Nahat,pont ez az amit en nem akarok, hogy Orban kormanyozzon.
Neked ettol nem kell tartanod, Bush lenyomta Kerryt, es nem valoszinu, hogy Orban 2008-ban megprobalkozna. Engem viszont mersekelten erdekel hogy Bush vagy Kerry, viszont rettentoen bosszant, ahogy az MSZP kormany szorja a penzemet es nyaklo nelkul adosodik el -- az en szamlamra.
ez -- reszben alaptalan -- moralizalas. ha a fidesz nyer, nem bayer, plane nem lovas vagy a demokrata kormanyoz hanem orban. most pedig gyurcsany kormanyoz. engem az ideologiai hablaty hidegen hagy a kormanyzati teljesitmeny annal inkabb erdekel. gyurcsany nagyon nehez helyzetben lett miniszterelnok: 15% nepszerusegi hatranyban van, eszmeletlenul elb@szott ktgvetesi es adossaghelyzetben van az orszag, es igy gyakorlatilag penz nelkul kell megteremtenie sajat politikai tamogatottsagat az MSZP-ben, 5-6 fos parlamenti tobbseg mellett egyensulyozva. amit eddig produkal, az politikai teljesitmenyet tekintve elismeresre melto. az orszag kormanyzasanak szempontjabol azonban szanalmas.
En Lovas Istvan es Bayer Zsolt barataira nem szavazok, a Magyar Nemzet es a Demokrata partjara nem szavazok, a Vasarnapi Ujsagos, HirTV-s fazonokra nem szavazok. Termeszetesen tisztaban vagyok vele, hogy ezzel rutul visszael a cuclib. Szoktam pl. Jaraizni ? :)) OFF
En hamarabb mentem ki par honappal mint Orban. Es hosszu idore. En ugyan nem kertem semmifele kulonleges engedelyt. Egy amerikai diakvizumot kertem, es kesz. Nemcsak engem, kollegaim es barataim is ragalmazod, csak azert, hogy rughass egyet Orban Viktorba. Aki 1989-ben a legtisztessegesebb magyar ellenzeki politikusok egyike volt, es ezt szerintem ma Gyurcsany Ferenc is elismeri. En akkor tuti Orbant valasztottam volna Gyurcsannyal szemben, ma Gyurcsanyt valasztanam Orbannal szemben, de ha az MSZP-sek mindenaron ki akarjak huzni a gyufat a hulyesegeikkel, akkor ki tudja, erted kedves soknicku szoci olvtarsam ? :)
"a 80-as években Magyarországon még nem volt phd. Ki adta az ösztöndíjat a magyaroknak"
A fogado orszag.pl az USA. Az amerikai egyetemeken kulfoldi diakok nelkul nem tudnak feltolteni a PhD-es helyek jelentos reszet.De a postdoc allasokat sem.
Termeszetesen az amerikaiak. Minden ilyen utazast a meghivo fel finanszirozott. Mindig is palyazhattal kinti osztondijakra. Mar ugy ertem, hogy az amcsik megengedtek. Az egy masik kerdes, hogy itthon mikortol kaphattal engedelyt az utazasra.
Nofene, asszittem, ez a topik főleg a köztársasági elnök úrról fog szólni. Az ő esete tényleg elég rendhagyó volt. Egyrészt az időpont, másrészt a kutatási terület miatt.
Viktorka idején már nem volt akkora szám az utazás, neki legfeljebb a Soros-ösztöndíj kínos. A borzalmas tagság nehezen emészti, hogy bizony, egykor még ő is liberális volt.
Mi nem kedvelsz? Nem tetszik, hogy egy vidéki srác kiemelkedik a magyar politikai mezönyből. A te idődben a pártiskolákon tanítgatták az embereket, hogy vigyék valamire a politikai életben. Vitték is. A nagy szojuz hátsójában kalapált a nyelvezetük. Némelyiknek még az imprelista kifejezés megtanulása is nehezükre szett. A sok hülye párttitkárra ne légy büszke.
A nyolcvanas evek kozepetol sokan tanultak Ph.D. diakkent az USA-ban ottani osztondijjal. Voltak akik tobb evet toltottek igy kinn, voltak rovidebb vizitek. En pl hat honapot voltam kinn Visiting Graduate Student statuszban.
Munkavallalokent (egyetemen tanitani) pedig csomo matematikus ment ki 1-2 evre a hatvanas evek vegetol.
Urban legend, - pontosabban Orban legend... - amit mindíg feled megcáfolni a Jel.
Két hónapot volt kint liberalizmust tanulmányozni Soros által szponzorálva Oxfordban, - ezt úgy adják itten elö sokan, mintha ott végezte volna a felsöfokú tanulmányait. Ez még posztgraduális képzésnek se számít, - még tanfolyamnak se nagyon.
Ment-jött. Vagy fordítva...
Amit elvégzett, az az ELTE Állam és Jogtudományi Kar, - de ez se nagyon látszik rajta...