A cowboy odamegy az indiánhoz, aki épp birkát legeltet:
Cowboy: - Szia Indián! Beszélhetek a kutyáddal?
Indián: - Kutya nem beszélni.
Cowboy: - Szia Kutyus, mizujs?
Kutya: - Semmi különös.
(Indián ledöbbent arccal néz.)
Cowboy: - Ez az indián a gazdád?
Kutya: - Jaja.
Cowboy: - És jól bánik veled?
Kutya: - Nagyon jól. Kétszer megsétáltat, jó kajákat ad és heti egyszer elvisz a tóhoz játszani.
(Indián teljes hitetlen arccal néz...)
Cowboy: - Indián, beszélhetek a lovaddal?
Indián: - Ló nem beszélni.
Cowboy: - Helló Ló, hogy vagy?
Ló: - Királyul. (Indián teljes sokkban...)
Cowboy: - Ez az indián a gazdád?
Ló: - Ja.
Cowboy: - És hogy bánik veled?
Ló: - Egész jól, lovagol velem, lecsutakol és istállóban tart, amikor rossz az idő.
(Az indián teljesen elképed.)
Cowboy: - Indián, beszélhetek a birkáddal?
Indián: - Birka hazudni...
Éjnek idején zörög a Kovács László ablakán a cigány. Kovács álmosan vánszorog az ablakhoz, majd kinyitja és így szól: - Mit akarsz, cigány? - Be akarok lépni az MSZP-be! - válaszolja. - Te meg vagy őrülve? Pont most? De hát miért? - Hazamentem ma este, és látom, hogy a feleségem ott fekszik az ágyban a szomszédommal. Így kiáltottam: most megyek, és szégyent hozok rátok!
Putyin elnököt felhívja a Coca Cola elnöke: - Vlagyimír, ha a nemzeti lobogótok ismét vörös volna, annyi pénzt kapnátok tőlünk, mint amennyi két évi költségvetésetek. Mire Putyin odaszól titkárának: - Igor. mikor is jár le a szerződésünk az Aquafresh-sel?
Lenin haldoklik és még egyszer utoljára megbeszél mindent Sztálinnal, a követőjével. - Egyetlen dolog miatt aggódom - mondja Lenin - mégpedig, hogy fognak-e téged követni az emberek? Mit gondolsz Sztálin elvtárs? - Fognak, bizonyára fognak. - Remélem - mondja Lenin - de mi lesz, ha mégsem? - Nem probléma - mondja Sztálin - mert akkor téged fognak követni, Lenin elvtárs!
Kovács László az angol királynőnél vendégeskedik. Az iránt érdeklődik, hogy mi a titka az ő sikerének. - Tudja, kedves Kovács Úr - válaszolja a királynő -, nagyon egyszerű a dolog. Csak sok intelligens emberrel kell körülvennie magát az embernek. - No jó-jó, de hogy tud egyszerűen megbizonyosodni arról, hogy valaki intelligens? - kérdezi Kovács. - Engedje meg, hogy bemutassam Önnek! - válaszolja a királynő, majd odafordul a telefonhoz, felhívja Toni Blairt és felteszi neki a következő kérdést: - Toni! A maga apjának a fia, de nem a maga testvére. Ki az? Tony Blair gondolkodás nélkül válaszolja: - Nagyon egyszerű, felség. Az én vagyok. - Látja, hát így tesztelem az intelligenciáját azoknak, akik körbevesznek. Kovács hazarepül Budapestre. Másnap felhívja Medgyessyt: - Figyelj Péter! Apádnak fia, de nem a te testvéred. Ki az? Medgyessy hebeg-habog, egy kicsit o-o-o-zik is, de csak nem ugrik be neki. - Lacikám, fogalmam sincs mi a válasz, de ígérem, holnap reggelre kitalálom. Egész nap töri a fejét Medgyessy, de nem jön rá a megoldásra. Végül felhívja Orbán Viktort, hátha ő tudja. - Figyelj ide, Vikikém! A segítségedet kérem. Apád fia, de neked nem testvéred. Ki az? - Oh, Péter! Hiszen ez egyszerű! Ez én vagyok. Medgyessy megörül a válasznak. Nyomban tárcsázza Kovácsot. - Lacikám! Megvan a válasz! Az Orbán Viktor az! Kovács a tenyerébe temeti barázdált homlokát. - Oh, te szerencsétlen! Hát még ezt sem tudod tisztességesen megoldani?! Nem az Orbán, hanem a Tony Blair az!
Orbán és Gyurcsány sétálnak az erdőben. Egyszer csak kiugrik eléjük egy medve, és éhes ordítással feléjük indul. Gyurcsány kétségbeesik, míg Orbán ledobja a csizmáját, elővesz a hátizsákjából egy sportcipőt és lábbelit cserél. - Megőrültél? - kiált rá Gyurcsány. - Egy medvét akarsz lehagyni futásban? Mire Orbán: - Én nem a medvét akarom lehagyni, hanem téged.
Horn és Kovács beszélget. - Négy évenként az országgyűlési választás gyönyörű ünnep - mondja Kovács. - Kettyinteni még szebb élmény! - disznókodik Horn. - Igaz, de a választás sűrűbben van... - mondja szomorúan Kovács.
Szerjózsa kapálni indul. A kapuban ellenőrzi, megvan-e minden: -Párttagsági könyv megvan, Komszomol igazolvány megvan, jelvény megvan, Lenin-kép megvan. Kiballag a földre, még egyszer ellenőrzi, megvan-e minden: -Párttagsági könyv megvan, Komszomol igazolvány megvan, jelvény megvan, Lenin-kép megvan. Bassza meg, a kapát meg otthon felejtettem.