Keresés

Részletes keresés

Adad-nirari Creative Commons License 14 órája 0 0 8086

"However, no evidence shows that povidone-iodine suppositories cause discomfort and irritation when applied in the rectum, and this study showed that the quality of life post TRUS-Bx was not affected by the use of the rectal medium."

 

 

Az idézett tanulmányból.

 

Előzmény: Tuggyukki (8084)
Adad-nirari Creative Commons License 14 órája 0 0 8085

Nem tudom, szárít-e. Erre a konkrét problémára szerintem sosem alkalmazták, tehát tapasztalat sincs vele.

Csak ezt találtam:

 

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6708823/

Előzmény: Tuggyukki (8084)
Tuggyukki Creative Commons License 26 órája 0 0 8084

Érdekes felvetés. Első hallásra a betadine kúp tök jó ötletnek tűnik, csak azon gondolkodtam el, hogy vajon mennyire szárít?

Mert ha szárít, akkor az nehogy rosszat okozzon a sérült, gyulladt repedéssel, hegszövettel. Külföldi oldalakat is gondolom átbogarásztad... senki nem használta még erre a problémára?

Előzmény: Adad-nirari (8082)
Tuggyukki Creative Commons License 26 órája 0 0 8083

Szia. Nem is tudom mit mondjak.. ez rémes! Nagyon sajnálom hogy így vagy továbbra is. Reménykedtem benne, hogy valami jóról fogsz beszámolni! Lesújtó hogy csak rosszakat olvasunk... Támogatnám amúgy, hogy keressünk valami másik platformot, de nekem a reddit mint olyan az teljesen ismeretlen terep (ami amúgy fura mert lényegében gép előtt élem az életem). A jó és rossz időszakok váltakozása nekem 2-3 éven keresztül ment. Konkrétan havi rendszerességgel jött újra és újra vissza a repedés ilyen olyan léptékben, na ebből lett mostanra a múlt ősz óta tartó napi fájdalom.

Szóval most ott tartok, hogyha esetleg el is múlik, akkor sincs szinte semmi esély arra, hogy ez tartós marad. Jobb esetben visszajön az az állapot, ami korábban volt és amiben Te is vagy.

Amúgy akkor most pár mondat az én botoxos tapasztalatomról (hátha valakinek segítség vagy infó lehet a későbbiekben): most vagyok 4,5 hetes "botoxos".

Az első 1-1,5 hétben nem éreztem szinte semmit, csak fájtam, sőt a szuri és vizsgálat miatt eleinte még jobban is mint előtte. Aztán olyan 10. nap körül "beütött" a hatás. Nem igazán tudom leírni, de nem kellemes, leginkább abban jelentkezett hogy székelés után közvetlenül még úgy éreztem mintha lenne/jönne valami, illetve hogy folyamatosan attól rettegtem hogy inger esetén azonnal becsusszan a valami (akár légnemű akár másmilyen dolog). Kb egy hétig szinte be is csusszant, mondjuk egy köhögésnél illetve a legkisebb ingernél rohantam ezerrel a wc-re, tiszta pánikban hogy odaérjek. Ebben az első időszakban kétszer is kijött pár kisebb kis lila pukli a külső oldalon (nyilván aranyér), lehet hogy belül is ezt nem tudom. De ezek is feszültek és fájtak még a seb mellé. Ezerrel toltam a detralexet, cca 4-5 nap alatt így lelohadtak. Aztán a kellemetlenségek nagyja elmúlt. 3.-4. hét között volt pár jobb napom. Nem voltam fájdalommentes, de max csak 1-2 órán át fájtam, utána "csak" égett, irritált, de azt nagyon. Aztán megint repedt, na itt eléggé összeomlottam... azóta hullámzik megint, a nagyon rossz és kevésbé rossz napok váltogatják egymást. Összességében a botox: plusz aranyerek, minimális inkontinencia-érzés, és nulla javulás. 

Nem értem a szuper százalékokat az ilyen-olyan orvosi tanulmányokban... vagy csak extrán pechesek vagyunk, de egyelőre nem sok értelmét látom annak hogy megkaptam. 

Más: egyre inkább azon gondolkodom, hogy így 3 orvos, rengeteg vizsgálat és sok-sok év után elmegyek a Csatár Éva doktornőhöz és ha azt mondja műteni, kell akkor befekszem a kés alá. Nyilván LIS-t nem szeretnék, de ez így nem élet.

Egyebek: a dietetikus velem nem volt ilyen szigorú, és több mindent eszem mint Te, lényegében szinte normálisan, csak a tejtermékek teljes elhagyásával, illetve székletlágyítókkal kiegészítve. Nyilván kerülöm a szilárdabb, fogósabb ételeket és próbálok rengeteg zöldséget enni, az állaggal sokszor nincs is baj, sőt... nálam extra hasmenéses rohamok vannak néha, ami szintén nem használ a helyzetnek... és ami miatt majd újabb komplexebb vizsgálatokra kell elmennem. 

A cryptitisre mit mondtak Neked az orvosok? És a szakirodalom mit mond rá? És ez ultrahanggal derült ki nálad? Illetve a repedésed már nem okoz problémákat? Nincs égő, csípő és hasonló érzésed? 

Javaslat: autogén tréning. Nekem anno tök jót tett, egy viszonylag hosszabb mentes időszakom is volt mikor ezt szakemberrel csináltam. (Ne firtassuk miért, sajnos ez a folyamat félbeszakadt, és azóta rá sem tudtam venni magamat.) 

Illetve én most rászántam magam és bejelentkeztem egy szakemberhez terápiára... úgy érzem szükséges már ebben az állapotban. Kb rajtatok sorstársakon kívül senki sem érti, érzi át hogy min megyünk keresztül...

Előzmény: Offleashmind (8081)
Adad-nirari Creative Commons License 2 napja 0 0 8082

Sejtésem szerint nekem is krónikus kriptagyulladás lehet a gyökérok. Ez ugye lényegében bakteriális fertőzést jelent.

Felvetettem itt korábban a Betadine hüvelykúpot, elvileg lehet használni végbélben is, erre ugyanakkor csak transanalis prosztata biopszia előkészítésél találtam leírást.

Ott drasztikusan csökkentette a végbélben a csíraszámokat, átmeneti időre, ami esetleg elég lehet a gyógyuláshoz is.

Sokkal szélesebb az antimikrobiális spektruma, mint bármely antibiotikumnak, és helyileg hat, gombákra és vírusokra is (így be sem gombásodik az ember).

Kérdés, ki merem e próbálni? Orvosnak ezt még nem vetettem fel.

 

 

 

Előzmény: Offleashmind (8081)
Offleashmind Creative Commons License 2 napja 0 0 8081

Olvasom a fórumot azóta is (a helyzetem változatlan, nem találtam megoldást). Néha azt érzem, hogy nincs okom panaszkodni és néhány itt olvasott esethez képest (akik mindennapos fájdalmakat élnek át), az én helyzetem még szerencsésebb, mert a fájdalommentes és fájdalmas időszakok váltogatják egymást. De talán pont emiatt, egyre nehezebben viselem a fájdalmas napokat. Nemrég, amikor azt vitattátok meg, hogy kinek mennyire befolyásolja az életét ez a rettenet olvasás közben jó néhányszor elsírtam magam (mert már a fájdalommentes napokon sem merek csinálni gyakorlatilag semmit, nehogy újra kezdődjön, de így is mindig megtalál…). Az életem egy körforgás a megfelelő folyadékbevitel és a dietetikus irányelveinek tartása körül forog minden napom, mégsem változik semmi. A dietetikus letiltott minden “mű” kajáról. A napi étrendem zöldségekből, húsból, olajos halból, külön halolajból, joghurtból, valamint napi egy szelet tk kenyérből áll (utóbbit leszámítva semmi ch, se tészták, se rizs, se krumpli, de még a hüvelyesek is tiltólistások). Fogytam már 10+ kilót (nem igazán szeretnék többet, de az étrend tartásával folyamatos a fogyás…) Szedem a magnézium citrátot, napi fél tk macrogolt, cbd (legmagasabb itthon kapható dózis), de semmi eredmény. A botox hatása mostanra érezhetően kiment, szóval a rosszabb napokon újra szenvedek az izomgörcstől is. Elkeserít a helyzetünk és mértéktelen tehetetlen düh van bennem, hogy minél több fórumot, csoportot (külföldi és magyar területen egyaránt) olvasok, annál kevésbé látok reményt. Persze mondhatjuk, hogy ilyen helyekre olyan emberek írnak akiknek valami miatt nem sikerül a gyógyulás, akiknek viszont igen, azok nem foglalkoznak a kommentelgetéssel, de elkeserítő, hogy nagyítóval kell keresni a sikeres gyógyulásokat.

Őszintén nem tudom mi legyen a következő lépésem vagy hova tovább, valószínűleg vissza kell mennem a doktor úrhoz, de félek (nem fizikálisan inkább mentálisan, mi van ha most sem lesz tartós eredmény...), minimum 8-10 alkalommal látott már összesen két orvos. Túl vagyok a botoxon egy éve, repedés elvileg nincs már, csak egy “aprócska kis kripta” ami mégis megkeseríti a napjaim.

 

Továbbra is érdekelne olyan sorstársak története akik kripta gyulladással álltak szemben (cryptitis), ők hol tartanak, azóta mi történt velük. Valaki esett-e át már ezzel kapcsolatos műtéten, vagy hogyan gyógyult meg?

 

Egyébként szerintem tök jó lenne, ha valaki létrehozna egy reddit “csoportot” ezzel kapcsolatban, szerintem ott sokkal hatékonyabban tudnánk segíteni egymást, tekintve, hogy sok esetben itt akár hetek is eltelnek mire válasz érkezik (jelen esetben tőlem is), egy-egy kérdésre…

 

Köszönöm, hogy ventilálhattam olyan emberek között akik maximálisan átérzik a helyzetemet.

 

A továbbiakban is sok erőt és kitartást kívánok mindenkinek!

Előzmény: Tuggyukki (8074)
bonap arte Creative Commons License 2024.04.10 0 0 8080

Ha vécézéskor kijön akkor az aranyér. Nézd meg tükörrel, kékes lilás színű duzzanat.

Sokáig visszanyomkodható, de egy idő után elvékonyodik a fala és szivárogni fog a vér belőle vécézéskor. Egyre nagyobb is lesz. Halogathatod a műtétet sokáig de hidd el jobb nem lesz. Én 30 évig halogattam, aztán már muszáj volt a műtét mert annyira vérzett. Jó hülye voltam, hogy ennyi ideig halogattam. A szikés műtét fájdalommentes de utána lesz pár kellemetlenebb nap de túl lehet élni. Egy hónap sem kell és rendbejössz.

A kenegetés nem javít rajta és a kemény széklet sem.

Előzmény: xion67 (8079)
xion67 Creative Commons License 2024.04.04 0 0 8079

Sziasztok. 

 

A tünet eddig: Nagy vécénél a fenekemből kidudorodik egy csomó. Elég rég óta. (Az oldalfalon is volt 2, nyílástól 1-2 centire). Szedtem Diozmint, talán ettől, lement az oldalsó kettő. Eddig azt hittem, belső aranyér jön elő. Ha tehetem, tus és nyomom vissza. 

Ma voltam urológián. Megvizsgáltak a hátsó fertályon keresztül is. Azt mondta, érez egy kis polipot, aranyeret nem. De hozzátette, ő nem proktológus...

Tehát akkor nagy a valószínűsége, hogy polip. Nem gondoltam, hogy az is ki tud mászni (mondjuk 8 csáppal könnyű), nemcsak a belső aranyér. 

Tapasztalat valakitől? 

Tuggyukki Creative Commons License 2024.04.04 0 0 8078

Szia, a viszketés még nem feltétlen jelenti azt hogy proktológiai problémád van. Lehet ténylegesen valami fertőzés, vagy ekcéma szerű bőrbetegség, persze okozhatja aranyér is de nagyon extrém esetben akár bélférgesség is.

A kérdés az, hogy milyen más problémád van még mellette, talán akkor jobban le lehet szűkíteni a kört. A krémet javaslom én is, de ha nem múlik mondjuk egy héten belül akkor irány a doki!! Mielőbbi megkönnyebbülést kívánok :)

Előzmény: Nyusz666 (8075)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.04.04 0 0 8077

Kedves Nikoletta, én is érdeklődnék, hogy hogyan vagy. 

Talán a Te végigjárt kálváriád a legelképesztőbb amit itt a témában olvastam.

Nagyon átérzem, mert én is hasonlónak élem meg a saját helyzetemet, habár én még kés alatt nem voltam... de úgy érzem előbb vagy utóbb sajnos ez lesz a vége... 

mivel ha jól számolom úgy 7-8 hónapja minden nap fájok még mindig, minden bíztatás és kúp-krém-botox ellenére is. Drukkolok Neked, és minden sorstársnak, olyan jó lenne ha valaki

aki krónikus, végre sikeresen kilábalna már ebből... lenne valami kis fény az alagút végén...  

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (8050)
Adad-nirari Creative Commons License 2024.04.03 0 0 8076

Próbálj Betadine kenőcsöt napi 2x egy hétig, ha szerencséd van, max egy gombás fertőzés.

Előzmény: Nyusz666 (8075)
Nyusz666 Creative Commons License 2024.04.02 0 0 8075

Sziasztok! Az én problémám nem olyan nagy, mint a Tiétek, de kérlek Benneteket, segítenétek? Szinte naponta azt érzem, van, hogy nap közben is, de főleg esténként, hogy megőrülök, annyira viszketek. Tudtok valami jó módszert rá? Elaludni is alig tudok. Próbáltam, kenőcsöt, kúpot, mindkettő Reparon.

Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.28 0 0 8074

Szia, mi történt veled azóta? Találtál valami megoldást végül? 

Előzmény: Offleashmind (7964)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.28 0 0 8073

Kellemes fájdalommentes és pihenéssel teli húsvéti ünnepeket mindenkinek! 

Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.26 0 0 8072

Ez szörnyű, nagyon sajnálom... és hát persze teljesen átérzem, mert én is hasonlóban vagyok.

Nálam mondjuk annyiban jobb a helyzet, hogy nem kell bejárnom dolgozni, ahogyan azt már korábban írtam. Mondjuk ez nagy előny ezzel a problémával.

Viszont ne add fel azért a dolgokat, nem uralhatja ez a sz*rság teljesen az életünket!!! Én pl. délutánonként azért ha viselhető a helyzet van hogy pörgök, barátozok, tevékeny vagyok, sőt néha még kocsiba is vágom magam és jöszmékelek ha úgy adja ki.

Persze ez nem a kanapén vinnyogós napokon van azért. A legszörnyűbb ebben az egészben (nekem legalábbis), hogy kicsit olyan kilátástalan az egész. Annyiszor volt már, hogy elkezdtem reménykedni mert javult, aztán másnap jött egy irtó nagy fájdalommal járó "szülés", és visszaestem. Vagy amikor fájdalommentes napok után szakad be újra. Ilyenkor világösszeomlás van, és kesergés és depresszió... aztán az ember újra és újra kimászik belőle. A másik, ami nagyon rossz, hogy sunnyogni kell mások előtt hogy miért nem tudsz részt venni bizonyos programokon. Nyilván az ember nem teregeti ki hogy mi a baja, csak mismásol... ami meg valljuk be sokszor kínos, vagy kifogásnak hangzik. Nem is tudom, van olyan ember aki ezt a problémát nyiltan felvállalja? Akkor az nagyon bátor... én nem merem, sajnos már így is többen tudnak róla a környezetemben, mint amennyinek kéne... Én most ebben a botoxban próbálok bízni, csak baromi nehéz mert rengeteg olyan (külföldi) tapasztalatot olvastam, hogy nem működött, vagy csak rövid időre volt javulás ... aztán ha nem jön be akkor akasztom magam... mi marad? A kimetszés... esetleg előtte még egy botox. 

Az utolsó mondatod nagyon igaz sajnos. Jól megfogalmaztad. 

Előzmény: Adad-nirari (8071)
Adad-nirari Creative Commons License 2024.03.26 0 0 8071

Nagyon. Kezdve azzal. hogy nem tudok rendes mennyiségeket enni, emiatt viccsúlyra fogytam, állandóan fáradt vagyok, edzeni alig tudok. Krónikus medencei izom + talán gyulladásos fájdalmakkal.

4:45-kor kelek, hogy legyen időm kiüríteni magamat, zuhanyozni, krémezni, etc. Lényegében már sehová nem járok a munkán kívül, 0 társasági élet.

Kocsit fél éve be sem indítottam, képtelen vagyon normálisan ülni, otthon és munkahelyen is csak oválpárnán. Nem jó ez így, pláne magyarázat nélkül.

Nem vagyunk halálos betegek, de gyakorlatilag rokkantak...

 

Előzmény: Tuggyukki (8067)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.25 0 0 8070

Én is elakadtam a 4000 és 3350 közötti résznél, de a mennyiségekkel meggyőztél. Lehet akkor nekem is ez lesz a végső megoldás. Köszönöm. 

Előzmény: Avarsavala (8069)
Avarsavala Creative Commons License 2024.03.25 0 0 8069

A Dulcosoft Makrogol 4000-et tartalmaz, a Moxalole Makrogol 3350-et elektrolitokkal kombinálva. Megpróbáltam megérteni a különbséget, de ez már kicsit magas nekem. Valami a molekulasúllyal kapcsolatban, ami szükségessé teszi a 3350-nél az elektrolitok hozzáadását a vízvisszatartó hatás kiváltásához, a 4000-nél meg a nagyobb molekula miatt nem kell ilyesmi.

 

Egy darabig én is használtam Dulcosoftot, de abból kicsit több kellett a hatás eléréséhez, kb. 20 ml, így meg elég gyorsan fogyott az üveg, 10 napra volt elég. Aztán rájöttem, hogy a Moxalole-ból egy tasak ugyanolyan hatású és 20 napra elég egy dobozzal. Az áruk meg hasonló.

Előzmény: Tuggyukki (8068)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.25 0 0 8068

És szerinted a Dulcosoft az mennyiben lehet más? 

Amúgy nekem még paraffin olaj (napi 1 teáskanál), és Hunyadi viz (napi pár korty)is szerepelt anno a napi rutinban. 

Most ezen pörgök, hogy miként lehet ezeket a vackokat a legkisebb macerával és a szervezetre legkevésbé kártékony szerrel helyettesíteni. 

Így jutottam el dietetikus tanácsára a rost és a Mg citrát kombóhoz, de nem az igazi valahogy, néha random beesik 1-1 hasi görcs plusz wc-zéssel és borul minden gyógyulási folyamat.

Persze van alapból mindenféle érzékenységem meg allergiám is amire figyelni kell, szóval nem egyszerű a helyzet.

Előzmény: Avarsavala (8066)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.25 0 0 8067

Érdekes, hogy Te is erre a következtetésre jutottál. Én tavaly rengetegszer voltam dokinál hogy úgy érzem, van valami spéci oka hogy újra vissza-visszatér a repedés (kb havonta repedt újra és ezt gyűrtem már 1-2 éve akkor), aztán meg most ott tartok, hogy tavaly szeptember óta minden nap fájdalom, egyáltalán el sem múlik már egy napra sem. Persze a délutánok legtöbbször már viselhetőek, de a reggel-délelőtt az valami szörnyű. Viszont egyik doki sem talált semmit csak a repedést!!

Eskü, már örültem volna ha találnak valamit... de nem. Szóval patthelyzet alakult ki... ezért jött most a botox... :(

Más: nektek milyen szinten alakította át a hétköznapi ügymeneteteket ez a probléma? És hogyan tudjátok ezt "menedzselni"? Nekem szerencsére home office, így én osztom be hogy mikor dolgozom, de ha munkába kéne járnom minden reggel, elég nagy bajban lennék... 

Előzmény: Adad-nirari (8065)
Avarsavala Creative Commons License 2024.03.25 0 0 8066

Nekem bevált a Moxalole, napi 1 tasakos adagolásban. Meg némi aszalt szilva esténként. Ideálisan napi egyszeri, fogkrém lágyságú székletet kell megcélozni. Semmiképp nem szabad annyit szedni, hogy hasmenést okozzon. Az elektrolit egyensúly felborulása fordulhat elő, de gondolom ezért van benne a konyhasó és a kálium-klorid.

 

Kerestem én is a hosszú távú szedést, olyan tanulmányt találtam, ahol 3-29 (átlagosan 17) hónapig szedették a felnőtt tesztalanyokkal probléma nélkül (gyerekekkel még tovább). Sajnos a minta elég kicsi, mindössze 16 ember.

Előzmény: Tuggyukki (8064)
Adad-nirari Creative Commons License 2024.03.25 0 0 8065

Egyrészt igen, pelenkás lehetsz tőle. Másrészről, olyan indokolást is hallottam orvostól, hogy attól még, hogy az izom 1/3-át, felét átvágják, a megmaradt rész még tud görcsölni.

Logikusnak találtam. Biofeedbackre nem küldtek, de nem is hiszem, hogy segítene. Kell legyen itt valami nehezen látható lézió, amit nem találnak, mert 1-1 alkalommal spontán megszűnt az egész akár két hónapra. Semmi tünetem nem volt azalatt, a körülmények nem változtak, sem étrend, sem élethelyzet.

Volt még nemrég egy perianális folliculitis is a gáti oldalon, az is felvetődött bennem, nem e pilonidalis sinus/tályog van ezen a területen...

 

 

Előzmény: Tuggyukki (8064)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.25 0 0 8064

A válasz: a lehetséges komplikációk, és egy életvégig tartó inkontinencia miatt tartanak tőle. Plusz ehhez még az előző írásom...

Legugliztam amit szedsz, a hatóanyag ugyanaz a makrogol mint a dulcosoft-ban. Én dulcosoftot használtam pár hónapig, aztán áttértem mg-citrát por (este) és növényi rost (arabino-x-immunorost-komplex napközben) kombinációra.

Ha gondolod és érdekel, nézz rá ezekre is, bár tudom elég rizikós lecserélni 1-1 bevált szert, csak ki tudja mennyire jó ezeket nagyon hosszú ideig alkalmazni. 

Előzmény: Avarsavala (8060)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.25 0 0 8063

Szia, náluk pont adott a tapasztalat és a háttér is egy LIS-hez, úgyhogy bennem ez fel sem merült.

Viszont én is elgondolkodtam, hogy miért mondja egy orvos azt, hogy ne műttesd meg, ha közben meg tudna műteni.

Két lehetséges válaszra jutottam.

1. jót akar (idealista elképzelés, tudom, de szeretném remélni hogy így van)

2. félnek az esetleges komplikációktól. ez egy orvosnak, főleg privát praxissal nem túl jó ajánlólevél, ha valaki leírja a neten, hogy megműtötte és azóta pelenkával él. plusz nyilván nekik sem jó egy örökös panaszokkal visszajárkáló páciens. 

De ilyen szempontból is jó, ha több orvoshoz elmegy az ember, és nem a legelsőnél cövekel le. 

 

Előzmény: Avarsavala (8062)
Avarsavala Creative Commons License 2024.03.24 0 0 8062

Az a szörnyű gyanúm támadt még erre a 4-ből 3 orvosra, hogy ezek nem véletlenül olyan magánorvosok voltak, akiknél nincs altatásos/gerincérzéstelenítéses műtét? Mindig félek attól a magán egészségügyben, hogy nem a szakmailag legjobb megoldás felé terelik az embert, hanem olyan felé, amit ők el tudnak végezni.

Előzmény: Tuggyukki (8058)
Avarsavala Creative Commons License 2024.03.24 0 0 8061

"egy viszonylag fájdalommentes wc után nem sokkal is képes teljesen bedurranni a seb környéke, ami teljesen elképesztő. Vajon a görcs okozza, vagy mi lehet?"

 

Ez pontosan a krónikus repedés leírása és az enyém is így működik. A székelés egyáltalán nem fáj, kábé fél órával utána kezdődik a fájdalom, amit a záróizom görcse okoz és 3-4 órán át tart.

Előzmény: Tuggyukki (8059)
Avarsavala Creative Commons License 2024.03.24 0 0 8060

Köszönöm, én elég jól vagyok, összehasonlítva a sok horror történettel, amiket olvastam. (A fórumok persze sajnos nem mérvadók, mert ott mindig a legproblémásabb esetek vannak, aki meggyógyul, az nagyrészt továbblép és nem írogat tovább.) Ha szedem a napi egy tasak Moxalole-t, akkor Bristol 4-es székletem van és ezzel tünetmentes vagyok, nem kell semmilyen egyéb szertartás, amivel sokan szenvednek (bidézés, kakisámli, kenőcsök és olajok) és azt ehetek, amit akarok. 

 

Persze zavar és valamekkora betegségtudatot okoz, hogy a Bristol 3-mas székletnek is ki kellene jönnie minden gond nélkül de nem jön. Vagy hogy mi lesz, ha egyszer kolonoszkópiára vagy urológiai vizsgálatra lesz szükségem.

 

Az olyan makacs esetekben, mint a tiéd is, nehéz eldönteni, hogy kinek van igaza a LIS-sel kapcsolatban. Mert ha működik, akkor évtizedek szenvedését cseréled le két kellemetlen hétre. Azt nem mondták el az orvosok, hogy miért tartanak ennyire tőle, ha hivatalosan is bőven 90% felett van a sikerességi rátája? Egyébként meg manometriával kellene kezdeniük, mert abból lehet megtudni, hogy tényleg túl feszes-e a záróizom és a LIS segíthet-e egyáltalán. Nem tudom, nálunk csinálják-e vagy nem törődnek vele ennyit.

Előzmény: Tuggyukki (8058)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.24 0 0 8059

Szia, Téged nem küldtek el Biofeedback tréningre? Nem próbáltad? Elvileg annak a hosszú távú gyakorlása oldhatja a záróizom feszességét. Bánfalvi/Mikes dokik rendelőjében van rá lehetőség. 

Ez a fájdalom, amit írsz nagyon furcsa... nekem összevissza fáj, van hogy szúr, van hogy nyom, de legtöbbször meg olyan, mintha rettenetesen irritált lenne az egész terület. Ami nagyon érdekes, hogy pl. egy viszonylag fájdalommentes wc után nem sokkal is képes teljesen bedurranni a seb környéke, ami teljesen elképesztő. Vajon a görcs okozza, vagy mi lehet? ...ezt nem is érti senki, aki nem ment át soha ilyenen... :( 

 

Előzmény: Adad-nirari (8056)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.03.24 0 0 8058

Szia Avarsavala, én is bogarásztam (túlnyomó részt külföldi orvosi oldalakon) a LIS sikerességi és egyéb rátáiról, de valahogy nem mernék mégsem belevágni. Oké, hogy nagy eséllyel meggyógyul az ember, de ott van az az 1-2% ami meg horror... hát, én vagyok ennyire peches.

Számomra az a legbeszédesebb, hogy az eddigi összesen 4 szakemberből, akiknél összesen az évek alatt jártam 3 egybehangzóan azt mondta, hogyha lehet mindent meg kell tenni, hogy a záróizom bemetszést elkerüljük!

Mikes doktor úr volt a legszigorúbb, ő konkrétan azt mondta nekem, mikor az egyik kontrollon nagyon elvoltam keseredve hogy ígérjem meg, hogy soha sehol nem megyek bele a LIS műtétbe.... Azért ez akárhogyan is nézzük elég beszédes, és egyben rémisztő.

A fissurektómiától már kevésbé fáznak a dokik, de számomra az is rémisztő. Bár azt olvastam (szintén külföldi, angol fórumokon), hogy sok embernek ezt a botox-szal egyszerre csinálják. Nekem 6 napja volt a botox, elvileg abban maradtunk, hogyha cca 4 hónap után még mindig fájok akkor vagy újra lesz egy botox, vagy ez a kimetszéses eljárás következik. Jó lenne, ha nem lenne szükséges a műtét... 

Te most hogy vagy amúgy? 

Előzmény: Avarsavala (8057)
Avarsavala Creative Commons License 2024.03.24 0 0 8057

A Reddit subon túlnyomórészt "megváltozott az életem" azóta pozitív tapasztalatokat olvastam, talán egy negatívat. Meleg férfiak írják, hogy a műtét után újra képesek anális szexre is. Az azért már valami. Persze ezek a műtétek nem a magyar egészségügyben történtek. 

 

A műtét nagyon egyszerűnek látszik, itt van róla videó. A 2 percből az egyik a brutális mennyiségű érzéstelenítő beadása.

 

Nekem amúgy nem is ez kéne, hanem fissurektómia, mert a végbélrepedésem oka megszűnt azóta. Az nem okoz végleges károsodást (ha el nem rontják persze). Már az elveszi a kedvem, hogy a műtéti tájékoztatóban 2% esélyt írnak arra, hogy utána sztómazsákkal kell élnem. Feleségemnek volt nőgyógyászati rutinműtétje, össze-vissza vagdosták az elektromos késsel a műtéti területtől távolabb is. Nem szeretném hogy egy reszkető kezű nyugdíjas vagy részeg orvos valami hasonlót műveljen velem is.

 

Előzmény: Adad-nirari (8055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!