Aszongya a miniszterelnök úr, hogy az elmúlt 15 év negatívuma, hogy a szegények szegények maradnak, a gazdagok viszont tovább gazdagodnak. Megvallom, kissé összezavart a miniszterelnök úr, hiszen - van-e, ki ezt nem tudja róla? - ő is szegény sorból emelkedett a jelenlegi anyagi helyzetébe, amit a túl nagy jólétű országunkban a középosztály alsó felének felel meg. Szóval ha neki sikerült tisztességes munkával kilábalnia a szegénységből, nem látom be, hogy a többi szegénynek miért ne sikerülne...
Szerintem pedig a Te legnagyobb hibád az, hogy hülye vagy. Persze lehet, hogy tévedek és van nagyobb is. :)
Atyám - minden hibája mellett - nagyon jól érti az iróniát (sőt, cinizmust). Ezt az egyet megtanulhatnád tőle.
Amúgy belőle az életben nem lesz semmilyen szavazó, mint ahogy nem is volt soha. Egyrészt mert - utaltam rá - tojik az egészre, másrészt, mert vasárnap az ultihaverok is megengedhetik maguknak, hogy egész nap a kocsmában üljenek, és bűn volna kihagyni az alkalmat. A választástól/szavazástól távolmaradás, az egész rokonságra jellemző, de eszembe sem jutott magammal vinni még egy embert. Ő dolguk. Magányos farkasként járom a szavazófülkéket, és speciel 2002-ben - soxor elmondtam már - az én ixem a teljes lapot átérte (jövőre valszeg máshogy lesz), szóval nagyon melléhord a billenyűzeted.
Tudod ebben én ezt tartom Orbán legnagyobb bűnének.! Elbeszélésedből úgy tűnik, azért elején szívesen láttad vendégül amúgy alkoholista atyádat, de amikor kiderült, hogy "gyurcsányista" megértetted vele, hogy amíg nem szokik át Orbánra, addig ne számítson rád. És ezt a Vezér sok "igazhitű" hívének családjában elérte.: Ha nem jössz velem szavazni, nem vagy a családba való!
Lehet, hogy ezen viccelődnek a kartársak, de bizony egyes lakótelepeken azért olyan kevés a parkoló, mert bizoy az illetékes elvtárs tényleg kihúzatta azokat, hogy több legyen a felépíthető ház. Tudnilllik az volt ezeknek a kiemelt elvtársaknak a véleménye, hogy nem lesz ebből semmi gond 30 év múlva sem, mert addig úgyis mindenki helikopterrel fog majd közlekedni. (Hogy mondjuk ezeket a helikoffereket hol tárolták volna a kommunista mintaelvtársak, netán a földszinti babakocsitárolóban, én nem tudom ...)
Ez mindig elsüllyed. Legalább a topiknyitó venné komolyan Gyurcsány hétfői kinyilatkoztatását, bár rá még neheztelni sem lehet, hisz megdolgozik a pénzéért.
A nyugdíjas reggel beugrik az ötösmetróba és másfél óra múlva Pécsett már járhatja is körbe a Toller lovasszobrát. Haza meg a Horn féle repülőgép viszi, ingyen. Az egészhez nem kell több, mint fél délelőtt.
Rákosi elvtárs alatt is járták a falvakat az akkori gyurcsányék és magyarázták a parasztoknak, hogy milyen jó lesz mindenkinek a komminizmusban. Az egyik helyen azt is megemlítette az előadó, hogy a kommunizmusban mindenkinek saját repülőgépe lesz. Rögtön rá is kérdeznek:
- Minek nekem saját repülőgép?
- Na figyeljen ide! Meghallja a rádióban, hogy Debrecenben gumicsizma kapható. Maga beül a repülőgépébe és olyan gyorsan Debrecenbe ér, hogy a sor elejére állhat.