Hát figyelj én nem szoktam így fotózgatni de ha beírod a google.co.hu-ra hogy solaris vagy solaris trollino 12T akkor kiad néhány képet. Úgy emlékszem hogy van olyan is ott aminek csak a hátulja látszik...
Akkor te lehet,hogy tudnál nekem segíteni:-) A debreceni solarisokról(a trolikról) kéne viszonylag friss(max.2-3 hetes) lehetőleg hátsó fotó:-) Az összesről kéne,de szépen apránként gondoltam,ha tudsz egyáltalán:-) E-mail: flr726@vipmail.hu
A világ nem valami bonyolult, ha valaki beidézi a debreceni, római, tallini és mittomén milyen rendelkezésreállási statisztikát, akkor könnyen eldönthető, hogy a gyártó vagy az üzmeltető-e a ludas.
Esetleg nem lehet az a gond, hogy a trolitelepen a karbantartás a nullához közelít? Nézd meg a buszaikat, és a "még megy de minek" Ziukat. Egy nagy rendrakás kéne azon a telepen, nem pedig kijelenteni, hogy minden modern gép szar, azért mert nem 36-os csavarkulccsal meg 5 kilós kalapáccsal kell "javítani".
Gondolom az a 10ből 8 el fog múlni. Eleinte az első széria si néha tudott 6ból 4et is produkálni (nomeg párszor hatból egyet se).
Lehet, hogy a járművek xarok. (ez szinte biztos) Lehet, hogy a karbantartás csapnivaló. (ez is) Lehet, hogy mindkettő.
Én csak azt látom, hogy a kőbalta módszerrel üzembentartható, egyszerű szerkezetek tudnak működni a BKV-nál, míg az agyonbonyolított csili-vili jármű utánzatok nem.
Engem hóttra nem érdekel, hogy egy ZIU kontaktora mennyire elavult, és a solarisban miféle kimondhatatlan nevű modern alkatrészek, flepnik, düznik, vandermonderdeterminánsok vannak. Egy a lényeg, mennyen. Ha egy 3x éves járműpark messze(!!!) jobb rendelkezésre állást produkál, mint a pár éves 412-es flotta, vagy pláne a solaris bagázs, akkor lesz ami lesz, éljenek a ZIU-k.
Megőrültél? 70-est tisztán 412-es trolikból kiadni: lehetetlen. Már vagy fél éve minden nap volt ott vagy két ZIU. (Mióta van új Sola, azok mennek oda.)
"76-ost szotyolákból": mivel a fenti nem teljesül, a solarisok jó része a 70-esen van. Így ez máris bukta. Ha nem a hetvenesen lennének, akkoris. Van a régi hatból kb 2 működőképes. Az új tízből mondjuk 8. (optimista szemlélettel, mert az első hatos széria statisztikája alapján ez 3-4 lesz hamarosan) Az a 10 az elég necces lenne.
"és még maradna egy-egy alacsonypadlós kocsi 74-73-78-ra is." Ezt ne csináld még egyszer, fáj a rekeszizmom, vagy 10 perce hempergek a röhögéstől :)