Keresés

Részletes keresés

Hege___ Creative Commons License 2012.12.15 0 0 10

Sziasztok.

Valaki tud nekem abban segíteni , hogy hol lehet SUPER 8-as filmet előhivatni?

Neten néztem. Ill. pár helyet fel is hívtam... de semmi. Még ajánlani sem tudtak semmit/senkit! :(

antrios Creative Commons License 2006.08.07 0 0 9

Hahó!

 

Keresek 5db 120-as orsót super8as filmhez.

 

használt vagy új is jó.

 

köszi:

 

antrios@freemail.hu

optikus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 8

Helyileg merre fele vagy? (Bp? melyik kerulet?)

Van nehany tekercs amit meg fater csinalt gyerek korunkban jo volna attenni. Azt olvasom a honlapodon, hogy DV kameraval veszed fel. Nem maradhatna DV-szallagon? Nekem a DVD (es a VHS) nem igazan nyero formatum viszont DV-t azt konnyen tudok nezni.

 

Kicsit sok a popup a honlapon (hiaba van blokkolom meg is jottek a nyeremenyjatekos vackok...)

 

Előzmény: Daghobarendszer (7)
Daghobarendszer Creative Commons License 2006.06.20 0 0 7

 Sziasztok!

 

 Én foglalkozom super 8, normál 8, 16 mm-es filmek digitalizálásával. Nagyon jó technikát alakítottam ki, gyönyörű az eredmény. Számítógéppel fényelek, nincs villogás és életlenség. Az eredeti filmszalagot is ápolom. Mindezt 160 Ft/percért, úgy vettem észre, nálam mindenki drágábban vállalja, nem tudom miért.

Nézd meg honlapomat, és keress meg bátran, ha tudok segíteni: www.szuper8film.hu

h.tam Creative Commons License 2006.05.12 0 0 6

eladó suoer 8-as kamerára 55mm menetes nagylátószög előtét.

 

karcmentes

 

s

 

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=8090219

Gabi21 Creative Commons License 2005.02.13 0 0 5

Az utolsó mondatoddal értek egyet!! Bizony, bizony a vetítés már igen macerás!

Régen akár egy esti program is lehetett!

Nekünk főleg az a problémánk, hogy már eleve hibás (meghúzásos) filmek is készültek, és hát persze "természetesen " azok a rosszak amik a legértékesebb képkockákat tartalmazzák!!!!

Valószínűleg a kamera hibájából, képkockák csúsztak egymásra és több helyen szellemképes vagy vibrál(ugrál) ezért nem nagyon lehet nézni!!

Ezen kívül az "idő vasfoga" is nyomot hagyott már a szallagokon, de  talán még az "utolsó előtti percben" menthető lehetne!!(foltosodás)

Néhol bizony, amit látunk azt inkább az emlékeink láttatják velünk!

Ezért jutott eszembe, hogy esetleg digitalizálni kéne(ha lehetséges?) és ha már a számítógépen van akkor a hibás részeket kilehetne szedegetni belőle!

Még, akár olyan áron is, ha néhol csak egy-egy állókép maradna! Az, akkor mint fénykép  maradhatna meg, szemben a mostani álapottal, amikor  semmire sem jó!!

Amit pedig esetleg összefüggővé lehet tenni vagy kevés hibás, estleg hibátlan azok mint film maradhatnának meg, de már biztonságosan egy CD-n!  Igy is, ez már csak a töredéke annak ami eredetileg készült! 

 

Lehet, hogy túl naivan állok neki a dolognak, de nagyon sajnálnám, ha a maradék filmeken megörökített  emlékek is a kukában kötnének ki!! 

Előzmény: SASFOTO (4)
SASFOTO Creative Commons License 2005.02.13 0 0 4
A vetített kép rögzítéséhez olyan „vászon” az ideális, aminek van uránvilágítása, mert a videótól eltérő képfrekvencia miatti villogás, illetve úszó világos-sötét sávok keletkeznek. Én néhány órányi filmet gyöngyvászonra vetítve rögzítettem Hi8-as kamerával (annó), majd digiztem, (mikor már megfizethető volt a kártya).

 

Van olyan műanyag fólia, mely világos szürke színű, hosszú uránvilágítással, és állítólag jó minőségben adja vissza színeket is. Ilyet nem volt alkalmam kipróbálni, de egy barátom alkalmazta.

Jó megoldás a színes kamera+videomagnó (nem camcoder!) vagy közvetlenül a PC, mert az amatőr kameráknál általában manuálisan nem lehet a paramétereket szabadon állítani - legfontosabb a rekesz állíthatósága. Az így készített másolatok határozottan jobbak.

Optikából optikába csak akkor lehet másolni, ha a 8-ashoz szinkronizáljuk a képfelvevőt, ezért ez nem lehet egy camcoder, mert itt kockázni kell.

 

Foglalkoztat a gondolt, hogy össze kellene hozni egy olyan szerkezetet, mely egy kockánként léptető szerkezetből (greifer), átvilágítóból (fehér LED) valamint egy jó minőségű webkamerából áll. Van olyan kamera szoftver, mely a képváltásokat automatikusan érzékeli. Az így létrehozott képhalmazból már csak avi-t kell készíteni. A hangos filmeknél a hang utólagos szinkronizációja még némi gézügyességet igényel.

 

A témában szívesen konzultálok, mert egy jó megoldást kellene közösen kiokoskodni, ugyanis nagyon sok 8-as és S8-as filmem van, melyet ma már nagyon macerás vetíteni.

Előzmény: Gabi21 (3)
Gabi21 Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3

Köszi a segítséget, én ugyan valami itthoni megoldásra gondoltam, de ez legalább profi munka lesz! Nem fővárosi lévén, kicsit nehézkes a megoldás, de majd kerítünk rá lehetőséget!! 

Minden esetre, az már maga egy jó hír, hogy meglehet csinálni ilyen dolgokat is!

 

Ha van valakinek még más javaslata, ötlete szivesen olvassuk!

Szerintem sokakat érdeklő téma!     

Előzmény: Yogi (2)
Yogi Creative Commons License 2005.02.12 0 0 2
Több cég is foglalkozik ezzel, például úgy emlékszem, a Soós kereskedés is az Erzsébet téremn.
Előzmény: Gabi21 (-)
Bonus1 Creative Commons License 2005.02.12 0 0 1

Lehet olyan előtétet kapni vetítőhöz, ami egy belső projektorként működik, és vele szembe fel kell állítani egy digit kamerát, és rögzíteni. Ez persze ritka dolog, és gondolom nem is olcsó. Ha ez sem megy akkor lehet simán gyöngyvászonra vetíteni egy sötét szobában, és arról felvenni.

 

sok sikert

-bon-

Tombolda Creative Commons License 2005.02.12 0 0 0
Nekem 0 tanácsom van, remélem kapsz azért választ valakitől.
Előzmény: Gabi21 (-)
Gabi21 Creative Commons License 2005.02.12 0 0 topiknyitó

A segítségét kérem azoknak akik tudnának tanácsot adni abban, hogy a régi super 8-as filmjeimet, hogyan lehetne megmenteni az enyészettől!!

A napokban előkerültek és sajnos látom, hogy máris károsodtak(foltosodás, színváltozás)

Én, valamilyen digitalizálásra gondoltam, de laikusként nem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e, bár mintha már hallottam volna ilyesmiről a "nagyoknál", mint filmarchiváció, csak azt nem tudom létezik-e ilyen "kicsiben " is!!! 

 

Azért próbálkozom itt a fórumon, mert biztos vagyok benne, hogy sokan vannak rajtam kívül akik szeretnék megmenteni a régi, enyészetnek indult filmjeiket!!     

 

A segítséget előre is köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!