Keresés

Részletes keresés

bombahoppa Creative Commons License 2019.10.12 -1 0 5364
egyszervolt.holnemvolt Creative Commons License 2018.12.01 0 0 5363

A 8-as főút Bakonygyepes-Borsodpuszta közötti szakaszával kezdhetnének valamit, mert tragikus. Foltozgatás minősége pocsék, persze már ahol megcsinálták.....

Helyi OGY képviselő is repülővel közlekedik, vagy egyszerűen még nem tűnt fel neki a probléma?

futoz Creative Commons License 2018.08.05 0 0 5362

épül

Előzmény: ..pözsó.. (5361)
..pözsó.. Creative Commons License 2018.04.12 0 0 5361

Hogy halad az építkezés? Tud róla valaki, valamit?

http://magyarepitok.hu/mi-epul/2016/10/jegcsarnokot-kap-ajka-bovulhet-a-hokiklub

 

 

dzsoke2 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 5360

Sziasztok.

Valaki meg tudná mondani hogy Ajkán vagy környékén hol van bodzaátvételi hely?

A választ előre is köszönöm.

szkury Creative Commons License 2016.10.12 0 0 5359

Üdv Mindenkinek!

Olyan lakókat keresnék, akik megelégelték a hétvégi túlórákat a Kaszinó-Rakétában!

AntiKorrupt Creative Commons License 2013.08.01 0 0 5358

Magyarország jobban teljesít, elsöprő siker a MAL állami felügyelet alá helyezése. Már egy hete leállították a vörösüzemet, végleg megszűnik Ajkán a hidrátgyártás, leállították a feltárósorokat, elkezdődött a hidrát ideszállítása más helyről. Első körben 300 embert küldenek el, ennek fele állítólag már ezen a héten megkapja a felmondólevelét, másik fele jövő héten.

humilis Creative Commons License 2013.03.19 0 0 5357

Érdeklődéssel várnám, hogyan kellene megmenteni a munkahelyeket, ami becsületesebb, nem jelent terhet az adófizetőknek, a beszállító helyi vállalkozások számára is jó, és a kárukért perlő magánszemélyek is pénzhez jutnának. 

Előzmény: AntiKorrupt (5356)
AntiKorrupt Creative Commons License 2013.03.13 0 0 5356

Most már Nemzeti Mal-A Zrt.

 

"Hegmanné Nemes Sára elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő eddig 500 millió forint tőkét biztosított a Mal-nak a folyamatos likviditás fenntartásához, de az eddigi becslések szerint a cégnek 3,5-6 milliárd forint közötti összegre lesz szüksége.
A vagyonfelügyelő egyben hirdeti meg a cég vagyonát, amelyre az állam ajánlatot tesz a május végéig tartó pénzügyi moratóriumot követően. A régi cég kötelezettségeiért sem anyagi, sem erkölcsi felelősséget nem vállal az új cég - hangsúlyozta az államtitkár."

 

Pont most, amikor sokak által várt döntés született, a fővárosi bíróság megállapította hogy egy károsult magánszemély jogosult arra, hogy vagyoni kártérítést követeljen a MAL-tól a vörösiszap-katasztrófában őt ért károk miatt.

 

A minisztérium közölte azt is: a vállalatot a meginduló eljárásban fizetési moratórium illeti meg, vagyis a beszállítói nem függeszthetik fel a folyamatos ellátását még akkor sem, ha nem egyenlítik ki a számlát.

És természetesen az állami felszámoló az értékesítést nyilvános pályázat nélkül, meghívással is lebonyolíthatja.

„A vállalat nemzetközi szinten is keresett termékeket állít elő versenyképes áron. A gyártás ezért egy, a hitelterhek alól mentesített vállalatban néhány éven belül nyereségessé tehető – írja az állami vagyonfelügyelő kirendeléséről szóló közleményben a fejlesztési minisztérium.

 

Ez nagyon régóta így volt eltervezve, az a szerencsés cég aki átveszi a stratégiai jelentőségűvé minősített céget a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. -től, egy adósságoktól, követelésektől megtisztított céget kap meg, amelyet majd nyereségesen üzemeltethet - a saját hasznára.

Demján ezt persze előre tudta, még idejekorán kiverte a balhét, és a "veszélyben a távfűtés" kamuhírverés ürügyén kifizette neki a tartozást az állam az adófizetők pénzéből.  A helyi vállalkozóknak nincsenek ilyen kapcsolataik, őket hagyják bedőlni annak rendje és módja szerint.

De legalább az állam megmentette a munkahelyeket, a lehető legtisztább, legbecsületesebb módon...

Martin3 Creative Commons License 2013.03.02 0 0 5355

 Ajka, 2013. március 2., szombat (MTI) - A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal) beszállítói elérték teljesítőképességük határát: a többségében eladósodott vállalkozások választ várnak arra, hogyan akarja megmenteni őket a kormány - mondta az Ipartestületek Országos Szövetségének (Iposz) elnöke szombaton az MTI-nek.

    Németh László, aki egyben az ajkai ipartestület elnöke is, azt mondta, egyetértenek azzal, hogy a Malt meg kell menteni, de attól tartanak, hogy ez az ő kárukra történik.    
    A Mal felszámoló biztosától a beszállítók megkapták az értesítést, hogy a felszámolás megindítása előtti számlákkal "be kell jelentkezniük" a hitelezők sorába.
    A gond az, hogy ezek a vállalkozások akkor kezdtek el újra szolgáltatni a Malnak, amikor a gátszakadás után állami felügyelet alá került a cég, és a kormány kinyilvánította, hogy meg akarja menteni a Malt: a beszállítók azóta futnak a pénzük után - fejtette ki az elnök. 
    A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház lakhatatlanná vált. 
    Az ajkai ipartestület elnöke azt mondta, vannak 2011-es számláik, amelyeket a mai napig nem rendeztek; a beszállítói számlák a néhány százezer forinttól a több száz millióig terjed. Számításai szerint helyben 50-60, de szélesebb körben csaknem 200 vállalkozást érint a probléma.
    A beszállítók kétségbe vannak esve, mivel a Mal számlája zárolva van, a hitelezői sorban a kisvállalkozások pedig az utolsók között lesznek, tehát félő, hogy az ő követeléseikre már nem marad forrás - magyarázta Németh László.
    Véleménye szerint a kialakult helyzet egzisztenciákat tehet tönkre: több kisvállalkozás hitelt vett fel - akár az cégvezetők otthonaira bejegyeztetve - a Mallal kötött üzlet reményében, amelyre kormánygaranciát láttak. Elérték a teljesítőképességük határát, nem tudják fizetni a béreket, nem tudnak alapanyagokat vásárolni - tette hozzá.
    Megjegyezte, a beszállítók által biztosított több ezer munkahely megtartása a kormánynak kevesebbe kerülne, mint ugyanekkora munkanélküliség kezelése, illetve a kiesett adók pótlása.
    Tájékoztatása szerint az Iposz jövő héten egyeztetést folytat Ajkán a helyi beszállítókkal, hogy megvitassák a kialakult helyzetet és a lehetséges teendőket. 
    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán jelentette be, hogy a Mal Zrt. irányítását állami vagyonfelügyelő veszi át.
    A 2012 szeptemberében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősített Mal irányítását és folyamatos működtetését az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. veszi át - közölték.
    A tárca tájékoztatása szerint az intézkedés közvetlen kiváltó oka, hogy az illetékes bíróság a társaság ellen egyik hitelezője által benyújtott kérelem alapján elrendelte a felszámolási eljárás megindítását - áll a közleményben. Hangsúlyozták, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a megfelelő forrást a munkahelyek megőrzését szolgáló, ésszerű intézkedésekre.

 

futoz Creative Commons License 2013.02.28 0 0 5354

 És ha pert nyernek a károsultak, akkor miből fogják kifizetni a megítélt kártérítést? Ha a magánvagyonukkal is felelnének a tulajdonosok akkor abból biztos jutna pár embernek.

 Én azt sem értem, hogy minek hagyták így eladósodni a céget, persze biztos velem van a probléma.  

Előzmény: humilis (5353)
humilis Creative Commons License 2013.02.28 0 0 5353

Közben jogerős ítélet született arról is, hogy a MAL kártérítésért perelhető  vörösiszap ügyekben.

 

"Megszületett az első jogerős ítélet a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen indított kártérítési perekben. A bíróság megállapította a cég kártérítési felelősségét a két és fél évvel ezelőtti iszapömlés miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fővárosi Ítélőtábla keddi, a jogalapról szóló közbenső ítéletében kimondta: Konkoly József devecseri nyugdíjas katona "jogosult arra, hogy vagyoni kártérítést követeljen" az ajkai cégtől a vörösiszap-katasztrófában őt ért károk miatt."

 

 

 

 

Martin3 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 5352

  Budapest, 2013. február 27., szerda (MTI) - A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. irányítását állami vagyonfelügyelő veszi át - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.

    A 2012 szeptemberében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősített Mal irányítását és folyamatos működtetését az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. veszi át. 
    Az intézkedés közvetlen kiváltó oka, hogy az illetékes bíróság a társaság ellen egyik hitelezője által benyújtott kérelem alapján elrendelte a felszámolási eljárás megindítását - áll a közleményben. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a megfelelő forrást a munkahelyek megőrzését szolgáló, ésszerű intézkedésekre. 
    "Az azonnali és határozott kormányzati beavatkozással biztosítható a gyártáshoz szükséges ingatlanok és eszközök megtartása annak érdekében, hogy a termelés tovább folytatható legyen egy új, követelésektől mentes vállalatban" - hangsúlyozza az NFM.
    A minisztérium hozzáfűzi, hogy a Mal Zrt. az elfogadott reorganizációs terv ellenére sem rendezte fennálló tartozásait, ezért a hitelezők türelme elfogyott. Mivel a vállalat önerőből végzett újjászervezése kudarcot vallott, a térség foglalkoztatási helyzetének jelentős romlása és a környezeti károk kialakulása kizárólag gyors állami lépésekkel előzhető meg.
    A vállalatot a meginduló eljárásban fizetési moratórium illeti meg, beszállítói nem függeszthetik fel folyamatos ellátását. A működés zavartalan fenntartása a technológia sérülékenysége miatt, a vevőkör zökkenőmentes kiszolgálása érdekében elengedhetetlen. A több milliárdos forrás megfelelő likviditást biztosíthat egy valóban eredményes reorganizáció lebonyolításáig. 
    Az intézkedéssel a kormány többedszerre nyújt mentőövet az ajkai térségnek - olvasható a közleményben. Az NFM emlékeztet arra, hogy a Mal Zrt.-t tavaly szeptemberben minősítették stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté azért, hogy a vállalat működőképessége az általános gazdasági szabályoktól eltérően, speciális jogszabályi keretek között is biztosítható legyen.
    A kabinet 2012 decemberében 1,7 milliárd forintot csoportosított át az ajkai közszolgáltatások folyamatos fenntartására. Február elsejétől az MVM Partner Zrt. biztosítja az áramszolgáltatást a MAL Zrt. számára. 
    A Mal Zrt. működésének fenntartása több ezer munkahely megőrzését teszi lehetővé a társaságnál és a beszállító kis- és középvállalatoknál.  Egy esetleges üzemszünet - tartson bármilyen rövid ideig - akár környezeti katasztrófát, egyéb súlyos károkat is okozhatott volna - hívja fel a figyelmet az NFM, hozzátéve, hogy mivel a vállalat nemzetközi szinten is keresett termékeket állít elő versenyképes áron, a gyártás egy, a hitelterhek alól mentesített vállalatban néhány éven belül nyereségessé tehető.

 

Kistüske Creative Commons License 2013.02.15 0 0 5351

Köszönöm szépen a választ és annak "környezetét"!

Előzmény: humilis (5350)
humilis Creative Commons License 2013.02.14 0 0 5350

Konkrét további elbocsátásról nem tudok, de tény, ha elfogy a bauxit, a vörösüzem is nyilván leáll. A Szuperinfóban a MAL a múlt héten egyébként lakatosokat, hegesztőket keresett. (Lehet, hogy a bontások miatt?) Tudtommal a reorganizációs terv is arról szól, hogy a hidrátgyártás lehet a cég jövője.

 

A Gőgös-Horváth-Pad sajtótájékoztató nem értem, hogy miről szól. Az EU előírásai és ezzel összhangban az államháztartási törvény nem teszi lehetővé gazdasági társaságok közvetlen támogatását, pontosabban csak külön EU jóváhagyással lehetséges ez. (Ilyen eset a márkushegyi szénbánya támogatása 2014 végéig.) Szerintem a kormány megtette azt, ami lehetséges volt. A szakszervezet a politikai habverés helyett talán megpróbálhatná a munkavállalókat védeni a munkáltatóval szemben is.  

Előzmény: Kistüske (5349)
Kistüske Creative Commons License 2013.02.12 0 0 5349

Igaz-e, vagy csak rémhír, hogy megkezdődött ÚJABB közel ötszáz ember elbocsájtása a Mal-tól? Mármint a halimbaiakon kívül?

Előzmény: humilis (5348)
humilis Creative Commons License 2013.02.05 0 0 5348

"Meghatározott menetrend szerint a hónap végéig bezár a Magyar Alumínium Zrt-hez tartozó halimbai bauxitbánya. Az elbocsátás hétfőn megkezdődött - számol be a Vas Népe Online. A hírt már régóta rebesgetik, de most biztossá vált. A hidrátgyártás során technológiailag feldolgozható bauxit mennyisége olyan radikálisan lecsökkent, hogy a bánya gazdaságos működtetésére nincs esély, ezért kényszerült a vállalat ilyen radikális lépésre. Mindez műszakilag nem jelenti azt, hogy a hidrátgyártás is megszűnik Ajkán -  nyilatkozta a Naplónak Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatója.

A halimbai bányában 230-an dolgoznak, ebből húsz ember már leszámolt. A többi munkavállaló egy részét az ajkai timföldgyárba vezénylik, jó páran nyugdíjba mennek. Az elbocsátás azonban ezekkel a lépésekkel sem úszható meg, de ennek a mértékét próbálják a lehető legalacsonyabb szinten tartani - mondta Bakonyi Zoltán."

 

Ezt a forgatókönyvet már a vörösiszap katasztrófa előtt is rebesgették, azóta még inkább...

Remélhetőleg a megmaradó dolgozók helyzete legalább hosszabb távon stabilizálódik

humilis Creative Commons License 2013.01.31 0 0 5347

"A Mal E.On Hungária Zrt.-vel kötött villamosenergia-szolgáltatási szerződése 2012. december 31-én megszűnt, a hatályos jogszabályok szerint az áramszolgáltató ellátási kötelezettsége 2013. január végén lejár. A Mal Zrt. és a finanszírozó bankok a hosszú tárgyalási folyamat után sem jutottak megoldásra, az utolsó pillanatig a kompromisszumkészség teljes hiányáról tettek tanúbizonyságot, az első lépést ezért a fejlsztési tárca tette meg a megoldás felé.

A Mal Zrt.-t a kormány tavaly szeptemberi rendeletében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette. A döntés alapvető indoka az volt, hogy biztosítható legyen a vállalat működőképessége az általános gazdasági szabályoktól eltérő speciális jogszabályi keretek között is. A kabinet decemberben 1,7 milliárd forintot csoportosított át az ajkai közszolgáltatások folyamatos fenntartására.

A kiemelt kormányzati figyelem oka, hogy a Mal Zrt. a régió egyik legnagyobb munkaadója, és a villamosenergia-szolgáltatás hiánya vagy bizonytalansága akár környezeti katasztrófát, egyéb súlyos károkat is előidézhetett volna.

A tárca közleménye szerint a nemzetgazdasági és környezetvédelmi érdekekre tekintettel a kormányzat az MVM-Partner Zrt. útján tartósan biztosítja a Mal Zrt. villamosenergia-ellátását. A működőképesség fenntartása mellett a felek további tárgyalásokat folytatnak az ajkai timföldgyár által nyújtandó pénzügyi biztosítékokról."

 

Újra kihúzta a kormány a bajból a timföldgyárat. Egyre inkább úgy látom, hogy a munkahelyek megtartása fontosabb a kormánynak, mint a tulajdonosoknak.

 

 

Előzmény: Martin3 (5346)
Martin3 Creative Commons License 2013.01.31 0 0 5346

A Magyar Alumínium Zrt.-nek (Mal) december 31-én lejárt az áramvásárlási szerződése, amit az E.on a cég több milliárdos tartozása miatt nem kívánt meghosszabbítani.

Amennyiben a vevő a szerződés lejárta előtt nem tud új szolgáltatót találni, a jogszabály szerint 30 nap haladékot kaphat. Ez a határidő szerdán éjfélkor lejár. Lapunk információi szerint a Mal plusz egy nap haladékot kapott az E.ontól, mielőtt végkép lekapcsolnák az áramot - írja aveol.hu.

A lap úgy tudja, a Magyar Villamosművek Zrt. (MVM) csütörtökön ülésezik, ekkor dönthetnek arról, hogy a továbbiakban ellátják-e elektromos árammal az ajkai céget.

 

humilis Creative Commons License 2013.01.19 0 0 5345

Találkozni türelmetlen emberekkel, de ekkora hó esetén természetes, hogy vannak gondok. Mivel a hóeltakarítás gépekkel történik, szerintem is az a fő probléma, hogy az úttest és a járda között gyűlik össze a félretolt hó.  

Előzmény: Csabikuci85 (5344)
Csabikuci85 Creative Commons License 2013.01.18 0 0 5344

Le a kalappal a hó eltakarítást végzők előtt. A gyalogátkelőhelyeket leszámítva aránylag hamar eljutottak mindenhová és ha lassan is, de lehet közlekedni a városban. A mi alig 200 méteres kis utcánkban hajnalban és délután is volt a traki, egy percig sem volt járhatatlan út a dimbes dombos környéken.

Sajnos sok gyalogátkelőnél félméteres hóakadályon kell átküzdenie magát az embernek.

humilis Creative Commons License 2013.01.16 0 0 5343

Szerintem az a sok timföldgyári dolgozó, akinek nem kellett munkanélküliként töltenie a karácsonyt, örül neki, hogy a kormány másként gondolkodott mint AntiKorrupt.

Előzmény: AntiKorrupt (5342)
AntiKorrupt Creative Commons License 2013.01.11 0 0 5342

Bár mindennap találkozok hasonlóval, mégis mindig megrökönyödök az efféle politikai csőlátáson. Mit mentett meg az 1,7 milliárd? Az égvilágon semmit, egyrészt abból a pénzből az erőmű egy fillért sem látott, másrészt a távhőellátást ez a tartozás semmilyen szinten nem befolyásolta, ezt mindenki tudja aki kicsit is ismeri az említett cégeket.

Előzmény: humilis (5341)
humilis Creative Commons License 2013.01.02 0 0 5341

Olvasva a hozzászólásokat MAL ügyben, ha nem ad az állam 1,7 milliárdot, akkor az a baj, ha ad, akkor az a baj. Ez aztán az elfogulatlanság:)

 

Szerintem az 1,7 milliárd megmentett két fontos ajkai céget, egyúttal többezer munkahelyet. Persze az tény, hogy ezzel nem oldódtak meg végleg a problémák, viszont túlélte a MAL a 2012-es nehéz évet.

AntiKorrupt Creative Commons License 2012.12.23 0 0 5340

A „Fidesz szerint felelősségteljes döntés” ismét egy félrevezetésen alapul, a távhőszolgáltatás és a MAL gőzellátása külön rendszer, a távfűtés veszélyben csak egyetlen esetben lenne, ha a tartozás miatt erőmű csődöt jelentene, és a teljes termelést minden szolgáltatással együtt leállítaná. Erről nyilvánvalóan nincs szó, ráadásul a távhőellátás biztonságát jogszabályok, és hosszútávú szerződések szavatolják. A távhőellátás veszélyeztetettségének említése csak egy hatásos módszer a közfigyelem felkeltésére (sokakat érint), hogy így gyakoroljanak nyomást a döntéshozókra, hogy végre megoldás szülessen a város 2 nagy cégének problémáira. Lasztovica úrnak, de Ékes úrnak különösen tisztában kell lennie vele, hogy a MAL és az erőmű közti anyagi vitának nincs hatása a város távhőellátásának biztonságára, ezzel csak a vakhívőket és a tudatlanokat lehet megvezetni.

Ugyanezt a hoaxot már a nyár végén is bedobták, akkor született az a kormány részéről az a megoldás, hogy az MVM megveszi az erőművet, és ezzel együtt a MAL tartozását is, hogy így kármentesíthessék a Demjánt. Ebből persze nem lett semmi, amiben szerepet játszhatott az is, hogy közben változhatott az erőmű tulajdonosainak alkupozíciója, az erőmű pert nyert az energiahivatal ellen a bioenergia-kvóta megszerzése ügyében, így már nem szorul rá ez ügyben a befolyásos MVM esetleges közbenjárására.

A mostani tartozás-átvállalás egyrészt csak ürügy, hogy a Demjánt állami pénzzel lehessen tömni, másrészt azzal hogy mostantól a MAL az állam felé tartozik 1,7 milliárddal, újabb eszköz jelent meg az állam kezében a MAL tulajdonoscseréjének mielőbbi lebonyolítására.

Most már bármikor csődbe mehet a Mal

A kormány megerősítette a stratégiai céggé nyilvánítást és kibővítette a felszámolási szabályokat. Tovább »

forrás: Index.hu

Tehát az eszközöket tovább bővítették ehhez, a lényeg hogy tovább könnyítették a tulajdonosváltást, „A kiemelt stratégiai fontosságú cégek esetében a felszámolónak lehetőleg egyben kell eladnia a cég vagyonát, hogy  a vevő tovább működtesse.”

Minden adott tehát, jöhet a világmegmentő Közgép vagy egy hasonló szintű jelentkező, aki pályázás nélkül vihet mindent, és akinek a hatására az eddig akadékoskodó bányakapitányság álláspontja megenyhülhet, és engedélyezi újra a technológia hosszútávú működéséhez elengedhetetlen vörösiszap-elhelyezést, valamint a környezetvédelmi felügyelőséggel is végre dűlőre juthatnak a 135 milliárdos bírság elengedése vagy jelentős csökkentése ügyében. Minden csak akarat (és befolyás) kérdése.

Előzmény: Martin3 (5339)
Martin3 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 5339

 Budapest, 2012. december 17., hétfő (MTI) - A Fidesz szerint felelősségteljes döntést hozott a kormány azzal, hogy azonnali hatállyal 1,7 milliárd forintot csoportosított át a tartalékból az ajkaiak alapvető közszolgáltatásainak biztosítása érdekében, mert ellenkező esetben megbénulhatott volna a város távhőszolgáltatása - mondta Lasztovicza Jenő, fideszes országgyűlési képviselő, Ékes Józseffel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

    A Bakonyi Erőmű Zrt. még múlt hétfőn közölte: beszüntetné a Mal Zrt. energiaellátását, és így korlátozná Ajka város távhőellátását is, ha a Mal nem fizeti ki tartozását péntek kora délutánig az erőműnek. A cég mintegy 1,7 milliárd forint tartozást halmozott fel az erőművel szemben, amely a timföldgyártáshoz szükséges gőzt biztosítja. A Magyar Közlöny szombati számában megjelent kormányhatározatból kiderült, hogy azonnali hatállyal 1,7 milliárd forintot csoportosít át a kabinet a tartalékból annak érdekében, hogy biztosítottak legyenek az ajkaiak számára az alapvető közszolgáltatások.
    Lasztovicza Jenő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:  egy 30 ezres város távhőszolgáltatása is megbénulhatott volna, amennyiben a kormány nem hoz gyors döntést.
    Ékes József arra hívta fel a figyelmet, hogy a Mal Zrt. hosszú távú működésének kérdése ezzel a döntéssel nem zárult le, így egészen biztos, hogy a kormány és a Mal közötti további tárgyalásokra lesz szükség. Másrészt arra figyelmeztetett, hogy a kormánynak a húságazat megmentése érdekében tett lépései után az Európai Unió Bizottsága már másnap "úgymond kérdőre vonta" a kabinetet. Szerinte ezért itt is "nagyon óvatosnak" kell lenni, hogy milyen formában és milyen eszközökkel tudja ezeket a likviditási gondokat a kormány rendezni.

bGD bzt bdó

MTI 2012. december 17., hétfő 16:09

 

dzsynn Creative Commons License 2012.11.29 0 0 5337

Pont oda?! No hiszen...És nem az egyházi fenntartó miatt. Bár Ajkán már nem is nagyon van olyan iskola, ahová teljesen nyugodt szívvel beadnám a gyerekem.

Előzmény: futoz (5336)
futoz Creative Commons License 2012.11.29 0 0 5336

Mit hallani arról, hogy az iskolai bamutatókon lebeszélik az embereket az ajkarendeki iskoláról? Ki tud róla valamit, kik terjesztenek olyan híreket, hogy az ajkarendeki iskolába ne irassák a gyerket mert úgyis bezár, bezzek a tósoki iskola az tuti, oda kell iratni a gyereket. 

bioPityu Creative Commons License 2012.11.29 0 0 5335

Új hírek: A MAL és a munkahelyek állami megmentése valahogy elmarad, a vörösüzem bezárását 2013 júniusra tervezik. Az erőmű MVM általi megvétele, ezzel együtt az immár 1,7 milliárdos MAL tartozás állami átvétele meghiúsult, csak egy gumicsont volt a médiának, az ügy intézésére felállítandó kormánybizottság meg sem alakult. Az államnak már nem fontos a munkahelyek megmentése, egy ellenzéki városban még jól is jöhet.

nóra74 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 5334

"Ajkai Szóba"...helyesbítek, elírás, mert siettem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!