Erdeklodnek hogy van e valakinek szemelyes tapasztalata PI Pulse Induction detektorokkal? Hogyan "muzsikalnak" a hazai kornyezetben? Valoban extrem melysegre kepesek?
Egy pár hete kedvet kaptam és tervezem valami fémkereső vásárlását.
Az ötlet onnan jött hogy tavaly egy ismerősöm elvesztett a tengerben egy 100 Grammos láncot amit látott lesüllyedni a 2 méteres vízben de nem lett meg.
Egy másik ismerősöm nagymamájának halála után a vájogháza ledózerolása után kiderült hogy valahol ott kellene lennie az olyan 250-500Gramm vegyes de nem bizsu ékszereinek.
Egy harmadik ismerősömnek lovardája van és esélyes lehet a területén régiség. Óriási magánterület és 50 éven belül biztos hogy senki sem keresett ott, előtte nem tudjuk.
Szóval minnél többet olvasok annál feljebb megyek árban érthető okokból.
Jelenleg ami szóba jöhet az a Magnum vagy a most beakciózott :Minelab Equinox 800 fémdetektor szett 11" +6" DD tekercsekkel (3720-0002+2T) 308 990 Ft-ér.
Csakhogy most áprilistól DISCONTINUED PRODUCTS lett, de annyira hogy a szoftver frissítés is eltűnt a honlapról és az egész neten nem találni.
Így meg merjem venni vagy létezik valami jobb helyette hasonló árban?
Üdvözletem! Talán járt már valaki errefelé a fémkeresős közösségből. A Gerecséről van szó Vértestolna és Héreg között.
Egy egykori erdei vasút nyomát keresem Szárligettől Tornyópusztán, Tarján-Vértestolna határán át Héregig. Vértestolna határáig sikerült megtalálni az egykori nyomvonalat. A pirossal jelölt kifli egyelőre feltételezés.
Sokat segítene, ha valaki megszondázta a területet és talált vas sínszegeket. Előre is köszönöm!
Sziasztok! Keresnék illetve vennék két kiegészítőt. Az egyik egy olyan kézi detektor ami vízálló és amivel rálehet közelről "mutatni" a bejelzett részre, sárga színben látom videókon. És segítsetek légyszi egy olyan kosárban amit vizes részeknél lehet jól használni, hosszú nyele van, lehajolás nélkül beleásol a mederbe vagy talajba, a víz kitud folyni belőle de a tárgyak benne maradnak. Köszi szépen előre is.
Sziasztok mi a véleményetek az xp orx lite gépről. Mennyivel tud kevesebbet mondjuk egy garrett atmax-tol? Érdemes e vele foglalkozni? Ha lehet gyorsan kellene a segítség mert vásárlás előtt állok. Előre is köszi.
Mindenki fémkeresőkre vadászik csak senkinek nincs rá kilövési engedélye! Vicc amúgy de Zalában nem eszik olyan forrón a kását szóval nem azt mondom hogy nincs egy két túlbuzgó fémkereső vadász de azért lehet csinálni engedély nélkül is ugyan is engedélyt amit annyira emlegetnek nem mindenki kap csak ha valamennyire közel áll a tűzhöz és a régész és a múzeum kottájából játszik.
Sziasztok! Én azért gondolkodtam el a fémkereső vásárláson, mert láttam, hogy tele vannak vele a webshopok, és mivel a gyerek képernyőfüggő és keveset mozdul ki, ezért gondoltam jó buli lenne vele idétlenkedni a Dunaparton, és gyűjteni a vasszeget meg minden kutyafülét.
De most néztem utána a szabályozásnak, hogy ennek milyen szigorú feltételei lettek pár éve. Ezek szerint hobbiból nem éri meg ilyen készüléket vásárolni, ugye?
Tényleg arról szólna a dolog, hogy legyen plusz motiváció kimozdítani, ha pl. elmegyünk egy erdőbe, vagy bárhová. Persze közben arra is ráparáztam, hogy egy normális géppel, ami nem játékboltos, biztos előbb találunk világháborús lőszert-bombát, mint bármilyen egyéb "kincset"... Ezzel mi a tapasztalat? (Falusi rokonom anno egyszerűen a szántóföldön szedett össze rozsdás pisztolymaradványtól kezdve mindenfélét.)