Keresés

Részletes keresés

crystalangel Creative Commons License 2017.04.22 0 0 398

Amúgy tud valaki arról, hogy.mi lett a Robival? Nagyon eltűnt. A 101 már nem is létezik,  ha jól látom. 

H.J.69 Creative Commons License 2016.06.01 0 0 397

Kifulladt ez topik ,hogy már évek óta nincs vélemény?

 

Vagy tényleg átverés ez az egész pénzkereseti lufi ?

 

persze ha sikeres lenne akkor itt döngetné a mellét a sok milliomos !

Dr.Gabor50 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 396

Én elvégeztem a 3 napos tanfolyamát és az utána következő tőzsdés részeket. A 3 napos tanfolyam egész jó, de egy agymosás az egész. Az utána következő részek pedig kimerítik a lehúzás kategóriát. Ha valaki megvesz egy tőzsdei elemzést magyarázó könyvet, akkor mindent tud és nem kerül 25-50e Ft-ba /alkalom. A tőzsdéhez nagyon nem ért, a tanfolyamokból él. Én kitartó típus vagyok ezért az összeset elvégeztem, de bárcsak ne tettem volna! Sok pénzembe fájt utána.  Illetve akiről látja, hogy tehetősebb azt "felkarolja" és mocskosul lehúzza! Én komolyan csodálkozom, hogy még ezt a mai napig tudja csinálni és még nem fekszik az intenzíven valahol! Senkinek nem ajánlom!!!!!!!!!!! A pénzvisszatérítés pedig egy nagy átverés, én mondtam, hogy nekem ez az egész nem tetszett, persze azóta is várom a pénzem, 5-6 éve! Kedves Robi, bízom benne, hogy működik a karma és ezt a sok szemétséget mind visszakapod a sorstól!

blanka izabell Creative Commons License 2011.07.11 0 0 392

Köszönöm szépen a segítséget srácok.Legfőképpen Giller tünt a leghasznosabbnak és lehet hogy igénybe is veszem majd felajánlott segítséget.Látom itt is, mint bármivel kapcsolatban vannak negatív illetve pozitív vélemények.Én nem szeretnék rocksztár lenni,vagy milliárdos csak szeretem a pénzt :), szeretem csinálni, jó munkám van , mindig értettem ahoz hogy a pénzt áramoltassam magam felé.Azt hiszem ez beállítodás kérdése, a velem egykorúak , anyagi problémákkal küzdenek, én csak szeretnék egy olyan eszközt a kezembe , amivel bárhol és bármikor, megteremthetem magamnak az anyagi szükségleteimnek megfelelő pénz, nem vagyok nagyigényű és probálom maximálisan megtartani az alázatot magamban a pénz felé, hiszen az energia... mégegyszer köszike.csók:blanka

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 388

Szép és jó, hogy ezeket így leírjátok. De ezekkel azt teszitek bizonyossá, hogy átlagembernek ez a módszertan nem ajánlott. Azaz a tőzsdetanfolyamok ellen beszéltek. Amivel persze magam is egyetértek, mint alább már az utóbbi években ecseteltem is ezt magam is.

 

Kb azt írta le ez a jó kis - szerintem is valós - összefoglaló, hogy sikeres, pláne gazdag, tőzsdés kb annyi sanszod van, hogy legyél, egy ilyen tanfolyam után, mint mondjuk pár év gitársuli után rocksztár. Természetesen esély van... Elmehetsz te énektanfolyamra, megtanulhatsz gitározni, rakhatsz ösze bandát, zenélhettek minden este, írhattok saját számokat, akár még egész jókat is. MÉGSEM BIZTOS HOGY ETTŐL TE ÉS A ROCKBANDÁD SZTÁR LESZ, SIKERES LESZ ÉS EBBŐL MEGGAZDAGSZOL...

 

Ezek ugyan igaz dolgok és éppen ezért átverés minden tőzsdetanfolyam, ami a siker és gazdagság nagy esélyével kecsegtet, hiába is helyes és működő technikákat, stratégiákat tanít. Az énektanár is a gitártanár is helyesen tanítja azokat azismereteket és korrektul gyakrololtat, mégsem lesz ettől senki sikeres, befutott zenész. És ezeken túl még az sem igaz önmagában, hogy a többi csak rajtad múlik! Hát nem ezrével rohangálnak a bolygón olyan énekesek, akik szépek, fiatlaok, jól mozognak, jól gitároznak, jól énekelnek (megtanultaák tökéletesen és gyakolrolták gyakorolják) van néhány jó számötletük is, valami miatt mégsem lettek és lesznek ünnepelt gazdag rocksztárok. Rajtuk nem múlik. Mindent megtettek és tesznek. És mégsem... Az élet ilyen.

 

A tőzsdetanfolyamok helyes, valós stratégiákat, technikákat tanítanak. Megtanulhatod tökéletesen, begyakrolohatod, lehetsz naprakész, lehet pénzed is rá.

Minden létező feltételt teljesítheted és mégsem garantált hogy meg fogsz belőle gazdagodni. Ismertem olyat, akire ez mind igaz volt és végül egész másból keres pénzt... A tőzsdézésen ugyan bukni nem bukott nagyokat, nem ment el a kis spórolt pénze, de leginkább nullszaldós volt ill minimális nyereségei voltak, még átlagszinten sem tudott volna megélni az innen jövő bevételeiből.

Más meg sokkal kevesebb gyakorlással, tudással pikk-pakk ugyanebből meggazdagodott.

 

Van valami megmagyarázhatatlan metafizikai titok ebben szerintem. Nem a szerencse (!) - hangsúlyozom - valami más...

 

Ergo kb úgy vágj bele és költsd inged gatyád erre, mintha rocksztrának készülnél. Van rá esély, ha tehetséged van, ha SZERENCSÉD van, és minden flottul össze áll a sztársághoz, de semmi sem garantálhatja hogy az legyél, még az sem hogy te 101%-ban odatetted magad...

 

Mindezek átgondolása és belátása után, tőzsdetanfolyamra, úgy célszerű elmenni és befizetni, mintha egy jó szakmát tanulnánk meg csupán a sok közül, amiből szeretnénk megélni és ha úgy akarja a sors akár meggazdagodni is. De ezzel az erővel előbb nézükk meg mihez van talentumunk valóban és inkább abb vágjunk bele! Ha mondjuk jól mozogsz, jó hangod van, jól nézel ki, vannak olyan ötleteid, amik látod hogy másoknak is tetszenek. Akkor inkább azt a pénzt, a mit a tőzsdetanfolyamra költesz, költsd énektanárra (és vagy hangszerre) és legalább akkora. hanem nagyobb esélyed van hogy befutott zenészként meggazdagszol, mintsem tőzsdeguruként...

reserved Creative Commons License 2011.06.07 0 0 387

Nagyon jó összefoglalás, saját több mint 3 éves tapasztalatom alapján meg tudom erősíteni.

Két kiegészítés:

1. A neten annyi ingyenes angol nyelvű anyag van, hogy nyelvtudással és több időbefektetéssel a kezdeti tanfolyami költségek csökkenthetők.

2. Semmilyen demó kereskedés nem pótolja az igazi pénzzel való kereskedést. Ahogy egyik kedvenc bloggerem írja: "amint pozicióba lépek, az IQ-m a felére csökken".

Előzmény: Giller (386)
Kilakay Creative Commons License 2011.04.18 0 0 385

Nehez kerdes en ezt nem javaslom kezdesnek.

Eloszor is olvass el par konyvet vagy iratkozz be egy suliba ahol tanitjak.

Az altalad emlitett tanfolyam nem haszontalan, de nem ad eleg alapot ahhoz, hogy sikeres tozsdes legyel. Es draga ahhoz, hogy megnezd tetszik e a dolog. Profi tozsdes a fokuszok utan sem leszel.

Ez inkabb egy showmusor. A tozsde nem egyszeru dolog. Es ne feledd utolag konnyen okos az ember. Ezt latni fogod ha elmesz a tanfolyamra.

Visszamenoleg en is be tudom rajzolni mikor kell poziciot nyitni :)

En reszt vettem az egesz kepzesen. Adott egy bizonyos alapot de korantsem lettem profi.

A resztvevok 99% a tanfolyam utan a papir kereskedesbol nem jut el elesbe szerintem. A maradek 1%-bol pedig 0.9% elbukja a penzet egy ev alatt. A maradek 0.1% meg tengodik valahogy es beloluk 1-2% talan sikeres lesz.

Csak akkor csinald ezt ha van felesleges penzed, ami nem szamit ha elbukod. :)

 

Előzmény: blanka izabell (384)
blanka izabell Creative Commons License 2011.04.15 0 0 384

Sziasztok

 

Szeretnék tözsdével foglalkozni és sok jót hallottam a 101-ről, de most elolvastam ezt  a fórumot és teljesen elbizonytalanodtam. Kérlek irjátok meg nekem ha hibát követek el avval ha beiratkozom a 3 naposra(ami elég drága, miért nem kezdhet az ember rögtön a fokuszokkal?) és mihez kezdjek , hol tanuljak ha igazán profi módon be akarom rágni magam a tözsdézésbe!? Üdv :Blanka

helikeptor Creative Commons License 2011.03.16 0 0 383

Nem olvastam végig minden hsz-t, de belel-beleolvastam az elejébe, közepébe, végébe.

 

Nem hiszem el, hogy emberek fizetnek ezért.

Nem hallottatok eleget a szcientológiáról?

 

babihercegno Creative Commons License 2011.03.03 0 0 382

szia 

 

elküldenéd nekem is akire gondoltál? Előre is köszönöm

 

a7803@freemail.hu

Előzmény: sidius (203)
Kilakay Creative Commons License 2009.11.19 0 0 381
es ezt kizarolag az altalad emlitett tanfolyamnak tulajdonitod?
Előzmény: gabriellab1111 (380)
Kilakay Creative Commons License 2009.11.18 0 0 379
a tozsdenek vege is lett bukoban, vagy folytatod?
Előzmény: gabriellab1111 (378)
siker-S Creative Commons License 2009.09.28 0 0 377

értékes gondolatok....

 

teljesen igazad van.

Ha egy centit is előre vitt az életben bárkit a 101, akkor hálás lehet érte.

 

Abban is maximálisn egyetértek hogy nincs kinn egyik milliomosnak sem az adatlapján hogy "milliomos".

Én is az vagyok, és nekem sincs sehol megjelölve.

Sőt a környezetemben nagyon sok, multimilliomos, sőt milliárdos embert ismerek, és soha, senki nem rakná ki nyilvános helyre hogy milliomos.

Egész egyszerűen azért, mert a milliomosok, azok ilyenek.

Akinek valóban sok van, annak nincs szüksége hogy kérkedjen vele.

 

Éppen ezért rendkívül meglepő, hogy mégis van egy ember akinek éppen ezzel kezdődik az oldalán a róla szóló leírás....

 

Ezen én is, és még sokan mások, akik a milliomosok táborában vannak, el szoktak gondolkodni.

 

 

 

 

Előzmény: hiroshi (375)
siker-S Creative Commons License 2009.09.28 0 0 376

Feltételezem hogy te sem a tőzsdéből élsz... de ez nem is gond, hoszen egyértelmű hogy nem mindenkinek való a tőzsde, vagyis hogy inkább a legtöbb embernek nem való.

A szürésről lehetne napokig írogatni, de a cégnek egyáltalán nem célja a szűrés, sőt az sem hogy az emberek sikeresek legyenek.
Ez egy profit orientált cég, tehát a lényeg hogy minnél többen jöjjenek!

Nem véletlen az mlm típusú jutalékfizetési rendszer sem.

AZ biztos hogy sok embernek megad egy kellő lökést, amit máshol nem kapnak meg az életben, csak ez a lökés általában hamar lecseng.

 

Az már önmagában is nagyon gáz, hogy ilyen fórumokon kell bizonygatni, hogy az oktató képes saját maga tőzsdézni, meg hogy be tudja ezt mutatni kis összeggel, más számláján...szerintem ez szánalmas...

Na erre mondom én hogy egy valamire való kereskedőnek, aki tényleg tőzsdézik és nem csak oktatja, annak minimum az hoigy nagy összeggel feltöltött számlája van (pláne egy "milliomosnak) és legalább megmutatja az embereknek, hogy nézzétek, így kell ezt csinálni!

 

Nem ez lenne a logikus?

 

Múltkor elmentem a Birger Schafermeier élő kereskedési napjaira.

Az embernek néhány százezer eurós számlája van, amit mindenkinek megmutat.

Soha nem mondta magáról hogy milliomos, mert az a nagyfokú alázat ami a tőzsdéhez kell, az már beépült a személyiségébe!

(csak megsúgom hogy az egyik hobbija hogy Porsce-ket gyűjt..)

Kereskedik előtted, és a szemed láttára csinál pénzt, nem is keveset!

NA ezt mondom én hiteles tőzsdeoktatónak!

 

Na ilyen nem sok van Magyarországon!

(Illetve a napokban láttam még egy céget, aki ugyanezt megcsinálta.)

 

Ez mindig is gyanús és hiteltelen volt nekem a 101-ben, de hát nyilván ez nem mindenkinek szempont.

 

Rengeteg embertől akik 101 közeliek voltak, hallottam már nagyon sok rosszat, aminek ha csak a fele igaz, akkor is jujj...:)

De ez nem az én asztalom.

 

Jobb ha tudod hogy a "szakmának" nem igazán pozitív a véleménye, és itt a több évtizede aktívan tőzsdéző és abból megélni képes kereskedőkre gondolok, nem más "oktatócégekre".

 

Igazán a legjobban a "végezzen el egy közgázt" mondatoddal nem tudok mit kezdeni!

Aki a tőzsdén sokra vitte, azok általában nem közgázosak.

Itt ez kifejezetten hátrányt jelent szerintem.

Persze a gyakorlás az fontos, meg az hogy értelmes stratégiákat gyakoroljon az ember.

Privát véleményem hogy az Auzstrál piac kifejezetten nem kezdőknek való, az opcióról amit ott tanítanak pedig nagyon sok rossz személyes tapasztalatom van, legalábbis úgy ahogy annak idején tanították szerintem abszolut működésképtelen a dolog.

Erre is egy másik tanfolyamon jöttem rá, ahol olyanoktól hallottam az opciókereskedést, akik milliókat csináltak vele a szemem láttára.

 

Szóval vannak itt érdekes dolgok, de a hitet meg kell hagyni mindenkinek.

 

Egy szó mint száz, minden Magyar emberre ráférne évente egyszer egy ilyen 101-es 3 napos tréning, mert akkor a depressziós emberek száma lényegesen kevesebb lenne ebben az országban.

 

 

 

hiroshi Creative Commons License 2009.09.22 0 0 375

Szerinted aki milliomos lett, annak ki van írva az iwiw-es profiloldalára??? Ezt te sem gondolod komolyan.

 

Lehet fikázni és lehet, hogy egy-két hozzászólásban van is igazság vagy féligazság, de könyörgöm, miért nem a saját és környezetetek jólétével foglalkoztok? Nem akkor tudnátok igazán segíteni, ha már segítettetek magatokon? És ha ezen az úton a 101 segített két centit előrehaladni, akkor nem érte meg? Akinek nem, szíve joga, kérje vissza a pénzt. De azt hiszem bárki, aki azt mondja, hogy semmit nem tanult a 3 naposon, az hazudik.

 

Végigmentem a fókuszokon, de sosem tőzsdéztem, egyszerűen nem volt szimpatikus vagy csak lusta voltam hozzá. Viszont 1,5 évig jártam milliomosinasra. Előtte közgáz diplomát szerztem, de a 101 indított el igazán. Persze voltam még azóta néhány tanfolyamon és nyilván dolgozni is kellett (milyen meglepő). Robi egyik mondása: megfigyeltem, hogy minél többet dolgozom, annál szerencsésebb vagyok. Nincs kiírva az iwiwes profilomra, hogy milliomos vagyok...

Előzmény: Törölt nick (361)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.21 0 0 374
"Több ezer ember végezte már el ezt a tanfolyamot az évek alatt, és a sikertelenek, és a tőzsdéből kiábrándultak száma, ezeknek a végzősöknek kb a 90-95%-a."

Én speciel nem ábrándultam ki. Szerintem ezek a technikák jók és nem a Robi találta ezeket ki. Létező ismert technikák.
Akkor miért ne működne? Akkor szerinted az ismert, bevett elemzési technikák is tévesek?
Robi csak összefoglalta egy tananyaggá ill kiválogatta a leghatékonyabbakat. Ezt tőzsdeszakemberek is visszaigazolták. És ezt igyekszik igen tömören és gyakorlatiasan átadni.
A tanfolyamát elvégezték a szakmában ismert emberek is és maguk is azt állítják a technikák jók. Nem itt a probléma. Leírtam, az alkalmassági ellenőrzésben látom a hibát.
Búvár vagyok és a búvárkodásnál is az első lépés: ráadnak az újoncra egy felszerelést és leviszik a víz alá. Vannak emberek akik alkalmatlanok. Akármit csinálsz, ahogy víz alá kerül a feje: pánikol. Nem való búvárnak. Visszakapja a tanfolyamdíjat és hazaküldik. Más hobbit kell nézzen magának...

"A másik jelentős probléma, hogy többszáz megkérdezett végzős közül egyhangúan elmondta mindenki, hogy az iskola oltaója soha, tehát hangsúlyzom, SOHA nem mutatott be olyan kereskedést, amit valós pénzzel, a saját számláján lejátszott volna!"

Ez nem teljesen igaz. Én a saját szememmel láttam éles kereskedést.
Pontosítanék. Valós pénzzel, de nem a saját számláján és kevés pénzzel, de kereskedik élesben is a tőzsdén a nebulók előtt, demonstratív céllal.

"Ha valakinek egy ilyen "rendkívüli tudás" van a birtokában, ami esetleg hiteles, akkor nem az lenne a logikus dolog, hogy egy olyan országban adja el, ahol a befektetési kultúra magasabb szinten van, és a vevők száma is sokkal magasabb?"

Nem. Ez nem logikus. Azokban az országokban már jelen van e kultura.
Inkább pont az logikus, hogy be kívánja hozni és terjeszteni egy ilyen tekintetben kulturálatlan országba.

"Esetleg Ausztráliában, ahonnan száműzték?"

Erről mesélj kérlek! Nem tudok róla, hogy kiutasították volna onnan.

"Természetesen szakmabeliek csak a háttérben nevetnek az ilyen jellegű "oktatókon"

Nem tapasztaltam ezt. Szakmabeliek is nem is kevesen végigcsinálják és jónak tartják. Nem az oktatón nevetnek. Inkább a naiv laikus tanulókon, akik valóban elhiszik hogy instant milliomosok lesznek a tanfolyam miatt...

"A történelemben mindig is voltak olyanok, akik a tudatlanságbl és az emberi jóhiszeműségből vagyonokra tettek szert."

Az biztos, csak az oktatással nagy pénzeket keres Robi. Nem tudom, hogy mennyi pénze volt előtte, bár ő milliomosnak adta ki magát mindig is.
Lehet hogy nem is tőzsdéből gazdagodott meg Ausztráliában, hanem itt Magyarországon ebből a tanfolyamból? ;)

"Ha tőzsdéből akarsz megélni, akkor a személyes tapasztalatom alapján, jobb ha messziről elkerülöd ezt az "akadémiát" és keresel egy rendes tőzsdetanfolyam -ot."

Nem értek egyet. Szerintem ezt is érdemes elvégezni, de mondjuk nem feltétlen csak erre hagyatkozni.
Tudod mit mondok? Ha tőzsdéből akar valaki megélni. Akkor végezzen el egy közgázt és még néhány tőzsde tanfolyamot, többek közt ezt is. És gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni....
Előzmény: siker-S (372)
ebayhun Creative Commons License 2009.09.20 0 0 373
Nagyon korrekt hozzaszolas, respect!!
Előzmény: siker-S (372)
siker-S Creative Commons License 2009.09.20 0 0 372

Ez jó,  "AZ ÁLMOK VÁMSZEDŐJE"  !!

azt hiszem ezzel fején találtad a szöget.

 

A reményt, és a kilátástalan Magyar helyzetből való kiutat árulja a 101, ezt a vak is látja... aki nem , azokkal nem sok mindent lehet kezdeni.

A tőzsdéhez annyi köze van a cégnek, meg az előadónak, mint a a mikulásnak a húsvéthoz.

Az a baj hogy sok ember elvégzi ezt a "porhintős tőzsdetanfolyamot" és utána amikor elkezdi csinálni, és naná hogy nem működik, akkor csak növekszik azoknak a száma Magyarországon, akik rosszat mondanak a tőzsdéről.

A nagy célkitűzés "hogy váltsuk meg az embereket a magyarországi sikertelenségből" íly módon pont az ellenkező hatást váltja ki.

 

Talán ez a legnagyobb baj a 101-el.

 

Több ezer ember végezte már el ezt a tanfolyamot az évek alatt, és a sikertelenek, és a tőzsdéből kiábrándultak száma, ezeknek a végzősöknek kb a 90-95%-a.

Ez nem emeli a befektetési kultúrát, hanem sokkal inkább rombolja.

Nem hinném hogy ezt az akadémia szellemi atyja átgondolta.

 

A másik jelentős probléma, hogy többszáz megkérdezett végzős közül egyhangúan elmondta mindenki, hogy az iskola oltaója soha, tehát hangsúlyzom, SOHA nem mutatott be olyan kereskedést, amit valós pénzzel, a saját számláján lejátszott volna!

Ha valakinek egy ilyen "rendkívüli tudás" van a birtokában, ami esetleg hiteles, akkor nem az lenne a logikus dolog, hogy egy olyan országban adja el, ahol a befektetési kultúra magasabb szinten van, és a vevők száma is sokkal magasabb?

Esetleg Ausztráliában, ahonnan száműzték?

Vajon mi az oka annak hogy egy ilyen pénzügyikleg elmaradott ország számára lett kitalálva ez a képzési rendszer?

Sajnos ezek a kérdések nem sok mindenkiben merülnek fel.

 

 

Egyetértek az előttem szólókkal abban, hogy hogyan lehet kiengedni olyan embereket a tőzsdére akik nincsennek megtanítva erre a szakmára?

 

Természetesen szakmabeliek csak a háttérben nevetnek az ilyen jellegű "oktatókon", viszont azok akiknek a tőzsde újdonság, azok pedig az ilyen, egyébként sokkal hasznosabb dolgokra használható fórumokon védik a " mundér becsületét".

 

A történelemben mindig is voltak olyanok, akik a tudatlanságbl és az emberi jóhiszeműségből vagyonokra tettek szert.

Miért csodálkozunk azon, hogy ez már évek óta a szemünk láttára itt is megvalósul?

 

Természetesen a véleményemet azért tudom elmondani, mert évekkel ezelőtt én is elvégeztem a 3 napos csodaképzést. Inkorrekt lenne ha másképp mondanék véleményt.

Javaslom is mindenkinek, akinek motívációra, és egy kis lelki fröcccsre van szüksége.

Ja és persze azoknak akiknek meg is ér ennyit!!!!

(akiknek nem, és tudnak angolul, akkor pedig simán meg kell nézni egy pár Anthony Robbins videót. Ahogy a sikerakadémia oktatója is tette korábban).

 

Ha tőzsdéből akarsz megélni, akkor a személyes tapasztalatom alapján, jobb ha messziről elkerülöd ezt az "akadémiát" és keresel egy rendes tőzsdetanfolyam -ot.

 

sok sikert mindenkinek!

 

 

Előzmény: seric2 (370)
teknoerno Creative Commons License 2009.09.18 0 0 371

Tudom.

 

De ha már a 3 napos sem tetszett, akkor már kár tovább menni.

 

Tözsde oktatás meg van már elég sok, amikor a 101 feltünt, akkor még nem igazán volt hasonló Mo.

Kinek melyik a jó, melyik módszer, stratégia "fekszik", azt nehéz kitalálni, pedig ez az alapvető feladat.

Ha nem találod meg (igen, neked kell rájönnöd), akkor lehet bármilyen szuper oktatód, tananyag, nem fog menni.

Előzmény: Törölt nick (369)
seric2 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 370
A sikertelen nem fog ide írni, hiszen vagy szégyelli magát (bennem volt a hiba), vagy nem képes még azt sem belátni, hogy sikertelen. Megmagyarázza magának, hogy tkp. jól járt, sokat tanult.
Egy biztos: a kitalálójának nagy (anyagi) sikert hozott.
Ő az álmok vámszedője.
Előzmény: Törölt nick (365)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.17 0 0 369
Csak a bevezető, kedvcsináló, hosszú hétvégés tanfolyam árát kérheted vissza, ha nem tetszett.
Utána jönnek a "fókusz" tanfolyamok. Ha azokba belevágsz, végigcsinálod, akkor már nincs visszafizetés...
Előzmény: teknoerno (367)
ebayhun Creative Commons License 2009.09.17 0 0 368

"ha valakinek nem tetszett a tanfolyam, miért nem kéri vissza a pénzt?"

 

En visszakertem, nem is volt semmi gond..

Előzmény: teknoerno (367)
teknoerno Creative Commons License 2009.09.17 0 0 367
2 apró gondolat:

1. ha valakinek nem tetszett a tanfolyam, miért nem kéri vissza a pénzt?

2. ha a netes, ingyenes dolgokból mindent meg lehetne tanulni, pl. a tőzsdéről, akkor tőzsdemilliomosok rohangálnának Mo.
De nem látom őket, s volt "szerencsém" olyan oktatóval találkozni, akinek nem volt éles számlája, de volt nagyon szép tananyag, mindenféle chart-tal, stb...

Szóval van amit nem lehet "papírból" megtanulni.

Minden jót!
ebayhun Creative Commons License 2009.09.17 0 0 366

"Nem az én utam, nem nekem való, azonban kaptam valamit így is, tán kissé szélesebb látásmódot a világ dolgaira és kaptam egy esélyt egy lehetőséget, ami amúgy nincs kiakasztva a sarki hírdetőtáblára."

 

Mit ersz vele, ha semmire nem tudod hasznalni?... Vagy tudtad, amibol elonyod szarmazott? (Legalabb annyi anyagi, amibe a tanfolyas kerult...)

Előzmény: Törölt nick (365)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.17 0 0 365
Nagyjából én is erről beszélek.
Alkalmassági teszt kéne az egész legelején.
Kb mint a felvételi vizsga.
Ennyi...

Azonban hogy ez nincs, szerintem még nem feltétlen szándékos csalás.
Ez egy termék. Nem lehet tökéletesen leírni egy reklámban vagy egy ajánlatban hogy mit kapsz a pénzedért. Van benne némi zsákbamacska, némi kockázat, amit ha belevágsz, akkor felvállaltad.
Ha megveszel egy dvd-t és a film nem tetszik, nem rohanhatsz vissza a követelni a pénzed. Bevállaltad. Kifizetted. Nem jött be. El kell könyveld a saját károdnak, ha tetszik, ha nem. Nemde?
Kb ilyen ez a tanfolyam is. Nem garantál semmit. Azt állítják milliomos is LEHETSZ, ha csinálod, mindent pontosan betartva, szorgalmasan, kitartóan.
És én tényleg azt gondolom - tán naivan - hogy aki valóban ezt és így teszi, az ha nem is lett milliomos de sikeres és pozitívban van...
Akik nem jutottak semmire vagy buktak, szerintem nem tartottak mindent pontosan be, nem mindent kínos precizitással úgy csináltak, ahogy az ebben a tananyagban van.

Nem értek egyet veled abban, hogy könyv vagy netes személődés kiváltana egy ilyen tanfolyamot. Akkor nem lennének iskolák és tanfolyamok. Minden oktatás annyibol állna, hogy "nesze itt egy könyv olvasd el és kész!".

Nem. Itt gyakorlat és orientálás van. Itt egy tapasztalt embertől első kézből kapod az információt. Kérdezhetsz és válaszol. Veled gyakorol és gyakoroltat. Rengeteg olyat kapsz, amit egy könyv nem ad meg és motivációt is ad, ami nagyon fontos, tán a legfontosabb...
Elvégeztem ezt a tanfolyamot és egyáltalán nem gyakoroltam utána, nem csináltam.
Mégsem vagyok csalódott. Nem bántam meg. Mert abszolút az én hibám, hogy ebből "nem lettem milliomos" már ha hiba ez egyáltalán. Nem az én utam, nem nekem való, azonban kaptam valamit így is, tán kissé szélesebb látásmódot a világ dolgaira és kaptam egy esélyt egy lehetőséget, ami amúgy nincs kiakasztva a sarki hírdetőtáblára.
Mások, akik esetleg szorgalmasan, lelkiismeretesen csinálják és esetleg mégis sikertelenek, ha vannak, nyilván másképp gondolják. Jó lenne, ha valaki ilyen is írna ide...
Előzmény: Törölt nick (363)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 364
bocs az elírásokért, de épp új klaviatúrát próbálok megszokni
Előzmény: Törölt nick (363)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 363

beszéltek itt természetes kiválasztódásról meg alkalmasságról.. marhaság! hát ember, ha valaki végigcsinál egy iskolát, tanfolyamot, kifizeti a tandíjat az utolsó fillérig és végigcsinál minden kurzust, minden házifeladatot, akkor azt hiszem joggal várhatja el, hogy boldoguljon! és ha 10000 hallgatóból kb. egy tucatnyi sikeres (akik valszeg a tanfolyam előtt és attól teljesen függetlenül is sikeresek voltak), akkor már ne is haragudj, de az ilyen tanfolyam nem más, mint egy orbitális átverés!

 

ha valaki alkalmatlan, akkor azt szabad hitegetni, nem szabad felvenni, az idejét pazarolni és főleg, nem szabad a pénzét elvenni! ez a legnagyobb etikátlanság! olyan, mintha egy pilótaiskolában vakokat tanítanának repülni, és persze csak a legvégén, széttárt karokkal vallanák be, hogy ja hát kérem, a növendék vak, nem mi tehetünk róla, hogy lezuhant, mi nagyon faszagyerekek vagyunk, ő volt alkalmatlan..

 

lehet, hogy valóban lehet tanulni, személetet formálni a 101 tanfolyamokon. sőt, biztos. de ettől még tény, hogy

 

-sokszorosan túlárazott (egy 2500 Ft-os könyben is le lehetne írni, sőt ingyen is fel lehetne tenni az egészet az internetre, ha a szerző nyitott lenne bármiféle emberi jóságra, valódi értékteremtésre, nem csak az ész nélküli profit harácsolása lebegne előtte)

 

-etikátlan az egész, mert nyilvánvalóan alkalmatlan emberekben ébreszetnek fals hitet, ábrándokat, és húzzák le őket súlyok pénzekkel

 

akinek van egy csepp esze, az interneten ingyen megtalál mindent. aki meg nem tud angolul, az tényleg nem tudom mit akar a XXI. században.

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 362
Kevesen lettek azok. Kb 10 000 emberből tucatnyi... Néhány száz aki aktívan csinálja és ezek kb fele aki pozitív; némi, több kevesebb bevétele van belőle.

Ez azonban nem a módszer hibája. A módszer jó. A módszer működik.
Az oktató nem hibázott az anyag átadásában.

Mégis akkor hol a hiba mi a probléma?

Egyfelől ez nem milliomos tanfolyam, hanem egy tőzsde módszert tanít. Soha senki nem állította, hogy elvégzi valaki és rövid időn belül garantáltan milliomos lesz. Nem. Erről szó sem volt.
Egy speciális módszertant tanulhat meg, amit sehol máshol nem tanítanak (illetve már igen, mert másolják) és mellyel ESÉLYE, lehetősége nyílik, hogy akár milliomos is lehessen. De ez sok feltételtől függ. És az egyik legfontosabbat, legmeghatározóbbat nem régiben tárgyaltuk itt.
Ez pedig az alkalmasság. Vannak emberek akik erre születtek, van aki képtelen ezt aktívan sikeresen gyakorolni még akkor sem, ha tökéletesen megértette és próbálkozik is.
Olyan mint a sakk vagy a foci. Kevesen lesznek élsportolók, pedig sokan próbálják.
Azonban egy jó edző, egy jó tanár, a profi- azaz a megélhetést biztosító szintig, elvileg bárkit kiképezhet, feltrenírozhat...

Tehát az éremnek két oldala van. Egyfelől az alkalmatlan emberek, másfelől a tanítási módszer-, a rendszer hibája.

Ezért írtam már régebben erről, hogy javaslom a megelőző alkalmassági vizsgát.

Aki ezen nem megy át, az visszakapja a pénzét és nem javasolt neki e tanfolyam elvégzése. Szerintem ez az egyik hibája a Sikerakadémiának, boldogot boldogtalan tanít és abban a naiv illúzióban ringat, hogy majd ő milliomos lehet ezzel egycsapásra.
A másik hiba, és mellesleg erről is írtam, a megfelelő mentorálás hiánya. Személyes mentrorrendszert kellene kidolgozniuk (bár lehet hogy azóta már megtették, amióta én végeztem a tanfolyamot 2005-ben).
Az, hogy 5 ezer (bár már nyilván több) forintért fakultatíve lehet menni tőzsdeklubba hetente, nem rossz dolog. De az emberek nagy része nem megy el. Ha lenne mindenkinek egy kijelölt mentora, aki addig zaklatja rugdossa, amíg sikeresen nem kezd el kereskedni (ill egy nagyon végső pont után megállapítja hogy reménytelen és békén hagyja), akkor valószínűleg sokkal többen lennének kint a piacon és sokkal többen sikeresek, ha nem is milliomosok...
Előzmény: Törölt nick (361)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 361

találomra megnéztem iwiwen vagy egy tucatnyi embert, akik elvégezték ez a csoda-sikerakadémiát, és annak idején ódákat zengtek róla a visszajelző értékelésekben (ezek be vannak szkennelve és megtekinthetőek a sikerakadémia weblapján)

 

hát egyik sem lett milliomos!

 

erről ennyit.

 

amúgy én személy szerint rablásnak tartom azt, hogy 125 ezer ft-ot kér el ez a csaló azért, amit ha annyira el akarna mondani, leírhatná egy könyvben, amit 2500 ft-ért bárki megvehetne.

 

az egyetlen ember, aki hasznot húz ebből az egészből az az előadó, senki más. minden más csak porhintés, mese habbal. 3 nap alatt mit lehet megtanulni? emberek! kicsit szálljunk már magunkba.

Serrin IP Creative Commons License 2009.04.20 0 0 360
"Jól látod, a tőzsde pénz nélkül nem megy :)
De tegyük fel, hogy van egy jól bevált letesztelt stratégiád amit esetleg 3-6 hónapig akár 1 évig gyakoroltál, és működik. Akkor nem igazán beszélünk kockáztatásról, ha ezen felbuzdulva kipróbálod magad éles pénzben is. És hidd el ha akarsz bármikor tudsz szerezni valamennyi pénzt, hogy elkezd. Főleg ha látod, hogy jól menne. Mert amikor az embernek másra kell akkor is tud keríteni."

A többség nem fog szenet lapátolni, meg nem vállalja be az esetleges eladósodást a "ki tudja mikor" keletkező haszonért.
Egyébként pont a tanítás kapcsán keletkezett tapasztalataim miatt tisztelem, ha valaki igyekszik és sikert ér el. Láttam pár példát rá, de az ellenkezőjére is.

A sport meg lehet hobbi, vagy a szülők "vakok" (ami igen gyakori), de az kicsit más, mint bármilyen pénzkeresés. Nyilvánvaló, hogy egy versenyszémban csak egy első, második és harmadik hely van (csapatsportok persze mások kicsit, de a csapatok létszáma korlátozott ugye).
Sose hallottam azt, hogy bárkiből lehet olimpikon. Ellenben elvileg ugye bárki lehet a tőzsdén sikeres, de ha valaki nyer, akkor másnak veszítenie kell, tehát valaki mindig veszíteni fog. Szóval ez a hitegetés zavar, de amint írtam, nem csak itt.
Előzmény: Chiccio (357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!