Tudom, de ez engem sem akkor nem vigasztalt, sem ma. Működőképes (sőt, egészen jó karban lévő) masinákat csak azért ledönteni, "mert idősek" a kopasznak is hajmeresztő!
(Szegény 002 anno "koholt vádakkal" lett (több társával) legyilkolva, mert "alacsony pályaszámú" -alapon. Pedig egészen jó karban volt a nagy átlaghoz képest...)
Ha jók az infóim elvileg november 1-től az ukrán vasút ad gépet az ungvárig járó MÁV-os Tisza EC-re. Kérdés, ha ez Szergej lesz (mi más?) akkor a kocsik energiaellátását hogyan oldják meg?
Van valakinek információja olyan Szergejekről, amelyek Nagykanizsa GF állományába tartoztak 1987 és 1994 között? Gondolok itt 136, 139, 151 és 177-re. Hol lehet utánanézni, hogy ezeknek a fővizsgája mikor volt pontosan 1988 és 1990 között? Van valakinek képe ezekről a mozdonyokról 1990-ből, amikor a pályaszám előtti vörös csillag le volt festve, ezáltal a pályaszám alatti fekete mező hosszabb volt? Ha igen kérem, küldje el: k.domeistvan@gmail.com
A 80-as években az M62 sorozatú mozdonyok több példánya is látható volt az addig mindennapos 7038-as (achátszürke) homlokszoknyával, viszont a többi alvázrész (forgóvázak, gázolajtartály, légtartályok, lépcsők, stb.) pedig valami nagyon sötét szürke, már-már fekete színűek voltak. A fényképek alapján nem egyértelmű a szín, lehet 7015, de akár fekete is. Szerintem 7031-nek túl sötét még kosszal együtt is. Van valakinek infója, hogy pontosan milyen színű volt ezeknek az alváza/forgóváza?
Ha a volgográdi repülőtérre gondolsz, akkor nem egészen igaz, amit állítottál. A 'The airport is simbolically referred to as Stalingrad Airport' állítás nem azt jelenti, hogy a műintézményt a generalisszimuszról nevezték el.