor direkt kiugrasztom.Van videóm, vannak uh felvételeim, ha bárki bármit tud ilyen lapocka alól kiugró csomóról, kérem , írjon. Teljesen odavagyok már. Ma sírva jöttem el a körzetitől, hogy hogy képzeli, ha aludni/dolgozni alig bírok, majd végig vigéckedem a gyógytornát? Tudom, sokat tud használni egy ilyen torna.. DE a csontjaimmal semmi baj.Valaki segítsen, könyörgöm. Köszönöm, ha végigolvastad.

 

K 1 Creative Commons License 2020.07.20 0 0 282

Medical cave kft .  Minimális zsugorodást tapasztalok . Egyébként ez is zsírbontás .

 

Előzmény: seabound07 (281)
seabound07 Creative Commons License 2020.07.20 0 0 281

Szia, megkérdezhetem kinél voltál? Én is néztem, de csak egy rendelőt találtam, aki a neten hirdeti, hogy foglalkozik ezzel.

Zsugorodott azóta, hogy látod?

Próbáltam én is alternatív megoldást keresni, mert nekem intramuszkuláris, emiatt nem távolítható el és elég nagy :( A zsírbontástól kicsit féltek, hogy a nyirokkeringésen keresztül eljut máshova is és ott is nőne, más se hiányzik. Én leszívást kerestem (tudom ez sem végleges) de nem találtam sehol ... Valaki esetleg tud ilyet?

Előzmény: K 1 (280)
K 1 Creative Commons License 2020.07.07 0 0 280

Múlt hét pénteken, voltam injekciós, lipóma oldáson . Nagyon kedves, és közvetlen a dr.nő ! Kaptam egy kísérleti szúrást , három hét múlva, kell megkeresem , történt-e valami változás (zsugorodás ) .  Elméletileg 1-3 alkalom,mire  ill. eltűnnek a zsírcsomók .  Ja és a próba szúriért, még fizetnem se kellett . 

Előzmény: thenevtelennulla (266)
czb72 Creative Commons License 2020.07.03 0 0 279

Plazma Generátor kezelést ajánlok. A bennünk lévő vírusok, férgek, egyéb élősködők okoznak nagyon sok indokolatlan problémát a testben. Ez az eszköz ezeket semlegesíti. 

Janó44 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 278

Szia 33 mas tudnánk eröl beszélni? janierik39@gmail.com

Janó44 Creative Commons License 2020.06.11 0 1 277

Szíasztok! Olvassátok el légyszíves! Már mint írtam korában is írtam ide az oldalra! Belölem már több mint 30 db lipomát szedtek ki! Mütét során! De egyre több és több van! Bárhol olvasom mindenki a mütétet javasolják! Hát én nem! Mivel a saját okomból tanulva csak rosszab let! Sokan írták hogy ök tudgyák az ellenszert !!!! Ez nagy kamu! Én már orvosolkal profeszorokal beszéltem ! És nem tudták a gyógy módot! Sör! Még a füves Gyurcsányival is! Semmi siker! De ha valaki tudgya a gyógymódot szívesen veszem! De most arra szántam el magam !! Hogy altatásban ki szedetem amit csak lehet!! Megfelelő orvost keresem ! Szívesen megosztom a tapasztalatom ! Ha írsz Emailt . A janierik39@gmail.com várom leveleteket! 

Janó44 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 276

Szíasztok! Már írtam nektek! A lipomákal kapcsolatban! Én voltam Debrecenbe a klinikán is már! És semmi jóval nem biztattak! Bennem egyre csak szaporodnak! Ha valaki tudna megoldást vagy olyan intézményt akik segítenék meg köszönném! Janierik39@gmail.com ide írjatok légyszíves! Nagyon sok dolgot meg tudnánk beszélni.

megorka Creative Commons License 2020.03.09 0 0 275

Sajnos nekem is ilyen problémám van. a frissebb hozzászólásokban a kezelésere vonatkozó tapasztalatokat fejt a hozzászoló.

hol van ilyen intézmény?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!